Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Forever yours {19

- Näst sista delen här då, och ja, denna är kort den här också. Men nästa del kommer bli längre. Jag ska till Kalmar i helgen, kommer hem på söndag kväll, men jag ska försöka skriva sista delen för hand, och sedan skriva på datorn när jag kommer hem! Är förtillfället helt förälskad i AC/DC-låten Hells Bells! (a) Men jaja, kommentera nu efter att ni har läst! :D

Del nitton I’ve got another confession to make

Han gav mig den där blicken som jag bara inte kunde motstå. Irriterad över att jag faktiskt gjorde som han sa satte jag mig ner.
”Tack” sa han. ”Förlåt att jag lyssnade på Erikas lögner, men jag visste inte vad jag skulle tro”
Jag höjde ett ögonbryn. ”Visste inte vad du skulle tro? Litar du mer på henne än på mig eller?”
Han suckade. ”Såklart att jag inte gör, men jag visste ju inte att det var hon som hade hittat på det. Dessutom visste jag inte att hon var intresserad av mig… På det sättet, alltså”
”Är inte det ganska uppenbart?” muttrade jag, mest för mig själv. Jesper ignorerade det.
”Och så ber jag om ursäkt för att jag har varit så…” Han gjorde en liten paus. ”Jag har inte ens försökt prata med dig, till exempel. Och att jag drog utan att säga något igår, och eh… Men jag vet inte, det kanske är bäst såhär…”
Jag spärrade upp ögonen. ”Vadå?” frågade jag.
”Ja, att vi inte är tillsammans… överhuvudtaget” Han vände bort blicken.
”Men va… Varför? Jag har ju inte… Du har ju…”
Det jag ville säga var ’Jag har ju inte varit med någon annan, du har ju själv sagt att du tror mig’ men jag lyckades inte klämma fram de sista orden.
Jesper lade en hand på min arm som vilade på bordet.
”Lina, det är ingen bra idé…”
”Men varför?!”
Jesper kollade på mig med en blick som såg plågad ut.
”Pa… Pappa har blivit erbjuden ett jobb i Stockholm igen, och han funderar på att ta det”
Orden kom som ett knytnävsslag i magen på mig. Jag kunde inte förmå mig till att säga något på en lång stund.
Skulle Jesper flytta tillbaka till Stockholm? Dom hade ju bara bott här i, vadå, tre månader eller något? Inte kunde… Tänkte inte hans pappa alls på hur Jesper skulle må? Att han skulle förlora alla sina kompisar?
Eller så kanske Jesper ville flytta?
”Men…” Jag visste egentligen inte vad jag skulle säga. ”…jaha…”
Jesper reste på sig, gick runt bänken och satte sig ned bredvid mig. Han lade en hand på min axel och försökte få min uppmärksamhet, men jag stirrade ner i golvet. Vartsomhelst gick bra att titta, förutom in i Jespers ögon. Skulle jag kollade på honom skulle jag väl säkert börja gråta eller något.
”Jag vill inte flytta, men jag lär väl knappast ha något val om pappa tackar ja till jobbet…” sa han.
”Har du inte ens försökt säga emot?” frågade jag.
”Jo, det är klart att jag har!” sa han. ”Men det verkar inte som att dom bryr sig… Och sen nu när Pelle kom och sa att du hade varit med en annan kille och allt… Det blev bara för mycket”
”Men hur länge har du vetat om…”
”Jobbet?” Jag nickade. ”Sen i söndags. Liksom, allt kom samtidigt. Först berättade pappa det på kvällen, och på måndagsmorgonen kom Pelle. Så det var därför jag drog hem… För att jag behövde tänka…”
”Och…?”
Jesper kollade frågande på mig.
”Ja, vad kom du fram till när du var hemma och tänkte?”
Jesper flyttade sig ännu närmre mig. ”Jag kom fram till, som jag redan sagt, att det inte är så bra att vi försöker igen, om jag nu ska flytta… för det är ju inte säkert än. Men samtidigt vet jag inte hur det ska gå, eftersom att jag är kär i dig”
Jag fortsatte kolla ner i golvet.
Om han nu var kär i mig så skulle han väl vilja försöka igen, och tjata på sina föräldrar om att han inte ville flytta? Och i värsta fall, kunna ha ett distansförhållande?
Jesper lade sin tumme under min haka och förde upp mitt ansikte från golvet som jag stirrat på de senaste minuterna.
”Som jag sa, så älskar jag dig fortfarande…”
Jespers ansikte kom närmre mitt, och när hans mun mötte min var det som att alla mina känslor, förutom de känslor som jag hade för honom förstås, försvann.
Men känslan av att alla bekymmer försvann, och känslan av Jespers läppar mot mina försvann ganska snabbt, då någon öppnade dörren in till musiksalen. Jesper och jag drog oss ifrån varandra samtidigt, och en kille i sjuan skyndade sig förbi oss. Jag vred ängsligt på mig.
”När vet du om ni ska flytta då?” frågade jag, en aning dystert.
”Pappa var tvungen att svara på torsdag, senast… Men om han redan har bestämt sig får jag väl reda på det när jag kommer hem, antar jag”
Jag kvävde en suck och reste på mig. ”Kom nu, vi har engelska om tio minuter”
Jesper reste sig sakta upp, och vi började gå tillbaka mot klassrummet. Jesper gick och kollade ner i golvet hela vägen, och jag kollade mest in i väggen.
Tänk om Jesper faktiskt skulle flytta? Det hade inte riktigt gått in i mitt huvud att han faktiskt kunde göra det. Eftersom att hans pappa inte hade bestämt sig kändes det inte troligt att dom skulle göra det, men tänk om Tony satt hemma just precis nu och bestämde att han skulle säga ja? Det var en sak att skiljas åt när man var typ sex år, men när man var femton? Det var skillnad. De nio åren vi hade varit ifrån varandra hade gjort så att jag glömt i stort sett allting som hade med Jesper att göra förutom hans isblå ögon och det svarta håret. Men om vi skiljdes åt igen skulle jag inte glömma det lika lätt.
Knytnävsslagskänslan kändes starkare nu.
När vi kom in i enheten satt hela vår klass plus åttorna vid bänkarna. Jesper fortsatte bort mot sitt skåp, och jag stannade vid mitt för att ta ut mina engelskböcker. Först undrade jag varför inte Elin kom fram och frågade vart jag hade varit, som hon alltid brukade, men så kom jag på att hon var sjuk.
Herregud, mina problem hade redan tagit över mitt minne.
Jag drog ut engelskböckerna, stängde igen skåpet och gick bort till den av de två bänkarna som min klass (okej, inte hela min klass. Töntarna hängde vid skåpen) hade tagit som de fanns mest plats vid.
Jag började lyssna lite halvt på Johannes och Saras samtal, men tyckte inte att det verkade det minsta intressant så jag stoppade in ena hörluren i örat och tryckte på play.
Passande nog började en Muse-låt.
”You will be the death of me… Bury it, I won't let you bury it, I won't let you smother it, I won't let you murder it, our time is running out”
Som sagt, väldigt passande – vår tid rinner ut. Det kunde man väl påstå att min och Jespers tid kanske gjorde.
Jag kollade mig omkring, och såg att varken Jesper, Erika eller Olivia var närvarande. Jesper borde vara tillbaka, såvida han inte dröjde sig kvar vid sitt skåp… Men vart var Erika och Olivia? Dom var inte direkt såna som dröjde sig kvar efter lektioner, och vi började om tre minuter.
Lagom när andra versen var slut kom någon och slank ner bredvid mig. Jag kollade vem, och såg att det var Jesper. Han lade upp engelskböckerna på bordet. Jag riktade blicken framåt igen, vilket ledde till att jag fick syn på Erika och Olivia, som kom från det håll som toaletterna låg åt… Och från det håll som Jespers skåp låg åt. Om Jesper hade pratat med Erika, syntes det i alla fall inte i hennes ansikte, men hon undvek att möta min (eller var det kanske Jespers?) blick. Jag försökte att inte tänka på att han satt bredvid mig, men det blev svårt då jag kände hur hans hand trevade efter min under bordet, och när han väl hittade den flätade han in sina fingrar i mina.
Kanske skulle det lösa sig ändå?
Tony borde väl i alla fall tänka lite på Jespers känslor innan han bestämde sig? Och Terese borde väl säga sitt också, hon ville säkert inte flytta nu när hon återfått kontakten med mina föräldrar igen.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 4.8)
SilverAndCold - 1 apr 09 - 17:22
louvren: smaken är som baken, haha! nae, men alla gillar ju olika. antar att dessa personer som kommenterar gillar mitt sätt att skriva på, och det kanske inte tilltalar just dig? :]
Bolliz - 30 mar 09 - 13:29- Betyg:
Så jävla bra! Jag älskar den!OMG!! Woohw i loove it!
Mejla nästa del!(A)
hannishen - 29 mar 09 - 20:15- Betyg:
Skitbra! :)
walaa93 - 29 mar 09 - 15:49- Betyg:
louvren: Malin är min favorit författare! Uppskatta henne lite?; öhmöhm, du menar mycket mycket mycket! Tjejen är ett geni!
sorgen - 29 mar 09 - 13:37
Skit bra ju! Längtar as mycket till nästa!
Miccq - 28 mar 09 - 17:48
gud. mermermer
abeer - 28 mar 09 - 14:39- Betyg:
jätte bra man han får inte flytta, de passar bra ihopp :)
maaliinT - 28 mar 09 - 14:12
great! :) mejla nästa.
ThisIsJustMe - 28 mar 09 - 11:49- Betyg:
åh så himla bra! :D
men han får ju inte flytta nu när allt e ok igen ju!!
Åh, ja blir galen! Skriv mer! :D
Och mejla :)
miijha - 28 mar 09 - 07:48
du är bäst på att skriva dialoger!
louvren - 27 mar 09 - 23:35- Betyg:
hmm ganska bra...
Inget personligt med de andra som har kommenterat verkar överskatta dig lite :/
missyou - 27 mar 09 - 22:34
haluu , jag har läst alla 19 delar nu ;o fett me bra asso ! ;d
mejla ;o
_MaAaLiN__ - 27 mar 09 - 18:26- Betyg:
Jag var visst lite efter med att läsa de senaste delarna men nu är jag ikapp :)
Fortfarande lika bra.
Jesper får verkligen inte flytta
walaa93 - 27 mar 09 - 18:02
Fuckfuckfuckfuck, han får inte flytta :'(. Men det är iallfall bra att han älskar henne frf och att det löst sig. För att hon ska anklagas för otrogen är värre än att de ska flytta. Tusen ggr värre!

Mycket bra skrivet malin och jag väntar på sista delen.
Och justja, Du måste böjra på en ny novell! :)
Diskret - 27 mar 09 - 17:38
Graahh! Jag köttar Tony om han tar det där jobbet! På fullt allvar! Jag är väldigt mordisk just nu *blänger på alla*
nattizz_ - 27 mar 09 - 17:33
skit bra !
mejla när nästa ä ute :D <3
JessicaKarlsson - 27 mar 09 - 15:26- Betyg:
men ååh va bra du skriver dåå :O
mejla (aaa)
NeMriA - 27 mar 09 - 15:23- Betyg:
han får ju inte flytta nu när allt är bra o.o
*smått upprörd*
ska bli intressant att se hur allt slutar!
<3
BlackDream - 27 mar 09 - 15:15- Betyg:
Men nej "/
Jättebra i alla fall =)
Mejla när nästa del kommer?
MirreMille - 27 mar 09 - 15:05- Betyg:
Mejla nästa?
gbg_95 - 27 mar 09 - 14:36
Men åh, inte när allt hade löst sig!
Farsan bara måste tacka nej till jobbet, han måste väl ändå bry sig lite om hans son?!
Menmen, otroligt bra skrivet, undra vad som kommer att häna i nästa del!:)
sandruskapuska - 27 mar 09 - 14:15- Betyg:
Massa bra. Mne usch, innte flytta. Och du har inte tänkt att sluta nu med novellen va?<3
tjoh - 27 mar 09 - 13:33
ååh så bra ! :D:D: men hoppas att han inte flyttar ! :o
WhyJustMe - 27 mar 09 - 12:40
Han får inte flytta :O
josefine_95 - 27 mar 09 - 12:36
bra

Skriven av
SilverAndCold
27 mar 09 - 12:22
(Har blivit läst 425 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord