Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Kunskap är makt!

En krönika till skoltidningen på Römosseskolan...


2008-12-03
Kunskap är makt!

Jaha, nu var det alltså snart dags för oss niondeklassare att börja på gymnasiet. Mycket med erfarenheter och kunskaper har vi lyckats packa i vår stora ”resväska”, nu när vi så flitigt ska söka vidare. Stressen all plugg bidrar till och alla öppna-hus vi måste gå på har fått vårt hår att gråna redan vid ung ålder. Men som jag minns det så består livet bara av sådana vedermödor.
Kanske är vi alltför unga för att inse den stora chansen vi har nu och allt vi skulle kunna uppnå med hjälp utav skolans duktiga lärare. Kanske är vi alldeles för blinda för att se vilken förändring vi skulle kunna åstadkomma här i världen och därmed säger jag som Barack Obama, som har ingett de flesta amerikaner hopp på andra sidan atlanten: ”Yes, we can!”

Se nu till att hålla ögonen öppna och öronen på helspänn så att även VI ska kunna få till det inom en snar framtid. Plugga på alla römossare, visa vilken stor framgång ni kan uppnå. Sikta mot stjärnorna så att ni i alla fall har en möjlighet att träffa skogsbrynet, för det är väl det, det handlar om? Låt oss tillsamman minska orättvisorna i världen, låt oss störta alla de hemska stormakterna i fördärvet och låt det bli jämlikhet mellan oss människor här på jorden. Och tänk nu för Guds skull ALDRIG saker i likhet med: ”Jag är bara en person. Vad skulle jag kunna göra för förändringar?” För visst är du kanske bara en person men det var även Martin Luther King när han kämpade för afroamerikanerna under 1900-talet, och trots det så lyckades han ändå förmedla hans viktigaste tankar med hans kända tal:”I have a dream…”

Kunskapen är inom räckhåll för er römossare och det enda ni behöver göra är att sträcka er efter den och ta ett hårt tag i den så att den aldrig undslipper er. För kanske har ni inte insett det men nog kommer ni att inse det faktum att det inte finns något annat som är lika värdefullt som kunskap, för kunskap är makt!
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)


Skriven av
Violet
3 dec 08 - 05:35
(Har blivit läst 329 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord