Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

"Ingenting" - del 1.

Trädens kronor är gröna nu. Sommaren är här, Och det regnar, Det regnar alltid! Jag försöker att inte tänka på vad du sa, Men det är inte lätt. Jag vet inte vad jag ska göra! Så jag springer. I skogen springer jag, och jag springer fort, fort. Jag springer som om jag vore jagad. Det ända som jagar mej är dina ord, dom ekar innom mej. Jag springer för att slippa höra. Men jag hör, hela tiden.
Stora regn droppar faller och blöter ner hela mej, mitt hår, mina kinder, min panna. Mina ben är trötta, men jag fortsätter springa, och springa... och springa. Jag vill inte stanna, jag kan inte stanna. Jag vet inte vart jag är påväg. Bara bort! bort härifrån, bort ifrån helvetet där hemma. Du sa att du inte ville ha mej, Du sa det! " jag önskar att du inte fanns ", sa du. precis så, Du önskar att jag inte fanns.
Det kalla renget blöter ner stigen och gör rötterna som sticker upp här, och där, hala och livsfarliga. Jag lämmar stigen, springer ut i skogen, snavar på granris, stenar, och pinnar. " Jag önskar att du inte fanns " . Det ekar innom mej. Tänka kan jag inte, det snurrar i mitt huvud likt en utav de där snurrande karusellerna på liseberg. Det snurrar och snurrar, jag blir yrare och yrare. Till sist måste jag stanna.
Till sist måste jag lägga mej ner i det våta gräset. Jag är ensam, det är mörkt. Allt är blött, men det har slutat regna. Det ända som faller till marken just nu, är mina tårar. pinnar och taggar har rispat upp mina ben i shortsen. Inga skor hade jag heller, och först nu märker jag att kottar och stenar rivit upp hela fotsulan, och det blöder. Mycket, men jag orkar inte bry mej. " åt helvete med allt! " skriker jag ut i mörkret, gräver ner handen i jorden och kastar allt jag får tag på.
Kottar, barr, löv, stenar. Jag kastar och kastar tills min arm blir trött och inte orkar kasta mer. då lägger jag mej ner och blundar. det är kallt, en sten skaver emot min rygg, eller är det kanske en kotte? Inte vet jag. Jag kan fortfarande inte tänka klart. Månen lyser klar på den mörka himmelen, trädens kronor vajar i vinden. Tusentals droppar faller ifrån himmelen. Det regnar igen, men det märker jag inte. För jag sover.¨Bara ett litet test till att börja med, gillar ni det, skriver jag mer .)
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
Fiiiaaas - 6 sep 09 - 08:06
jag gillar den :)
alliiis - 5 sep 09 - 17:25
då skriver jag en till del :)
ackbarian - 5 sep 09 - 16:39
jag gillar den! :)

Skriven av
alliiis
5 sep 09 - 15:55
(Har blivit läst 395 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord