Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Fredrik Reinfeldt

Är det någon mer än jag som stör mig på hans "lilla du" sätt att prata om allt, som om alla andra politiker runt omkring honom bara är idioter som måste daltas. Han står där och ser så himlans "smug" ut.

Ska inte en stadsminister vara en del av folket, och lyssna på andras åsikter, och inte lilla-dua folket.

+ Varför skyller alliansen allt på de röda? Som om de inte haft någon makt överhuvudtaget någon gång, och alla beslut har fattats över deras huvud utan deras vetenskap...

edit jag ber om ursäkt för dikten jag skrev som råkade hamna här :S haha, blev lite fel!!
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
bluesky - 20 sep 10 - 02:38
är nu väldigt trött, haha. men kan säga att jag håller med om att skolan ska bli statlig igen, och inte vara kommunal. nu ska jag sova xD
bluesky - 19 sep 10 - 13:49
Akhenaton: nu läste jag inte igenom hela lagen där, men jag tycker det är så fegt att skylla på försäkringskassan. Det finns andra typer av sjukdomar som gör det omöjligt att jobba, enligt de där reglerna skulle inte min kusin med väldigt svår reumatism få bli sjukförsäkrad. Hon får inte sjukhusvård, har inte förlorat verklighetsuppfattningen, att jobba skulle inte medföra någon speciellt risk att sjukdomen skulle bli sämre. Det tar henne 3 timmar varje morgon att komma ur sängen, hon jobbar trots detta, för hon vill det... men tänk om hon inte vill det längre?

Och jag har inte sagt något om att de inte ville ha fler lärare, jag tyckte deras andra lösningar för en bättre skolgång (som faktiskt är FP stora "grej" och därför mer relevant än butlern) är fjantiga. Rödgröna vill ha alla dessa lärare, plus att man anställer fler vaktmästare, osv osv så lärare inte gör andra jobb.

Det jag skyller på det blåa regeringen:
sjukförsäkringen (ja, det behövdes göras, men nu behövs det förändras igen, men det var en stor jävla tabbe de gjorde där... stackars människor som råkade ut för det här)
för många bostäder som privatiseras

just nu har jag bråttom så jag hinner inte svara så djupgående på allt det här.

Sedan kan jag säga att jag tycker det kommunala skolan behövs. Jag går i en privat skola, och det kanske inte är jätte märkbart, men man känner att man är bara en summa pengar.

Och hur skulle en skatteökning förstöra de framtida jobben? Jag är nyfiken på hur du kommit fram till det...

aja, nu MÅSTE jag gå
JennnyJ - 18 sep 10 - 21:44
Om jag fått rösta hade jag nog röstat på Ohly - jag tycker om deras politik och han verkar vara en sådan som verkligen gör slag i saker han lovat.
Men, jag håller tummarna för att Mona vinner på söndag.
Det är vår skyldighet att hjälpa varandra! :P
bluesky - 18 sep 10 - 20:50
tofu: hahahahahahaha fan, det hade jag inte märkt xD
tofu - 18 sep 10 - 19:57
thisismee: varför klagar du på att studieBIDRAGET är för lågt? Det ska ju löna sig att jobba, varför vill du då ha högre bidrag?
bluesky - 18 sep 10 - 19:50
Thisismee: men "ta från de fattiga och ge till de rika" låter bra? Att rika får barnbidrag och studiebidrag som de fattiga betalar för? Mmmhm...
bluesky - 18 sep 10 - 19:49
Thisismee: Tror du verkligen att det är så det är? Uppenbarligen vet du inte ett skit. Mamma jobbar på socialen, och jag har frågat henne om det här förut. De måste aktivt söka jobb i HELA Sverige, ibland även i andra länder. Alltså, bor du i Malmö och ett jobb blir ledigt i Luleå, måste du söka det, du har inget val. Om du medvetet sabbar chanserna att få jobbet eller inte söker det, förlorar du pengarna. Om du går på socialen måste du visa upp vartenda kvitto du har, för att få pengar för det. Du kan inte bara sitta och glo på TV och få pengar. Där har du helt fel.

Och jag tror inte du menar "ta från de rika och ge till de fattiga" för "fattiga" kan betyda lågavlönade som kämpar varje dag för att få det att gå ihop. Jag tror du menar "Ta från de rika och ge till de lata", något som inte händer i Sverige.
bluesky - 18 sep 10 - 16:50
NadaZero93: såg du debatten igår? Han vände sig och sa till Maria Wetterstrand "Men Maria" i den mest NEDLÅTANDE tonen han möjligtvis kunnat använda. Han pratade till henne som om hon var en liten flicka som inte visste ett skvatt om vad hon pratade om. Jag blev så jävla förbannad på det.

Sedan kanske han är seriös, men tråkig som fan att lyssna på. Varje gång han pratade längre än 20 sekunder tappade man koncentrationen. Har en lärare som han, helt omöjligt att lyssna xD
bluesky - 18 sep 10 - 16:37
thisimee: tycker ändå det är riktigt jävla svinaktigt att de utförsäkrar så många människor som inte KAN jobba mitt under en finanskris, och säger till dem "sök jobb". Oförlåtligt.
NadaZero93 - 18 sep 10 - 16:37
älskar reinfeldt <3 tycker bara han är seriösare. de rödgröna skyller ju också allt på allianser, som om sossarna inte gör precis samma. Om inte värre.
bluesky - 18 sep 10 - 15:07
Jag är väl medveten om att det tar mer än fyra år att förändra ett samhälle, men de saker de har förändrat har inte bådat väl. Vi kanske ska titta på sjukförsäkringen? De kan inte ens säga "vi måste gjort något fel, vi får kolla över det, för att detta ska undvikas i framtiden", MEN DET GÖR DE INTE. De pekar bara bakåt på sossarnas tid och säger "vi ändrade det sossarna gjorde, det var inte hållbart", som om dagens sjukförsäkring är hållbar? Jag blir fan rädd.

Och skolan är de de som har skrivit läroplaner och sånt till. Inte sossarna. Deras förslag att ta in föräldrar i skolan får mig att vilja skratta. Ja, hur många föräldrar har råd att ta några dagar från skolan för att uppfostra sin unge, bara för att det inte finns tillräckligt med lärare i skolan? Tillräckligt med lärare på rasten? För att lärare gör alla möjliga olika jobb, som inte är deras egentliga uppgift.

"Realistisk tidsuppfattning", här har du den. Jag har sagt det, och jag har sagt det förut.

Det är just att INGET är deras fel. Sjukförsäkringarna "men men, sossarna tvingade oss..." med darrig underläpp.
Ferdos-Lina - 18 sep 10 - 13:52
Nu håller jag verkligen med dig!
bluesky - 18 sep 10 - 03:54
thisismee: ->Sluta klaga då<-. 15åringar kan få jobb, om de vill. Men om du får pengar, varför klagar du?
du verkar lite bortskämd... :/
bluesky - 18 sep 10 - 03:45
thisismee: tror du det är mycket lättare där jag bor då? Bor ute på landsbygden, men det ligger nära Stockholm. Mycket människor, lite jobb. + jag pendlar 2.5 timma dagligen. Planerar på att skaffa två jobb om jag behöver.

Allt går om man försöker. Ska nu söka 20 olika jobb, om jag inte får något av dem är det bara att fortsätta söka. Så klart du inte får något jobb om du inte söker (fick förresten inte heller något sommarjobb, men det är ingen anledning till att inte söka jobb).
bluesky - 18 sep 10 - 03:36
Thisismee: jag går 3 året på gymnasiet, jag har minst lika mycket skola, jag har vänner, projektarbete att planera, planera inför studenten, inför universitetet, jag ska träna, och också hinna sova. Jag söker jobb trots detta, för det är min egen skyldighet att betala mina utgiften. Studiebidraget är till för böcker, mat och nödvändiga kläder, och någon fika. Allting utöver det får du stå för. Staten ska inte behöva betala för dig.

Och du är moderat?

(de höjde inte 350kr för gymnasiestudenter, btw. De snackar nog om universitet/högskolestudenter)
bluesky - 18 sep 10 - 03:20
Thisismee: 500kr extra = hundra miljoner tagna någon annanstans ifrån. Det går väl cirka 1 miljon elever på gymnasiet, alla ska få 1500kr i bidrag. Det är ganska själviskt att be om så mycket. Jag skulle gärna vilja se en ökning på cirka 50kr, men 500 är orealistiskt, och kommer inte hända. Var glad att du får de pengarna överhuvudtaget!

De där hundra miljonerna kanske blir tagna från skolans resurser, och lärare/material försvinner från skolan, och din skolgång blir sämre. Men allt för 500kr extra i månaden.

Sök jobb istället.
bluesky - 18 sep 10 - 03:06
ungochsota: hyser inte heller något agg mot honom, tycker bara att hans "lilla du" tonfall låter illa. Låter ju inte som någon som ska representera folket....
bluesky - 18 sep 10 - 03:05
Thisismee: hur går det ihop med lägre skatt och mer studiebidrag? Vad skär man ned på då? Sjukförsäkringarna??

17 500 är ganska bra. Räkningar osv kan väl gå på upp mot 8-10k (vet dock inte om det är mycket eller lite, inte så värst insatt i hur mycket en räkning brukar vara...). Mat 2000-3000 i månaden. Då har man cirka 3000-4000 kvar till diverse annat. Låter som lyx! xD
ProstheticHead - 18 sep 10 - 02:27
Jag håller med bluesky. Förresten så är 17500 inte skitlite. Om man tycker det så är man lite bortskämd enligt mig.
Intermezzo - 18 sep 10 - 01:41
Bluesky94 - Så du påstår alltså att högern är bättre?
Bluesky94 - 18 sep 10 - 01:36
Jag tycker dtarkt att det är de rödgröna som ljuger ihop massa lögner, så falska. Man ser ju till och med hur elakheten lyser i ögonen på dem. usch.
bluesky - 18 sep 10 - 01:30
Thisismee: men alla kan ju inte bli läkare. Några måste vara byggare, städare, undersköterskor, vaktmästare etc. Visst som fan ska utbildning löna sig, men visst fan ska man bidra till samhället om man kan!

Jag ska bli barnmorksa, medellönen ligger på cirka 25 000 innan skatt. Det innebär att jag efter skatt kommer få cirka 17 500, om jag kommer kunna överleva på 17 500, visst fan kan de överleva på 30 000! Cry me a river, liksom.
BlackRain - 18 sep 10 - 01:30
Bluesky:
Du jag vet mycket jävla väl hur det är och vad konsekvensen
blev när alliansen fick makten.
Men fan hellre det än det kaos som skulle bli om sossarna fick
makten.
bluesky - 18 sep 10 - 01:26
* ger en direkt konsekvens av ett lyckligare samhälle
bluesky - 18 sep 10 - 01:25
BlackRain: JA alla ska tvingas hjälpa ALLA. Du kanske inte har varit i sitsen där någon i din familj är jävligt lyckliga över sin sjukförsäkring, för hade vi bott i USA hade min familj fått betala kanske upp mot 1 million för alla behandlingar min syster behövde för att överleva. Du kanske inte riktigt förstår vikten i det samhälle vi har, och att det samhälle vi har har en direkt konsekvens av ett lyckligare samhälle. För vi kan ju inte säga att vi inte är en av världens lyckligaste människor här, att vi är några av världens mest friska folk? Och det är inte pga tvånget att betala skatt.

Ska det vara väljbart hur mycket man betalar i skatt? Tror du då någon kommer betala i skatt? psh.
Intermezzo - 18 sep 10 - 01:21
Dock så röstar jag hellre på ett borgligt parti än SD eller PP. Jimmie Åkesson har ett mycket mer nedvärderande sätt att diskutera med människor. PP ser jag bara som ett enfrågeparti utan mening.
Intermezzo - 18 sep 10 - 01:19
Kan inget än hålla med dig. Tycker det är på tiden nu att moderaterna försvinner från sin post så Sverige slipper bli ännu mer förstört.
BlackRain - 18 sep 10 - 01:18
bluesky:
Varför ska alla TVINGAS att hjälpa ALLA ?
Om man vill hjälpa folk så är det ett val man gör.

Loffe:
Vad anser du om SD?
bluesky - 18 sep 10 - 01:08
Thisismee: Varför inte!? De förlorar ju inte direkt på det! Varför ska de som tjänar 10 000 betalar 3000 + i skatt varje månad? Tjänar du 17 000 före skatt har du 11 900 efter skatt. Tjänar du 50 000 ska du väl kunna bidra lite mer!! Att få 35 000 efter skatt är ju knappast en liten summa!
BlackRain - 18 sep 10 - 00:59
Bluesky:
Jag är faktiskt inte så insatt i Maria men har hört många
tala gott om henne.

Men NEEEEJ det är fler som är möjliga om folk slutade tänka
(Det är antingen moderaterna eller sossarna, några andra kommer
aldrig få så många röster)

Den borgliga regeringen är som den är men själv föredrar jag
dom framför att Sverige och dess ekonomi ska gå under.
bluesky - 18 sep 10 - 00:57
Blackrain: tja, jag håller nog inte riktigt med dig. Fast jag skulle nog hellre vilja se Maria Wetterstrand som minister, men nu är det ju bara sossarna och moderaterna som är möjliga för den positionen... Vill inte ha en blå regering, fyfan nej. Så jag ser hellre Mona Sahlin som stadsminister än Fredrik Reinfeldt.

Tyvärr så är det ju så att den borgliga regeringen gör mig flyförbannad.
BlackRain - 18 sep 10 - 00:56
Loffe:
det är inte bara Tobleroneaffären det handlar om......
Listan är ganska lång, du har skattebedrägeri, grov stöld,
hon vägrar betala tv-licens, hon körde runt i en olaglig bil,
obetalda p-böter (enormt många), och mycket mycket mer.

Hon är en extremt tvivelaktig person, hon är falsk, hon är
extremt farlig, osv.
BlackRain - 18 sep 10 - 00:54
bluesky:
Det största problemet är att Monas åsikter bara är önskedrömmar.
Det är inte möjligt att ha det som hon vill att det ska vara, det
går bara inte ihop.

Dom största problemen som finns nu är efterskalven efter
den röda regeringen.
Plus att hela världen fått sig en ordentlig snyting (finanskrisen)
Sverige är trotts allt det land som klarat sig bäst.

Visst jag håller inte med om allt som Moderaterna tycker
men ärligt talat så har Fredrik en större chans att sköta
Sverige än vad Mona någonsin skulle klara.

Hon är orealistisk, lögnare, outbildad.... hon har inte någon
som helst kunskap om hur man styr ett land.

Det enda hon har är hur hon vill att Sverige ska se ut och
det är inte möjligt.
bluesky - 18 sep 10 - 00:52
Thisismee: jag är faktiskt väldigt nyfiken på varför folk tycker så illa om Mona Sahlin, så du skulle väl kunna att informera mig.Pratade idag med mina föräldrar vid middagsbordet och mamma/pappa sa "antingen så tar invandrare våra pengar, eller så tar de våra jobb". Sedan satt vi och kollade på debatten, och Mona Sahlin sa exakt detta. HA! Sa vi då, det har vi redan sagt!

he he
bluesky - 18 sep 10 - 00:48
BlackRain: Tycker dock att Mona har väldigt många bra åsikter, och då menar jag inte om ekonomiska saker, utan ett attityd som Sverige borde efterlikna. Min åsikt, dock.

Och om du har glömt så är det faktiskt så att det varit en blå regering de senaste fyra åren, och skolan de klagar på är skolan de själva skapat. Men å nej, det är sossarnas fel. Allt är ju självklart inte deras fel, men de skulle kunna erkänna att de gjort något fel och säga "nu har vi lärt oss från det här" istället för att peka finger!
BlackRain - 18 sep 10 - 00:39
Nu är det ju faktiskt så att Mona är inte en av dom smartaste
personerna i världen.
Hon klarar inte av att sköta sin egna ekonomi ens en gång så
klart att någon som kan kritiserar henne.
Och hennes kalkyler stämmer inte för fem öre.

Och vinner rött så är det rödan sidan som får som dom vill
så nej moderaterna har inte haft någon egentlig makt.

Skriven av
bluesky
17 sep 10 - 23:47
(Har blivit läst 517 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord