Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

hitta en gammal uppsats :P.. kommentarer!!!!

Så Uppstår Trender!

Trender är inget ämne som man skänker en tanke åt var dag.
Mer sällan än ofta om jag ska vara ärlig,
Jag själv har väl varit lite snål med tanketid åt trender innan jag fick denna uppgiften i handen.
En uppgift om något jag aldrig tänkt på, äntligen en utmaningn sa min hjärna.
Utmaning blev det, när jag funderar i flera dagar kom jag fram till att detta kan bli det flummigaste jag någonsin skrivit.för jag har inga svar på frågorna om vad en trend är.
Det är helt tomt kring det ämnet, så jag lät pennan skriva av sig själv, för något skulle jag väl klara av att få ner kring ämnet.

Att försöka förklara varför trender finns är näst intill omöjligt, svaren skiljer sig nästan helt ifrån person till person.
Skulle jag ge mig in på att försöka förklara detta, skulle det bli ännu svårare, men något i stil med :

Att som person finna sina likasinnade genom klädstil, kan vara ganska praktiskt, men ack så osocialt, eftersom du då inte behöver byta några ord med folk du ser inte alls är din typ.
Men att veta vad en människa gillar för musik genom dess val av kläder är inte bara possitivt, utan det kan lätt bli felbedömmningar och pinsamma situationer uppstår. Nackdelen med detta är att man dömmer folk, alla som lever med förståndet i dagenssamhälle vet ju om att detta med dömmandet är något man försöker utrota, eftersom dömmandet skapat så mycket ilska emellan människor, och det förstår ju alla att det är något negativt.
Men vad kommer då en trend ifrån?
Det ör ju inte så att vid födseln så får föräldrarna ett brev hem skickat på posten där det står vilken stil deras barn ska ha. Nej så lätt är det inte.
Trender, som så mycket annat ( om inte allt annat) har en grundare.
En person som vågar prova den där konstiga tröjan bland massa människor på stan.
Eller den där knepige killen som hade den där konstiga mössan på sig, som du gick förbi i går eftermiddags, han kan vara en trendsättare, för trots att mössan stack ut så var den ändå lite check att ha på sig.
Plötsligt går du förbi en affär där den där knäppa mössan såldes, och du måste bara prova den för att se om den e lika häftig på ditt huvud.
När det gått runt så ett tag, har plötsligt en trend uppstått.
Denne sköne killen som hade mössan på sig ifrån början, måste ju även han haft en inspirationskälla.
Jo, det stämmer. Det var den där dagen då han låg hemma ifrån skolan med förkylning och feber som stackaren låg i soffan och tittade på en film, som alla andra ungdomar i hans ålder var även sjuklingen intresserad utav kläder och stilar. Då snubben i filmen döck upp i en ganska cool mössa.
I pojkens etankar löss det plötsligt till en lampa och tanken döck upp i huvudet på honom : " Vafan, fick inte jag en sådann mössa den där julen hos Farmor?!"
Då han lite halvt hysteriskt letar igenom alla tänkbara ställen som mössan skulle kunna tänkas ligga på i garderoben.
Där låg den! Längst ner i lådan som han tänkte skicka iväg till nästa jobbiga mellanstadie elever som kom och frågade om saker till deras loppis.
Vilken tur att de tjatiga små barnen inte kom, eftersom mössan faktiskt var ganska häftig till den där tröjan som han nyss köpt.
Med detta vill jag inte få fram att ni inte ska lämna överblivna saker till loppis. u tan att trenden kom ifrån allra första början ifrån en film.

Detta är även det enda jag kan få fram om trender eftersom tanken aldrig slagit mig att jag skulle skriva om just detta ämnet.

Men visst trender är inte dåliga för det!
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)


Skriven av
krisse_bisse
15 jul 09 - 14:19
(Har blivit läst 277 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord