Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Vill du bli "perfekt"? (inte jag)

Idag så kom det en tjej som var sexton tror jag, iaf, hon kom till våran skola och pratade om ätstörningar. Hon hade själv haft det, och jag tycker verkligen att hon pratade asbra. allt hon sa, det var så bra.

Det hela fick mig att tänka ännu mer (än jag redan gör) på det här med ätstörningar.
Några av er på dikta vet ju att jag skriver en novell/historia om Esther som heter "Smalare än pinnsmal" och det är flera av dem som läser som undrar varför jag skriver den. Hur jag fick iden osv.


Det hela började nog när jag la märke till hur sjukt många det är här på dikta som har någon sort av ätstörningar. Jag själv tycker det är en helt idiotisk sjukdom, att det är en stor jävla tragedi att den överhuvudtaget finns. Det är ju på något sätt vi människor som har skapat den med vårat utseendefixerade jag. Helt sjukt. Men till saken, varför jag skriver. Helt enkelt för att öppna ögonen på folk, som ine vill/kan se. Visa för dem att dem är riktiga idioter som säger "tjockis" och dylikt till andra. Att man verkligen måste älska sina vänner, och påminna dem om att det inte är utseendet som är viktig, vad Espressen än säger om olika bantingsmetoder för att få den finaste magen.


Sen så fick jag reda på att en av mina kompisar i vår klass som inte "mår så bra" elelr hur jag ska formulera det. Hon (kompisen) var väldigt berörd av allt det som den här tjejen sa och efteråt så tog tjejen min kompis till sidan och pratade med henne. Min kompis började tillslut gråta och tjejen bad oss andra att gå ut. Det känns alldeles hemskt att veta att alla bevis liksom har funnits framför mina ögon, men att jag inte sett det.
Att någon som är mig så nära (ganska i alla fall) kan må så. Det här är ju väldigt allvarligt och hemskt för mig, eftersom
jag själv skriver Säp (Smalare än pinnsmal), och därmed skriver om hur det är. Att min kompis då går och är "sjuk" medan jag är för upptagen med att försöka få folk att se, så att jag själv glömmer att titta ordentligt.
Jag känner mig så bortgjord och dum i huvudet samtidigt.Tack för mig
Hallonkramar //Kitty

Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
YouWillBeAMemory - 17 sep 08 - 14:18
Bra inlägg.. Får en att tänka efter...
att jag är påväg in i sjukdomen.. de mesta tankarna började när jag läste din novell. jag blev kallad smal. Trivdes med det.. slutade äta.. och så nu har det blivit såhär.
ta inte på dig någon skuld.
det fick mig bara att tänka efter vad jag gör mot mig själv.
lona_skriva400 - 16 sep 08 - 19:57
det e så jävla jobbigt....hatar det! man får bara ångest
så fort man äter, och har svårt att andas...ialla fall jag.
men ja, det e bättre....bra inlägg, tycker människor ska
förstå att man inte behöver vara pinnsmal, även modeller
som ite äter nåtalls, och typ bara vöger femtio kg
glasbubblan - 14 sep 08 - 18:55
personer med ätstörningar blir experter på att Dölja. och då menar jag Dölja på riktigt. man har femtusen olika och smarta och fungerande ursäkter/förklaringar till att man inte äter och går ner i vikt. Och jag tror att folk i dagens samhälle är så rädda för att få sina misstankar bekräftade genom att fråga, så att dom istället skjuter undan det, ignorerar det självklara. Sen tror jag med att om det är svårt för andra att se det, så är det om möjligt ännu svårare för den "sjuka" att inse det.

och USCH !!
en i min klass, som jag inte har pratat med så speciellt mycket. hon har en ätstörning, Ortorexi tror jag det är, vet inte hur det stavas bara. Och jag vet inte vad jag ska göra nu, känner att jag borde prata med henne, känns liksom som om jag har en "större" del i det än andra i klassen, eftersom jag själv har leget inne för min ätstörning, Anorexia. Men jag vet inte riktigt hur jag ska våga prata med henne. för jag vet också att jag HATADE folk som påpekade nått om mig när jag var ett skelett. uschuschusch på det här, jag mår verkligen dåligt av att se henne i skolan varje dag. jag går bara där och väntar på att hon ska trilla ihop och läggas in. jag Önskar så av hela mitt hjärta att det fanns nått jag kunnde göra och veta att det var helt rätt. men jag tror inte att det finns något rätt och fel i sånna här lägen, allt beror ju på hur personen är, och hur jag är. men jag vet inte. tror att jag på måndag ska säga att jag vill prata med henne. För jag vet också att ju fortare man får hjälp, desto fortare börjar helveteskampen mot något som kan kallas liv igen. Jag känner det som om jag är skyldig henne att hjälpa på nått sätt. jag måste bara komma på Hur jag ska kunna hjälpa på bästa sätt..

det här är svårt.
Maadelen3 - 11 sep 08 - 20:55
Grymt bra skrivet!

Ja. Jag hade själv äs förra året, ingen märkte det ens. Inte ens mina kompisar, som jag var med varje dag, fem dagar i veckan, forreal. Dom reagerade inte ens på det. Men man gör inte det. Man tänker inte på såna saker, det gör man verkligen inte. Men ah.


Riktig tankeställare, faktiskt.
Dj_snuffe - 11 sep 08 - 18:43
Älskling, vem vill vara perfekt, när man kan vara som oss själva? :*
det du skriver är underbart!
jisatsu - 11 sep 08 - 18:14
Det du skrev är grymt bra.
(:
Linneanea - 11 sep 08 - 17:54
Bra skriven och mycket bra budskap som faktiskt är kanska aktuellt, man fick säg verkligen en tankeställare, hur ser vårat samhälle ut egentligen!?

ha det bra
Linnéa
lyckan - 11 sep 08 - 16:58
bra skrivet
det fick en tänka om,

:)
ILoveTAKIDA - 11 sep 08 - 15:25- Betyg:
Jättebra text det här! Och jag säger som _Live_life_ : Du
verkar absolut inte va dum i huvet, tvärtom ;)
Hoppas att många läser detta.
_Live_life_ - 11 sep 08 - 15:19- Betyg:
Jag trodde egentligen jag kom till en annan sida när jag tryckte
på "Forum" och blev lite irriterad när jag såg att jag kommit fel.
Sen såg jag " Vill bli "perfekt" ? (inte jag)" och tyckte det lät
intressant så jag tryckte på det ch upp kom denna underbara
text och nu är jag jäkligt glad att jag tryckte på fel grej
och hittade denna texten för den är så bra och jag tror verkligen
inte att du som skrivit den är dum i huvudet, TVÄRTOM! :D

Skriven av
Ifos95
11 sep 08 - 14:33
(Har blivit läst 307 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord