Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Forever yours {12

- Förlåt, förlåt, förlåt, förlåt för att det har dröjt ÖVER EN VECKA innan den här delen kom ut, men jag hade tänkt skriva i torsdags, men då låg jag och sov till två och så hade jag träning på kvällen och hann inte, och i både fredags och lördags hade syrran 'paxat' datan, så jag gick upp vid ÅTTA idag bara för att hinna skriva en del innan jag ÅKER UPP TILL STOCKHOLM FÖR ATT KOLLA PÅ AC/DC WOOOHOOO! :D :D :D


Del tolvthis love is killing me

Jesper och Erika hade startat ett slags mjölkrig, och Jesper hade precis häll ner en näve mjöl i tröjan på henne som hon nu stod och försökte skaka mjölet ur.
Ja, jag ville vara Erika i det läget, tro det eller ej.
Tanken på att ha Jesper så nära… Visst, det hade jag haft, men jag hade varit full då, och inte varit riktigt, medveten om det.
Anne, som hade varit iväg och hämtat rena handdukar, kom precis in. När hon fick syn på Erika, Jesper och mjölet sköt hennes ögon blixtrar.
Anne var känd för att vara pms-kärringen på skolan. Mista lilla man gjorde, och hon kunde ge en kvarsittning. Och det som inträffat nu räknades nog inte som något litet.
”Så fort ni har städat upp efter er går ni raka vägen till rektorn!” fräste hon och kom bort till mitt kök. ”Varför har du inte börjat med fiskburgarna?” frågade hon argt och kollade på fisken som jag inte ens hade rört.
”Ne…” svarade jag och väntade på utskällningen.

Efter den plågsamma hemkunskapslektionen hade vi matte. Jesper och Erika var fortfarande kvar hos rektorn, dom hade varit där i snart två timmar.
Jag och Elin gick och satte oss vid samma bänk som vi hade suttit vid innan hemkunskapen.
”Undra vad rektorn säger till dom” funderade Elin högt.
Jag mm:ade till svar och skrev mitt namn på det nya suddet jag hade varit tvungen att ta fram.
Erika och Jesper kom tillbaka lagom när vår lektion skulle börja. De gick bredvid varann och pratade. Erika fnittrade till och så skiljdes de åt – Erika gick åt höger, Jesper fortsatte rakt fram. Jag började gå mot trappan.
”Lina, vänta!” ropade Jesper efter mig. Elin smålog för sig själv och fortsatte upp för trappan. Erika passerade med matteböckerna i famnen och blängde på mig. Medan jag stod och väntade på Jesper undrade jag varför han ville att jag skulle vänta. Jag sneglade på klassen som bara blev mindre och mindre. Hans var en av dom lärarna som skrev upp en även om man bara kom en minut för sent, och om jag fick en prick till skulle jag få kvarsittning nästa tisdag.
Jesper kom fram till mig och jag började gå.
”Varför så bråttom?” frågade han.
”Jag vill inte ha kvarsittning” svarade jag.
”Han har nog redan skrivit upp dig” sa Jesper och flinade. Jag suckade. ”Och mig också, så vi får i alla fall ha kvarsittningen tillsammans” Jag sneglade hastigt på honom. ”Öh, du…” sa han och tog tag i min arm för att stanna mig.
Jag väntade otåligt på honom.
”Kan vi inte sticka?”
”Va?”
Han släppte taget om min arm.
”Alltså, mattelektioner suger ju… och det blev ju typ, fisk idag i skolan? Och man blev ju inte så mätt på hemkunskapen direkt… Så, aa, kan vi inte typ sticka någonstans och äta istället? Nu, alltså… Så får vi ju fyrtio minuter till på oss…” Han kollade osäkert på mig, och jag vände bort blicken.
Jesper ville åka iväg ensam med mig, jag kunde knappt tro det!
Men samtidigt kunde jag inte låta bli att påminna mig själv om att han kanske bara ville göra det som kompisar, eftersom att det var det jag hade sagt att vi var.
”Jo det kan vi väl…” sa jag.
”Bra!” sa han glatt och började gå ner för trapporna igen. Jag följde tveksamt efter.
Visst hade jag skolkat förut, men aldrig från Hans lektioner.
Jag drog upp mobilen ur fickan och knappade in ett sms till Elin.
’Jag kommer inte på matten, jag och Jesper ska dra någonstans och käka, så vi kommer inte till lunchen heller’
Jag lyckades få upp skåpet efter att ha fumlat en hel del med nyckeln först. Ja slängde in böckerna, drog ut jackan och låste skåpet. Jesper stod bakom mig och väntade.
”Klar?”
Jag nickade. ”Vart ska vi?” frågade jag, samtidigt som jag knäppte dragkedjan i jackan.
Jesper ryckte på axlarna. ”Vart vill du gå?” Jag ryckte på axlarna jag också. Jesper öppnade dörren och höll upp den för mig innan han svarade. ”Vi kan dra till simhallscafeterian då?” föreslog han. Jag nickade. Vilken tur att jag inte hade tagit ur den där tjugolappen ur jackfickan igår.
Varken Jesper eller jag sa något. Jag försökte komma på något att prata om, men det verkade som att min hjärna hade slutat fungera för tillfället.
Jag förstod inte vad det var med mig. Såhär nervös och osocial hade jag inte ens varit första gången han och jag hade träffats…!
”Fin konversation vi har” sa Jesper, men det var nog mest menat som ett skämt. Jag skrattade nervöst till, och lyckligtvis var vi framme vid simhallen då.
Vi gick in i cafeterian, beställde våra pommes (det var i stort sett det enda man åt när man väl åt där inne) och satte oss.
Caféet var tomt, förutom Jesper och jag och ett par gubbar som satt och kollade på teven som fanns i andra hörnet av cafeterian.
Jag drog av mig jackan och lade ner den på stolen som Jesper hade gjort.
”Jag har faktiskt en till anledning till varför jag inte ville gå på matten” sa Jesper. ”Jag har glömt att göra matteläxan” Jag drog på munnen. ”Det är tredje gången i rad nu”
”Det är smart” sa jag och såg Hans ansikte i mitt huvud när man talade om att man hade glömt matteläxan.
”Jo, jätte” flinade Jesper.
”Trettiosex, trettiosju” sa mannen som ägde caféet.
”Det var snabbt jobbat” sa Jesper och reste sig upp. ”Jag hämtar dom”
”Aha, okej…” sa jag och satte mig ner igen.
När han kommit tillbaka med våra pommes och ketchupen uppstod den där tystnaden igen.
”Gillar du Erika?” frågade jag för att bryta tystnaden. Vi var kompisar, och då kunde man ju prata om sånt, eller hur? Jesper kollade förvånat upp på mig. ”Alltså, som mer än bara kompis…” lade jag till.
”Vad tror du om mig egentligen?” frågade han med ett skratt. Jag förstod inte vad han menade. ”Nej, jag gillar henne absolut inte på det sättet… Jag gillar henne inte överhuvudtaget!”
Jag visste inte om det var jag som var dum i huvudet och inte förstod vad han sa och menade, eller om det var han som ljög för mig.
”Och dessutom föredrar jag brunetter!” sa han och stoppade in en ny pommes i munnen.
Generad vände jag bort blicken från honom.
Jag stoppade in en pommes i munnen för att hindra mig själv från att säga något som jag sedan skulle få ångra. Men jag var tvungen.
”Men på hemkunskapen…”
Plötsligt började han skratta. Jag rynkade ögonbrynen. ”Skit samma, du skulle ändå inte förstå” sa han och stoppade in sin sista pommes i munnen. Jag hade halva kvar.
”Jo” sa jag. Jag ville veta.
”Amen nee…” Han reste sig upp för att slänga den lilla papperstallriken. Jag kollade ner i på mina pommes och försökte motstå lusten att kasta mig om halsen på honom.
Han hade sagt att han föredrog brunetter…
Jesper kom tillbaka och satte sig ner mitt emot mig igen.
”Du äter inte särskilt snabbt” konstaterade han med ett flin.
Jag sa ingenting, och försökte äta lite snabbare.
”Blev du tjurig?” frågade han och lade huvudet på sned.
Nu var det min tur att kolla upp och se förvånad ut. ”Nej, varför skulle jag vara det?” frågade jag.
Han ryckte på axlarna.
Jag fortsatte att äta.
Tio minuter senare hade jag ätit klart och vi började gå upp mot skolan igen. Nästa lektion, svenskan som vi använde som lästimme, började om en kvart.
Jesper gick och pratade om hur det var i Stockholm jämfört med här.
”…visst, i Stockholm kunde man se ut hur man ville, utan att verkligen bli mobbad för det, men här… om man ser minsta lilla annorlunda ut så är man konstig! Varför är det så?” Jag ryckte på axlarna. ”Tänk dig om jag helt plötsligt skulle byta stil nu! Då skulle ju alla dissa mig totalt och…”
”Jesper!” Han tystnade och kollade – ner – på mig.
I efterhand önskade jag att jag hade haft en pommes att trycka in i munnen så att jag hade hållit käften, men det var för sent. Orden bara slank ur munnen på mig innan jag hann tänka klart.
”Alltså, det som hände på festen…” Jag gjorde en liten paus. Vi var bara tre meter ifrån dörren. ”…det betydde visst något för mig”
Jag väntade inte för att se Jesper reaktion utan slet snabbt upp dörren och försvann in i enheten. Jesper stod kvar där ute.
Jag fann Elin vid bänkarna, sittandes med Erika, Johanna, Olivia och Johannes.
Jag ignorerade Erikas mördarblick och slet upp Elin och drog med henne bort till mitt skåp.
”Vad är det?!” frågade hon och lät lite lätt irriterad.
”Jag har gjort bort mig så jävla mycket…” sa jag och suckade.
”Vadå då?”
Jag skulle just berätta då Jesper kom runt hörnet med blicken sökandes efter något eller någon. Den fastnade på mig, men när han fick syn på Elin också vände han och gick sin väg igen.
Jag lutade ryggen mot skåpet och slöt ögonen.
”Vad är det Lina?” frågade Elin.
”Jag sa att det visst hade betytt något” mumlade jag.
”Va? Vadå?”
Spelade hon dum eller?
”Festen?!”
”Åh, jaha… Varför sa du det?” frågade hon.
”Jag vet inte… Elin, jag tror att jag är kär i honom”
Och jag tror att det var första gången jag verkligen erkände det för mig själv.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
abeer - 27 mar 09 - 19:08- Betyg:
bäst!
sandruskapuska - 25 mar 09 - 17:33- Betyg:
De börjarde prata iaf <3
sorgen - 3 mar 09 - 20:46
Bra!
BlackDream - 3 mar 09 - 16:33
Grymt bra!
hannishen - 26 feb 09 - 21:25- Betyg:
rikigt, riktigt bra!
J_love - 25 feb 09 - 00:01- Betyg:
Really really really GOOOOD!!:D
Verkligen jättebra!!
Mejla nästa^^och skynda dig
jag vill veta vad som kommer hända:D<3
Roseaf - 23 feb 09 - 23:29- Betyg:
skiiiiiit bra ! maila nästa !
DracoLove - 22 feb 09 - 21:29- Betyg:
Riktigt bra alltså. ^^
Såklart man vill att Jesper ska känna samma för Lina också, men det är ju bara så irriterande om alla noveller ska sluta bra, för så är det ju inte i verkligeheten.
// Polly
maaliinT - 22 feb 09 - 20:59
bra! mejla nästa :D
walaa93 - 22 feb 09 - 20:42
awiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, sååååå braa:D:D:D:D:D
/läli
tjoh - 22 feb 09 - 20:13
åååååh så bra !! :D :D::
jag älskar det här , forsättt! snart :D :D
Miccq - 22 feb 09 - 18:16
ohlala , här händere grejjer :D
blackhope - 22 feb 09 - 15:34- Betyg:
du skriver så sjukt bra =)! mejla nästa
PsychicPlay - 22 feb 09 - 15:09- Betyg:
ååh
du skriver så himla bra. :'DD
ThisIsJustMe - 22 feb 09 - 14:43- Betyg:
Åhh! så sjukt bra! :D
Hoppas bara han inte får typ damp och säger
nå dumt nu!
Men skriv mera! Ja vill veta va han säger ju!:D
Och mejla nästa :)
NeMriA - 22 feb 09 - 14:34- Betyg:
o.o
hej hallå här blev jag stum. me love this novel (L)
och jag tycker att jesper ska känna samma sak och typ ...? UAH det måste bli ett lyckligt slut iaf -.-
skit samma, bäst<3
JessicaKarlsson - 22 feb 09 - 14:22- Betyg:
suuuuuuuuuuuuuperbra :D
de gjorde ingenting att man fick vänta så här länge på en sån bra del ;D
mejla nästa ! <';
gbg_95 - 22 feb 09 - 13:41- Betyg:
.....Hon erkännde!!! Hoppas bara att Jesper känner desamma, men det vra iaf bra att hon sa :) Otroligt bra skrivet som vanligt, lägg ut nästa del så snart som möjligt! ;)
Niz0 - 22 feb 09 - 13:39- Betyg:
Superbra som vanligt. Mejla när nästa är ute :)
nattizz_ - 22 feb 09 - 13:28
lika bra som vanligt <3
MEjla när nästa ä ute :D
Bolliz - 22 feb 09 - 12:25- Betyg:
OMG!! Den äger fett!:D Mejla nästa del!(A) Snälla?(A)
lumman - 22 feb 09 - 12:02
SKITBRA :D mejla ? :D
EnJulia - 22 feb 09 - 11:41
ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH!!!!!!!! Jag ser det verkligen framför mig. Så himla bra.
<3
ofyndig - 22 feb 09 - 11:34
wow . finner inga ord
faktisssss - 22 feb 09 - 11:27- Betyg:
mejla som vanligt :))

Skriven av
SilverAndCold
22 feb 09 - 10:45
(Har blivit läst 447 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord