Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

FÖRBANNAD

Den personen som säger att SD inte är rasistisk, den som stödjer SD kan gå och ta sig. Deras valfilm var sista droppen.

http://www.youtube.com/watch?v=XkRRdth 8AHc&

Det gör mig ledsen. Riktigt jävla ledsen. Jag vill gråta. Hur kan de tillåtas sända sådan skit?

FAN!

ETA: Sedan får vi inte glömma http://www.youtube.com/watch?v=vwgR792Jkx4& det är en kommunpolitiker. Vafan... häpnad.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
bluesky - 1 sep 10 - 22:40
himlensblomma: jag håller inte med dig. Jag tror det har med folks inställningar till varandra. Det är ju självklart att om jag känner att jag inte kan mixas med en sydeuropé, för de är så känslosamma, då kommer jag inte kunna göra det. Jag har själv lagt spärren. Det är dina egna fördomar som sätter den spärren, och jag är medveten om att flera gånger har jag själv lagt spärren. Men jag är medveten om det, iaf.
saraarbast - 31 aug 10 - 23:45
himlensblomma: Varför kan inte alla leva tillsammans?
bluesky - 31 aug 10 - 23:00
himlensblomma: det var pessimistiskt. Jag lever varje dag med muslimer, kristna, judar och ateister, från Europa, Asien, Afrika, Nord och Syd Amerika. Det går JÄTTE bra.
bluesky - 31 aug 10 - 17:55
himlensblomma: håller ändå inte med dig... många muslimer är en överdrift
bluesky - 30 aug 10 - 10:39
himmlensblomma: fint att dra alla över en kam ;)
west_west - 29 aug 10 - 23:18
Grejen är ju den att de inte får sända den. Och det ger dem sjukt mkt pr. Suck.

/west_west
NadaZero93 - 29 aug 10 - 20:41
kollade på den andra videon.

om jag som är helsvensk, uppvuxen i en kristen familj inte firar jul, är jag ett hot då?
svampar - 29 aug 10 - 19:52
Från sverigedemokraternas hemsida:
"I vårt Sverige är frihet och öppenhet självklarheter. I vårt Sverige värnas det svenska kulturarvet, ett folkhem byggt på en gemensam värdegrund och svenskarnas rätt att utveckla sin kultur på egna villkor. I vårt Sverige hjälper vi människor i nöd, men den svenska välfärden och landets välbefinnande kommer i första hand. I vårt Sverige förs en ansvarsfull invandringspolitik.
I dagens Sverige förs en djupt oansvarig invandrings- och integrationspolitik. Vårt land har tagit emot alltför många invandrare på för kort tid, och endast en mindre del har varit flyktingar under FN:s Genèvekonvention. Detta har orsakat omfattande ekonomiska, sociala och kulturella problem, samtidigt som det minskat vårt utrymme för att förbättra stödet till de verkligt nödlidande människorna runt om i världen.
Den oansvariga och kravlösa svenska integrations- och invandringspolitiken har även gett upphov till segregation, rotlöshet, kriminalitet och ökade motsättningar. Den mångkulturella samhällsordningen är i dag ett allvarligt hot mot den inre sammanhållning och stabilitet som utgör grunden för hela den solidariska svenska välfärdsmodellen."

Läser man mellan raderna, om man ens behöver, förstår man ganska fort att de skyller i princip alla Sveriges problem på invandringen. De flesta av invandrarna kommer faktiskt från våra grannländer och flyttar oftast hit p.g.a kärlek eller liknande. " Den mångkulturella samhällsordningen är i dag ett allvarligt hot mot den inre sammanhållning och stabilitet som utgör grunden för hela den solidariska svenska välfärdsmodellen."
De påstår alltså att andra kulturer förstör vår kultur. I ett annat citat säger de "I vårt Sverige värnas det svenska kulturarvet, ett folkhem byggt på en gemensam värdegrund och svenskarnas rätt att utveckla sin kultur på egna villkor." Hur kan man utveckla sin kultur om man inte får inslag av andra kulturer? De vill att vi ska utveckla den svenska kulturen, visserligen i vår egna takt, men också stänga alla dörrar för
andra kulturer. Så fult. De vill också ha en "återgång till den assimileringspolitik som gällde fram till mitten av 1970-talet". Ska vi gå tillbaks till gamla sätt istället för att fortsätta framåt och skapa nya, bättre metoder än göra om gamla misstag? Det finns en anledning till att man inte styr Sverige på samma sätt nu som då. Vi behöver invandrare. Trots den invandringen vi har är vi hur glest befolkat som helst,
småstäder har fler invånare än hela sverige.
In ett uttalande säger Jimmie Åkesson att "muslimerna är vårt största utländska hot". p1 programmet kaliber har gjort en undersökning och sände tre män försedda med en dold mikrofon till göteborg, stockholm och skåne på möten. Där fick man b.la höra: "De som kommer från de här länderna är väldigt råa och riktiga barbarer...(skratt). De är det, de har det i ryggraden" och "Titta på de här somalierna. De har redan tio barn.
Och alla de här tio ungarna ska ha tio tolv ungar de också. Fy fan, alltså".

Mer främlingsfientligt och rasistiskt kan det inte bli. Visst tar de också upp andra viktiga frågor, men det gör ju alla andra partier också.
bluesky - 29 aug 10 - 17:05
jdl: ja, det är ju verkligen värt det...
LovesLL - 29 aug 10 - 16:41
Jag menar alla C:
Justdamnlovely - 29 aug 10 - 16:33
bluesky: As you like. Skulle fan vara rätt roligt om SD vann hela skiten. Snacka om att såna som du skulle få sig en liten tuppjuck ;)
bluesky - 29 aug 10 - 16:28
jdl: alltså, vi röstar på politikerna och de åsikter de har. Röstar man på SD då tycker man att deras åsikter är rätt. Det spelar ingen roll vad man själv har för åsikter, det är de som kommer representera dina vänner.
Justdamnlovely - 29 aug 10 - 16:17
bluesky
Ferdos-Lina - 29 aug 10 - 16:14
LovesLL:Vem menar du<?
Ferdos-Lina - 29 aug 10 - 16:09
Justdamnlovely:Vem menar du?
LovesLL - 29 aug 10 - 16:09
Men guuud. Hur många i Sverige är det som bär burka egentligen (appropå valfilmen)?
Sverigedemokraterna kan kanske ha sagt nåt bra under åren, men att rösta på ett sånt parti
är att vara för dikriminering, rasism och förtryck. Jag säger inte att alla som röstar
på SD är rasister, men att göra det är att vara för förtryck.

Och på vilket sätt har invandringen i Sverige blivit för stor? Det är ju inte direkt som att
Sverige är ett överbefolkat land, eller hur?

Och visst, det är inte bra att alla människor som kommer hit klumpas ihop i nån förort nånstans,
men vadå? Ska vi typ; "Näää, ni får tyvärr inte komma hit, Afghanistan är ju faktiskt inte SÅÅ hemskt att leva i"?

Och; "Jahaa, du kommer ifrån Sudan, jaja. Sa du att du förföljs och att det inte är säkert att bo där? ÄSCH! Så länge
du inte bor i Darfur kommer aaaallt att lösa sig. Va? Visstvisst, du och din familj är förföljda och ni måste bo här.
Suck...vet du vi har faktiskt inte plats för dig."

Nä du, du har rätt, SD kan taaaaa sig! Och jag är glad att oppositionen och alliansen har sagt att dom kommer arbeta för
att dom inte ska kunna ta sig in i regeringen.
Justdamnlovely - 29 aug 10 - 16:07
bs: Jag vet inte alls hur SD;S partiledare är, vad dom gör och tycker om invandrare. Men jag vet vad mina vänner som ska rösta på dom tycker.

Jag kan hålla med om att partiledaren för SD kan ha lite skev verklighetsuppfattningen. Men att kalla dom som röstar på SD för pantade, nä dra åt helvete säger jag. Du behöver inte rösta på SD, rösta på trädkramarna eller KD, kanske passar dig.

SJälv ska jag rösta på sossarna!
Ferdos-Lina - 29 aug 10 - 16:03
Många kalla kommentarer var i länkarna
gud vad mycke som finns hatar oss.

I alla fall jag bryr mig inte om de
för att vi kan göra nåt.

I min skola alltså på högstadiet
jag är nästan den bästa
och ändå är jag muslim det spelar verkligen ingen roll
jag ska få allt
honheterjenny - 29 aug 10 - 16:03
(YYYYYYYYYYYYY)
bluesky - 29 aug 10 - 15:25
Det enda som gör det synd om SD är deras åsikter. Resten har de gjort sig förtjänta av. Går man ut med en åsikt som är kontroversiell, då får man ta skiten för den! Ingen har sagt att de måste gå med i SD!! De kan tyst och fridfullt sitta hemma och grubbla om "de högljudda muslimerna där uppe"
bluesky - 29 aug 10 - 15:22
JD: min åsikt är att de som tycker att SD har någonstans i riktstaden att göra är pantade. Det är min åsikt, och jag är inte ensam om att ha den. Visst, de kanske har några positiva sidor, men deras negativa väger 1000 ton tyngre än de positiva. Alla partier har positiva och negativa saker, men inget annat parti har något så negativt som SD.

Och att de inte har någonting emot andra kulturer? De pekar ut MUSLIMER, när många invandrare också är KRISTNA, JUDAR osv. De pekar ut dem som boven, deras kultur är boven, enligt dem.

Och SD är inte för integrering (som du beskriver att vi borde ha), de är för assimilering. Det finns säkert något annat parti som vill kämpa för integrering i samhället. Hitta det istället för att rösta på ett skit parti som är uppbyggd på främlingsfientlighet.
Ferdos-Lina - 29 aug 10 - 15:16
NadaZero93:Ja muslimerna får alltid den
men en sak fattade jag inte
varför är de så?

men de tycker att det är bara de som är svensk får bo här
förlåt men vi har inga ställen att gå till
för de bor vi här.

Det är bara presidenters oc kungarnas fel
varför hjälper de inte folket som bor i deras land.

Men vi är främlingar för alltid för att vi är här
men snälla finns i alla fall.

Förlåt
Justdamnlovely - 29 aug 10 - 14:49
Jag säger såhär, SD hatar INTE människor av annan kultur. Dom tycker bara att invandringen i Sverige har gått för långt.

Jag tycker att varken är rätt eller moraliskt att "låsa" in ivandrare i samma orter, där dom får trängas i en liten lägenhet, för att Sverige tar in för mycket invandrare.
Är det rätt mot invandrarna? Nej. Sen att invandringen stör jobben är också en faktor som många svenskamedborgare reagerar på.

Jag fattar inte att folk kan vara så jäkla inskränkta i sin egen hjärna och bara tro det värsta om allat nytt.

Jag sympatiserar inte med SD, men jag tycker förfan synd om dom, dom blir behandlade som SKIT i sverige.
NadaZero93 - 29 aug 10 - 14:23
hatar att det alltid är muslimerna som får skiten.
NadaZero93 - 29 aug 10 - 14:22
och det var fler som tryckte på gilla knappen än på ogilla-knappen...
NadaZero93 - 29 aug 10 - 14:21
VA den här var bara hemsk. trodde nästann att den bara drev först. now we know what to NOT wote for, thanks.
sztiz - 29 aug 10 - 13:12
jag har en fråga, om man har en mamma och en pappa som invandrare ,men dom kan prata svenska och dom har bott här i sverige i 25 år nu kommer dom bli utvisade?

Och kommer jag också bli utvisad om jag är född här och jag kan flytande svenska och är en svenskmedborgare?

Skulle bli tacksam om jag fick svar :D
JennnyJ - 29 aug 10 - 12:20
Justdamnlovely; Jag måste bara säga att när man ska rösta på ett parti ska man inte bara fokusera på den del av deras vallöften som man tycker är bra, utan även på de sämre delarna. Jag tror att det går att hitta andra partier utan sådan invandrar fientlighet som också vill skapa en säkrare framtid för de som bor här.
Även om vissa saker är bra, så går det inte att komma undan att deras prior ett är att få bort invandrarna. Jag hoppas bara att resterande länder i världen inte tar till sig sådan politik, i så fall kommer jag aldrig få flytta till min lilla stuga i skottland. För varför skulle de acceptera invandrare när inte vi gör det?
Jag hoppas bara att de som tänker rösta på SD verkligen, verkligen tänker igenom både för- och nackdelar. Samma sak gäller självklart de andra partierna med.
saraarbast - 29 aug 10 - 04:41
Jag har sagt det förut och säger det igen:
Om Sverigedemokraterna blir ledande i Sverige flyttar jag härifrån, fort som sjutton. Och det trots att jag är född här.

Deras politik är sjuk. Och folk som röstar på dom måste också vara sjuka.
Justdamnlovely - 29 aug 10 - 04:31
Tycker faktiskt att det är förbannat dumt av dig och skriva som du gör.
Jag tänker INTE rösta på SD (är inte alls insatt i politik) men, många jag känner tänker rösta på SD, och ingen av dom är rasister, patrioter eller nassar.
Utan helt vanliga människor.

Min uppfattning om SD är att till viss del om stödjarna är för fanatiska, kan gå överstyr. Men många av folket som stödjer SD har varken emot invandringen eller "utlänningar".

SD menar till stor del att svenska medborgare ska ha en rättfärdig framtid, med jobb, skolgång, utbildning och åldrande. För mycket av statens pengar går just idag åt till flyktingar, utan språkkunskaper, jobb och inkomst.

Sen utan invandringen skulle Sverige med stor sannolikhet "dö ut".

Så att i princip säga att de som röster på SD är dumma i huvudet håller inte. Ta reda på fakta innan du smutskastar folk.
svampar - 29 aug 10 - 03:02
jag önskar jag fick rösta. Det värsta är att sitta här på kanten
och inte kunna göra något åt det. Människor som de kan få makten,
och det är vi som kommer få leva med det. Det ända vi under 18 kan
göra är att försöka påverka alla de som får rösta. Det är inte det
lättaste...
FortessOfTears - 29 aug 10 - 02:57
Kommentarerna på videon är fan värre.
svampar - 29 aug 10 - 02:46
fyfan säger jag bara. FyFan!
bluesky - 29 aug 10 - 02:43
BlackRain: bra, då är jag glad. Usch för det ändå.
BlackRain - 29 aug 10 - 02:39
TV tillät dom inte att sända den?

Skriven av
bluesky
29 aug 10 - 02:31
(Har blivit läst 544 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord