Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Min brors vän är snygg, del 14

Den här delen blev ganska lång, hoppas ni orkar läsa! Kommentera gärna :)

Festen var i full gång. Danny hade lagt på lite musik, James stod och pratade med Susan och dom andra drack våran bål.
- Den smakar underbart! sa Mischa och fnittrade. Jag log mot henne.
- Jo, jag vet, sa jag.
Jag skulle precis hälla upp ett glas med bål när någon kom bakifrån, lade armarna runt min midja och flåsade mig i nacken.
- Hej.
Jag vände mig om och log mot Danny.
- Hej på dig, sa jag.
Danny fnittrade och lade undan mitt glas med bål.
- Kom så ska du få öppna din present, sa han och tog mig i handen. Jag följde efter honom till hallen där jag hade lagt hans lilla paket på hallbordet. Det var inte större än min handlflata, och inlagt i ett rött papper. Han tog paketet i sin hand, vände sig till mig och räckte mig hans present. Ett vänligt, hemlighetsfullt och sött leende vilade på hans läppar när jag tog emot det.
- Vad är det för något? frågade jag. Hah, vilken fånig fråga! Om jag öppnar det får jag ju veta.
- Öppna, viskade han bara och blinkade med ögat. Jag log, ryckte på axlarna och lossade på rosetten. Jag lät pappret falla till golvet och lämnade att stirra på den lilla, blåa sammetsasken jag höll i min hand. Vad fanns innuti? Ett halsband? Örhängen? Eller en ring?
Hah, en ring. Vad patetiskt att tro något sånt. Knappast tänker han på att gifta sig med mig.
- Öppna nu då, sa han och log mot mig. Jag tittade upp mot honom och mötte hans glittrande ögon. Han var otålig.
- Okej, sa jag och log.
Med andan i halsen öppnade jag locket ... Åh.
Inne i asken låg en ring. En ring med ett glittrande hjärta på. Den var vacker, men jag tror inte det var äkta silver eller kristaller. Men den var vacker ändå.
- Joan ... sa Danny och smekte mig på kinden. Jag svalde några gånger och mötte hans blick. Han log och rodnade.
- Vill du ...
Orden ekade i mitt huvud. Vill du gifta dig med mig?. Jag blinkade med ögonen. "Vill du gifta dig med mig?". Hah! vad tänker jag på? Knappast skulle han säga det. Säkert något i stil med "Vill du ha denna vackra ring?" eller något sånt bara. Jag bet mig i läppen.
Kom igen Danny, säg det nu då! Jag dör av nyfikenhet!
- Vill du bli min tjej?
Jag stirrade på honom, på hans läppar. Hade han verkligen sagt det? Hade han verkligen frågat det? Ville han verkligen det?
Han tittade på mig, ingående, och log. Jag tittade ner på ringen och upp på honom igen. Jag brast ut i ett leende.
- Klart jag vill, sa jag.
Danny log och kramade om mig. Sedan räckte han ut sin hand.
- Ge mig ringen så ska ja sätta på dig den, sa han och log.
Jag gjorde som han sa och tittade på medan han tog ut ringen ur asken och tog tag i min högra hand.
- Eftersom vi inte ska gifta oss lägger jag den på ditt högra ringfinger, sa han och log. Jag fnittrrade och tittade på medan han trädde ringen på mitt finger. Den passade perfekt och var så vacker.
- Tack Danny, sa jag och mötte hans blick. Han log mot mig, tog min haka i sin hand och kysste mig. Länge, passionerat och med tunga.
Vi ryckte till av att någon busvisslade och fnittrade. Jag drog mig undan från Dannys kyss och kastade en blick mot vardagsrumsdörren. Där stod alla, med ett glas i sin hand, och log mot oss.
- Vad sött! ropade Susan och sneglade snabbt på James som stod bredvid henne.
Jag kände hur rodnaden spred sig och tittade på Danny. Han log och började skratta. Sedan mötte han min blick och lade sin arm runt min midja.
- Nu ska vi festa loss! sa han till de andra som ropade och gick in i vardagsrummet. Danny skrattade och vände sig till mig.
- Kommer du sötnos? sa han och pussade mig i pannan. Jag log.
- Klart som korvspad gullet, sa jag och fnittrade.

Klockan var kanske något runt nio, festen var i full gång. Jag och Danny dansade tryckare fast det var "Fergie - London bridge" som spelades. Jag tryckte mig närmare mot Danny och drog in lukten från hans rakvatten. Han doftade så underbart. Hans famn var så varm, så perfekt för min slanka kropp. Gud vad jag kände mig lycklig! Vi hade bara gullat med varandra hela kvällen, vi hade skrattat, dansat och hånglat. Och druckit ganska mycket bål. Det vinglade fortfarande i mitt huvud och jag kände mig kissnödig.
- Danny? sa jag och drog undan mitt huvud lite för att möta hans vackra blick.
- Ja sötnos? sa han och pussade mig på näsan.
- Jag måste på toa, sa jag och log mot honom. Och ta lite frisk luft.
- Okej, sa han och log. Jag väntar på dig här. Han blinkade med ögat och kysste mig på munnen. Jag besvarade kyssen, kramade om honom och gick med vinglande steg mot toaletten. Jag låste dörren, drog upp klänningen och satte mig på toalettsitsen. Medan jag satt där visslade jag på någon melodi och uttalade Dannys namn flera gånger. Det smakade så bra. Jag slickade mig runt munnen och spolade.
Jag kastade en blick mot spegeln och log mot min spegelbild. Ikväll var jag vacker. Det var jag. Det liksom lyste om mig, man såg hur lycklig jag var. Trots att mina ögon var rödsprängda av alkohol och en aning trötta och fulla så var jag vacker. Jag fixade till håret en aning, tvättade händerna och gick ut från toaletten. Precis utanför stod James och Susan. De kysstes.
Jag skrattade till och båda ryckte till.
De stirrade på mig en stund, Susan med ett lyckligt leende på läpparna.
- Va sött! sa jag och log brett mot dem. Fortsätt ni bara, jag ska ut och ta frisk luft!
De skrattade, fortsatte att kyssas och jag gick ut. Det var folktomt på gatan, musiken inifrån huset hördes svagt. Jag gick ner på gräsmattan och satte mig ner under ett träd. Jag var medveten om att min fina, vita klänning skulle bli lite smutsig, men det skulle väl åka bort i tvätten? Hoppades jag.
Jag suckade och lutade mig mot trädstammen. Vilken härlig kväll! Någonstans där inne i huset fanns Danny och väntade på att jag skulle komma in igen. Någonstans där inne i huset fanns Danny, som älskade mig. Eller åtminstone gillade mig, mycket. Men jag var helt säker på att jag älskade honom. Och bara tanken på honom gjorde kvällen perfekt. Underbar och lycklig.
Jag slöt ögonen och nynnade på musiken som hördes en aning inifrån huset. Jag tror det var "Brick and Lace - Love is wicked" som spelades. En skön låt, ialla fall när det gäller fest.
- Tjena bruden!
Jag ryckte till av den plötsliga rösten och tittade upp från marken där jag satt.
Oj nej.
Framför mig stod Mike med en flaska i handen och ett fult leende på läpparna. Bakom honom stod Rob eller Sean, jag vet inte vem som var vem av dem.
Jag suckade och försökte stiga upp, men Mike knuffade ner mig igen.
- Vad vill du?! sa jag uppgivet och gjorde ett nytt försök att stiga upp. Men Mike knuffade ner mig igen och satte sig gränsle över mig.
- Jag vill ha dig, och det ska jag få, sa han med en äcklig och sliskig röst. Jag rös till av obehag. Händelsen som hade hänt tidigare i veckan dök upp i mitt huvud och jag försökte stiga upp. Men Mike tryckte ner mig igen och lät sina händer smeka min kropp och min mage. Jag försökta ta bort hans händer, men då kom Sean ( jag tror det var han ) och tog tag i mina händer.
- Släpp mig! skrek jag, men Mike satte sin hand för min mun. Jag sparkade med benen, försökte skrika, men jag kunde inte. Paniken steg inom mig. Vad skulle hända? Kunde inte Danny komma ut! Snälla, någon måste komma! Någon måste undra vart jag tog vägen!
- Du är så vacker, jag vill ha dig, viskade Mike i mitt öra och lät sina läppar smeka min hals och min kind. Jag rös till, knep fast ögonen och försökte skrika igen. Men det kom inget ljud. Dels för att Mike hade sin hand för min mun, dels för att jag var rädd. Alltför rädd.
Sean höll mina händer i ett hårt grepp, jag sneglade på honom. Han tittade törstande på Mike som nu kysste mig ovanför brösten och smekte dem med sina händer. Jag andades häftigt, hoppades att någon skulle komma. Jag var skiträdd. Jag kände mig obekväm.
När Mike letade sina händer under min klänning och smekte mig på låren började jag sparka. Mycket. Vilket fick Mike att ta bort sin hand från min mun.
- HJÄLP! skrek ja allt vad jag orkade. DANNY! JAMES! HJÄLP!
- Håll käften lilla horunge! sa Mike och slog mig på kinden. Jag kände hur min ilskan kokade upp inom mig, jag fick nya krafter och slet loss mina händer. Kraften var så stor att Sean föll till marken. Jag knöt mina händer och riktade ett slag mot Mikes mun. Han vred på huvudet, spottet yrde. Det gjorde ont i min hand, men jag tänkte inte så mycket på det.
- HJÄLP! ropade jag ännu en gång mot huset och försökta stiga upp. Men Mike hade fattat sig snabbt och tog tag i mitt ena ben så jag föll till marken.
- VAD FAN GÖR NI!?
Jag tittade upp mot huset. Danny kom nerspringande från trappan, jag suckade lättat. Tack och lov!
Jag riktade en spark mot Mike och kravlade mig bort från dem. Jag tittade upp mot huset, James och Tom kom nerspingandes för den. Efter dem kom de andra, Susan först av dem. Hon kastade sig ner på marken framför mig.
- Herregud Joan, är du okej?! sa hon och hjälpte mig upp i sittande ställning. Tårarna rann nerför mina kinder, jag skakade av rädsla och tittade mot Danny. Jag drog andan.
Han stod mittemot Mike. Och slogdes. Sean försökte också, men James hoppade på honom. Tom riktade en spark mot Mike, sedan mot Sean. Det var det värsta slagsmålet jag någonsin har sett. Och allt på grund av mig.
Jag började gråta ännu mera, men Susan tröstade mig och torkade bort tårarna. Melanie satte sig ner bredvid och ropade på killarna att sluta.
Efter en stund som kändes som en evighet flydde Mike och Sean. Danny kastade sig ner framför mig, blodig och en aning svettig. Han hade fått en uppsvälld läpp och ett sår i pannan, men Mike hade nog fått ännu värre skador.
- Joan! Älskling, hur är det?
Susan släppte taget om mig och jag kastade mig i Dannys varma famn. Jag snyftade mot hans axel, han drog sin hand genom mitt hår och pussade mig på huvudet.
- Sådär, dom har gått nu. Det är okej. Dom kommer inte göra dig illa igen. Såja.
Vi satt så en liten stund och jag grät.
- Oh Danny, sa jag och mötte hans blick. Tack! Jag vet ... Jag vet inte vad jag skulle ha gjort om ... Om du inte hade kommit ...
Danny log svagt och pussade mig på pannan.
- Vilken tur att jag dök upp, va? Vilka idioter!
- Mm, sa jag och torkade bort några tårar. Det ... det är inte första gången.
Danny tittade förvånat på mig, så jag berättade om förra gången Mike hade antastat mig. Danny mun blev ett smalt streck.
- Jag ska minsann spöa upp dem! sa han argt och kramade om mig. Jag pussade honom på halsen och tittade upp på honom.
- Det har du redan gjort, sa jag och log svagt.
Danny besvarade leendet, kupade sina händer runt mitt huvud och tittade länge i mina ögon.
- Inget hemskt ska få hända dig igen, sa han och kysste mig länge. Sedan steg vi upp och gick hand i hand in i huset igen.
James kom emot mig med bomullstussar, två djupfrysta ärtpåsar och några plåster.
- Kom så ska vi plåstra om er båda. Och Danny ska få något kallt att sätta på sin hand.
- Ja måste också ha, muttrade jag. James tittade undrande på mig.
- Ja, jag slog Mike, sa jag och tittade på min hand. Den var röd och värkte som fan. James stirrade på min hand och kastade en ärtpåse åt mig. Jag satte mig ner i soffan bredvid Danny och lade ärtpåsen på handen. Det var kallt men skönt.
- Då var denna kväll förstörd, muttrade jag. Förlåt allihopa.
Melanie satte sig ner bredvid mig.
- Det är inte ditt fel, sa hon och lade en hand på min axel. Det är Mikes och Seans fel. De är dom som är idioter här, inte du. Och vi kan försöka ha det roligt nu när dom har gått igen. Vem har sagt att festen har slutat?
Jag tittade på Melanie och log tacksamt. Hon besvarade leendet och steg upp från soffan. Någon sekund senare lade Misha på musik igen, men på låg volym. Jag och Danny satt i soffan, tvättade våra sår (eller, jag hade inga sår, bara sjuk hand och röd kind efter Mikes slag) och vilade upp mot varandra. Så småningom började de andra dansa, dricka mera bål och höja musiken. Den goda stämningen kom krypandes och jag log mot Danny. Han log vackert tillbaka och kysste mig snabbt på munnen.
- Har du fortfarande ont i handen? frågade han och lyfte bort ärtpåsen för att ta en titt på min hand. Den var röd av kylan, men inte lika uppsvälld längre.
- Nej, inte så farligt. Hurså? frågade jag.
- Jag tänkte om du orkade dansa, sa han, steg upp från soffan och räckte mig en hand. Jag skrattade, nickade och lade mig hand i hans. Han drog mig intill sig och vi började dansa i takt till musiken. Kvällen kanske skulle bli lyckad ialla fall ...

.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
sandruskapuska - 5 aug 08 - 23:46- Betyg:
Åhh!! så gulligt!!! Du e bäst på att skriva!!
missyou - 24 jun 08 - 22:03- Betyg:
aww va gullig danny är !
nästan så man blir kär i honom ;)
nej skoja men du är jätte bra :)

fortsättning???
Emely_ - 23 jun 08 - 22:03- Betyg:
jag älskar den här novellen :D mer , bring it to mee!!!
Berri - 23 jun 08 - 20:20
hALLÅ MER MER MER, haha pallar inte vänta på nästa kap, när kommer den? :D
Problemoja - 21 jun 08 - 20:11- Betyg:
as söt =D
likepapercuts - 21 jun 08 - 01:12- Betyg:
Yesbox, du skriver skitbra OCH långt. :D
Längtar tills nästa del kommer :o
vill läsa mer nuuu.
serious - 21 jun 08 - 00:02- Betyg:
DET ÄR BARA BRA ATT DU SKRIVER MYCKET & LÅNGT :D
jag älskar den här novellen, får fan rysningar,
så bra är den! önskar att jag var joan,
danny är ju helt uuunderaaar ;) <3
fortsätt skriva, lätt bästa novellen på dikta <3
ronjjan - 18 jun 08 - 22:09- Betyg:
skitbra! :D inte alls för lång,
dt är bara bra när den är lång! :)
Hopppas att nästa del kmr snart! :D
Rebecca_ - 18 jun 08 - 18:00- Betyg:
Bra mer!:D
HoneyForever - 17 jun 08 - 21:37- Betyg:
skiit bra !, skynda dej att skriva ;)
manx_ - 17 jun 08 - 21:17- Betyg:
BRA !!! :D Skriv när nästa kommer !!! , jag måste bara läsa den ! :D
Justmyfault - 17 jun 08 - 20:41- Betyg:
så BRA!:D
mer! :)
__naaatta - 17 jun 08 - 17:42- Betyg:
grymt bra, som alla andra delar :) längtar till det kommer fler! <3
Chillaah - 17 jun 08 - 14:41
åååååhh jätte bra !:D<33
kaitox - 17 jun 08 - 14:04- Betyg:
Jättebra ^^
Det är bara att fortsätta <33
JessicaKarlsson - 17 jun 08 - 13:36- Betyg:
nästa nästa nästa deel nuuu :D fan va bra den äär ! :O
maila när nästa kommer ut :) <33
Passsion - 17 jun 08 - 10:59
fortsätt helt sjukt bra.. :)
Pumisa - 17 jun 08 - 10:58- Betyg:
jättebra när kommer nästa del??? vill ha den NU
Angelica22 - 17 jun 08 - 09:55- Betyg:
helt otrolit bra ;)
love__ - 17 jun 08 - 09:43- Betyg:
bästaste bäst! :D vill läsa nästa del nu :)
anderssooon_ - 17 jun 08 - 01:01- Betyg:
bäst :) maila som vanligt.
gossipgirl - 16 jun 08 - 23:11- Betyg:
jättebra! och absolut inte för lång ;)
TomKaulitz - 16 jun 08 - 22:55- Betyg:
Fett bra! ;D
LittleHoney - 16 jun 08 - 21:58- Betyg:
shit va spännand! :O :D å danny är ju som en prins :D :) MEER ^^<3
glittersplitter - 16 jun 08 - 21:56- Betyg:
Lika bra som vanligt, längtar efter nästa del!
Alexiz93 - 16 jun 08 - 21:38
bra:)

Skriven av
Maade
16 jun 08 - 21:29
(Har blivit läst 446 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord