Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

utlänningar som förstör vårat land.

Hej!

Nu försöker jag väl igen då...


Varje Onsdag så kollar jag på Efterlyst!
Och alltid när de ska beskriva en eller flera som begått ett brott,
och nästan varje gång ger de en beskrivning som lyder:
"mörk", "svart hår", "svensk brytning" ..

Det jag menar är att det ungefär 15 av 20 som är utlänningar,
och att det är helt felfelfelfelfelfel.

Det finns hur många bra utlänningar som helst, sånna som är asroliga och de som får samhället att gå runt:)
Sen finns det de som bara finns... kommit hit i hopp om att få hjälp och en chans till ett bättre liv. Visst, thats okeey u know, när det handlar om att rädda någons liv så.
MEN, sedan finns det dom som förstör samhället, som gör sverige till något sämre än vad det borde vara.

Det är dom som rånar, stjäl, skjuter, mördar, bombhotar, våldtar, misshandlar, rövar bort m.m!

Jag blir jävligt irreterad, det borde inte vara såhär de som förstör kan fan dra, seriöst!

Och ja, alla svenskar som håller på är också idioter. men man kan tyvärr inte utvisa de då de är "hemma".
Men kunde jag så skulle jag göra ett land där alla kriminella får hamna.


Sanna mina ord, de som håller på borde utvisas till sitt hemland!

(Och nej jag är inte det minsta rasistiskt i detta inlägg, den som tycker det, läs detta hundra gånger om och tycker du fortfarande det så kan vi ta ett snack om vem som har rätt! Och nej jag är inte heller rasist, flera av de jag umgås med i skolan är utlänningar. Tror du mig inte så kom hit så får vi se vem som har rätt.)


Jag vill bara att Sverige ska stå för något bra...
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
inramadpoet - 12 dec 08 - 17:09
visst att det finns många invandrare som förstör, men det finns väldigt många svenskar som förstör och misshandlar också. men du har delvis rätt i det du säger, däremot tycker jag inte att man ska utvisa invandrarna direkt när dom gör någonting, dom ska få det precis som svenskarna, en andra chans i samhället, och folk får först försöka få dom att göra rätt.
rebecc - 12 dec 08 - 16:10
hs0n:

ELLER HUR :O fattar inte heller det fan.
rebecc - 12 dec 08 - 16:09
vadsynd:


ja jag har skrivit "utlänningarna som förstör vårat land.... osv."

Jag menar ju inte att det är de som står för all "förstöring",
jag menar att UTLÄNNINGARNA som förstör vårat land inte borde få va här.
vadsynd - 12 dec 08 - 14:50
jag vet att du har förklarat det men om du tycker att det är allas fel har du ju formulerat dig fel i inlägget från början, du skriver ju faktiskt "utlänningarna som förstör vårt land bla bla bla..." , men jag vet vad du tycker nu och vi tycker olika helt enkelt!
hs0n - 12 dec 08 - 11:42
Asså jag håller fan med dig! Och jag fattar inte hur folk inte kan göra det! Se de bara såhär. Om vi skulle kolla i procent hur många av sveriges utlänningar som är kriminella och hur många i procent som de är svenskar som är kriminella så skulle vi se att de är mycket mycket högre procent på utlänninganas sida!
Men visst finns det också dom som inte är kriminella och dumma bland utlänningarna, men de är nog större procent som inte sköter sig.
rebecc - 12 dec 08 - 01:17
TheTacoDude:


Är jag rasist för att jag påstår att invandrare begår mer brott än svenskar? Människa lilla du har en del att lära.
rebecc - 12 dec 08 - 01:15
_knasb4rn_ :


dududu, nu känns det som om det är du som har fördomar om vad svenskar tycker och tänker om utlänningar. det är inte alls så att de flesta utlänningar har det fattigt, de flesta har ju trots allt både hus, jobb och mitt i allt en stor familj att sköta om. Visst vet jag att i % så är utlänningar självklart fattigare än Svenskar. Etc om en familj kommer hit, en mamma, en pappa, 2 döttrar och 2 söner. Då är det ju mamman och pappan som har svårt att få jobb för de inte får lika bra svenska lektioner kanske, de väljer ju själva om de vill ha hjälp. Pappan blir taxi chaufför och mamman jobbar i skolbespisning. Barnen går i skolan och lär sig mer och mer om Sverige dag för dag. Sedan när de är vuxna så är de ju som svenskar, lätt för att få jobb, kan få i princip vilket jobb som helst bara de pluggar för de har ju växt upp här! Så de är inte alla som har svårt att få jobb det är bara de som inte är uppväxta här kan man säga. Du påstår att svenskar drar alla utlänningar över samma kant men det kan jag inte hålla med om, jag tycker invandrare accepteras bra här i Sverige och de flesta har inget emot dessa, utan våra famnar är öppna. De enda är ju nazister och razister men de kan man ju knappt kalla varken människor eller svenskar utan mera monster så jah ;)

//becc
rebecc - 12 dec 08 - 01:03
vadsynd:

jo jag visste det för du sa det förrut. haha. ja men vadå de kan inte neka om man ser en film på honom/henne och man ser tydligt att det är den personen. man får väl fan vänta tills de erkänner i annat fall ;) haha ja du jag har märkt det, du tycker att jag menar att jag lägger all skuld på utlänningarna och att det är deras fel med alla brott, men som jag sagt jag vet inte hur många gånger nu så är det inte så :p men i detta inlägg ville jag fokusera mig på utlänningar, men i stora drag så vet jag att det är ALLAS fel. har du svårt att förstå det? :P haha känns som vi inte kommer någon vart på detta, i vartfall inte jag.
_knasb4rn - 11 dec 08 - 22:15
men om man kollar på hur sverige ser ut idag, dom flesta invandrare är ganska så fattiga
medans vi svenskar har rätt gott om pengar jämtfört med dom. vi har en sån kallade stege i
sverige. och längst ner där ligger invandrarna, och ja du har kanske rätt med att dom flesta
brotten är gjorda av invandrare. det beror oftast på att dom är fattiga, och för att dom inte
blir behandlade rättvist även fast vi har en lag i sverige där alla ska behandlas lika dant.
det som är problemet med oss svenskar är att vi drar precis alla invandrare över samma kant!
och det är så jävla fel att chefer kan ta ett telefonsamtal och prata med någon som pratar ren
svenska, och säger att ja, dom får träffas och blablabla. sen när personen kommer dit, ja då visar
det sig att det var en mörkhyad, då ändrar sig chefen direkt. och den personen får inte jobbet,
och det finns jätte många som tror "ja men dom vill väl inte jobba" ... fan vad arg jag blir på sånt här.
vadsynd - 11 dec 08 - 18:24
du kanske inte visste det men invandrare som inte har asyl (det vill säga de har prövats och anses lämpliga att få stanna i sverige) begår grova brott blir utvisade. och ja, det är helt i sin ordning att de får ta straffen i sina hemländer. DÄREMOT att utvisa såna som det redan har bestämts att de ska få stanna här e lite svårare, t ex vad händer om de visar sig vara oskyldiga och hamnar i ett pakistanskt fängelse och blir avrättade? faktiskt tycker jag det är rätt svårt, och mig spelar det faktiskt inte så stor roll var en person avtjänar sitt straff, huvudsaken e att han/hon blir straffad. men det var inte det att du tkr att utlänningar som begår brott i sverige som jag reagerade på för jag förstår hur du och alla andra tänker ang det.

det som jag reagerade på e att du (och en stor del av sveriges befolkning) lägger så stor vikt på att det är just de hemska mörka utlänningarna som kommer hit och rövar bort och rånar våra barn och förstår vårt land när felet e att MÄNNISKOR gör det, att lägga skulden på invandrarna är bara att förstärka fördomarna som alla redan verkar ha...
rebecc - 11 dec 08 - 00:35
vadsynd:

Alltså. ja som jag har sagt några gånger så är det inte invandrarnas fel. hell no. det är allas. men i detta inlägg la jag fokus på de och det har jag rätt till antar jag? i DETTA inlägg alltså. ska jag dra en slutsats så vet jag mycket väl att det är lika mycket svenskarnas fel som invandrarnas. för tusonde gången, det jag ville säga med denna text var att det är fruuuuuuktansvärt tråkigt att vissa utlänningar förstör för oss och att det borde få ett slut. men precis som med svenskar som begår brott så vet jag att det är omöjligt. jag tycker utifrån det jag sett med egna öron och ögon att invandrare står för de mesta kriminella brotten. kanske har jag missat en del och vem vet jag har kanske något att lära.. och en sak till, precis som alla andra gånger på efterlyst så var det mest bara utlänningar som söktes idag, typ 5 av 6. hade bara lust att säga det ;) tycker du att utlänningar som begår kriminella brott m.m, att de ska utvisas? nästa gång jag kikar in här så bär jag på ett litet hopp som då vill att frågan är besvarad. Ciao! :)
vadsynd - 10 dec 08 - 22:47
åh gud. det går inte att föra en diskussion när du inte har några källor som säger att invandrare begår fler brott för det första. för det andra - visst det kanske e sant att invandrare begår fler brott procentuellt, men problemet e inte att invandrare begår brott utan att människor i allmänhet gör det, det är att du lägger fokus på de mörka läskiga invandrarna som kommer hit och begår brott som e skrämmande. människor som begår brott gör det oftast av en anledning, inte för att de är dumma i huvet och lägre stående, så varför lägga fokus på att det är invandrare när det egentligen handlar om vilken plats man har i samhället? och det utanförskapet som de som begår brott känner bidrar du till att skapa genom att skriva en sån här text, klart slut pusshej!
rebecc - 10 dec 08 - 17:24
vadsynd:


mahahahha:) bra att du har då kanske du har sett det som jag har sett! elllrr? Hon har kompisar i Sävja, där är hon oftast.. Sen brukar hon vara i Stenhagen ibland.. ööh sen har jag glömt bort va de andra heter x)
Alltså jag sa att invandrare begår mer brott än Svenskar..
men jag glömde skriva att det var utifrån det jag sätt på efterlyst :P
I inlägget var allt jag ville säga att det är synd att vissa utlänningar kommer hit och förstör,
för tycker du helt seriöst inte det?
Självklart menar jag inte att det är alla invandrares fel att Sverige ser ut som det gör,
för Svenskarna är som sagt också en stor bov som jag redan har sagt tidigare -.-
Jag har som sagt kollat varje gång på efterlyst sen det startade..
och jag märkte så småningom att det var många utlänningar på videokamerorna,
då kom tanken upp att det är sjukt tråkiigt... och hemskt,
så jag skrev detta inlägg.
Vill du göra ett inlägg om att Svenskar gör mer brott än utlänningar, så varsågod! ^^

haaaaaaaat:)
//becc
BitterBeing - 9 dec 08 - 23:50
Omöjligt för invandrare att göra mer brott än Svenskar.
vadsynd - 9 dec 08 - 21:51
men shit jag har väl sett efterlyst! säger bara att du inte kan dra slutsatsen att invandrare begår fler brott för att det är fler av de efterlysta som har mörkt hår. sen undrar jag var någonstans din kompis brukar vara för det låter typ som detroits ghetto. och nej de kan inte ta upp allt i media men bara så du vet så är det extremt mycket fokus på när det händer något dåligt i invandrartäta förorter fastän det begås långt fler misshandelsfall osv i innerstan, det är vetenskapligt bevisat.
du låter inte lite fördomsfull förresten: "Nej jag kanske borde tagit bort mord, för utlänningar begår nästan aldrig mord, (isåfall inom familjen kanske)."... du måsteeeeeeeeeeee skoja!
rebecc - 9 dec 08 - 21:39
vadsynd:


mahaha fattar nada vad du snackar om. ja nej jag överdriver inte.
Det är min kompis som brukar ringa varje gång hon är där,
och typ skrika i telefon:
"OMG det är värsta bråket här Rebecca du skulle sseee,omg hejdååpuss"
typ så :P haha. och det händer ungefär en gång i månaden x)
Varje gång ringer hon inte men hon talar om det i skolan sen!
Och bara så du vet allting näms inte i media, långt ifrån allt!!;O
Etc. en annan kompis till mig som är svensk har blivit misshandlad (UNDER SKOLTID!) av utlänningar,
och nej det kom inte upp i Media. de kan inte ta upp allt liksom ;o
Ja de är klart att de är mer invandrare som begår mer brott, av anledningar såsom att de inte får jobb,
kanske inte ens bostad.
Och det hör man ju redan på ordet Sverige tar in för mycket VÅRAT fel,
de tar inte vara på människorna vi låter de bara driva runt i samhället, VISSAAA!

Snälla du? Kan du inte kolla på efterlyst imorgon? :P
Bara för det kommer det säkert inte vara en enda utlänning men... haha
Chillaah - 9 dec 08 - 21:09
HÅLLER MED DIG TILL HUNDRA !(förutom efterlyst, kollar aldrig på det så x'd) jag madde och felicia (maadelen3 & tokiohotel4ever) satt precis och disskuterade detta, jag och madde (med denna åsikten) och felicia (med svenskar förstör också) , sant men ändå. är absolut inte rasist !!!! känner jätte måga as bra utlänningar !<3
vadsynd - 9 dec 08 - 20:08
rebecc: om efterlyst hade haft statistik på att det är si och så många procent invandrare som begår brott så visst, att du tycker att det oftare är människor med med mörkt hår som efterlyses - nope, det tycker jag inte e nån bra källa.
jag kan säga dej att jag bor i en av de förorter i sverige som har störst procentandel invandrare (och jag är svensk).. och måste säga att bilden du har av det är sjukt överdriven, det är överhuvudtaget i princip inget folk ute alls, men enda gången min förort nämns i media är det när det har varit bråk.. dvs några gånger om året.

och som sagt, visst, invandrare kanske begår fler brott en svenskar men det beror inte på att de är invandrare som inte kan se skillnad på rätt och fel utan det beror på sveriges integrationspolitik och folks äckliga fördomar, som verkar bli fler och fler tyvärr. egentligen är det fel formulerat - det är socialgrupp 3, underklassen eller vad man nu ska kalla det som begår flest brott, och eftersom invandrare har svårare att få jobb och därmed har pissigare ekonomi så är det oftare de som hamnar där. punkt.
rebecc - 9 dec 08 - 19:10
Ja, det är mycket mera svenskar som sitter i Fängelse än utlänningar!
Vilket jag helt seriöst inte förstår!
rebecc - 9 dec 08 - 19:07
Malivez:


Jaa precis! Lätt att det är... vilket dessa människor inte fattar.
rebecc - 9 dec 08 - 19:07
coooolllaccoooooola: blablabla vad du nu heter.

ja det skulle jag gärna vilja göra, om det gick.
Men jag skrev som så att detta är ju deras hemland så vart ska man kasta de hade du tänkt?
rebecc - 9 dec 08 - 19:04
vadsynd:

Är inte Efterlyst en tillräckligt bra källa då? :P
Se på det en gång och du förstår kanske vad jag menar.
Iallafall varje gång då jag har kollat på det,
så är det utlänningar som har blivit tagna på film.
Och vad kan jag göra åt det då?
Isåfall är det inte jag som är dum i huvudet utan Efterlyst som ger fel signaler åt mig haha.
Nej jag kanske borde tagit bort mord, för utlänningar begår nästan aldrig mord, (isåfall inom familjen kanske).
Min kompis som är utlänning bor här där jag bor.. men hon har släkt i andra delar där det bor mycket mera utlänningar.
Och håll med mig att ingen Svensk frivilligt bosätter sig i dessa delar?
Och gissa varför? Det händer saker varje kväll, ofta bråk m.m, händelser som i slutändan inte blir något mer än ett olöst fall.
På skolor är det (oftast!) utlänningar som står för äggkastning, rökning, krossade fönster, stöld under skoltid + andra skador.
Detta gör att när de blir äldre, då gör de antingen grovare brott,
såsom att stjäla bilar eller ett försök till att råna en affär,
eller så växer de upp och får lite vett i skallen!
Jag har varit på 5 rättegångar och i alla dessa har den/de tilltalade varit utlänningar,
i "kategorier" som rån, våld, sexövergrepp m.m.

//becc
ccooccaaccoollaa - 9 dec 08 - 18:39
SKa vi kasta ut alal svenskar som mördar också då elelr? -.-
vadsynd - 9 dec 08 - 18:01
men herregud människor som kommer hit och begår ett brott utan anknytning till sverige och utan asyl osv BLIR utvisade, så sluta snacka om att invandrarna bara kommer hit och begår brott.
det roliga e att alla snackar hela tiden om att invandrare begår så mycket brott men ingen kan langa ett par trovärdiga källor på att det verkligen ÄR så. bara en fråga: kan ni nämna ett välkänt brott den senaste tiden där en invandrare har varit förövare? tyskan i arboga räknas inte.
vikkiss - 9 dec 08 - 17:46
Det är ingen idé att försöka argumentera om invandrarpoltitik längre,
nämner man någon som är mörkhyad så är man en 'jävla rasse som bör dra
åt helvete' på så sätt ungefär.Vi har dragit ordet 'rasist' alldeles
för långt,en RASIST är någon som vill döda/få ut/förinta alla mörkhyade,
inte någon som ger sin åsikt om invandrarfrågor eller mörkhyade i största
allmänhet.Och nej,jag är ingen rasist,jag ger min synpunkt,för er som inte
fattar vad det starka ordet har för innebörd egentligen. Så sluta vara så
jävla uppnosiga och kalla folk för rasse hit o rasse dit,för det ordet är
lite väl för magstarkt att slänga omkring sig och stämpla folk som inte
säger något kränkande,utan sin egna frågan.

Förövrigt för att återgå till ämnet,så har jag själv märkt det
där med att dom identifierar dom flesta som begått brott av något slag,
som en mörkhyad och med svensk brytning. Annars håller jag med cheetah.
/vicks
_ricki_ - 9 dec 08 - 16:15
Denna myt om att det bara är utlänningar som begår brott, jag har fakta på att det är mest svenskar som sitter i våra fängelser och inte utlänningar.

Dom utländska personer som sitter i våra fängelser är omkring 30% medan övriga 70% är svenskar...
Sazanami - 9 dec 08 - 15:48
Fint tal, men det känns som att du begränsar dig till en så liten del.
Rättelse: Det är människor som förstör världen.
Madvis - 9 dec 08 - 15:24
Det är inte invandrarna det är fel på, utan migrationsverket.
De slänger in massa invandrare utan att ta väl hand om dem först, t.ex. se till att de får jobb.
Vad fan ska de göra då? Ingen tar hand om dem och visar hur man ska vara eller ger den säkerhet. Sedan kommer alla jävla fördomar, som bara sabbar de stackars invandrarnas psyke ännu mer.
Inte särskilt konstigt att de blir kriminella.
Men jag håller med dig till vis del.
rebecc - 9 dec 08 - 14:32
Adhara:

Joo.. jag tycker också att det är fel att utvisa människor, speciellt sånna som är helt oskyldiga! Men när man har kommit hit och fått svenskt medborgarskap, så finns det vissa som kastar bort det i form av att göra landet sämre. Och då tycker jag inte att de förtjänar att vara kvar!
Men som sagt, det är ju Sverige som är en stor bov i det hela också,
när man tar in invandrare så borde varenda person som söker medborgarskap genomgå ett test,
och för att man ska bli "godkänd" måste man nå upp till vissa krav.
Sen borde man på något sätt kunna få fram hur deras uppväxt har varit, om de har det kriminella i sig eller så..
Liksom det skiljer ju jättemycket lagar och så mellan länderna, tex så kan man sitta på ett cafe och knarka eller vad som helst, utan att någon bryr sig.
Och då när man kommer hit måste man anpassa sig efter nya krav och andra principer.
Vilket de kanske inte riktigt förstår, de borde få veta bättre redan från början, vad allt innebär osv...


//becc
rebecc - 9 dec 08 - 14:24
vadsynd:

Ja men jag har ingen fakta från några källor eller så, och jag orkar inte leta upp heller.
Jag skriver ut efter vad jag har sett och hört med mina ögon och öron!
När de säger etc "mörk" eller "svarthårig" så visst ja :) det kan vara en svensk som varit på solsemester och färgat håret svart!
Men när de sedan visar bilder så ser man direkt att de inte har svenska rötter!,
eller det kanske de har, men inte så det syns isåfall!
Och du har rätt det finns vissa som bara är på besök här och begår brott :/
Och det är tråkigt att de åker hit för att bara förstöra,
men får man tag på de borde man ju fixa så att de inte kan komma hit igen!

//becc
Adhara - 9 dec 08 - 07:24
Jag håller med dig, men om man har fått ett svenskt medborgarskap så tycker jag inte att man har rätt att kasta ut någon, eftersom om man ska bo i Sverige så får man ju bara ha ett medborgarskap och det är det svenska.
Faktiskt så är det kanske mer "nassar" och "rassar" men dom "förstör" inte Sverige.
Men det finns som sagt väldigt bra och fina människor som är invandrare.
vaken - 9 dec 08 - 07:24
Jag håller med vadsynd till 100 %.
vadsynd - 9 dec 08 - 00:20
du kan som sagt inte gå på om det är mest personer med mörkt hår som figurerar på efterlyst, för att det här öht ska gå att diskutera så skaffa riktiga trovärdiga källor, från t ex brottsförebyggande rådet. f ö så anser jag att det är nassar och rassar som förstör sverige, inte invandrare. för rasism & fördomar (som att invandrare är elaka och brottsbenägna) = utanförskap hos invandrarna, de får inga jobb = arbetslöshet = fattigdom = större brottsbenägenhet. So blame the racists! (och den svenska integrationspolitiken litegrann)
Ciissii - 9 dec 08 - 00:08
Jag håller med dig! Väldigt bra skriven!

Skriven av
rebecc
9 dec 08 - 00:02
(Har blivit läst 484 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord