Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Nytt dikta?

Jag vet inte hur många som minns förra omgången med diskussioner omkring en modernisering av dikta. Jag tröttnade på Christian och försökte göra en egen site. Misson failed. Jag gjorde ett stort fel; jag gjorde det själv. Projektet är för stort för att göras av en person. Aja, till saken:

Det snackas förändring igen, KUL! Det snackas om att koda upp ett nytt dikta; SUPERKUL! Men för att göra det krävs att vi försöker tillsammans. Alla kan bidra på ett eller annat sätt. Några här har förkunskaper, andra inte. Det spelar ingen roll. Det som spelar roll är om DU vill försöka hjälpa till. Vill du så lovar jag att det går att lära sig allt man behöver kunna.

För att alla som inte har koll på webbsidor och webbutveckling ska jag förklara lite vilka olika "kompetenser", eller snarare nyckelpersoner, som krävs:

Vi behöver:

- (Grafisk) Designer, den som bestämmer hur webbsiten ska se ut som helhet

- Grafiker, fint ord för folk som gillar att jobba i photoshop

- Kodare, den som ser till att webbsidan ser ut som designern bestämt

- Applikations-arkitekt, Den som bestämmer vad man rent tekniskt ska göra (dvs bestämmer vad programmeraren ska göra)

- Programmerare, den som ser till att man rent tekniskt kan göra olika saker, såsom publicera dikter, foruminlägg, registera användare osv

- Projektledare, den som ser till att allting går som det ska, att alla delar funkar tillsammans helt enkelt.


Låter något av det kul? Jag vill sätta samman ett team och leda det så att vi lyckas med att göra en webbplats tillsammans. Ju fler vi blir som verkligen vill kavla upp ärmarna och jobba desto roligare blir det och snabbare går det. Vem vill vara med?

/west_west
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
west_west - 28 dec 10 - 19:15
Jakktar: Du kan bolla med mig med. Och jag tänkte att vi ska enas om något förslag och sen lägga upp det någonstans på internet så att folket här kan säga sitt i en tråd. Nått sånt.

/west_west
Jakktar - 28 dec 10 - 17:26
svampar: Go for it.

westiepyr, när är det tänkt att vi ska sätta igång?
svampar - 28 dec 10 - 17:19
Jakktar- jag skulle gärna vilja bolla ideer med dig, har ingen tid att komma upp med designer och så, men skulle vara kul att iaf kunna bolla med någon och hjälpa till på ett litet litet hörn :)
Jakktar - 28 dec 10 - 17:17
Um. Jag menade west_west.. Men visst ;D
mee_4_ever - 28 dec 10 - 17:11
Ja visst :) bara jag inte behöver göra någonting verkligt är jag på x)
Jakktar - 28 dec 10 - 17:07
Det låter bra. Men jag skulle gärna vilja ha någon att bolla idéer med angående designen, om du förstår hur jag tänker? :)
mee_4_ever - 28 dec 10 - 16:30
Jag kommer inte att delta i själva byggandet av en ny sida, men jag måste säga att jag tycker det är en bra idé. Jag skulle kunna vara kritiker, om det finns önskemål om det. Jag klarar bara av dikta av dem sidorna jag kollat upp för att de andra är så komplicerade. :)
svampar - 28 dec 10 - 16:13
Har kollat och kommit fram till att jag nog tyvärr inte kan hjälpa till. har massa tävlingar, träningar och resor framför mig, så jag tror nog att du får hitta någon annan som har hand om designen...synd, för design är så kul :( men hoppas det går bra och sidan blir super! För jag kommer definitivt bli medlem där :)
Drawen - 28 dec 10 - 04:13
west_west: jo men det låter väl bra, hur som helst, kolla din inkorg och lägg till mig på msn så går det iaf lite fortare än att prata genom dikta.se
west_west - 28 dec 10 - 03:22
Drawen: Jag förstår din entusiasm, och tycker det är superkul, men bear with me. Jag vill ha ett team klart. Det börjar falla på plats. Sen ska vi börja köra. Teamet jag tänker mig ser ut som följer:

west_west: Projektledare, back-end programmering
Drawen: front-end, design, grafik, (back-end)
Jakktar: design, grafik
Svampar (om hon kan): design

Dessutom kommer vi behöva ett gäng folk som kan tänka sig att utvärdera olika saker. Det kan vara att kolla på olika designförslag, det kan vara att göra alfa- och beta-tester.

Vi behöver också ett gäng som vill tänka lite kring funktionalitet. För ändamålet kommer en tråd skapas där alla kan tänka och tycka. För trots allt är det användarna som kommer att använda siten. Alltså bör man lyssna på vad de vill ha för funktionalitet.

I ett senare skede behöver vi också sätta samman ett operativt crew som kan syssla med moderering av siten. Men det är slutskedesgrej.

Det var nog allt för den här gången.

/west_west
Drawen - 27 dec 10 - 23:20
Jag slänger mig gärna rakt ut och börjar planera och fixa så fort som möjligt, sedan kan andra hoppa på i farten :)

Själv har jag brister gällande programmering (php och sql) men jag är i en lärandeprocess. Skulle ock påstå att jag är duktig gällande html, css, photoshop och har rent allmänt ett öga för design.
west_west - 27 dec 10 - 22:56
Drawen: Sakta i backarna. Jag har jullov samtidigt. Nej, men anledningen till att jag inte gör saker på stört är att jag vill att så många som möjligt ska hinna se detta och anmäla sitt intresse. Det är detaljerna som stjälper sånt här...

Sen om frågan om vad jag kan bidra med. Okej, här är relevanta delar av meritlistan då:
- html, css, javascript, s k frontend helt enkelt
- php, asp, java, sql osv..., backend that is
- Imperativ, objektorienterad och funktionell programmering
- Erfarenhet av webbutveckling och programutveckling sen tidigare

Fullständig meritförteckning finns på wwwow.westlundarna.se. Fast den är i och för sig inte riktigt komplett den heller, men strunt samma.

Så det jag tänkte bidra med är väl främst back-end, och projektledning.


Jakktar: Låter awesome. Har oroat mig för designbiten lite, då jag och photoshop inte är bästa vänner alltid. Jag är mer av en programmerare än en grafiker.

/west_west
Drawen - 27 dec 10 - 21:48
Nä.. jag vill sätta igång så fort som möjligt! west_west, bli mer aktiv! Och förresten, vad kan du själv bidra med? Kolla din inbox.
Jakktar - 27 dec 10 - 20:04
Okej har läst allt nu, missade visst inte så mycket... ^^

Men yeah, jag går ju media och pysslar med lite av varje, något proffs kanske jag inte är, men jag är inte heller helt oduglig.

Designer, grafiker, applikationsarkitekt låter bra för mig.
Jakktar - 27 dec 10 - 19:59
Okej, jag har inte läst alla kommenarer än, men till er som har/haft problem med att skicka in texter - SKRIV INGA APOSTROFER.

Hoppas folk såg det där, hm.
saraarbast - 27 dec 10 - 13:52
Nice! Bra idé, men eftersom jag och koder osv inte går ihop så kommer det nog inte funka xD hoppas det går bra för er iaf =)
Ferdos-Lina - 27 dec 10 - 12:35
Ett bra inlägg!

Jag vill vara med och hjälpa till det ska bli jättekul
i så fall!
svampar - 27 dec 10 - 05:37
så trött att jag stavar fel. taskigt ska det stå, fast det fattar ni nog..
gbg_95 - 27 dec 10 - 05:36
Off topic, japp. Men vi var icke seriösa.
svampar - 27 dec 10 - 05:35
Ja helt off topic var vi, det där var nog mest bara nattflumm faktiskt. Utarbeta en designförslag vore sjukt roligt! frågan är bara om jag har tiden som krävs, vill inte ge mig in på något jag kanske måste strunta i senare..känns rätt taksigt att göra så :P
Drawen - 27 dec 10 - 05:32
Att göra en site från grunden som ska vara så funktionell som dikta.se inte lyckats med tar flera veckor att göra. Marknadsföring är verkligen inte det första man borde tänka på.
Drawen - 27 dec 10 - 05:30
Skulle vilja diskutera genom en bättre plattform än dikta.se .. suck. Lägg till mig på msn.
west_west - 27 dec 10 - 05:28
Allmänt: jag vill inte döda kreativitet, men ni är OFF TOPIC, de flesta av er. Vi behöver inte börja fundera på marknadsföring innan siten ligger uppe. Annars bra att ni blir inspirerade.

Drawen: Låter bra... Du verkar ju kunna komma till användning.

svampar: Vad sägs om att utarbeta designförslag? Kanske skulle kunna funka?

/west_west
Drawen - 27 dec 10 - 05:10
Jag har övervägt att göra allt själv så.. skriv in mig på alla punkter.
Hansen123 - 27 dec 10 - 03:43
Svampar: Antar det, men skulle antagligen sluta med att jag sitter och gör ingenting, eller lyckas få min uråldriga version av paint på kinesiska xD
Väldigt dött! Har lust att skapa 10 helt onödiga trådar, men då kommer folk bli sure imorgon. :P

gbg_95: Men va kul att någon känner sig smart! xD
gbg_95 - 27 dec 10 - 03:40
Hansen123: Även jag som är så oteknisk som man kan bli har powerpoint på svenska. Gah, nu känner jag mig som värsta geniet, tack! xD
svampar - 27 dec 10 - 03:39
Hansen123- hihi nästan samma här :P det roliga är att man kan medverka saker som det här utan att vara särskilt teknisk, som det står här över. Finns alltid något man kan göra! :) Sånt här är verkligen jättekul och jag har ingen aning om varför jag skriver så ytterst onödiga kommentarer. Forumet är helt dött, klart man har tråkigt...
gbg_95 - 27 dec 10 - 03:38
HERREGUD ÄR KLOCKAN NÄSTAN 2?!?
svampar: Hahaha, imorgon kommer vi nog inte inse att det är vi som har skrivit detta och säga "och vem fan tror dom två att dom är.." Ett mucho bra tips är att käka kakor och dricka mjölk...världens kick där kan jag lova.
Hansen123 - 27 dec 10 - 03:36
Jag tycker sånt här är jättekul, men jag kan inte ens få till en powerpoint presentation! (Programmet är iof på tyska, så kanske inte så konstigt... :P) Sedan har jag inte photoshop på min dator och jag är extremt oteknisk (det är därför jag inte kan ställa om mitt powerpoint så att det inte är på tyska xD)
svampar - 27 dec 10 - 03:31
det är nog bara du och jag här tror jag... :P tänk imorrn kommer alla läsa det här och tänka "pffh, de tror de kan börja planera bara sådär..." haha..nej jag vet inte vad jag skriver jag är trött. Min sockerkick har försvunnit.
gbg_95 - 27 dec 10 - 03:29
svampar: Haha ja, det var bara jag som blev förvirrad av alla siffror. xD
Hahah då kör vi med bara internet! Jo visst känns det så ^^
svampar - 27 dec 10 - 03:20
gbg-95: sådär jättedyrt verkar det inte, men reklam måste heller inte vara klistermärken. Det räcker med reklam på internet faktiskt :P Nu låter det nästan som om vi planerar det här, hihi... vad roligt det känns :P
gbg_95 - 27 dec 10 - 03:19
Eller nej, det är inte alls dyrt. Men man kan bara köpa en stor mängd, vet inte hur man gör för att bestämma antalet klistermärken. xD
gbg_95 - 27 dec 10 - 03:16
svampar: När det gäller papper, färgpennor och andra små saker så blir det enkelt att fixa! :) Men det skulle vara grymt om vi kunde göra lagom små klistermärken istället för papper, skulle även se mycket bättre ut och vara smidigare. :P
http://www.lasertryck.se/produkter/lse/klister maerker/priser-paa-klistermaerker.aspx?gclid=CKmPg pWTi6YCFUco3wod5Dm1ow <- grym sida, men väldigt mycket pengar. Men billigt om många skulle tänka sig att bidra. :P
svampar - 27 dec 10 - 03:07
gbg_95- haha reklam behövs alltid, och därmed någon som står för reklamen också! :P och du ritar säkert jättefina flyers också. hoppas verkligen folk gör något av den här underbara idén så det blir något :P
gbg_95 - 27 dec 10 - 03:03
svampar: Om jag inte hittar något jag kan hjälpa till med när det gäller själva sidan så blir nog mitt uppdrag att rita fula flyers som jag klistrar fast på vartenda byggnad jag ser, haha tack för idé där. :P
svampar - 27 dec 10 - 02:58
gbg_95- ja, jag tror nog det är många som vill att det ska funka! :D Allt som behövs är en bra sida och massa REKLAM!
gbg_95 - 27 dec 10 - 02:54
Självklart kan den förbättras på miljontals sätt, idèer finns det många av men att faktiskt göra det är en annan sak. Nu ska jag inte låta som värsta pessimisten, men om alla vill så kommer detta funka. ;)
svampar - 27 dec 10 - 02:50
jag tror det blir bättre om man gör en egen site helt enkelt, och bara har dikta som en inspritationskälla utan att "härma" för mycket. De flesta diktsidor liknar ju faktiskt dikta, förutom just designen med samma bilder till kategorierna...Dikta skulle kunna förbättras på många sätt...
gbg_95 - 27 dec 10 - 02:41
Jag tror att antingen måste sidan likna Dikta.se nästan precis när det gäller designen, olika funktionerna mm. för att få användarna här att vilja "byta", eller något som verkligen sticker ut med den nya sida, och inte en nästan samma version som Dikta.se.
svampar - 27 dec 10 - 02:29
Tiggarflikkan- poeterna.se heter det, men helt ärligt tycker inte jag den sidan fungerar så bra heller..kanske blir bättre med tiden? poeter.se är en annan diktsida som i alla fall jag tycker fungerar väldigt bra :)
Tiggarflikkan - 27 dec 10 - 02:26
Finns det inte det där som blackrian gjorde? poeter.se?
svampar - 27 dec 10 - 02:13
ÅH så kul! JA! Ett nytt, och så mycket bättre, dikta! Jag vill så sjukt jättegärna vara med, fast helt ärligt är jag lite av ett fån när det kommer till sånt här. Jo, jag är väl ganska duktig på design och att måla, min lärare vill att jag ska ha det som yrke fast, ja, inget jag vill livnära mig på riktigt. Nu kom jag helt of topic, har fått en sockerkick och glädjekick på samma gång!
west_west - 27 dec 10 - 01:59
gbg_95: Mitt mål är att se till att alla som vill vara med också får möjlighet att vara med. På ett eller annat sätt så hoppas jag att alla ska komma till nytta.

/west_west
gbg_95 - 27 dec 10 - 01:49
Fan vad kul, och applåder till dig som faktiskt gjorde detta inlägget! Jag är helt klart med, men jag kan helt seriöst inget om sådant, inte det minsta. Men hjälpa till vill jag verkligen, frågan är med vad...:P
Chidaper - 27 dec 10 - 01:48
BN: det är för att på dikta har det förekommit problem med att skicka in dikter/noveller/blogginlägg vid flera tillfällen.

Skriven av
west_west
27 dec 10 - 01:41
(Har blivit läst 546 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord