Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

~ Una Puta Para Siempre ~ [Oneshot]

~ UNA PUTA PARA SIEMPRE ~

”Det är egentligen ganska lätt. Vi har ju redan gått igenom feminina och maskulina ord på svenskan, ellerhur?” Hela klassen mumlade så där tyst sina svar, mest mhm, och några enstaka nej från dem som varit sjuka eller skolkat.
”Det är nästan likadant på spanskan” fortsatte Anna-Britta, vår svenska och spanska lärare. I vanliga fall gillade jag henne. Hon var så förstående, och la sig bara i sådant som man kom med till henne. Det var både en bra och en dålig sak.
”Maskulina slutar på o och feminina på a. Man böjer el och la, un och una efter hur ordet slutar. Hur säger man ett hus på spanska?” Hon såg ut över klassen, såg på mig för en sekund. Jag böjde snabbt ner huvudet, blicken föll på min bänk. HORA, var det klottrat i svart tusch. Det gick inte att tvätta bort, vaktis hade redan försökt – och misslyckats.
”Paulina?” frågade Anna-Britta, och jag vände mig, likt alla andra, automatiskt mot Paulina längst fram.
”Una casa!” nästan tjöt hon, och Anna-Britta nickade rött med sitt bruna fluff-hår. Det är som ett stort moln, fast hon har plattat det lite. Jag tycker hon ser söt ut.
”Hur säger man en hund då?” Anna-Britta såg ut över klassen, och hennes blick stannade på mig. Jag hade inte hunnit böja ner huvudet och hon log sitt uppmuntrande leende mot mig. Paniken började långsamt krypa fram och satte sina sylvassa klor i mig, jag var blyg, otroligt blyg av mig. Det berodde mest på Niclas och deras gäng, dem som klottrat HORA på min bänk, och mitt skåp.
”Kan du den, Lucas?” Hon sa mitt namn med sådan vänlighet att jag fick lust att svara, och jag var precis på vippen till att berätta vad det var när Oscar skrek ut:
”UN PERRO!” Niclas började genast asgarva och slog Oscar i ryggen, resten av deras killgäng och de populära tjejerna satt och småskrattade resten av lektionen. Jag hade åter igen nekats min chans att visa att jag faktiskt kunde spanska. Jag hade fått VG i spanska som betyg, och Anna-Britt sa att det var för jag inte hade visat upp någon vidare talförmåga på lektionerna. Jag ville så gärna skrika ut att jag kan, hör mig, se mig! Men jag vågade inte.
Lektionen fortsatte i tystnad, vi hade fått x antal uppgifter att hinna med och jag jobbade så fort jag kunde. Jag upprepade hela tiden vad Anna-Britt hade sagt framme vid tavlan, och var klar först av alla. När alla tillslut var klara, Niclas och Oscar sist, såklart, frågade Anna-Britt som vanligt om vi hade några frågor eller om vi förstod vad vi skulle plugga på till provet om. Jag böjde som vanligt ner huvudet och såg inte om hon slängde något av sina uppmuntrande leenden mot någon, utan hörde bara hur Niclas började tala.
”Så a för maskulint och o för feminint?”
”Nej, tvärtom Niclas. A för feminint och o för maskulint.” berätta Anna-Britt, men Niclas fortsatte att tala, han sa:
”Hur säger man hora på spanska?” Så fort jag hörde vad han frågat var det som om blodet i ådrorna frös. Jag undrade så förtvivlat jag någonsin kunnat om han skulle göra någonting mot mig idag. Varför skulle han annars dra upp det?
”Varför vill du veta det?” svarade Anna-Britt, misstänksam. Jag hörde det på hennes röst och jag antog att hon gav honom ett fundersamt ögonkast.
”Vi var till Spanien i somras och pappa pratar ju spanska. Vi gick till stranden och han köpte en dagstidning där, jag frågade vad det stod och han sa att det var något om en hora. Det kan ju vara bra att veta, tänkte jag.” Jag hade nu vänt upp blicken, likt alla andra, och såg på Niclas när han talade. Han hade satt på sig sin typiska charm som jag visste alltid gick hem hos flickorna, och Anna-Britt blev synligt glad när han berättade att kunde vara kul att veta. Hon sväljer sådant, och jag önskar hon inte gjorde det.
”Una puta betyder en hora.” svarade Anna-Britt bara. Niclas nickade bara till svar och Anna-Britt sa att vi då fick gå hem för dagen, spanska var alltid var sista lektionen. Ibland var det skönt och ibland inte.

Nästa dag när jag kom till skolan, såg jag Niclas och Oscar samt deras gäng stå vid mitt skåp. Jag kände hur kallsvetten började rinna, skulle de slå mig idag? När jag kom närmare såg jag också vaktis stå och skaka på huvudet. Så fort Oscar såg mig puffade han till Niclas, som slängde mig ett elakt leende innan dem och deras gäng skyndade sig bort längst korridoren.
”Sorry grabben, det kommer inte att gå bort.” sa vaktis, la en hand på min axel och försvann likt de andra bort längst korridoren. Vad var det som inte skulle gå bort, undrade jag och vände på huvudet mot skåpet.
På skåpdörren stod det klottrat, med svarta stora bokstäver: ”UNA PUTA PARA SIEMPRE, AMIGO” Jag kände ingenting annat än tårarna som brann under ögonen när jag slängde ifrån mig böckerna jag tagit i hand och sprang ut ur skolan. Jag visste inte vad jag sprang från, vart jag var på väg. Men jag visste en sak. Att jag var una puta para siempre, och att en sådan inte borde få vistas i en allmän skola. I Spanien satt de säkert inlåsta, och jag hoppades jag skulle frysa ihjäl till natten, i den så lagom kalla vintern.

AFTERWORDS; Haha, okej ja. Gillade ni den? Skrev den nyss, kom bara på den :ö Anyway, för er som inte kan spanska (hahaha) så betyder una puta para siempre -> whore forever -> hora för alltid :) Bara så ni vet, OCH jag tror det flesta vet att amigo betyder kompis? Yeah, great :) Var den bra eller dålig, KRITISERA mig nu people :D Då kan jag bli bättre skribent ^^ PUSS PÅ ER <3
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
chulia - 15 jan 10 - 19:10- Betyg:
Väldigt välskriven och jag måste erkänna att jag fångades direkt. Kände mig också en aning dum när jag förstod att berättaren var en kille - jag hade tagit för givet att det var en tjej. Men verkligen mycket bra skrivet!
Jag gillade att det egentligen inte hände någonting, t.ex. att man aldrig fick bevittna misshandeln , men att du ändå fick fram känslan och man förstod precis i vilken sits han befann sig i.
Applåder till dig, och fortsätt skriv för sjutton! :)
blackgirl - 14 jan 10 - 16:27
helt jättebra
hur lyckas du?
och du är ju helt seriös med att du bara kom på den
du är helt jätteduktig
me like
EnJulia - 14 jan 10 - 16:10
SJUKT BRA!!!!!!!!!!11
gillar verkligen den :)

Skriven av
missnameless
14 jan 10 - 16:03
(Har blivit läst 235 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord