Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

>ingen titel<

"Hej jag heter Julia Roberts och är åtta år och bor i Sjöbo. Jag är född i New York men jag flyttade hit för 5 år sen när jag var tre. Jag har en lillebror han heter Markus. Och jag bor med mamma och honom. Pappa dog innan jag föddes. Min mamma är bara tjugosex år och jag är åtta så hon var bara arton när hon fick mig och hon var tjugofem när hon fick Markus" Julia har fått en ny dagbok. Den är grön med en blomranka fram och spiralrygg. Julia! Ropar mamma. Ja vad är det? Det är frukost ta med dig Markus också! Ropar mamma. Okej, jag kommer. När Julia kommer ner så har mamma redan ställt upp frukosten. Juice, bröd, fil, bullar, gurka, tomat. Massa saker. Mamma? Varför har du ställt upp så mycket? Men lilla gumman. Säger mamma och vänder sig om. Hon ser helt konstig ut. Mamma? Vad är det du har gjort? Varför ser du så konstig ut. Och vad är det som luktar? Vad är det för pulver och varför tar du min plånbok?! Vad gör du med den?! Ge mig den! Jag lånar bara en tjugo lapp okej? NEJ!! Ge mig den nu! NEJ!!!! Jag tar bara en tjugolapp du får tillbaks den! Okej. Säger Julia. Markus har börjat gråta. Ta bort den där ungen! Jag vill inte ha honom här! Säger mamma. Vad är det med dig mamma? Frågar Julia. Jag mår inte så bra säger mamma. Sätt dig nu. Nej! Vi går till farmor och farfar! Julia rycker upp dörren och springer med Markus i famnen hem till farmor och farfar. Och rycker upp dörren där med och ropar på farmor och farfar. Ja vad är det Julia? Frågar farmor. Mamma har blivit helt konstig! Och hon skulle absolut ha en tjuga av mig och det låg nått pulver på bänken. Säger Julia. VA?! Ropar farmor. Ja. Säger Julia. Okej då får du stanna här ett par dagar och så får vi prata med Britta om den saken oroa dig inte det är inget farligt! Säger farmor. Stackars barn. Tänker hon. Hon skulle bara veta vad det är. Vill du titta på Kalle anka med mig och farfar? JA!


*Tack och lov att denna inte är sann* Eller hur...? Jag vill inte att mamma håller på med... Ja sånt. Ska jag fortsätta???
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 3)
Nicole1 - 9 jul 08 - 17:59
Okej nu kanske jag gör det. Eller jag vet inte
Nicole1 - 9 jul 08 - 17:58
Key men jag fattar inte riktigt vad du menar. Hehe
Ericautank - 9 jul 08 - 17:04- Betyg:
fortsätt men hålleer med nor_29
Nor_29 - 9 jul 08 - 16:50- Betyg:
Mmm.. men några saker måste jag berätta. När du ska skriva
vad folk säger och så, så skriver du de här tecknen ". T.ex:
" Mamma, jag är hungrig!" säger Julia. " Okej!" säger mamma.
Så liksom. Och när du ska säga sa Julia, eller frågade eller undrade
eller vad som helst så ska du inte skriva det med stor bokstav, utan med
en liten! Aja, förutom det var den bra! Ja, du fortsätt så att jag kan se
om du har gjort som jag har sagt1 ;)

Skriven av
Nicole1
9 jul 08 - 16:40
(Har blivit läst 402 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord