Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Snygg, rik och populär, allt som behövs? - 11

- Tjo! Tihi, jag och Hannagirl kollade på Kalle Blomkvist nyss. Tummen upp för den! :) Imorgon är det DAMJUNIOR-SM som gäller för min del ya0! ;D Hade tyskaprov idag, det gick faktiskt bra. Det tyskaprov vi hade i måndags (hörövning) fick jag MVG på! :D Hoppas på det den här gången också. Läs, kommentera och var glada! :D

ELVA.
Eftersom att varken Max eller Nadine hade någon cykel så fick de gå. De fick en hel del blickar efter sej, då de gick ut från skolan sida vid sida, men det var inget de verkade lägga märke till.
”Du bodde på Hammargatan va?” sa Max, förvånad över att han kom ihåg det. Hon nickade och drog ner jackärmarna om händerna. Max knäppte jackan samtidigt som de svängde in på Fosforgatan.
Ju närmre de kom Karlsvägen, desto större och pampigare blev husen. När de kom fram, och Max gick in genom grinden med Nadine bakom sej kastade han en snabb blick på garageuppfarten. Bilen var borta – alltså var i alla fall hans pappa inte hemma. Han ryckte i handtaget och fann att det var låst. Hans mamma var inte heller hemma, hon kanske var i studion och jobbade på det nya albumet? Han log mot dörren samtidigt som han låste upp och klev in. Nadine stängde dörren bakom dom. Max sparkade av sej skorna i den alltför vita hallen enligt hans mening och drog av sej jackan.
”Jag går ut i köket” sa han då han såg att Nadine fortfarande höll på med jackan. Hon nickade, och Max försvann ut i köket. ”Vad vill du äta?” ropade han och öppnade ett av de ljusa skåpen.
”Spelar ingen roll” sa Nadine. Han vände sej om.
”Jaha, hade du kommit in…” sa han och skämdes en aning. Hon log lite snett och satte sej på en av stolarna. ”Men vad vill du ha?” Hon ryckte på axlarna. Max kollade in i skåpet. ”Vi har… nudlar…” Han stängde skåpet och gick bort till kylskåpet och frysen. ”…spaghetti och köttfärssås… pannkakor… panpizza… pytt i panna… potatisplättar…”
”Har ni allt?” frågade Nadine. Max vände sej om och flinade.
”Typ. Vad vill du ha?”
”Potatisplättar…?” Det lät mer som en fråga än som ett svar när hon sa det. Max drog fram påsen med potatisplättar och satte på en av plattorna samtidigt som han tog fram en stekpanna.
”Vad tycker du om skolan hittills då?” frågade Max samtidigt som han började fixa i ordning maten.
”Jo då…” mumlade hon och pillade på bordskanten. ”Har Viktoria alltid tyckt om dej, eller är det bara för det som hände på festen?”
”Hur vet du…?” frågade Max och slet blicken från potatisplättarna.
”Hon går och snackar om det hela tiden, nästan lite skryt över det” sa Nadine och kollade på en av alla de stora tavlorna som hängde på väggarna. Det var foton som hans pappa Noel hade tagit, som de sedan hade ramat in. ”Snygga bilder, vem är det som har tagit dom?”
”Öh, min pappa… Men vadå, går hon och SNACKAR om det?” Nadine vände blicken mot honom.
”Ja, visste du inte det?” Han skakade på huvudet.
”Amen va fan” sa han och slog handen för pannan. ”Hon är ju helt…” Han avslutade inte meningen helt.
”Jag trodde du gillade henne” sa Nadine och petade bort lite smuts under nageln.
”Njae. Alltså, hon är väl okej, men inte på det sättet!”
”Det verkar inte som det”
”Vadå?”
”Häromdagen kom du ju med armen runt hennes midja, du vet, när Jim…”
”Men det betyder ingenting” muttrade Max och vände på potatisplättarna.
Nadine ryckte på axlarna och fortsatte kolla på bilderna.
”Är det okej om jag…?” frågade hon och pekade på vardagsrummet. Max nickade. Hon reste på sej och gick in i vardagsrummet.
När potatisplättarna var klara lade han upp dom på en av de gul-vita tallrikarna och satte fram den på bordet. Han hämtade två till tallrikar i samma färg, två glas och bestick. Nadine var kvar i vardagsrummet, så han gick in där.
Hon stod och kollade på de andra fotona som Noel hade tagit.
”Det där är du va?” frågade hon och pekade på ett av fotografierna.
Fotografiet föreställde en liten pojke på sju år med halmblont rufsigt hår och fräknar i hela ansiktet. Han stod bredvid en kvinna med brunt hår som räckte till brösten på henne ungefär, och de befann sej i en park.
”Mm” sa Max. ”Sju år”
”Din mamma också?”
”Jepp”
”Hon är vacker”
Eftersom att Max inte visste vad han skulle svara på det så höll han tyst.
”Jag gillar verkligen fotografierna din pappa har tagit” sa hon och kollade på ett fotografi på en fiskmås som stod på en strand. Hans pappa hade tagit den bilden när de varit i Halmstad, vid Tylösand. Max hade varit tretton då, precis börjat sjuan, och den semestern hade varit den tråkigaste han varit med om.
”Jo helt värdelösa är dom ju inte” flinade Max.
”Jag fotar också en hel del på fritiden, men ingen av mina bilder går ens att jämföra med dom här…”
”Äsch, så märkvärdiga är dom väl inte…” sa Max och kollade på fotografierna. ”Men det är väl för att jag är van antar jag”
Nadine log mot en av bilderna.
”Ska vi äta?” frågade han. Hon nickade och de gick ut i köket. Max lade upp två potatisplättar på sin tallrik, hällde upp mjölk och började äta.
De åt under tystnad. När de var klara dukade Max av, men hjälp från Nadine, och så gick de och tog på sej ytterkläderna.
”Engelskaprov nu då” sa Max, för att försöka få igång en konversation.
”Mmm…” sa Nadine och kollade upp i himlen. ”Jag tror att det kommer börja regna ganska snart, så vi ska nog skynda oss” Max sneglade uppåt, och såg att hon nog hade rätt.
De skyndade automatiskt på stegen, och var framme vid skolan redan efter fem minuter.
När de klev in var det helt tomt i korridoren.
”Du, när började vi sa du?” frågade Nadine och kollade på klockan som hängde på väggen ovanför de bruna skåpen.
”Halv ett… tror jag” Det sista sa han tyst.
”Tror?!” Hon sprang fram till de scheman som hängde på väggen. ”Vi började för tjugo minuter sen!”
”Men…”
”På ONSDAGAR börjar vi vid halv ett! Det är TISDAG idag!” Hon skyndade sej bort mot sitt skåp och låste upp det. Max hade inte ens hunnit fram till sitt skåp när hon var klar. ”Jag går upp” sa hon. Max nickade och kollade efter henne där hon halvsprang upp för trappan.
Varför slog han vad egentligen? Vad var det för mening med det hela?
Hon hade ju faktiskt förlåtit honom för att han betett sej så illa åt under festen, bara det var ju ett bevis på hur godtrogen hon är. Men samtidigt… Under den tid de umgåtts denna dag hade Max lärt känna henne, och sett en annan sida av henne, en sida som han faktiskt respekterade.
Han kollade på klockan. Det hade gått fem minuter sen de kom till skolan.
”Äh va fan” muttrade han för sej själv, stängde igen skåpet igen och gick ut. Det var ändå bara svenskan och tyskan kvar, det kunde han lika gärna hoppa. Han skulle knappast få VG, om ens G, i tyska, och svenskan med Per var så tråkig att man nästan somnade. Per skulle nog inte märka något. Och om han nu mot all förmodan skulle det så var det ju bara att skylla på att han hade haft ont i huvudet och gått hem, eller hur?
Max gick tillbaka hem igen. Varken Dinah eller Noel hade kommit, så han satte sej lugnt framför teven och började bläddra runt bland kanalerna.
Efter en stund insåg han att hur många gånger han än bläddrade igen så skulle det inte dyka upp något annat program än de som redan var. Nu hade han i alla fall kommit på en anledning till varför det var bra att gå till skolan på förmiddagen – det fanns ändå inga bra program på teve.
Han gick upp på sitt rum istället och startade hans egen laptop från Apple som han fått så sent som förra veckan. Under tiden som han väntade på att den skulle startas gick han ner till hallen och låste ytterdörren.
Ifall hans föräldrar skulle komma hem för tidigt så kunde han ju alltid lägga sej i sängen och låtsas att han var sjuk och hade gått hem och hade valt att låsa dörren, för han hade så ont i huvudet att han hade bestämt sej för att sova lite. Jo då. Så var det.
Han tog trappan i tre steg och flög ner på stolen framför skrivbordet och loggade in sej på MSN.
Trots att klockan bara var strax över halv ett var det i alla fall ett trettiotal inloggade. Visserligen var hälften inloggade på sina mobiler, antagligen under den där tråkiga lektionen som det alltid fanns en av varenda dag.
Ett konversationsfönster ploppade upp på skärmen. Innan han kollade vem det var som hade skrivit och vad personen ville bytte han nick, eftersom att det gamla nicket Ingenting fortfarande var kvar. Han hade inte hunnit vara inloggad något sen dess knappt.

Erika Landin säger:
Hej! :]

Max kunde inte dra sej till minnes vem tjejen var. Eftersom att han inte brydde sej särskilt mycket heller frågade han rakt ut.

Max J.O säger:
Vem är du?

Erika Landin säger:
Erika! Du vet, från Sebbes fest för en tre veckor sen… :O

Erika Landin säger:
Du följde med mej hem du vet... (a)

Max J.O säger:
Jaha!

Han hade fortfarande inte en aning om vem hon var, så han valde att blockera henne.
Richard var inne på sin mobil, men antagligen hade han inte märkt att Max var inne, för i så fall hade han börjat skriva med honom direkt.

Max J.O säger:
Tja!

Det brukade ta tid för Richard att svara när han var inloggad på mobilen. Inte för att han skrev sakta på mobilen eller så, tvärtom, men för det första hade han på ljudlöst, och för det andra så hade han inte ens vibrationssignalen på, rädd för att läraren, särskilt Per, skulle höra ifall mobilen råkade ligga emot den hårda trästolen. Det skulle ge ifrån sej ett högt ljud, det visste han, för han och Richard hade provat att lägga mobilen på en av bänkarna där ute och så hade den börjat vibrera.
Han klickade upp musikmappen och klickade sej vidare till Oasismappen. Låten Don’t Look Back In Anger startade, och Max njöt av musiken ändå tills truddilutten som talade om att han hade fått ett snabbmeddelande hördes.

Richard säger:
Var fan är du?!

Max J.O säger:
Hemma. Jag pallade inte resten av dagen. ^^

Han klickade ner fönstret och väntade, stirrade ut genom fönstret och nynnade med i texten.
“And so Sally can wait, she knows it's too late as we're walking on by. Her soul slides away, but don't look back in anger, I heard you say…”
Lagom när refrängen var slut blinkade konversationsrutan orange.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
BlackDream - 2 dec 08 - 19:45- Betyg:
Grymt bra x)
spektakel - 29 okt 08 - 19:24- Betyg:
bra.. =)
sandruskapuska - 26 okt 08 - 19:48- Betyg:
btw, kommentar till förra delen, greveholm äger^^
Bra del!<3
ThisIsJustMe - 13 okt 08 - 21:22- Betyg:
så grymt bra!! :) När kommer nästa del? :D
Breda - 12 okt 08 - 21:58- Betyg:
så jävla bra, man är helt fast asså :D
11augusti - 12 okt 08 - 17:30- Betyg:
Älskar den :D
Maila när nästa del kommer? ^^
walaa93 - 11 okt 08 - 23:41- Betyg:
du är hur duktig som helt! ;) längtar redan till nästa
Kram
EnJulia - 11 okt 08 - 20:17
mejla när nästa del kommer tack :D
och jag älskar dina noveller ^^ <3
because - 11 okt 08 - 20:13- Betyg:
Alltså du skriver såååå bra! <3
Hoppas nästa del kmr snart (a) ^^
abeer - 11 okt 08 - 18:41- Betyg:
jätte bra!!
gbg_95 - 11 okt 08 - 16:31- Betyg:
skiitbra!!
Hundiz - 11 okt 08 - 16:05
mejla :D
amandisa - 11 okt 08 - 15:47- Betyg:
Maila nästa del <3
J_love - 11 okt 08 - 14:33- Betyg:
SKitbraaa:D:D
mejla när nästa kommer;D<3
FlummKuuNg - 11 okt 08 - 12:41- Betyg:
MEJLA NÄSTA DEL DU ÄR BÄST!
nattizz_ - 11 okt 08 - 11:20
ja holler me alla som skrivit :D skit bra, mejla när nästa kommer :P
JessicaKarlsson - 11 okt 08 - 10:58- Betyg:
asbra (y) :D jag gillar denna novell extremt mycket ;D <3
mejla när nästa del kmr ut :D
anderssooon_ - 11 okt 08 - 00:30- Betyg:
maila som vanligt :)
tjoh - 10 okt 08 - 23:28
ASBRA!!!!! :D
SilverAndCold - 10 okt 08 - 22:03
Xoonie och Diskret; haha, nej, inte vad jag vet om. Nästa vecka är det nog bara två träningar och ett par läxor - som vanligt alltså. ^^ Men kan förvarna er om att v. 43 har jag både biologiprov och fysikprov, och då kan jag säga er att eftersom att fysikprovet kommer ta 4785782572 timmar att plugga in så finns det risk för att det inte kommer in mer än en del av varje berättelse den veckan, om ens det! ;/
Diskret - 10 okt 08 - 21:45
Även om den är beroendeframkallande kan man lägga ner lite tid på att visa sin uppskattning till författaren, visst, "jättebra!" kanske är precis vad man tycker, men herre Gud! Ni har väl andra känslor! Det är dåligt, för att vara en sida där man lägger ut dikter och noveller är det väldigt dåliga och meningslösa komentarer. Alla vuxna tjatar ju om att "man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad" och all den där skiten, alla vill ha långa och detaljerade komentarer, då kan man ju börja med att skriva långa komentarer till andra själv!

Hoppas att du inte har en så stressig och krävande vecka framför dig som den förra!
Justmyfault - 10 okt 08 - 21:24- Betyg:
Jättebra! :)
eviigheet - 10 okt 08 - 21:20- Betyg:
Håller med DracoLove BEROENDEFRAMKALLANDE <3<3
DracoLove - 10 okt 08 - 20:47- Betyg:
Vet att det låter tjatigt att bara skriva "Den är bra (:" hela tiden,
men den är beroendeframkallande ^^
// Polly
Xoonie - 10 okt 08 - 20:44- Betyg:
Håller med :D Älskar den <3 Super bra <3 Du har inte en lika stressig vecka nästa vecka va!? Vi vill ju veta vad som skrivits i konversationsrutan (a)
Älskar <3
// Hanna
Ps. Du skriver så HIMLA bra ! <3
inmydreams - 10 okt 08 - 20:02- Betyg:
Asbra helt enkelt :)

Skriven av
SilverAndCold
10 okt 08 - 19:50
(Har blivit läst 458 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord