Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Det här om respekt

Jag vill bara lite kort säga ett par ord om respekt och att det är viktigt att vi försöker ha en trevlig stämning här. Anledningen till det är att jag idag fick motta följande meddelande:

---------------------------------
Ämne: Lägg av

Meddelande:
och sluta anta skit. Det får dig inte att se intelligent ut. Tråden var för att prata om ateism, inte om evolutionen.

Så lägg av, pallar inte med folk som beter sig så jävla arrogant.
---------------------------------

Ja g vill inte på något sätt hänga ut den som skrev det här och tänker inte säga vem denne personen är. Vad jag däremot vill säga är att jag inte tycker att det här är okej beteende. Nu råkar jag vara en balanserad kille på snart 20 år som verkligen kan strunta i den här typen av förolämpningar som faktiskt är rent nonsens. Däremot finns det många här som faktiskt skulle ta väldigt illa upp. Det är dålig stil att gå på någon på det här sättet. Jag hoppas alla har fått tänka efter nu och att vi kan komma fram till att vi inte gör så här mot varandra.

Tack så mycket

/west_west
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
west_west - 17 dec 10 - 00:54
svampar: Jag håller helt med dig i sak.

bluesky: Angående mitt uttalande där om komplexitet och sånt så anser jag att det är en logisk följd av resonemanget i kommentaren innan.

Angående att du upplever dig respektlöst behandlad har jag redan hanterat saken i en tidigare kommentar.

/west_west
Jakktar - 17 dec 10 - 00:40
"Never argue with an idiot.
He will drag you down to his level,
and beat you with experience."

Undrar varför jag kom att tänka på det?
Hmm... komplext värre!
svampar - 17 dec 10 - 00:26
Jag tycker det är viktigt att kunna förstå och respektera att olika personer tar illa upp för olika saker. Jag tar inte så illa vid om någon kallar mig för något taskigt, medan någon annan kan ta väldigt illa upp. Jag tycker det är viktigt att kunna förstå att den andre har blivit upprörd av det man gjort, och då säga förlåt fast man själv inte tycker det var så farligt. Man borde kunna respektera varandras olikheter och att man är olika personer.
bluesky - 17 dec 10 - 00:06
svampar: jag tror problemet är här att vi finner olika saker respektlöst. Jag tycker han beter sig ganska respektlöst, och jag är medveten om att det jag sa var respektlöst och kunde varit en bättre ton... jag skulle tagit ett par djupa andetag, men tyvärr blev jag så himlas sur på vad han skrev.

Så jag har insett det, kan west_west inse att jag känner att han inte varit respektfull mot mig? Och nu pratar jag inte om startandet av den här tråden.
bluesky - 17 dec 10 - 00:03
west_west: "Jag tror att problematiken i det hela är att ni inte ville se att frågan är mycket komplex, komplexare än att ni klarar av att hantera...."

Inte bara är det otroligt nedgraderade och en lilla-du attityd som JAG inte finner särskilt respektfull, utan du har totalt ignorerat det jag sagt i den tidigare tråden där jag, enligt mig, sa att jag visste att det var en komplex sak.

Hur jag än gör här så gör jag fel, för det verkar som om jag måste dela dina åsikter exakt för att ha rätt....
west_west - 16 dec 10 - 23:57
svampar: Respekt.

bluesky: I den här tråden har jag inte alls argumenterat om ateism. Jag har bara presenterat hur jag argumenterade. Jag har noggrant undvikit alla former av teologiska dispyter för att försöka få fokus på kärnan i den här tråden. Så jag förstår inte vad du menar med att jag skulle ha fortsatt...

/west_west
svampar - 16 dec 10 - 23:46
Här kommer jag in som en tredje part när allt börjar lugna sig, och tänder på stubinen igen :P taskig jag känner mig. Hur som helst, er diskussion verkar inte leda någonstans. West_west känner sig illa behandlad och vill uppmana alla till att vara trevliga mot varandra, någon känner sig uthängd- eller snarare, några tycker att en person borde känna sig uthängd. Är det problemet? För i så fall kan ni väl bara acceptera att man ska tänka sig för lite mer när man skriver om andra, och man ska tänka sig för innan man skriver TILL andra, och man ska respektera andra och deras åsikter även om de har en annan uppfattning om respekt? Att ändra någons åsikt behöver inte vara att inte respektera någon, men att kränka någon för sin åsikt är det. Visst ska jag acceptera att min vän X inte tycker om religionen Z, men jag kan ändå försöka ändra X åsikt utan att vara respektlös. Haha här kommer jag som en polis, och inget verkar ändå kunna ändras av det...
bluesky - 16 dec 10 - 23:40
west_west: men de förstodd trots det... -.- precis VARFÖR jag sa att det var jag.

Sedan har du återigen tagit upp massor av grejer i den här tråden som jag faktiskt har försökt förklara, och saker jag hållit med dig om, men du FORTSÄTTER att säga det som om jag inte alls håller med om dem. Det är DET jag irriterade mig på, och att du utifrån det drog felaktiga slutsatser och antog saker.

Som det verkar av det du skriver är det som om du tror att du har facit i handen på hur man ska tro. Jag är ateist för jag växte upp så, inte för att jag konverterade till det, och jag sa redan i huvudtexten att jag inte hade gjort någon efter forskning direkt, utan det var så jag var uppfostrad. Jag undrar varför du inte har förstått det ännu, hur många gånger jag än upprepar det?
saraarbast - 16 dec 10 - 23:35
west_west: Jag vet. Men jag listade ut det på en gång när jag läste ditt foruminlägg, men tycker ändå det var onödigt att skriva ut hennes meddelande.
west_west - 16 dec 10 - 23:30
saraarbast: Nej, faktum är att hon säger det själv i sin första kommentar:

"jag vet att jag överreagerade. Ja, det var jag, jag kan stå för det jag säger."

Läs själv en bit ner i tråden.

Alltså hängde inte jag ut henne på något sätt, utan hon erkände av egen fri vilja.

/west_west
saraarbast - 16 dec 10 - 23:25
svampar: Man förstod det eftersom det var dom två som diskuterade mest ^^
west_west - 16 dec 10 - 23:15
svampar: Jag vet faktiskt inte heller... Bra fråga!

/west_west
svampar - 16 dec 10 - 23:10
kanske är lite knasigt av mig att lägga mig i, speciellt eftersom ni verkar komma till ett slut på er diskussion nu. Hur som helst tycker jag inte det verkar som att west_west har hängt ut bluesky såsom de flesta säger. Det står ingenting om vem som har skickat meddelandet. Det står inte ens att det är från personen som skapade tråden, så jag undrar hur bluesky har blivit uthängd här? För ärligt talat, kunde ni själva ha räknat ut att det var henne utan att hon själv hade sagt det? Nu är det här ingen utskällning, eftersom jag inte har läst tråden. Bluesky kanske var den enda som argumenterade emot west_west och man på så sätt skulle kunna fatta...ja. Jag vet inte..
saraarbast - 16 dec 10 - 23:08
west_west: Men skulle det handla om respekt så behövde du inte skriva ut hennes meddelande.
west_west - 16 dec 10 - 23:05
saraarbast: Jag håller helt med dig om att det här är fel ställe att diskutera det här för bluesky och mig. Den här tråden var INTE menad att hänga ut bluesky utan för att visa på ett generellt problem (som tydligt står ovan). Sen urartade tråden och började handla om exemplet snarare än om företeelsen. Lite tragiskt, men så är det.

/west_west
kiakamel - 16 dec 10 - 23:04
saraarbast: Men han respekterar ju hennes tro... Kan du förklarar hur han INTE gör det?

Sedan så var det här forumet till för att uppmana ALLA till att visa respekt. Det var inget angrepp på bluesky, så varför skulle west_west inte få skriva det här forumet?
saraarbast - 16 dec 10 - 22:58
west_west: Jag är troende, jag tror på Gud, tror ej på evolutionen, men jag respekterar att bluesky tror på det, precis som hon respekterar min tro. det är det enda som jag tycker att du ska göra, slutligen, det är bättre om du tar det här med henne via meddelande, inte via forumet.
west_west - 16 dec 10 - 22:41
bluesky, saraarbast: Jag tror att problematiken i det hela är att ni inte ville se att frågan är mycket komplex, komplexare än att ni klarar av att hantera. Eftersom ni inte kan hantera det vill ni skala ner frågan och "skära bort" allt ni inte hanterar trots att det är superrelevant. Jag tycker faktiskt att det är tragiskt om viktiga infallsvinklar diskrimineras eftersom det gör ämnet för komplext för trådskaparen.

/west_west
kiakamel - 16 dec 10 - 22:40
saraarbast: Är det inte det man alltid strävar efter i en diskussion? Diskuterar jag med en rasist till exempel är det väl klart att jag försöker argumentera så att människan tycker som mig. Däremot så är det inte att TVINGA någon att byta åsikt bara för att man argumenterar för motsatsen. Så jag måste tyvärr säga att jag inte håller med dig.
west_west - 16 dec 10 - 22:34
kiakamel, saraarbast: Ateism återförs gärna ofta på vetenskap, och så även i den här diskussionen. Jag inledde hela diskussionshärvan i den tråden med att först skala ner frågan till att handla om de som faktiskt har argument för sin inställning. Det är den enda gruppen det är meningsfullt att argumentera kring. Jag fortsatte sedan med att såga den argumentationen som ofta framläggs. Och dessa ateister brukar ofta peka på just evolutionen. Vad jag försöker säga är att evolution och ateism dyker upp på samma ställen eftersom ämnena är i princip oskiljaktiga. Hur ska man argumentera kring ateism utan att blanda in underliggande vetenskap undrar jag? Det är ungefär som att argumentera om varför den ena laptopen är bättre än den andra utan att prata om komponenterna som sitter i. Det går inte.

Jag upplever inte att jag gick off topic i den delen av argumentationen, däremot när jag började diskutera på en "meta-nivå", en lite högre nivå, om skillnaderna på religion, tro på vetenskap och vetenskap för att konstatera att det inte finns några fundamentala skillnader utan att man som individ avgör genom att välja värdegrund. Det var lite off topic, men ändå inte, då det handlade om vad man kan kalla den religiösa ateismens natur. Således var jag aldrig riktigt off topic.

Jag vill slutligen förtydliga att jag hyser största respekt för människors val av värdegrund, val av religion, och generella åsikter. I diskussionen höll jag mig till hållbara och ofta använd argumentation som är solid och korrekt. Utifrån detta förde jag resonemang. Jag ser inte felet i det riktigt, utan anser att jag diskuterat högst vetenskapligt utan att visa bristande respekt gentemot människor som tänker annorlunda. Jag har bara presenterat vad som stödjer min syn av objektiv och verifierbar FAKTA.

Jag vore tacksam om någon kan peka på konkreta saker istället för att säga lite luddigt att jag varit respektlös. Ge mig citat som ni tycker är respektlösa istället. För annars har ni egentligen ingenting att komma med.

/west_west
saraarbast - 16 dec 10 - 22:34
kiakamel: Man respekterar inte att alla har olika åsikter när man försöker ändra på en persons åsikt.
kiakamel - 16 dec 10 - 22:19
saraarbast: Men det finns ingen regel som säger att man inte får kommentera vad man vill? (Såvida det inte är kränkande etc)

Jag förstår fortfarande inte hur du tycker att west_west varit respektlös?

Startar jag en tråd angående muffins så måste jag räkna med att de som inte gillar det kommer säga "nej kakor är bättre". Hm det där var nog världerns sämsta jämförelse, skyller på brist av sömn.
saraarbast - 16 dec 10 - 22:15
Och i en diskussion vill man gärna att det ska vara en röd tråd som alla ska följa.
saraarbast - 16 dec 10 - 22:14
kiakamel: Då vet du också att hon bad alla att hålla den röda tråden. Hon skrev klart och tydligt att man ficka ställa frågor, men om ateismen, ingenting annat.
kiakamel - 16 dec 10 - 22:12
saraarbast: Jag har läst forumet ja. Annars hade jag inte uttalat mig.

Hon skrev också vad jag minns att man fick ställa frågor? Ville hon inte diskutera evolutionen hade hon kunnat ignorerat west_west försök till diskussion. Brister man i respekt mot en människa för att man vill föra en diskussion helt plötsligt? Finns det nya regler i forumet om vad man får och inte får kommentera.

Sedan är själva problemet här att det på internet är fruktansvärt lätt att misstolka och missuppfatta varandra. Därav anledningen till att ni egentligen aldrig ser mig kommentera här på forumet egentligen, det blir nästintill alltid konflikter.
saraarbast - 16 dec 10 - 22:07
kiakamel: Har du läst forumet som han skriver om? Man skulle diskutera ateism, och varför man är ateist, inte någonting om evolutionen, och hon skrev x antal gånger att hon inte ville diskutera evolutionen.
kiakamel - 16 dec 10 - 22:04
*Att du inte tycker att meddelandet var respektlöst
kiakamel - 16 dec 10 - 22:02
saraarbast: Hur har west_west inte respekterat blueskys åsikt? Har han någonstans skrivit att hon inte får tro på evolutionsteorin? Att du inte tycker det var respektlöst ändrar inte faktumet att någon annan skulle kunna tycka det. Vissa människor skulle faktiskt ta väldigt illa vid sig av ett liknande meddelande, jag är en av dem.
saraarbast - 16 dec 10 - 21:45
Vill bara skriva en sak här. Det jag tycker är att DU ska respektera bluesky för hennes åsiktet också. Om hon tror på evolutionen så mycket, så låt henne göra det. Hon låter ju dig vara kristen. Hon har alltid varit respektfull mot mig som muslim och faktiskt försvarat mig i många trådar där jag har fått påhopp pga att jag är muslim, så sluta diskutera vad hon tror på! Är hon intresserad att läsa om religion så gör hon nog det, men hon gör det själv =) I Islam är det i alla fall så att man ska respektera det människor tror på och inte behandla folk respektlöst bara för att dom tror någonting annat än du. För precis som någon skrev, det var inte så svårt att lista ut att det var bluesky du skrev om, och ärligt talat så var hennes meddelande inte så särkilt elakt eller respektlöst.
west_west - 16 dec 10 - 18:44
bluesky: Om inte du ser de enorma skillnaderna i hur jag bemöter dig och hur du bemöter mig så är min konklusion att du antingen inte ser skillnaden eller så är du inte på den nivån jag utgått från att du var på.

Den här tråden har urartat, mig spelar det ingen roll. Min kommentar till svampar om det är den du syftar på handlar mer om att upplysa om trådens syfte för att förhindra ytterligare urspårning än att jag inte kan ta diskussionen. Jag funderar på att ta upp just den diskussionen i en annan tråd, men har väntat lite för att låta den här stormen blåsa över. Det handlar alltså inte om att jag inte klarar av det, utan det är ett försök att vara hjälpsam.

Om jag hade satt x och y i din löpande text hade jag ju censurerat dig. Det hade bara varit kontraproduktivt.

Om du har fått värre meddelanden så finns det ju också än större anledning att peka på problemet, så då borde du ju vara glad att någon äntligen tar upp det.

Sen vill jag bemöta det här om att du och Hansen123 anser att jag betett mig illa. Kan ni vänligen peka på någon form av förtal, ärekränkning, kränkning, trakasserier, eller något annat "skitigt" som du väljer att uttrycka det? Jag känner inte igen mig i den beskrivningen riktigt nämligen.

/west_west
bluesky - 16 dec 10 - 18:13
Jag ansåg att min tråd urartade till något jag inte ville att den skulle bli, men då var det för jag inte kunde "hantera en diskussion". Nu när samma händer med den här tråden verkar det som om det sjungs en annan visa. Eller har jag fått fel uppfattning?

Och du gjorde mig inte särskilt anonym. En del vet att jag var skaparen av den tråden, så det anonyma var bara något fint att sätta i kanten. Ist kunde du satt x och y där det mer specifika var.

Jag har fått mycket värre meddelanden. Visst var jag lite väl brysk, men jag ångrar inte det jag skrev då jag tyckte du betet dig skitigt mot mig. Inte startade jag en tråd för det?
west_west - 16 dec 10 - 16:26
svampar: Fel tråd att diskutera i. Den här tråden urartade lite, men i sak handlar den inte om vetenskap eller religion utan om respekt.

Hansen123: Jag skulle inte ha något emot om någon publicerade en tråd jag skrev i en annan tråd och sedan sa att det var dumt skrivet.

Notera nu också att jag publicerade meddelandet i sin helhet. Det medför att jag inte kastar skit alls i och med att publicera meddelandet. Sedan att meddelandet i sig är ofördelaktigt för avsändaren är irrelevant. Jag lät avsändaren tala utan att censurera vad denne sa. Sedan skrev jag en respons på det, sa vad jag tyckte generellt om företeelsen. Jag sa ingenting kränkande till någon.

Jag var noga med att säga vad jag tycker om företeelsen och utelämna vad jag anser om personen och om det specifika exemplet. Jag tycker det finns stora skillnader mot om jag skulle ha skrivit "den här subban har så jävla fel, kolla vad idioten skrev...". Jag sa ingenting värderande om trådskaparen, gjorde ingenting alls utom att konstatera att följande har jag mottagit. Det var inte kul. Vi måste tänka oss för så att det inte drabbar andra. Min fråga till dig är: Var är kränkningen? Var är förtalet? Ligger förtalet i att publicera trådskaparen ordagrant? Det betyder ju i så fall att denne inte står för vad som skrivits. Nej... Jag förstår faktiskt inte. Tacksam för svar.

Sen till sist vill jag nämna att det är en viss skillnad på ett privat meddelande och en forumskommentar eller tråd. I trådar och kommentarer finns andra som läser. Privata meddelanden drabbar utan att det syns för någon annan. Det är betydligt hemskare och värre.

/west_west
svampar - 16 dec 10 - 12:05
Eller borde min kommentar snarare riktas till bluesky? jag är lite förvirrad, så vi säger såhär: kommentaren var till alla och ingen.
svampar - 16 dec 10 - 12:03
west_west: Nu vet jag inte hur er diskussion har gått, men det här med vetenskap och spekulationer. Jag tror hellre på vetenskapens spekulationer än religionens spekulationer. Till grund och botten är det samma sak, någon eller någa som söker sanningen. Skillnaden är att vetenskapen söker bevis på att det är sant och inte bara antaganden, medan religion går på vilken "sanning" som helst utan några bevis, bara den kommer från en betydelsefull man.
Hansen123 - 16 dec 10 - 02:16
West_west: Du menar alltså att det vore helt okej om jag nu skapade en tråd om att jag tycker att du i den här tråden pratar om respekt utan att själv respektera andra? (ledsen för en väldigt ofint formulerad mening). Så länge jag inte använder namn. Man kan vara respektlös utan att förnedra folk. Hur kul är det att se en tråd där det står om en själv ganska precis efter att en diskusion har avslutats?

Visst kan man använda sig av verkligheten, men då måste man tänka på de andra personerna som är inblandade. Om jag skriver det här nu, kommer då denne att ta illa upp? Kommer den här personen känna sig utpekad även om jag inte nämner namn? Men det verkar det inte som om du gjort. Folk är respektlösa hela tiden, det borde inte vara brist på exempel. Om du väldigt gärna ville posta det här inlägget med just det här exemplet borde du ha väntat, åtminstone två veckor. Jag går i alla fall fortfarande och irriterar mig över den första tråden och jag TROR att det kan ha varit en av anledningarna att den här tråden kom upp.
Tänk om Bluesky istället gjort en tråd om att respektera andras val av ämne, eller något liknande. Hade du då inte känt dig välldigt utpekad?
Allt jag menar är att man måste respektera alla parter och tänka på att vissa ämnen fortfarande är känsliga.
west_west - 16 dec 10 - 01:58
Hansen123: Jag gjorde bedömningen att ett verkligt exempel faktiskt ger större effekt och berör mera än om man använder sig av ett fingerat. Därför valde jag det verkliga exemplet. Trådskaparen valde själv att ge sig till känna. Enligt mig var denne tillfredsställande skyddad i och med att namn censurerades. Du behöver inte dela min uppfattning, men notera att jag faktiskt tänkte igenom saken innan jag publicerade.

Till det sista du säger; att det finns bättre sätt att prata om respekt, än att då blanda in verkligheten finns bara ett att säga: Om vi inte börjar i verkligheten så kommer vi ju aldrig någonsin att prata om de verkliga problemen och situationerna. Visst kan vi teoretisera, men vad tror du det gör med diskussionen?

/west_west
bluesky - 16 dec 10 - 01:57
Jag har heller inte bortförklarat mig, jag har förklarat mig. Stor skillnad.
Hansen123 - 16 dec 10 - 01:51
West_west: Du kanske inte menade att hänga ut personen, men du bör ha antagit att denne skulle läsa tråden. Eftersom att jag argumenterat med dig kan jag säga att du inte är korkad, så säg inte att du inte kunde anta det. Du kunde ha gjort det på ett snyggare sätt för att respektera bluesky, t.ex bara skrivit "tänk på att respektera varandra" och sedan kommit med ett fiktivt exempel. Istället för att bara säga att du respekterar henne genom att inte skriva dit hennes namn.
Enligt mig måste respekt vara ömsesidig. Därför tycker jag inte att du borde skriva ett inlägg till forumet om det här ämnet med ett riktigt exempel. Om du har problem med bluesky borde du ta det med henne istället för att göra det till en allmän sak. Och det finns bättre sätt att prata om respekt.
bluesky - 16 dec 10 - 01:50
west_west: vet du vad, jag har sagt mitt, och det är vad jag har att säga. Jag tänker inte fortsätta det här för du och jag verkar inte alls hålla med varandra nu.
west_west - 16 dec 10 - 01:41
Sen vill jag förtydliga en sak också;

Den här posten rör INTE sakfrågorna som diskuterades i den omtalade tråden på något sätt. Jag har hållit trådskaparen anonym just för att jag inte ville klämma åt den personen. Min intention var bara att återge meddelandet och säga vad jag tycker om att skicka den här typen av meddelanden. Jag vill mena på att oavsett vad som hänt innan har man ett personligt ansvar för sina handlingar. Alltså kan man inte bortförklara sig med "amen, du gjorde si eller så". I övrigt tänker jag inte blanda in den sakfrågan som meddelandet berör då det var ett specifikt exempel som utan vidare kan generaliseras att omfatta rummet dikta. "Inses lätt".

/west_west
west_west - 16 dec 10 - 01:32
bluesky: Jag har bara en fråga; vad är ditt problem med antaganden? Har du någonsin tänkt på att systemet du älskar högt, vetenskapen, bygger på just antaganden? Exempel på sådana är axiom, men bevisttekniker kräver också antaganden som man sedan bevisar sanna. Faktum är att man arbetar något enormt med antaganden.

Sen en till fråga då kom jag på: Vilka antaganden menar du att jag gjort som är felaktiga? Jag kan inte påminna mig att jag gjorde några speciellt kontroversiella antaganden nämligen. Kan vara bra att veta.

/west_west
bluesky - 16 dec 10 - 01:26
Nu måste jag få förklara mig här.

Jag skapade tråden som en plats för mig att få höra andras historier om varför hur de blivit ateister. För att undvika att bli irriterad sa jag att även teister kunde ställa frågor, detta ledde till en diskussion som jag sa till dem att jag inte villa ha där. De hade kunnat starta en egen tråd, men stannade kvar av någon anledning jag inte kan förstå.

Hur många gånger jag än sa till west_west att jag var medveten om att min tro på evolutionen kan liknas med en tro på gud, så fortsatte han som om jag var en liten idiot. Jag kände mig enormt provocerad, och när jag sa till dem att jag skulle stänga tråden, och ville bara ge en varning, då fick jag höra att "jag inte klarade av det". Är det särskilt respektfullt? Då skickade jag det här meddelandet, för jag hade stängt tråden.

Jag hade sagt till honom flera gånger att inte anta, men han gjorde ju inte det.

Det finns mer än en sida till historien.
Hansen123 - 16 dec 10 - 00:27
Jokern13: Tror man måste ha läst tråden för att förstå vad hon mena. Men tråden finns inte kvar, så kan vara svårt.
jokern13 - 16 dec 10 - 00:25
Tekniskt sett har ateism, religion och evolutinen att göra med varandra. Så det var rätt dåligt sagt.
Hansen123 - 16 dec 10 - 00:12
West_west: Ja, visst förstod jag det där. Men... Håller väll med duvan om sjävlgodheten och att "leka barbapappa", men visst var det onödigt(meddelandet då).
west_west - 15 dec 10 - 23:24
Hansen123: Jag tycker poängen framgår tydligt. Men antar att du känner ungefär som jag känner mig när professorn som föreläser avslutar halvvägs i en härledning och säger "visas lätt". Således ska jag försöka förklara lite bättre.

Poängen är att det inte är det minsta trevligt att få personliga meddelanden som mera är personliga påhopp. Eftersom det i stridens hetta är väldigt lätt att brusa upp och göra oöverlagda handlingar ville jag påminna oss alla om att man hur arg man än blir har ett ansvar för hur man beter sig. Jag vill helt enkelt peka på ett problem som jag vet finns här på dikta och uppmana till eftertanke. På så sätt hoppas jag att ingen annan ska behöva motta liknande meddelanden.

/west_west
Hansen123 - 15 dec 10 - 23:02
Förstår bara inte poängen med det här inlägget O.o
Bluesky94 - 15 dec 10 - 18:15
(Y)
bluesky - 15 dec 10 - 05:01
Hansen123: ;)
Hansen123 - 15 dec 10 - 00:24
Jag har självt läst tråden och... Ska väll inte säga något.
Kravburk - 14 dec 10 - 22:22
Inte lätt att vakna på fel sida, ibland klarar man helt enkelt inte av att diskutera, hoho!
MimmiKitmiri - 14 dec 10 - 20:48
Palla bete sig som en jävla 5 åring.
west_west - 14 dec 10 - 19:55
Jag kände bara att vi alla behövde en påminnelse tror jag.

/west_west
Dufwan - 14 dec 10 - 19:48
Men som sagt, det är bra att du gör det, tanken är jättebra rent av.
Det är snarare attityden som är lite väl... Självgod.
Dufwan - 14 dec 10 - 19:45
Bra inlägg I guess, men det är lite fjantigt på något sätt allt det här. Dels mailet, dels att du agerar barbapappa.
bluesky - 14 dec 10 - 19:39
Jag vet att jag överreagerade. Ja, det var jag, jag kan stå för det jag säger.

Men nu har jag haft en rent av SKIT vecka, där jag förlorat en vän pågrund av att folk antar saker. Jag brukar i allmänhet vara väldigt trevlig, och det vet många här på forumet, men jag blir rentav irriterad när du bara antog saker hit och dit. Vilket du fortsatte göra i svaret du gav mig.

Så det var jag, hej allihopa!
Norsin-Naralin - 14 dec 10 - 18:20
Jag håller med dig,det finns folk som gör så här
på dikta och även i andra ställen.

Det är moget av dig att inte skriva vem det var
som skrev meddelandet.
kiakamel - 14 dec 10 - 18:14
Håller med till 100 procent!
svampar - 14 dec 10 - 18:11
måste bara säga vilket dumt meddelande. "tråden var till för att tala om ateism, inte evolutionen." Nu har jag inte läst tråden(tror jag?) men klart att man får nämna saker som inte har med tråden att göra, så länge man helt inte byter ämne. Tycker det här inlägget var bra och kan behövas här..

Skriven av
west_west
14 dec 10 - 18:08
(Har blivit läst 654 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord