Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Snygg, rik och populär, allt som behövs? - 5

- Yesh, ny del här nu då. Kommentera. :D
OCH ETT STORT GRATTIS TILL VÄRLDENS BÄSTA FÖRFATTARE STEPHEN KING SOM FYLLER 61 IDAG! :D<3


FEM.
När klockan var fem på eftermiddagen skulle de äta.
Ingen sa någonting. Max stoppade in den sista köttbullen i munnen och reste på sej.
”Vill du verkligen inte bo kvar här?” frågade Dinah när han var på väg upp för trappan. Hon såg ledsen ut. Noel fortsatte att stirra ner i tallriken.
”Jo, det vill jag” svarade Max och skyndade sej in på sitt rum. Lagom när han hunnit stänga dörren in till sitt rum ringde hans mobiltelefon. Han gick fram till skrivbordet där den låg och svarade, utan att kolla vem det var som ringde.
”Hej”
”Hej, det är jag” kvittrade Viktoria i andra änden. Max stönade inombords. Det var bäst att gå rakt på sak, tänkte han.
”Alltså, Viktoria, det som hände…”
”Underbart, eller hur?!” fnittrade hon.
”Nej, eller, alltså, jag…” Han funderade ut vad han skulle säga. ”Alltså, det betydde ingenting, inte för mej i alla fall” Det blev tyst i luren. ”Hallå?”
”Mm”
”Så alltså…”
”Du är så… Åh!” Hon tystnade. ”Du tror att bara för att dina föräldrar är kända, och för att ni är rika och allt så kan du behandla folk hur du vill!” fräste hon och la på. Max tog mobilen från örat och stirrade på den.
”Vaa?” sa han för sej själv, fast han insåg att hon hade rätt.
Det knackade på dörren och hans mamma stack in huvudet.
”Är det verkligen sant?” frågade hon.
”Men ja!” stönade Max och satte sej ner.
”Varför sa du så då?” Max ryckte på axlarna.
”Jag var trött. Men jag vill vara ifred” Dinah nickade kort och stängde dörren.
En stund senare kom Noel in i rummet.
”Max” sa han. Max kollade upp på honom. ”Jag och Dinah har pratat lite, och, eh… Jag har ju en spelning nere i Göteborg nu på fredag till söndag, och din mamma ska ju till Tyskland på onsdag i en vecka, och vi… Tror att du kan klara dej själv då, om du vill förstås?”
”Ehm?”
”Ja, alltså, vi kan ju ringa din morfar, om du vill, han kommer nog säkert upp, men vi tänkte att du kanske ville vara själv?”
”Jo, visst” sa Max. En idé hade genast börjat ta form i hans huvud.

*

Det blev fredag, och hans pappa gav sej iväg. Max tog genas upp mobilen ur fickan och skickade ett sms till Richard att han hade åkt.
Perfekt! Jag kommer förbi med drickan då! ;D
En halvtimme senare dök han upp, tillsammans med Johan och Albin. De hade alla en påse i vardera hand. Glas som stötte emot glas hördes så fort de tog ett steg, men de behövde inte smyga med det – Max föräldrar var ju borta!
Richard och de andra öppnade kylskåpet och började sätta in den ena ciderflaskan efter den andra. Det slank även in en del öl- och vodka-flaskor, men Max satt tyst och kollade på.
”När kommer folket?” frågade han tillslut.
”Sju-åtta” svarade Richard och drog en hand genom håret. Max kollade på klockan. Två timmar.
”Jag ska bara… fixa i ordning lite” sa han och reste på sej. Det fanns så mycket dyrbarheter i familjen Johnsson-Oscarssons hem att han inte kunde plocka undan allt. Suckandes började han plocka ner de saker som han inte kunde ersätta eller laga om de gick sönder och la in dom i garderoben. Richard gjorde honom sällskap.
”Jag öppnar upp där bak” sa han och gjorde en gest mot glasdörren som vette ut mot altanen och poolen. Han nickade kort. Johan kom fram till honom.
”Ska jag hjälpa till?” frågade han. Max tänkte efter, och bestämde sej för att det var bäst om han fixade i ordning det själv. Så han skakade på huvudet.
”Hjälp Richard istället” sa han. Johan nickade kort och försvann ut samtidigt som Max böjde sej ner och satte ner en stor vas som någon av hans föräldrar hade fått efter en spelning i Kina.
När han var klar på nedervåningen gick han upp.
Det tog inte lika lång tid där uppe, för det var i stort sett bara hans eget sovrum, föräldrarnas och gästrummet, plus ett till vardagsrum.
Men för säkerhetens skull plockade han undan lite saker där uppe också, och han bytte lakan i sina föräldrars säng, så att han kunde byta tillbaka till de gamla sen. De skulle kanske börja ana något om de var ett par andra lakan i sängen när dom kom hem.
Richard kom upp.
”Du, va har du tänkt att ha för musik?” frågade han. Max ryckte på axlarna.
”Du och Johan kan väl fixa nåt?” frågade han. Han visste att det var det Richard ville höra.
Richard gjorde tummen upp och sprang ner för trappan.
”Vi kommer tillbaka strax innan sju!” ropade han från nedervåningen och så försvann han och Johan ut. Max gick ner, och funderade på om detta verkligen var någon bra idé ändå, att ha fest.

Folk började komma vid åtta tiden, och vid nio-halv tio var i stort sett hela skolan där, plus folk från gymnasiet.
”Schysst fest!” sa en blond kille med alldeles för mycket wax i håret och dunkade honom i ryggen. Max nickade åt den okända killen.
Hittills hade han inte druckit mycket alls. Richard hade tipsat honom om att idag, på den här festen, skulle vara det perfekta läget för honom att få till det med Nadine.
”Det verkar som att du VILL bli av med dina pengar!” hade Max sagt och flinat. Richard hade bara skakat på huvudet och så hade han gått därifrån.
Och när Max tänkte efter hade Richard haft rätt. Om hon nu kom.
Han hade inte sett skymten av henne än, och det hade ändå gått ett tag.
Kanske hon inte skulle komma överhuvudtaget?
Max trängde sej mellan folk som dansade, ut till altanen. Hälften av allt folk låg i poolen, och hälften av alla dom som låg i poolen hånglade med någon. Max skakade på huvudet. Han gick bort till Johan som stod och snackade med en söt blondin.
”Har du sett Nadine, du vet?” frågade han. Johan skakade på huvudet.
”Sorry” sa han och riktade uppmärksamheten mot blondinen. Max gick vidare, letandes efter Richard. Gårdsplanen var också full av folk.
Han kikade in genom en av de stora glasfönstren, och tycktes skymta Viktorias blonda hårsvall. Då kanske Nadine också fanns där?
Han gick in igen, och fick syn på Viktoria borta vid stereon. En lång, vältränad kille höll en arm runt henne.
Det var värst vad snabbt hon kom över honom då!
Han kollade på folket runt omkring henne, men han kunde inte se Nadine.
”Fan” sa han tyst för sej själv och började tränga sej mellan allt folk igen. När han tillslut nådde fram till köket tog han en flaska, utan att kolla vad det var, och drack direkt ur den. Det brände i halsen, men han orkade inte bry sej. Vad skulle han hålla sej nykter för när Nadine ändå inte var där?
När han stod där fick han plötsligt syn på ett fräknigt ansikte, omgivet av svart, lockigt hår.
”Nadine!” sa han högt utan att tänka sej för. Nadine kollade upp, och mötte hans blick. Han såg med en gång att det var en osäker blick hon gav honom. Kanske trodde hon att han var full, som sist? Han gick fram till henne och fyrade av ett av de där charmiga leendena som alla tjejer föll för. ”Jag visste inte att du var här” sa han och rättade till sin nya svarta Fred Perry-tröja.
”Jag visste inte att det var din fest förrän Vickan sa att det skulle bli sååå roligt att se din min när hon dök upp med sin nya pojkvän i ditt hus” sa Nadine och log ett snett leende.
”Varför skulle jag bry mej?” sa han. ”Jag tycker ändå inte om henne, inte på det sättet”
”Hon sa att ni…”
”Vad hon än sa, så betydde det inget” avbröt Max. ”Du såg ju hur full jag var” Nadine log igen.
”Jo…” Max försökte tänka ut något smart och flirtigt att säga. ”Väldigt schysst hus du bor i, pool och allt” sa hon tillslut.
”Mamma och pappas förtjänst” sa Max. ”Pappa sjunger ju i ett band, The Dragons, om du har hört talas om dom? Och mamma är kör ju solo, Dinah Oscarsson, kanske du har hört talas om också?” Han kunde inte hjälpa det, det bara slank ur honom.
”Skryter lite hör jag?” sa Nadine. Max flinade nervöst och fingrade på det mörka träbordet i ek. Han hade inte menat att skryta, men samtidigt skämdes han ju inte över att han bodde som han gjorde – det var till och med det som hade gjort att han fått vissa tjejer i säng, de hade varit så intresserade av han och hans förmögenhet och hans kändisar till föräldrar att de var villiga att göra vad som helst.
Inte för att han trodde att Nadine var en sån tjej, men det var i alla fall värt ett försök. Han behövde ju bara få henne i säng, och så skulle han vinna vadet!
”Hur trivs du här i stan då?” frågade han. Hon kollade ner i golvet.
”Jodå…” svarade hon undvikande.
”Varför flyttade ni?” Hon kollade upp.
”Umh, alltså, de är en ganska…” Hon tystnade. ”Personlig sak, kan man väl säga” sa hon tillslut.
”Vi kan gå upp och prata enskilt om du vill” sa han, och såg med en gång sin chans. Han tog tag i hennes hand och tryckte den lätt. ”Kom” Han drog henne med sej genom vardagsrummet och upp för trappen. Han mötte Richards blick från andra sidan rummet. Richard flinade, och Max gjorde tummen upp i smyg. Han skulle nog vinna vadet ändå.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 4.9)
BlackDream - 21 nov 08 - 17:56- Betyg:
Grymt bra!!!
sandruskapuska - 26 okt 08 - 18:15- Betyg:
gÖTT. Loveit<3
ma - 25 sep 08 - 18:33
bra bra bra ;D
Roseaf - 23 sep 08 - 14:47- Betyg:
älska älska älskaa !!, maila när nästa kommer <3
amandisa - 22 sep 08 - 18:52- Betyg:
Detta är as braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
På minner om min egen novell som handlar lite om samma sak faktiskt.
Men din blir sååååå mke bättre! fortsätt :D
Nea96 - 22 sep 08 - 14:57- Betyg:
den var jättebra! kan di mejla när nästa kommer?
sviken_1 - 22 sep 08 - 14:40
jätte bra!!
J_love - 21 sep 08 - 22:26- Betyg:
BÄST :D
Mejla när nästa e ute;)<3
anderssooon_ - 21 sep 08 - 22:15- Betyg:
maila som vanligt (A)
bästa
eviigheet - 21 sep 08 - 22:14- Betyg:
Mycket bra :)

Mejla nästa.
wow_93_ - 21 sep 08 - 21:23- Betyg:
:) hahah super bra.. /woowi
dinmamma - 21 sep 08 - 20:10- Betyg:
Åh, väldigt bra, alla delarna (:,
fortsätt fortsätt xD
inmydreams - 21 sep 08 - 19:50- Betyg:
Fan vad bra :)
nattizz_ - 21 sep 08 - 19:39
skitbra! :D
mejla när nästa del kmr ut?
abeer - 21 sep 08 - 19:01- Betyg:
skiiiit bra!!!
hannishen - 21 sep 08 - 18:51- Betyg:
Jättebra! :)
JessicaKarlsson - 21 sep 08 - 18:49
asbra , :D som vanligt ;D
mejla :D
DracoLove - 21 sep 08 - 18:49- Betyg:
Du skriver så bra (:
gbg_95 - 21 sep 08 - 18:47- Betyg:
jättebra skrivet!
Lovely__ - 21 sep 08 - 18:40- Betyg:
Bra skrivet!:)
missyou - 21 sep 08 - 18:25- Betyg:
skitbra! :D
mejla när nästa del kmr ut? (A) Snäääälla :P:):D:&

Skriven av
SilverAndCold
21 sep 08 - 18:18
(Har blivit läst 559 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord