Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Wickys liv del 43 [Sista delen!!!]

Jocke slutade berätta och brast ut i gråt igen. Jag ville så gärna få Jocke att berätta om Michel, men han vägrade. Jag höll om honom hårt och torkade hans tårar.
”allt kommer bli bra Jocke, jag lovar dej” sa jag och han såg på mig, hans trasiga ögon sa så mycket. Han trodde mig inte.

Den natten kom Mimmi. Jag satt ute på balkongen och rökte och mådde allmänt skit.
”Hej syrran, vad är det?” frågade hon och gav mig en kram.
”Jocke mår skit. Elli mår skit. Jag saknar Olivia, dig, Malin och Linn.” svarade jag med låg röst och hon såg på mig.
”Tänk inte på det förflutna Wicky, tänk framåt” sa hon och jag såg undrande på henne.
”Mimmi, du förstår inte. Jag mår skit, jag vill bara dö. Jocke döljer så mycket för mig och jag vill så gärna veta vad som hände honom i fängelset” svarade jag och hon såg på mig med sorgsna ögon.
”Michel dödade nästan Jocke i fängelset. Du kanske inte minns Michel Wicky, men det gör jag” sa Mimmi lågt och satte sig ner. ”Michel var en gång i tiden din kille” Orden kom som ett slag i mitt ansikte. Jag försökte förbryllat minnas men jag kom inte på vem han var. Då slog det mig. Michel, äcklet jag hade haft till kille när jag gått i sexan. Han som försökt våldtagit mig och dödat mig. Jag rös till. Honom hade jag totalt förträngt.
”Varför ville han döda Jocke?” Min röst darrade.
”Michel sa så mycket dumma saker om dig Wicky och det tålde inte Jocke. Så en natt högg Jocke honom med kniv och Michel gjorde detsamma. Om du ser Jockes mage kan du se ärret han har efter kniven. Han försvarade dig Wicky, han kunde ha dött. Men han älskar dej Wicky, även om både du och han är trasiga så är du hans allt”

Dagen därpå när Jocke låg och sov beslöt jag mig för att gå hem till Malin och Linn. Jag hade inte träffat dem sen vi bråka och tyckte att det var på tiden att vi blev sams igen. När jag kom in i lägenheten möttes jag av en välstädad lägenhet och glada skratt. När jag kom in i vardagsrummet satt Malin och höll om Linn. Och i soffan låg en liten hundvalp, en jackrussel.
”Hej” sa jag lågt och de tittade på mig och log stort.
”Nemän Wicky, hej!” jag log tillbaka och satte mig i soffan.
”Hur är det med dej?” frågade Linn när jag satt mig ner och jag började berätta om hur mitt liv var nu. Linn och Malin berättade för mig att deras liv var underbara, att de fått ordning på allt och Linn skulle börja i en ny skola till hösten. Malin själv hade skaffat jobb och fått jackrussel valpen av sina föräldrar. Mimmi hette den. Jag log mot Malin när hon berättade det. Hon saknade Mimmi ännu.Jag berättade om Jocke, om allt som hänt honom och om att Elli knarkade och sålde sig på gatan. Malin vart paff av att höra det och tyckte synd om henne. Men vi förstod varför Elli gjorde det, hon kunde inte bearbeta sorgen efter Olivias död.
”Ska du inte stanna på middag?” frågade Linn när jag började ta på mig mina kängor.
”Nja, jag måste nog hem till Jocke, men ni kan väl komma över till mej ikväll?” de log stort mog mig och allt kändes underbart.

När jag kom hem möttes jag av Elli som såg otroligt sliten ut. Hennes ögon var trötta och hon såg död ut. Jag frågade vad som stod på .
”Jag har inte tagit nått idag Wicky, jag försöker sluta. För din skull, för Jockes skull. För Olivias skull” svarade hon och jag gav henne en stor kram.
”du är stark” viskade jag och gav mig in i sovrummet där Jocke satt och läste.
”vad läser du älskling?” frågade jag och satte mig bredvid honom. Han kysste mig på kinden.
”Jag funderar på att operera mig” sa han och jag såg undrande på honom. ”Man kan göra en operation så man kan ta bort alla ärr. Och jag vill få bort dem, jag vill inte mista mitt förflutna, jag vill börja om, på nytt.” sa han och jag log mot honom. Då tog han upp något ur fickan och satte sig ner på knä. ”Wicky, vill du gifta dig med mej?” Jag skrattade till och nickade. Han trädde på ringen och jag sprang ut i köket och skrek av lycka.
”Vi ska gifta oss Elli!” skrek jag och hon log stort mot mig. Jag såg Mimmi och Olivia framför mig. De log minst lika mycket som Elli.

På kvällen när Linn och Malin kom berättade jag den lyckliga nyheten för dem. De grattade mig och jag såg på Jocke. För första gången på länge utstrålade hela han glädje. Till och med Elli såg glad ut. Nu kändes allt helt underbart och nu var jag inte rädd för att ångesten skulle förstöra allt. Nej, för den här gången kändes verkligen allt rätt.


Veckorna passerade och Jocke och jag kämpade på med våra liv. Vi planerade vårat stora brällop och Jocke jobbade många kvällar och helger för att vi skulle ha råd. Elli kom in på behandlingshem och hennes liv blev bara bättre. Efter ett års slit hade vi pengar och vi började fixa bröllopet. Vi skulle gifta oss i samma kyrka som Jockes föräldrar gift sig i. Hans mamma och pappa var underbara emot mig. Anders hette pappan och Ann-Charlotte hette mamman. Jag bjöd alla jag kände. Ellis mamma vart överlycklig över inbjudan.
”jag är så glad att allt löst sig för dig” sa hon och gav mig en stor kram.Hon log emot mig och såg Elli som kom och gick med Linn och Malin. ”Och tack vare er mår min dotter minst lika bra.” sa hon efter en stund och jag log mot henne.I kyrkan var jag nervös. Jocke och jag hade ett annorlunda bröllop. Vi var klädda i svart båda två och jag log för mig själv när Jockes pappa förde mig fram til altaret. Jocke såg så stilig ut i sin kostym och han log emot mig när jag ställde mig bredvid honom då prästen började läsa ur bibeln.
”Joakim Linus Hellkvist, tager du denna, Wicktoria Mimmi Elisabeth, till din äkta maka och att älska i nöd och lust?” Jocke blinkade mot mig och svarade stolt ”ja”. När prästen vände sig mot mig kände jag lyckan som spred sig i kroppen.
”Så, Wicktoria Mimmi Elisabeth, tager du denna Joakim Hellkvist till din äkta make och att älska i nöd och lust?” Jag log stort och svarade högt ”ja”.
”Då förklarar jag er man och hustru. Du får nu kyssa bruden” Jocke drog undan min slöja och gav mej en passionerad kyss. Alla började applådera och jag kände glädjetårarna som rann. Jocke log emot mig.

Våran bröllopsnatt var underbar. Jockes föräldrar hade hyrt en hotellsvit åt oss som var jätte fin. Badrummet hade Jocke fixat iordning med en massa ljus och lugn musik. När vi satte oss i badet höll Jocke om mig.
”vet du Jocke?” sa jag lågt och han såg på mig. ”Jag vill att vi ska ha barn” Han log stort emot mig och vi började kyssas intensivt. Hans händer smekte min kropp vilt och jag skrattade till mellan kyssarna.

Ett år senare hade vi fått barn, en liten tjej som fick heta Olivia. Ann-Charlotte och Anders var otroliga emot oss. De passade henne ofta och hon kunde inte fått en bättre farmor eller farfar. Jag tyckte det var synd att Olivia aldrig fick chansen att träffa sin mormor eller morfar, men det kanske var bäst så. Vi skaffade hus och flyttade ut på landet. Rex blev som en ny hund, trots att han var 6år, så var han som en valp. Linn och Malin skaffade ett hus i närheten av oss så deras hund Mimmi blev Rex nya vän. Elli skaffade ny tjej, Lisett henne hon och skaffade lägenhet inne i stan. Vi träffades ofta.

Jag kände inte längre någon sorg inombords, allt kändes perfekt. Jocke genomförde operationen han pratade om och hans armar blev underbart fina. Vi fick många vänner på landet och ingen visste om vad jag och Jocke gått igenom. Men vi lämnade det förflutna bakom oss och välkomnade in lyckan i mitt liv. Jag log emot solen, för jag visste, att ingenting av det här hade hänt utan Mimmis hjälp.

THE END!

Kommentera gärna och skriv vad ni tyckt om Wickys liv :)
Tack för alla tidigare kommentarer ! De har värmt otroligt mycket!
Kanske kommer en novell serie om Elli, men jag vet ej säkert :)
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
Roseaf - 9 jun 08 - 17:37- Betyg:
ååh , håller med ALLA som har kommenterat , denna novellen va verkligen den bästa jag läst, och jag älskar när det är så många delar !! :D


Ska ta och läsa om ellis liv nu :D
nanna_limpan - 17 feb 08 - 19:45- Betyg:
Åååh guuuuud!!!
va bra du är alltså,
du är bäst på att skriva
Hela novellen va skit bra!!!
rosanaglack - 26 dec 07 - 19:59- Betyg:
skiy bra novel, ska läsa dom andra när jga får tid ;)
youwillsee - 23 dec 07 - 01:58- Betyg:
detta var nog den bästa novell jag nånsin läst.
du är verkligen dukigt! fortsätt så här, du kan komma långt.
denna novellen var fylld av både tårar o skratt o jaa, HELT UNDERBAAAR!!
sotfia - 15 aug 07 - 21:29- Betyg:
JÄTTEBRA!!!
Mp3 - 3 feb 07 - 09:00- Betyg:
Jag har nu stuttigt och sträck läsigt novellen om wickys liv. Faaan vad bra asså. Du har verkligen talang.
Du borde verkligen bli författare (: Har inte läst något som vart så här bra på länge.
Helt underbart (:
<33

Och du borde få med än en femma! <3
MissJh - 26 jan 07 - 05:30
Det var helt underbart, blev helt fast i den :)
Jag beundrar verkligen allt du skriver <3
Love_Max - 19 nov 06 - 21:58- Betyg:
gud vad bra (:
gullunge_92 - 11 sep 06 - 01:42
du skriver underbart!!!
Sorgsen_varelse_ - 3 sep 06 - 23:03
Underbar serie. Du borde skriva hennes liv som en bok! Det skulle bli en succe!
SoakedInLuxury_ - 20 aug 06 - 18:11- Betyg:
Jag har läst alla delar & jag har skrattat av lycka & gråtit
du skriver så bra
stinamelin - 13 aug 06 - 02:11- Betyg:
den här var den bästa ja nånsin har läst sorlig men bra!
thecryingeye - 12 aug 06 - 23:00- Betyg:
nu har jag läst alla delar. jätte bra. skulle bli en as
bra film! :)det kanske kommer wickys liv 2?? (A):)
lonley_me - 1 aug 06 - 00:24
Du skriver mkt mkt bra med mkt känslor, har streck läst hela wicky ^^
älskar :P
Freaket_93 - 21 jul 06 - 00:42- Betyg:
Du skriver helt fantastiskt!
Har läst alla delar nu.
Du skriver med en sådan verklig känsla att man tror att man befinner sig i själva berättelsen.
Fast jag är faktiskt lite ledsen över att den är slut, men jag ska ge mig på att läsa om Elli snart, det kommer att bli kul att läsa om henne.
Älskar verkligen den här novellen! Du är helt otrolig. Önskar att mina noveller blev lika bra som den här ;)
Åh, jag älskar verkligen den här :)
Förtjänar mycket mer än en femma, men det är ju det högsta betyget så.. hehe.

Ha det bra, ta hand om dig.
Nadjinka - 9 jul 06 - 07:39- Betyg:
Underbar<3
spite_fire - 9 jul 06 - 07:33- Betyg:
:')
elli serierna ä bra (y)
super
Jennisz - 6 jul 06 - 03:49- Betyg:
Det var helt enkelt underbart.. du skriver så jävla braa :D
Caarr00 - 4 jul 06 - 01:55- Betyg:
Sååååååååå jävla bra asså, fyfan så jävla braaaaaaaa ;D
ev3lina - 23 jun 06 - 12:48- Betyg:
underbart, jag gråter !! :)
Pemma - 22 jun 06 - 03:55- Betyg:
Asså Wickys liv har varit ett rent nöje att läsa, man vart verkligen fängslad :D
murrwels - 14 jun 06 - 08:07- Betyg:
oh my! jag jag har suttit och läst i snart två timmar. och bara läst och läst! din novell är helt underbar, fortsätt skriva tjejen, ser famimot att läsa den andra, jag säger som alla andra; skriv en bok :) det skulle du lätt klara av! :) lycka till!
_m4ng0_ - 13 jun 06 - 21:31- Betyg:
Du skriver otroligt bra, tycker som alla andra,
att du ska ge ut den som bok! Jag började läsa
dom första i förrgår kväll eller igår kväll,
kommer inte ihåg, och jag var till och med tvungen
att sätta mig vid datorn i morse för att läsa, för
jag var tvungen att få veta vad som hände. Bara
då att du vet så skriver du otroligt bra!
Kram / Angelica
kwakie - 11 jun 06 - 21:19- Betyg:
du är verkligen helt underbar på att skriva! Slutet var jätte bra :D Ska börja läsa Ellis liv nu :D
miniblaze - 10 jun 06 - 22:23- Betyg:
Nu har jag äntligen läst klart hela (: den var så jävla fin asså. nu ska jag bara börja på ellis liv också (: Du skriver underbart fint och man lever sig in i novellen
strada - 7 jun 06 - 23:35- Betyg:
fy fan va jag kommer sakna dethär!!!asså jag känner igen mej
typ på 100 ställen oh ja ..tårarna rinner asså du skriver skit bra!
du borde bli författare!
DenUtslangdaunge - 7 jun 06 - 05:00
asabra ½
Cilises - 7 jun 06 - 03:06
Den är slut...den är slut...jag kan inte fatta det!
Det är helt jävla underbar!!
Helt otroligt fin...du skriver ägande bra gumman<3
Ska ge mig på att börja läsa Ellis liv nu:D:D:D

det skulle passa as rba som böcker...i seriform liskom...ettan är wickys liv tvåan är Ellis etc...tilla alla är helt berättade, kanske till och med Wickys föräldrar och om varför dom gjorde som dom gjorde..
Åh den är helt underbar, sorgligt bara att den är slut ..
ciitronvodka__ - 6 jun 06 - 05:24- Betyg:
de va fan de bästa ja har läst:D
ida1 - 6 jun 06 - 04:44- Betyg:
Hela serien har varit så Underbar:):) den har givit meej och kanske
andra ett annat sett och se på Livet ..:) Och det hade vi aldrig gjort om du inte hade funnits ..
så jag vill bara tacka för allt .. bara så du vet .. så skriver du så J'vla bra så det är inte sant ..:) jag fattar inte hur du kan ..
det är HElt obegripligt ..
hoppas oxå att du fotsätter att skriva .. för annars kommer vi mista en Skit bra författare i framtiden ..
TACK :D:)
Tack snälla :):)
ciitronvatten__ - 5 jun 06 - 22:14- Betyg:
Helt underbar.:)
ciitronvatten__ - 5 jun 06 - 22:14
Helt underbar.:)
TrashBarbieDoll - 5 jun 06 - 19:58
jag tycker att dom här novellerna har vart bland det bästa jag någonsin läst
du har världens tanlang, måste jag säga.
så otroligt bra, ser fram emot den om Elli ^^
ha det bra, kram
Prinsessan_ - 5 jun 06 - 07:26- Betyg:
hela denna serie/"novelL" har vart underbar, eftersom
en del säkert känner igen sig i den. Måste tacka för denna
underbara serie.
kramar <3
vattendroppe - 5 jun 06 - 07:08- Betyg:
Hela serien har verkligen varit så bra!!! de har vait trevligt
att följa med i hennes liv^^ tråkigt bara att de är slut nu!
men de blev ett jätte bra slut!
Wonderchild - 5 jun 06 - 05:01- Betyg:
Vilket bra slut! Perfekt timeing :D
Du borde satsa på karriären som fröfattare, ge ut alla novellerna
så kanske den blir publicerad(som är mycket troligt ;D)
Du skriver med en sån känsla som jag inte kan beskriva!
Den är jättebra! :)
_therstoll - 5 jun 06 - 03:57
Du skriver så jävla bra asså. jag har gråtit hur mycket som helst, den frep verkligen tag i hjärtat .
Den va jätte bra asså , fortsätt skriva bra noveller ;)
Lovely__ - 5 jun 06 - 02:09- Betyg:
Så synd att den är slut nu :(
Men måste säga att du skriver så otroligt bra!! Satsa på ett yrke
som författare.. jag lovar.. många hade köpt dina böcker!!
Ser fram emot ellis liv :)
Kram//Emma.
sofiiie - 5 jun 06 - 00:17- Betyg:
Åhh, du skriver så fantastiskt, synd att den är slut:(
Du borde göra de här till en bok:) Jag hoppas verkligen det blir en till novell om Elli!!:D
Tack för en underbar läsning:)

Kramar Sofie:)
bonnilie - 5 jun 06 - 00:08- Betyg:
asså SKIT BRA!!!!!!! har typ bara läst de senaste dagarna
kunde inte slita mej från din novell...SKIT BRA!!!!
skriv om Elli!! du skriver sååå brra!! krma kram
Mysticalgirl - 4 jun 06 - 23:57- Betyg:
Helt underbar:D Jag lovar jag älskar den:) Sorgligt att den är slut
men jag kommer ju lässa elli sen me :P
(:
Fantastisk som vanligt, och jag kommer verkligen sakna Wicky:P
Jag har följt denna novellen ett tag nu :D
Ha de underbart Kramar // Polgara
Sandra91 - 4 jun 06 - 22:39
Det är synd att den är slut, för det har verkligen varit underbart att läsa!
Glad att allt löste sig för alla.
Du får lova att skicka in den när du är 18 så jag kan köpa den sen,
Den ska få en hedersplats i min bokhylla ^^
Du har verkligen talang för det här Jossa, och jag tycker
verkligen du ska fortsätta skriva :)
Helt otroligt bra ! :D

Skriven av
TrasigFlikka
4 jun 06 - 22:01
(Har blivit läst 744 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord