Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

-Mina tankar-

För flera år sedan börja jag fundera på min religion Islam. Jag såg skillnaden mellan Islam och de övriga religionerna. Så jag blir besviken när jag ser att de flesta är emot oss. Och jag undrar alltid: Varför är de emot oss? Varför?
Nu för tiden ändras allting och alltid. När jag var liten och gick runt med sjalen ungefär en gång i veckan för jag tyckte det var roligt för min mamma och mostrar hade nåt liknande undrade jag vad det var för fel med det. Jag var liten och fick redan sådana tankar. Jag frågade alltid mamma varför hon hade det men förstod aldrig svaret jag fick. Men nu förstår jag allt, Varför vi har sjalar ? Varför tycker de flesta illa om oss? VARFÖR?

Jag har läst mycket i Internet om varför vi muslimer har på oss Sjalar ”Hjab”.
Det är ett sätt att täcka sin skönhet för den motsatta könet. Ser ni inte i Aftonbladet, Expressen och metro hur många tjejer blir våldtagna varje vecka ? Tror ni att någon av de tjejerna är muslimer? De tjejer har blivit våldtagna förstår varför vi har , för vad vi täcker oss!
Fattar inte varför de tar det som en kvinnoförtryck, snälla kan någon förklarade det för mej?
Ser ni nu hur många som arbetar emot slöjan att det ska förbjudas mot de under 16-åringar.
Jaa då skulle man ju också kunna förbjuda kors... Davidstjärnor… tomtedräkter, lucianattlinnen, midsommarkransar, och påskägg. Och naturligtvis barndop! Söndagsskola, kristendomsundervisning i skolor... Det finns massor att förbjuda, allt har ju med religion att göra. Istället för att bjuda det kan man väl inte förbättra skammen i Sverige om våldtagningen som händer VARJE VECKA.
Alla snackar om att man ska kunna gå ut naken utan att det ska ske någon våldtäkt, sitt inte tyst och gagga om det,GÖR NÅGOT ÅT DET!

De flesta tycker illa om oss därför att man tyvärr nu i samhället har allting ändrats som att ser nästan aldrig folk ha på sej nåt tyder att man tror på någon religion. Det var en men minns inte vad han hette han sa : ”Muslimer tar oss tillbaka till stenålder”
Vad han vill få ut av det är att vi fortfarande tror på nåt som var för 2000 år sedan.
Men för 2000 år sedan tror ni att det skedde någon våldtäkt varje vecka ??
Tror ni allt sånt som händer nu i samhället hände då?
Kan inte alla bara vara tysta och kolla på sina egna problem istället för att kolla på andras religion och försöka förbättra dej när dens problem bara växer.


Jag ska nu prata personligen :
Ni kanske de flesta som läser det här tycker liksom vilken galning … :/
Och det e ju synd för det e ju dumt att vara tyst nåt man är emot om.
Man ska förbättra saker och ting inte försämra.
Jag ska nu berätta om mej som jag är mycket nöjd om , jag ska säga er att jag älskar mitt liv.Jag skulle aldrig kunna tänka mej att ta av mej sjalen.
När jag börja skolan (Jag har alltid gått i En islamisk skola) hade de i sexan sjal och jag tyckte det var fint, men jag hade inte på mej, utan jag hade två flätor som vanligtmen tog på mej den under bönen som var i idrottshallen.
Jag hade bara på mej den bara under bönen fram till fyran då börja ta på mej den varje fredag för det var ju fredagsbön och jag älskade att fixa och trixa andras sjalar och när andra håll på med min. När jag gick i femman hade jag på mej under hela månaden ramadan i skolan och jag fastade när jag orkade med mina vänner. Jag älskade när det var solnedgång och hela släkten samlades och åt mycket mat och sötsaker och på kvällen gick jag med min bror och pappa till mosken och bedde Salat "al-tarawih" som man bara kan be under Ramadan. Jag träffa de flesta av mina vänner där. Vi bedde det vi orkade och satt och snacka och fnittrade i en mindre rum. ( Salat al-tarawih sker ju bara under ramadan varje kväll och då är bönen ungefär en timme men i vanliga fall undefär i 3 minuter)
Det hände ibland att jag glömde att sätta på mej sjalen innan jag gick ut hehe :P Jag hade på mej den under några månader och då hände det. Al Qaida bombade någonstans i Amerikaminns inte vad den hette. En flicka i England blev stryp av hennes sjal av några arga män för det som hände. Mina föräldrar blev rädda och sa till mej att ta av mej den men jag vägrade. De sa att jag inte fick gå ut med sjalen påmej så jag var tvungen att ta av mej den och jag kände mej naken utan den tror det eller ej men det är sant. Efter ungefär några månader kunde jag ta på mej den igen.Jag började om en klass i femman men det gick bra för mej, Då gick jag in i puberteten och har sjalen från dess.Här några bra och dåliga kommentarer av ”Rädda barnen” :

”Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta över er okunnighet om islam. Jag förstår inte allas påhopp om att slöjan borde förbjudas och att den är diskriminerande och dyl. Är det inte lika diskriminerande att inte få ha slöja?I Islam förekommer inget tvång. En som har läst Koranen, är redan medveten om detta.Jag må säga innan att jag har inget emot iranier,men saken är den att i Iran är det inte islams anda som styr utan korruption och maktimperier.Det måste folk lära sig skilja bland.Om det vore sådant kvinnoförtryck i denna religion,kan någon då förklara hur det kommer sig att jag och flera tusentals andra har valt att konvertera till denna underbara religion.Jag förstår inte vad problemet är-så länge jag respekterar dig-borde väl du respektera mig // Svensk muslim ”
--------------------------------------------- ------------
En som heter : Frankrike är ett föredöme
” Det ska visa vägen i hela Europa och kanske få alla länder att stifta samma lagar. Bär gärna slöja men inte i skola och jobb osv”
------------------------------------------ ---------------
Då kan man lika gärna säga att man inte få bära jeans i skolan och jobben , Håller me?
--------------------------------------------- ------------
Av en Muslimsk tjej:
Jag läste inlägget ”Förbjud slöja för unga flickor” och blev väldigt upprörd. Jag är en tjej på knappt 15 år som bär slöja och har gjort det sedan jag var 12-13 år, och det är inget jag har blivit tvingad över. När jag tog på mig min slöja var min syster 17 år och hade ännu inte valt slöjan – men det finns inget tvång inom Islam och det var hennes eget val att inte bära slöjan, och mina föräldrar kunde inte göra något åt saken förutom att uppmuntra henne. Jag har alltid fascinerats av dessa kvinnor som vågade sätta på sig slöjan och gå ut med den när jag var liten och jag har alltid tyckt om att ha slöjan på mig.
Och vem är det som är förtryckt egentligen? Kallas det inte kvinnoförnedrande när tjejer ska ses ut som sexobjekt, sätta på sig lager med smink och visa så mycket som möjligt av kroppen för att bli accepterad i dagens samhälle? Det är sådant Islam kämpar emot. Vi kvinnor är inte männens leksaker!
Visst finns de dessa muslimska kvinnor som blir misshandlade och tvingade – men det har inget med Islam att göra. Ni är fulla av fördomar – så fort ni hör att någon har blivit tvingad är alla muslimer likadana och alla tvingas. Men det finns det i väst också.
Är det bättre att leva med en alkoholist till mamma, en pappa som våldtar och slår en och inte ger den kärlek till barnet som behövs eller med två kärleksfulla föräldrar.
Slöjan är inget mer än ett plagg muslimska tjejer väljer att fästa runt huvudet. Sedan när fick man inte bära det man ville? Om västerländska kvinnor väljer att ha på sig plagg mindre, får inte vi ha på oss ett plagg mer?
-------------------------------------------- ----------------
SNÄLLA KOMMENTERA
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
yusii - 15 nov 06 - 05:00- Betyg:
ASMA DU ÄR BÄÄST WALLA SYRRAN :d:dd:

SJAL E BÄST INGEN PROTEST
PROTESTEN FÖRSVANN SJALEN VANN :D :D
gullboy - 12 apr 06 - 03:48
O för övrit har ja absolut inget emot sjal, ingen kan väl bestämma vad man bär på sig, va de än må symbolisera! De e trots allt ett KLÄDESPLAGG, inte nån sorts protest elä skymf mot nåt elä nån annan. Som om jag plötsligt inte sku få gå utan byxor, de e ju vansinne... känner man nakenhet så tar man på sig kläder, punkt slut!
gullboy - 12 apr 06 - 03:28
hej på dig, Asma, du har skrivit rätt så bra va du tycker... ja håller med dig om mycket, men jag vill bara att DU oxå ska akta dig för fördomar; de tenderar att uppstå när man är upprörd. Jag vill bara säga dig än en gång, att våldtäckter inte är så frekventa som du tycker de, de e bara så att man ser det som man har pekat ut nångång... Dessutom gör tidningarna stora saker av det. Jag tycker att de e fel att säga att såna som int e muslimer e mer skyddade p.g.a. sjal. De e int så enlit mig; problemet ligger i denna tids etik o moral. Det ligger dessutom i att allt fler kommer bort från Gud elä nån slags religion, vilket får dem att tappa sin ledstjärna. De flesta nuförtiden ha aldri ens öppnat en bibel, i vilken de ju inte bara står om Gud o så, men oxå om hur man respekterar.
Över till sjalar... Jag håller med om att de finns fördelar med att skydda sig från allas ögon. Ja tycker däremot att de int sku vara någo problem att visa sig för andra om de sku finnas en gnutta moral i samhället... ja menar, tror du jag (som int e muslim) går omkring o tar på tjejer o våldtar dem?? NÄ, men de e fö att ja har etik o moral i min bakgrund... så de e int i sjalar som problemet sitter (enlit mig), de en en cancer i människan som bokstavligen gör människan till djur. Orsaken att man kallar muslimer, stenåldern, e att dom inte hänger me i dagens uppskruvade moraler. Muslimer har fasta moraler o de e ja glad för. De ligger helt enkelt i människans natur att inte vara konservativ, o har man int kontroll på va som ändras, då vet nog satan var den ömma punkten finns, där han kan trycka. De som har Gud med sig har iaf fortfarande en guide att fråga va som e rätt elä fel, Men de som inte har Gud med sig, e sin EGEN Gud, o bestämmer vilka moraler som passar dem. DÄR SITTER FELET!
Att folk tar fel på Al Qaida o muslimer e int konstit, de ha ja oxå gjort, eftersom de finns "religions strider" även i länder av muslimer. En religion behöver int betyda Gud finns bakom de, de e bara att EN gud finns bakom de, elä ingen alls, även. Religion betyder en uppsättning av moraler och etik där man är ledd av av nånting. Al Qaida är ju typ ledd av en tro att dom gör nåt gott när dom gör va dom gör... hu kan man göra nåt åt det? De e ju deras moral. Livet är svårt må ja säga...
På ett sätt tycker ja inte sverige gör nåt mer fel än i många muslimska länder, eftersom kristna skolar får protest och många såna i de länder har även måsta bomma igen av hot från staten. Det är tvister från ERT håll som oxå borde få komma fram i tidningar, och vi borde få höra mer om att kristenhet får vara öppet i muslimska länder oxå! även ni borde vara mer öppna, så konservativa ska man ändå inte få vara att inte acceptera andra religioner! Kort sagt, ni är konservativa och vi i europa e kritiska och hämndlystna. Så i slutet är ingen av oss mer än människor med likadana brister... så älska och ta lärdom av varann!
H. Chris
Zahra - 12 apr 06 - 02:51- Betyg:
Jag svär, den e jättebra!
Meningsfull och allt, fina ord... Jättebra faktiskt!
catten - 3 apr 06 - 04:51
detta verk har några små fakta-fel men du har så rätt, det är inte
annorlunda att bära sjal än att bära kors. jag tycker att slöjan är bra
för den visar en ärlig tro och har en väldigt bra mening, personligen har jag inte
sjal men respekterar folk som har det, men med det sagt så tycker jag oxå att det är
fel att klä sig utmanande som ung flicka. kort sagt vill jag säga att det är inget fel att
bära sjal utan det borde bäras med stolthet för eran religion.
ps. fyndigt att säga "Då kan man lika gärna säga att man inte få bära jeans i skolan och
jobben , Håller me?" för det är ju så....
JÄTTE BRA SKRIVET ASMA!
Hallon - 2 apr 06 - 07:04
Jag har absolut inget emot islamer lr sjalar...dem e presic som alla andra...o så tycker jag även att de e fint o bära sjal...de e annorlunda typ...men tänk inte på vf du bär den hela tiden....för svaret e nog att du följer traditionerna/religonen...o de e inte alls ngt fel med de :D:D ...
JenniferK - 2 apr 06 - 03:25
bra! jag har inget emot det alls.
jag har många vänner som bär sjal.
och dom är lika mycket värda för det.
jätte bra att du står för vad du tycker:)
Utropstecknet_ - 2 apr 06 - 01:41
det var väldigt bra! !! tycker inte det är fel på detta med sjal.
och ¨det är bra att du står för vad du tycker!!

Skriven av
asa92
2 apr 06 - 01:09
(Har blivit läst 380 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord