Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

© varför just jag ? (del 1)

Spottloskan grävde sig långsamt in i den nya jeansjackan. Joakim var van vid det här, ändå brände det i de tårfyllda ögonen.
- Men va’ fan! Säg nåt då! Du håller alltid käft. Din jävla mes! Jävla fega skit! Hör du det!? Joakim tog bara emot alla skällsord och den negativa kritik som vällde ur Eriks mun, han tordes inte säga ifrån, utan stod bara där och såg ned i marken. Erik knuffade till Joakim så att han föll med en lätt duns ned på marken. Gänget av folk som stod bakom Erik såg bara på. Några skrattade till. Nej, snälla, skratta inte, då blir han bara starkare, tänkte Joakim. Och han hade rätt. Erik hånlog och gjorde sig större genom att spänna ut bröstet lite diskret, som för att visa sig stor inför de som såg på och skrattat. Han flinade och gick långsamt runt honom. Hela tiden stirrade Erik på Joakims skrämda ansiktsuttryck. Han sparkade lite lätt på honom som för att göra det tydligt för Joakim om vad som väntade. Sedan kom slagen och Joakim skrek plågsamt, främst på grund av den ilande rädslan som slukade honom, trots att han var van. Han kom ihåg Eriks iskalla hånleende och snuset som kikade fram under läppen, och den likgiltiga, lilla folkmassan som stod och såg på när Joakim blev slagen där på den hårda asfalten bakom skolan. Det hade börjat regna och doften av nyponrosor trängde sig in i Joakims näsborrar, nästan som en tröst att den underbara doften fanns där, fastän allt annat kändes förjävligt. Sedan minns han inte mer än en hård spark i magen och smaken av blod.

Den ända som var kvar, var Joakim , dem hade lämnat honom där på marken , vilket inte var förvånande, utan ganska väntat. Han nya jeansjacka, den hade dem tagit, men hans väska hade dem lämnat kvar, underligt nog, men alla saker var utslängda. Joakim reste sig upp, men det kändes, smärtan vad enorm, som någon högg med en kniv i hans rygg. Han tog bort smuts och lite småsten från skrapsåren, när han skulle se vad klockan vad, så upptäckte han att hans armbandsur var borta. Han stod först stilla en stund för att se hur han egentligen mådde . Blodsmaken hade försvunnit någorlunda i allfall. Men en fruktansvärd huvudvärk trängde fram, han kände med tungan om hopp att alla tänderna var kvar, lyckligt vis var dem det. Erik kunde ju slagit & sparkat mera på honom, fast han var medvetslös, men som tur var överlevde han. Han kläder var blöta , eftersom det nu hade började regna, han hade nog legat där en längre tid. Joakim titta upp mot himlen och lät regnet skölja hans ansikte, som hade varit full av svett, huvudvärken hade börjat lindra& han tog sin ryggsäck & gick hemåt, äntligen helg!

När Joakim kom hem, så var det ingen hemma, tur var väl det. Han gick in på toaletten , såg sig i spegeln, ingen vacker syn någonstans. Blodig, svettig, blött och en stor fet blåtira runt ögat. När han tvättat av sig, så gick han in och la sig i sängen, mamma fick inte veta något, att han blev mobbad och slagen, varför? Tänkte Joakim, varför just jag? Av så många som kan bli mobbade också just jag ? Var det något fel på honom? Var det för han kanske var så spinkig? Eller kanske för jag var så blyg? Jag var ju precis som alla andra på skolan, bara det jag var blygare och hade aldrig haft någon riktig vän. Ingen tjej hade jag heller haft, aldrig pussat någon ens, om man inte räknar med på när man gick på dagis. Han ställde sig framför spegeln och granska sig själv. Där såg han en spinkig, ful idiot med stripigt hår och näsan var som ett baseballrack och mitt på näsan satt världens största baseball, röd och gul. Armarna var alldeles för långa och benen också. Varför kunde han inte se ut som Erik?
Nästa morgon vaknade Joakim tidigt, han satte sig vid datorn, logga in på lunar, då en tjej skrivit i han gästbok, ovanligt att någon skrev till han, yourgirl F15 Jönköping skrev: “hej , du var söt:> skriva på msn ? Puss.” jag blev helt till mig och visste inte vad jag skulle svara, mer en att jag gav henne min msn.
Jag logga in på msn så snabbt jag kunde .. Hon adda mig direkt.

Michelle Andersson - skriver:
Hejsan! (:

Joakiim93 skriver:
Hej . Vem e du egnetligne? (:

Michelle Andersson - skriver:
Jag heter Michelle : ) & jag tyckte du var sööt ! :$
Vikken skoula gåru på då?

Joakiim93 skriver:
Sjöholma dd?

Michelle Andersson - skriver:
GÖRDU seeri? Aso jag ska börja där imorron , är fett nervös:$$

Michelle Andersson - skriver:
Men nu känner vi varnn ju (: så nu äre inte så pirrit ;$ vikken klass gåru i?

Joakiim93 skriver:
Haha ja :D !
Jah går i 9D , vikken skada börja i?


Michelle Andersson - skriver:
WHAT? Du skojjar me mig? Haha jag ska börja där(: fett, men du , jag ska dra..men jag kan ringa dej ?
Iaf här e mitt nr, 074632862 :* hha fan vad kul;$ vi ses imon ! Herå

Joakiim93 skriver:
Okay , haha ja, tack , vi ses

Joakim logga ut, han var hur glad som helst.
ska ja fortsätta, för ja lovar, det kommer hända saker ;>
detta var ju inte så spännande, men d kommer , ipromies, men ska jag fortsätta?
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
lucky_angel92 - 4 jan 09 - 15:44
Fortsätt :)
missyou - 3 jan 09 - 16:42
hahah a fortsätt. mejla också :D
MoRoTpOwEr - 3 jan 09 - 12:54- Betyg:
skiiiiiiiiiiiit braah
Cabezuuw - 3 jan 09 - 01:04
FORTSÄTT!! :) <3 maila när nästa kommer tack! C:

Skriven av
dikten93
3 jan 09 - 00:57
(Har blivit läst 392 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord