Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Det är tyst

En säng doftar av massageolja, massageolja som i går användes när ett ungt par älskade. Golvet är fullt av grus, grus som dragits in och ut genom dörren flera gånger förr. Väggarna vittnar om ett bråk, ett bråk mellan två vänner. Bordet är fullt av flaskor, flaskor som i går var fyllda med alkohol. Det ligger en sönderslagen kruka nedanför fönstret, en kruka som i går var hemmet åt en vacker blomma. Soffan har fått en fläck, en fläck som i går inte fanns. På en matta finns spår av blod, blod från två människor.

Det är tyst i huset, ingen säger något, ingen behöver säga något. Människorna ligger där, de bara ligger där. En människa kommer inte ihåg allt som hände i går, en annan vet mycket väl vad som hände. Någon ångrar en mening som inte borde ha lämnat hennes mun. Någon ångrar en handlig, en som aldrig skulle ha lämnat hans kropp. Det är fortfarande tyst bland människorna.

I morgon är det mesta glömt, det som ingen vill minnas suddas snabbt ut. I morgon är det en ny dag, en dag fylld av rutiner och plikter. Det kommer talas om allt det roliga som hände, människor kommer att skratta åt sina misstag. Någon kommer fortfarande ångra en handlig eller en samtal, men det är snart glömt.

Om några dagar minns ingen handligen någon ångrar, ingen kommer minnas samtalet som aldrig borde ha ägt rum. Om några dagar kommer det nya saker att ångra, det kommer nya saker att tala om. Det kommer åter vara tyst bland människorna, de kommer att ligga där, bara ligga där.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 4.3)
Diana - 25 feb 07 - 23:49- Betyg:
Du är super bra på att skriva dikter..
Hoppas allt är bra med dig =P.
kram
ironman - 24 jul 05 - 22:26- Betyg:
Snyggt verk!
Både förpackning och innehåll..
honestly - 24 jul 05 - 06:19- Betyg:
Jag älskade den ! den vad gudomlig ! / L

Skriven av
Ostergren
24 jul 05 - 03:23
(Har blivit läst 441 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord