Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Kär i fel person (5)

- Jag vet att det har dröjt, men vi har ju hur jävla mycket prov och läxor som helst nu innan lovet av nån konstig anledning! ;o Påminnelse - har fysikprov på torsdag, blir troligtvis inga nya delar innan dess. Jag vrickade foten igår på matchen. Tre minuter av sextio hann jag va ute, så kom 'råka' jag tackla omkull en person som landa på mej vilket gjorde att jag trampa snett. Lyckat! (y) Kommentera! :)

Linnéa.
När Sara ringde mej tidigare på fredagen och frågade om jag hade lust att följa med till sporthallen och kolla på innebandy (hennes bror spelar ju) så hade jag inte haft en tanke på att Elias också spelade i det laget.
Därför blev jag väldigt förvånad när han kom ut från omklädningsrummet. Ännu mer förvånad blev jag då han gjorde mål efter 42 sekunder. Och ÄNNU mer förvånad blev jag då vi fick ögonkontakt. Han kollade på mej – mej. Han letade inte efter Ella, utan han kollade på mej.
Jag bestämde mej för att jag skulle söka upp honom efter matchen och prata med honom.

Men tre veckor senare hade jag fortfarande inte pratat med honom, feg som jag var. Visst, pratat hade jag väl gjort, men inte pratat om det som jag skulle prata om. Det hade varit samtal då Ella varit närvarande, vi hade hälsat på varann men jag hade aldrig liksom tagit tag i honom och dragit iväg med honom för att snacka på allvar.

Jag vet inte vad det var som fick mej att göra det, men en novemberkväll tog jag mod till mej och gick hem till honom. Jag hade försäkrat mej om att Ella inte skulle vara där (hon skulle tydligen göra läxorna ihop med Frida) och så vitt jag visste hade inte Elias någon innebandyträning heller.
Men när jag stod där på Sparvgatan 4 framför ett blått tvåvåningshus blev jag plötsligt osäker. Tänk om jag hade misstolkat allting? Tänk om det var så att jag TRODDE att han kollade mycket och betedde sej konstigt?! Fast Ella hade ju faktiskt också kommenterat det… Att han betedde sej konstigt, inte att han glodde.
Innan jag skulle hinna ångra mej så gick jag fram till dörren och tryckte in ringklockan. Jag kunde höra det svaga ljudet av ringklockans ljud inifrån och så hörde jag stegen i trappan. Jag svalde, och sekunden där efter öppnades dörren av en liten ljushårig tjej som påminde väldigt mycket om Elias.
”Hej?” sa den lilla tjejen och släppte taget om dörrhandtaget.
”Hej, är Elias där?” frågade jag försiktigt. Hon nickade och sprang upp för trappan. Jag stod kvar ute på trappavsatsen och väntade. Så småningom såg jag ett par jeansklädda ben komma ner för trappan, följt av en bar överkropp. Till en början hade han ett leende på läpparna, men när han fick syn på mej försvann det.
Han stannade halvvägs ner i trappan.
”Öh, hej…” sa han förvånat.
”Hej” sa jag. Han kastade en snabb blick på en av köksstolarna där en hel hög med t-shirtar låg, och så gick han ner och drog på sej en av dom. Tröjan var vit, och på bröstet var den välbekanta Etnies-loggan tryckt.
”Öhm, vad gör du här…?” frågade han och lutade sej mot dörrposten.
”Jag vill… eh, prata” sa jag osäkert. Han ryckte på axlarna. ”Kan jag komma in?”
”Du är redan inne” Jag log, och jag såg att ett leende hotade att träda fram hos honom, men han lyckades hålla igen. Sen nickade han, och jag drog av mej skorna och hängde upp jackan på en av krokarna. Han började gå uppför trappan och jag följde efter honom.
Eftersom att jag aldrig hade varit hemma hos Elias förut kikade jag mej nyfiket omkring i rummen vi passerade. I ett av dom satt den lilla tjejen och lekte med barbie-dockor.
”Är det din lillasyster?” frågade jag med en blick på tjejen.
”Josse” sa Elias och öppnade en brun trädörr och gick in. Jag drog automatiskt igen dörren bakom mej samtidigt som jag kollade runt i rummet.
Det var ett rektangulärt rum, men ljust trägolv och mörkgråa tapeter. Golvet var sådär gammalt att man liksom kände när en ny planka kom. På golvet låg en gammal urblekt trasmatta. Sängen stod under fönstret, nere i högra hörnet. Bredvid sängen stod ett litet bord, och bredvid bordet en soffa som såg ut att rymma ungefär tre personer.
På samma vägg som dörren satt på fanns en bokhylla med fem hyllor – en hylla täcktes av stereon, tre stycken av filmer och cd-skivor och den sista hyllan var nästan tog, bara ett par medaljer låg där och en fysikbok.
På dom andra två väggarna fanns ett skrivbord med en laptop, och på den andra väggen en stor byrå. Skrivbordet var täckt av papper, men golvet var faktiskt riktigt rent, inte alls sådär slarvigt som jag förväntat mej.
Elias gick och satte sej i soffans ena hörn. Jag stod osäkert kvar tills han sa åt mej att sätta mej ner. Jag satte mej i andra hörnet och kollade på hur han satt och pillade på byxorna. Jag visste inte var jag skulle börja.
”Vart är dina föräldrar…?” började jag.
”Mamma jobbar och pappa bor i Umeå”
”Åh…”
”Vad var det du ville prata om?”
”Va?” Det bara slank ur mej automatiskt.
”Jag tror knappast du kom hit för att fråga vart mina föräldrar var”
”Åh, ne…” Jag kände hur färgen steg i ansiktet, men så mötte jag Elias blick och han log, och på något sätt blev jag mindre generad. ”Det är så att…” Lagom när jag skulle börja kände jag hur det började vibrera i fickan och strax därefter började det ringa. Jag suckade tyst. ”Ursäkta” mumlade jag och reste på mej. Jag drog upp mobilen och kollade på displayen.
Jag kastade en hastig, men ursäktande blick på Elias och gick ut från hans rum.
”Hallå?” sa jag.
”Hej, vart är du?” frågade min mamma.
”Hos… Ella” sa jag och kastade en blick in i Josses rum. Hon satt fortfarande och lekte med sina barbie-dockor.
”Jaha. Du kunde väl ha skrivit en lapp?”
”Jag glömde…”
”Tänk på det till nästa gång. Jag skulle bara säga att maten är klar vid sex, så kom hem då”
”Aa, hej då!” sa jag snabbt och la ner mobilen i fickan. Jag hade ingen större lust att prata med henne, inte nu. Dessutom så var det där ett väldigt onödigt samtal - enligt mej då.
När jag klev in i Elias rum igen satt han och smålog i soffan.
”Sen när blev jag Ella?” frågade han.
”Det var mamma” mumlade jag och satte mej ner i soffan igen.
”Jag förstod det” sa han och återgick till att fingra på sina byxor.
Vi satt tysta ett tag och jag passade på att diskret kolla vidare i hans rum.
På samma vägg som skrivbordet stod mot fanns en hel del fotografier inramade.
”Fotar du?” frågade jag med en blick på bilderna.
”Ibland” svarade han långsamt.
”Snygga” sa jag. Han log ner mot byxorna.
”Vad var det du ville prata om?” frågade han.
”Jo…” började jag igen, men jag visste inte var jag skulle fortsätta. ”Jo, alltså, jag tror… eller jag har märkt… att du, tja… alltså…” Han kollade intresserat på mej.
”Jaa?”
”Ja… jag vet inte, du kanske inte… Ella… ja…” Jag avbröts av att någon ringde på ringklockan.
”Josse, öppnar du?” ropade han – utan att slita blicken från mej. Jag hade lämnat dörren öppen, så vi hörde när Josse sprang ner för trappan och när hon öppnade dörren och sa hej.
Vi hörde också Ellas röst som frågade efter Elias.
”Va…” sa han, men tystnade snabbt.
”Vad gör vi nu?!” frågade jag panikslaget. Det sista jag ville var att Ella skulle komma på mej hemma hos Elias.
Vi hörde Josses steg uppför trappan igen. Hon kom in i Elias rum. Innan hon hann säga något var Elias framme hos henne och viskade något i hennes öra. Hon nickade och försvann ner för trappan igen.
”Skynda” viskade han till mej och tog tag i min underarm och drog tyst med mej ut från sitt rum. När vi skulle gå förbi trappan hörde jag hur Josse och Ella pratade där nere, Ella med en sån där tillgjord barnröst som man får när man pratar med yngre barn.
Elias drog med mej in i något som påminde om ett sovrum och öppnade balkongdörren och drog med mej ut dit.
”Det finns en brandstege där, klättra ner för den!” sa han. Jag kollade dumt på honom.
”Mina skor och min jacka!” Han svor högt. ”Om hon får syn på dom…” Elias suckade.
”Du får låna något, vänta här” Han smög in igen och jag stod huttrande kvar på balkongen. När han kom tillbaka höll han i en tjock tröja som jag visste var hans och ett par vita Fred Perry-skor.
”Varför har du skor här uppe?” viskade jag samtidigt som jag drog på mej tröjan.
”Dom är för små, så dom ligger i garderoben i mamma och pappas sovrum” Jag nickade kort och trampade i skorna. De var en aning för stora, men de funkade.
Jag klättrade över balkongräcket och satte ner fötterna på stegen.
”En fråga bara!” sa jag. Han kollade otåligt på mej. ”Vad sa du till Josse?” Han fick ett finurligt leende på läpparna.
”Att hon skulle säga att jag stod i duschen” Jag log mot honom och började klättra ner. Han stod kvar ute på balkongen ända tills jag smugit ut på gatan och var på väg hem.

När jag kom hem bytte jag om och satte mej framför datorn. Ella var inloggad på msn, men hade statusen ’Inte vid datorn’.
Jo tack, det visste jag allt.
När jag loggade in på bilddagboken kollade jag först de kommenterade bilderna och sen kollade jag in de tio personer som hade laddat upp bilder.
Men efter att jag hade varit nere och ätit vid sex-tiden och åter satt mej framför datorn hade jag fått ett privat meddelande, något som hände mej VÄLDIGT sällan. Ivrigt klickade jag på den orange-färgade loggan.
När jag hade läst meddelandet kunde jag känna hur färgen ofrivilligt spred sej i ansiktet.
eliaas-sköldsson 17 nov, 18:09
Jag fattar vad du tänkte säga, och jag kan tala om för dej att du tror rätt
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
madelenis - 11 dec 08 - 17:21- Betyg:
dden är så himla bra ;ö
DracoLove - 3 nov 08 - 14:59- Betyg:
Jättebra skrivet ^^
Dina noveller är så jävla bra ^^
// Polly
BlackDream - 1 nov 08 - 15:04- Betyg:
Måste skynda mig med att läsa nästa del =)
Grymt bra!
woops - 27 okt 08 - 13:52
Ohshit :O
Jag älskar det.
sandruskapuska - 26 okt 08 - 20:52- Betyg:
Skulle du kunna mejla? Vore jätteschysst . Dina noveller kan man ju bara inte missa<3
sandruskapuska - 26 okt 08 - 20:52- Betyg:
=O <3<3<33<3
abeer - 25 okt 08 - 13:10- Betyg:
jätte bra.. mejla när nästa del kommer
ellan_7 - 23 okt 08 - 18:55
Ny del idag?
hannishen - 22 okt 08 - 20:21- Betyg:
alltså den är jättebra :D vet inte vad jag ska säga mer än det!
because - 21 okt 08 - 17:23- Betyg:
OMG skriiv meeer (A)
ellan_7 - 20 okt 08 - 21:27- Betyg:
sjukt bra ; )
MERA NU!
PsychicPlay - 20 okt 08 - 20:47- Betyg:
omg! : >>>
du mååste skriva mer, sjukt bra asså! <3
JessicaKarlsson - 20 okt 08 - 20:46- Betyg:
brabra (y) :D
du vet ju vad jag tkr redan så jag ska inte behöva säga de ;) haha
mejla :)
Diskret - 20 okt 08 - 20:02
Jag fattar inte att hon vågade gå hem till honom, det hade jag aldrig gjort! Och med vilken perfekt timing Ella kom och ringde på, jag hade nästan trott att hon skulle gömma sig i garderoben när Ella kom och sen när hon gick på toa eller något så skulle Linnéa smyga ut. Det var väldigt välpassligt att det fanns en brandstege där ;)

Eftersom du berättar så fint om din vecka, så tänker jag också göra det. Idag fick jag tillbaka ett matte prov som jag fått VG på *stolt* extra stolt eftersom det bara var 9 pers av 27 som fått G. Smart klass jag har, eller hur? ;) Förra veckan hade jag inte så mycket, men nu på onsdag har jag no prov och på torsdag har jag franska och HK prov. Lyckliga mig!

//Lisa
sorgen - 20 okt 08 - 19:54
Skit bra!
J_love - 20 okt 08 - 19:48- Betyg:
Aaaawwwh ^^ hahha
älskaälskaälska!!!!!!
Denna novell är hur BRA som helst!!!!!:D:D:D
Mejla när nästa del är ute;D<3
Hundiz - 20 okt 08 - 19:32
bäst. mejla? <333333
eviigheet - 20 okt 08 - 19:29- Betyg:
ÄLSKAR DENNA <3<3
MEJLA NÄSTA <3<3
Rosapapper - 20 okt 08 - 19:10- Betyg:
Sjukt bra:D
11augusti - 20 okt 08 - 19:08- Betyg:
Älskar den! Super bra :D
Maila när nästa del kommer? (A)
sviken_1 - 20 okt 08 - 18:49
omg! så sjukt bra!!!
hoppas du inte dröjer med en uppföljning på denna (A) vill läsa mer!
Melowa - 20 okt 08 - 18:36- Betyg:
MER NU!
tjoh - 20 okt 08 - 18:19
men herregud så bra !!!!!! sjuuuuuuuktbra !
jag älskar den här novellen, verkligen älskar! den är fantastisk! :D
hoppas att nästa del kommer ut snart snart snart! :D
och att du kankse mejlar när den gör det ? =)
wow_93_ - 20 okt 08 - 18:00- Betyg:
AWWWWWWWWWWWWW, så härliigt
nog bästa låten, fick ont i magen när jag läste.
trodee hon skulle kma på henne hahaa
wooohoo /woowi
WhyJustMe - 20 okt 08 - 17:50- Betyg:
Jätte super bra :)
ThisIsJustMe - 20 okt 08 - 17:49- Betyg:
Jätte bra!!!! Som vanligt då!!
Mejla när nästa del kommer? :D
Verkligen SUGER bra! :D (Y)

Skriven av
SilverAndCold
20 okt 08 - 17:33
(Har blivit läst 550 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord