Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Thanks for the memories *del 4*

Del tre, nej fyra ä det va? av thanks for the memories är redan klart :O Jag har en massa skrivinsperation till denna just nu, så därför får ni snabbt nya delar :D (A) Men läs och kommentera :D <3<3


"Tja!" Ropade Markus när han såg att Nicklas kom gåendes från vägen och nästan var framme vid honom.
"Hej" Det hördes på Nicklas röst att han var nervös. Han skulle ju träffa de personer som alltid haft en sådan stor betydelse i hela hans liv. Han borde inte vara nervös. De kände varandra. Ja, de kände varandra, men de kände inte honom. Han hade förändrats.
"Jag trodde inte att du skulle komma" Visst lät Markus rös lite annorlunda än vad den brukade göra, men han hade bara sig själv att skylla på. Eller nej, det var allas fel att de blev som det blev med ´gänget´. Han borde inte ha undvikit dem och de borde inte ha undvikigt honom.
"Det trodde inte jag heller" Han hade faktiskt tvekat på att komma och sätta sig på tåget till Maximilian, men han tog sig i kragen och gick tillslut ner till busstationen.
"Men jag är glad att du gjorde det" Sade Markus och samtidigt rullade bussen in och de klev på och gick och satte sig bredvid varandra på ett säte långt bak, för att kunna prata ostört.
"Är det många som vet om att jag kommer?" frågade Nicklas med en röst som inte sade så mycket. Han brydde sig egentligen inte om någon visste det eller inte. Han ville bara veta.
"Nej, eller Jonthe vet ju att du kommer. Jag sa det till honom så att han skulle vet, för det är ju ändå hem till honom som vi ska. Jag hoppas att det var okej?" Markus röst lät lite tveksam och på någotvis så fick det Nicklas självförtroende tillbaka. Han riktigt kände hur allting föll på plats, kanske bara för stunden, kanske inte. Men det hade ingen betydelse, för under hela bussresan, som varade i en halvtimme, så satt han och pratade med sin barndomsvän om allt möjligt. De var saker om skolan, Maximilian och tusen andra saker, allt möjligt som sagt.

Han gick ner från sitt rum och satte sig vid matbordet. Tydligen syntes det på honom att någonting var fel för Elias frågade:
"Skulle inte Nicklas komma hit denna helg?" Maximilian kände hur han fick allas blickar på sig och skruvade lite besvärat på sig. Han tyckte inte om att ha all uppmärksamhet på sig. Han ville stå vid kanten och titta på, om han nu inte var med Nickals förstås, för då ville han vara allting i pojkvänens ögon. Vilket han också var.
"Jo först skulle han det, men sedan kunde han inte för att någon kompis som han inte träffat på länge skulle ha nån fest så han skulle dit" Nu när han hörde sina egna ord så lät det inte alls så farligt och hemskt som han hade tänkt sig att det var. De skulle ju träffas nästa helg så han skulle överleva, fick man hoppas.
"Okej, men frågade han inte om du ville komma dit då?" Markus tänkte inte ge sig och Maxen hade inte tänkt på det utan ryckte lite nonchalant på axlarna.
"Nej det gjorde han inte, men vi behöver ju inte alltid vara med varandra eller?" Markus hörde på hans röst att han träffat en öm punk och lät saken falla till marken.

Kärlek är plågsamt. Vet du det Nicklas? Man blir som beroende av en enda person och blir galen och håller på att gå sönder då man inte får vara med den. Jag hatar kärlek, fast jag älskar den också. Nicklas, jag saknar dig så mycket att jag tror jag kommer att dö...

Det hördes på långa vägar att det var fest i den gula stugan. Musiken dånade högt och skratten och ropen ekade ut. Folk, som redan hade fått i sig alldeles för mycket alkohol, var påväg därifrån och klockan var bara halv tio. Nicklas insåg att när han såg huset och allting så förstod han att han hade saknat det, riktigt mycket. Han hade intalat sig själv att det bara var en massa supande och meningslöst sex allting handlade om, men han visste nu att det var så mycket mer. Det var en sådan sak som var så komplicerad och som så enkelt blev till av festerna - lycka.

"Nämen titta vem som har hittat hit!" Nicklas började flina då han hörde Sebastians skämt-anklagande röst. Folk vände sig om och tittade på honom och helt plötslig var det människor över allt och han uppfattade bara "Hej", "Det var länge sedan", "Vart har du hållit hus?" och liknande. Han började nästan skratta. Det var som om han hade varit bortrest eller försvunnen väldigt länge och nu kommit tillbaka. Det verkade inte som om någon tänkte på att han hade gått nästan varje dag i skolan och att de hade träffats där, men de hade inte velat se honom. Me nnu var det annorlunda. han hade kommit hit av någon anledning som hälften inte ens skulle få veta om, men nu fanns han.
"Kom med. Vi ska snacka lite du och jag" Såklart var det Sebbe som sagt de orden. det var bara han som skulle kunna vara otroligt förbannad och samtidigt överlycklig och visa det på samma gång. Det var en konst.
"Varför i helvete kommer du hit just idag och inte någon annan gång? Har kanske dig bögkompis gjort slut och du vill supa ner dig och glömma allting?" Nicklas beundrade Sebastians sätt att prata. Det var imponerande. Han flinade samtidigt som rösten var riktigt förbannad.
"Det var faktiskt Markus som frågade om jag skulle med och först tänkte jag inte göra det, men sedan täkte jag ´äh vafan, jag kan ju följa med för en gångs skull´ och nej, han har inte gjort slut" Hans ord chockade nog Sebbe för han ändrade genast ansiktsuttryck.
"Vaddå? Vänta lite. Är du tillsammans med honom?! Det var nästan att han skrek ut de sista orden och Nicklas började nästan att skratta och tänkte på att Sebbe och Markus förmodligen hade varit med varandra alldeles för mycket. För de båda använde sig av ´vänta lite´. Det var faktiskt lite kul.
"Jag trodde att alla visste det..." Man skulle kunna trott att Nicklas röst var liten och svag, men tvärt om. Han hade återfunnit sitt självförtroende när han och Markus pratade och det fanns kvar än.
"Fy fan..." Orden sårade, mycket. Han och Sebastian hade kanske inte pratat om allting men de hade alltid förstått sig på varandra, men inte nu. De gick skilda vägar nu. Förut för länge sedan innan Maximilians tid så hade de gått bredvid varandra på stigen, sedan på olika stigar med paralellt med varandra, men nu gick stiganra åt olika håll och de skar som knivar i Nicklas. Han ville inte förlora sin kompis mer än vad han redan hade gjort.

Jag hoppas verkligen att du aldrig kommer att lämna mig Maxen, för jag håller just nu på att offra precis allting för din skull. Så nu måste du förstå att du är mitt allt, även fast jag ibland önskar att jag aldrig hade träffat dig. För du har gjort allting så mycket svårare, men trost det så älskar jag dig. För du är min allra bäst vän. Tack

Maximilian,.. du är allt <3 säger:
Hej <3

Nicklas - försvinn aldrig ifrån mig... säger:
Hej <3

Maximilian,.. du är allt <3 säger:
Var det kul på den där festen då?

Nicklas - försvinn aldrig ifrån mig... säger:
Du är sur...

Maximilian,.. du är allt <3 säger:
Varför tror du det?

Nicklas - försvinn aldrig ifrån mig... säger:
Det märks på ditt sätt att skriva...

Maximilian,.. du är allt <3 säger:
Men jag är inte sur och varför skulle jag vara det förensten?

Nicklas - försvinn aldrig ifrån mig... säger:
För att du tycker att jag sket i dig och var med mina "kompisar" istället, eller hur?

Maximilian,.. du är allt <3 säger:
Det finns en sanning i det du säger, men jag är inte sur.

Nicklas - försvinn aldrig ifrån mig... säger:
Okej säger du det så

Maximilian,.. du är allt <3 säger:
Ja, men hur var det på festen då?

Nicklas - försvinn aldrig ifrån mig... säger:
Inte så lyckat, önskar att jag hade åkt till dig istället...

Maximilian,.. du är allt <3 säger:
Jaha, varför då? :/

Nicklas - försvinn aldrig ifrån mig... säger:
Därför.

Maximilian,.. du är allt <3 säger:
Och du sa att jag va sur... Vad hände egentligen?

Nicklas - försvinn aldrig ifrån mig... säger:
Vad menar du med det?

Maximilian,.. du är allt <3 säger:
Ja men alltså, du verkar vara så otroligt jävla grinig och jag undrar bara varför och vad hände på den där festen? För jag antar att det är därför som ditt humör är på botten just nu.. ?

Nicklas - försvinn aldrig ifrån mig... säger:
Fan allting har varit skit mellan mig och mina kompisar sedan jag träffade dig och igår då de fick reda på att vi var tillsammans så bröt helvetet loss. Jag önskar fan att jag aldrig hade träffat dig. Allting vore så mycket bättre då!!

Maximilian,.. du är allt <3 säger:
Jaha... :(

Maximilian,.. du är allt <3 säger:
Men jag ska nog gå nu så att du slipper mig. Hej då

Nicklas - försvinn aldrig ifrån mig... säger:
Nej vänta!

Nicklas - försvinn aldrig ifrån mig... säger:
Fan förlåt Maxen. Jag älskar dig och det vet du och jag är så förbannat jävla glad över att jag träffade dig. Förstår du? Du är mitt allt och jag vill och kan inte leva utan dig. Men att kunna vara med dig tar på mina krafter. Alla här hemma tycker att det är fel och si och så. Det är absolut inte ditt fel, det är alla andra som inte kan acceptera att jag har träffat någon som gör mig riktigt jävla lycklig. Jag vill föralltid vara med dig. Du är min bästa vän och jag älskar dig, mycket.

Maximilian,.. du är allt <3 säger:
Jag älskar dig också Nicklas, men det du sa är faktiskt sant. Allting var så mycket lättare innan vi träffades. Då visste jag precis vad jag ville göra, men nu vet jag inte...

Nicklas - försvinn aldrig ifrån mig... säger:
Ja exakt. Livet har blivit så mycket mer komplicerat sedan vi träffades. Vad var det som du ville göra innan du träffade mig men som jag förstörde?

Maximilian,.. du är allt <3 säger:
Jag ville dö och bli inte arg nu, men jag vill det fortfarande, men inte lika mycket...

Nicklas - försvinn aldrig ifrån mig... säger:
Jag kan inte säga förlåt för att jag kom in i ditt liv just då allting var som sämst för dig och du hade planerat allting in i minsta detajl, för jag är glad att jag gjorde det. Annars så hade du inte funnits hos mig nu och jag hade fortsatt att leva mitt meningslösa liv. En sak bara, du får inte dö. För jag klarar mig inte utan dig. Du kanske tror att jag är stark och klarar av allt, men det är enbart för att jag har dig vid min sida och vet att du älskar mig. Du är allt, så försvinn inte ifrån mig, snälla? <'3

Maximilian,.. du är allt <3 säger:
I fall du inte har förstått det redan så är det pågrund av dgi som jag lever, eller nu finns det flera saker som du har lärt mig att uppskatta och som jag inte vill lämna, men när allting blir alldeles för jobbigt så vill man bara ta det där sista steget och försvinna. Fast jag skulle aldrig klara av att göra det egentligen, för jag vill inte förstöra för dig mer än vad jag redan har gjort. För du kan inte komma och säga att jag inte har gjort något för att förstöra vänskapen mellan dig och resten av kompisarna dina. Men jag är ändå glad att jag gjort det, för då vet jag att du älskar mig, inte för att jag förstår varför men i alla fall. Jag kommer inte att försvinna ifrån dig, det lovar jag. <3

Nicklas - försvinn aldrig ifrån mig... säger:
Vi är rätt så lika du och jag, men ändå så olika.

Maximilian,.. du är allt <3 säger:
Ja...

Nicklas - försvinn aldrig ifrån mig... säger:
Får jag lov att byta samtalsämne? :P

Maximilian,.. du är allt <3 säger:
Ja, mer än gärna. Men varför frågade du om det? :P

Nicklas - försvinn aldrig ifrån mig... säger:
Jag ville bara vara säker på att du inte hade något mer att säga :P

Maximilian,.. du är allt <3 säger:
Jaha okej :P men vad ville du byta till då?

Nicklas - försvinn aldrig ifrån mig... säger:
Dig :D Kanske borde vi ta upp det där med tio frågor igen? :D

Maximilian,.. du är allt <3 säger:
Nej aldrig! Jag vägrar. Eller föresten, vi kör på tio-frågor ;) :P

Nicklas - försvinn aldrig ifrån mig... säger:
:O :P Vad får dig att vilja köra det? :P

Maximilian,.. du är allt <3 säger:
Som du kanske minns så var det bara du som fick fråga mig tio-frågor. Jag har ju mina kvar :D (A)

Nicklas - försvinn aldrig ifrån mig... säger:
Men det gills inte. För att det var nästan ett år sedan, oj hjälp var det ett år sedan? :O

Maximilian,.. du är allt <3 säger:
Det spelar ingen roll, jag har mina kvar. Men vi får ta det någon annan gång, för nu måste jag gå...

Nicklas - försvinn aldrig ifrån mig... säger:
Okej, varför? :P Men kan du fatta att det snart var ett helt jävla år sedan vi träffades för första gången.. ?

Maximilian,.. du är allt <3 säger:
Karin bad mig att hjälpa till med maten. :P Detta år har gått otroligt fort så fortsätter det i den här takten så kommer vi att bli skryngliga som russin inom kort :P

Nicklas - försvinn aldrig ifrån mig... säger:
Haha jo du har rätt du :P

Maximilian,.. du är allt <3 säger:
:P Men jag måste gå nu. Jag älskar dig Nicklas <3

Nicklas - försvinn aldrig ifrån mig... säger:
Jag älskar dig med Maximilian, så mycket att det gör ont <3

Det är sant. Jag älskar honom så det gör ont. Det känns som om hela jag håller på att spricka efter längtan av honom. Han, Maximilian Strömberg, han är bäst.

Så kommentera nu, för utan kommentarer så fortsätter jag inte på denna (eller jo det gör jag men jag lägger inte ut den på denna sida och inte på någon annan heller) Så kommentera :D (A) konstruktiv kritik uppskattas otroligt :) <3
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
Andastyst - 19 okt 09 - 22:41- Betyg:
*gurglar*
Om jag inte kommenterar på vissa delar så beror det på att jag är
för otålig för att kommentera, att jag bara måste fortsätta läsa.
Som nu till exempel. <3
MoRoTpOwEr - 15 jan 09 - 16:33
braaaaaaaaa
love__ - 10 aug 08 - 21:45- Betyg:
otroligt bra! jag älskar sättet du skriver på, helt underbart!
jag vill bara fortsätta att läsa och läsa :) <3
eddra - 2 aug 08 - 18:55- Betyg:
Jätte jätte jätte jätte jätte bra :D :D !!
xxzxczx - 30 jul 08 - 20:30- Betyg:
sadhjkasd jag hatar att man vill läsa så fort så man når nästa del, så man typ skumläser igenom allt D: D: jobbigt. men nicke du är så klantig ibland, blir galen XD <3 kerkel på dem ändå :>
Chillaah - 5 jul 08 - 01:40
ååååh. så fucking bra !<3
HilfMirFliegen - 5 jul 08 - 01:13- Betyg:
Satt uppe i en timme och letade efter denna underbara novell. Jag älskar den verkligen, fyfan vad jag älskar den xD så har sträckläst alla delar nu! bästbästbästbästbästbästbäst<333333 Fast ser att du inte lagt in nån ny del på länge, så undrar kommer det mer? För den här äger verkligen O.o tack för att du skrev den här underbara novellen. :*
Felle - 29 jun 08 - 13:36
Wow, du skriver otroligt bra!
En massa människor på dikta har tipsat om den här novellen, eller jag har i alla fall hört talas om den oräkneligt många gånger, så jag bestämde mig för att läsa den. Jag har sträckläst nu ända från början av En konversation på msn fram hit, och du skriver verkligen jättebra!
Jag har läst lite kommentarer också och det verkar som att människorna som har kommenterat har räknat upp allt som är bra redan, men ja.
Jag tänkte i alla fall säga att du skriver så himla verklighetstroget, man får verkligen en egen bild av både Maximilian och Nicklas. Utan att du behöver beskriva dem jättemycket så ser man dem framför sig bara genom att läsa deras MSN-meddelanden, liksom.
Och dessutom blir MSN-konversationerna, Maxies och Nicklas tankar och IRL-avsnitten perfekt ihopsatta, du kan verkligen skriva alla de tre delarna väldigt bra, de smälter samman sådär perfekt.
PLUS att du inte har några stavfel eller ihopblandade tidsformer som jag behöver störa mig på. x)
Sammanfattat så tycker jag väldigt mycket om den här novellen, väntar på fortsättningen :) <3
Airya - 17 jun 08 - 19:11- Betyg:
bäääst <3 <3
linsan92 - 16 jun 08 - 15:15- Betyg:
när kommer nästa del? (a)
den är ju asbra man längtar bara till nästa den :)
LisaHoglund - 15 jun 08 - 17:30- Betyg:
Jag fattar inte hur du gör, men du beskriver deras känslor så otroligt bra, inte bara genom IRL-avsnitten utan också i MSN-konversationerna... Du får liksom fram känslorna när de pratar (eller skriver) med varandra. Otroligt bra! <333
Tiggarflikkan - 5 jun 08 - 16:38
Denna är så otroligt bra, och jag älskar verkligen ditt sätt att skriva och du byter dsessutom mellan kursivt (som jag avgudar), msn och IRL. Och du MÅSTE lägga ut en till del snart!!
_NotAnAngel_ - 5 jun 08 - 15:11
FÖRLÅÅÅT, var twung att läsa igen>< Men den är so fukkien braw<'3
zoey94 - 5 jun 08 - 13:52- Betyg:
jag älskar den verkligen, du måste fortsätta med den :D <3
rizzoa - 4 jun 08 - 12:29
Jag älskar den här novellen. De är så himla söta...:)
Snälla kan inte vänta på fortsättningen...
Kram
wtb483 - 31 maj 08 - 20:28
jättebra :D
_NotAnAngel_ - 31 maj 08 - 12:56- Betyg:
Jag kan faktiskt inte skriva något här, för jag är totalt mållös.
Du väljer de perfekta orden, och allt.
Men skriv i Word om du inte gör det, för det är nåt slarvfel o stavfel tror jag att jag såg någonstans, men det är förstås inte det viktigaste.
Du skriver jättebra, jag hoppas du förstår det:)
Kramar,
Lina
sandruskapuska - 30 maj 08 - 04:24- Betyg:
naaaw <3<3<3
-Cute - 28 maj 08 - 18:13- Betyg:
naaw. jättebra :>
NeMriA - 28 maj 08 - 15:53- Betyg:
asså den är SÅÅÅÅ bra!!! :D
linsan92 - 26 maj 08 - 20:35- Betyg:
Den här novellen är grymt bra :)
Du måste fortsätta på den!
EnJulia - 26 maj 08 - 19:02- Betyg:
säger som 'lillhopp' det var bara det med Markus och Elias.
men wtf, vem bryr sig?
den är helt underbart perfekt iallafall!
har bara en fråga ungefär hur många delar kommer de vara??
ha det bäst :D <3
lillhopp - 26 maj 08 - 12:36- Betyg:
Alltså. Apabra!
Dock ändrade du person vid middagsbordet, du råkade skriva Markus istället för Elias.
Men annars.. Jag älskar den. Så underbar! <33
Mangasagan - 25 maj 08 - 19:49- Betyg:
Åh, asså du är ju verkligen bara så underbart bra!<3
Älskar den här!<3
MERA! ;D<33<3<3
IrMiS - 25 maj 08 - 17:49- Betyg:
Vet du om hur bra du skriver!!!?
Det är helt otroligt!
Trodde de skulle göra slut där ett tag,
hade börjat lipa om de gjort det..
Älskar det här!!!
//irmis
TruddieDue_ - 25 maj 08 - 17:04
haha, vad gullit du skriver?XD
M-424 - 25 maj 08 - 16:30- Betyg:
Åhh, kärlek till din novell!<3<3<3<3
RowsahKanin - 25 maj 08 - 16:12- Betyg:
Ja, den blir verkligen bara bättre & bätter ^.^
Skitbra <33
Alexiz93 - 25 maj 08 - 14:44
jättebra:)

Skriven av
Mp3
25 maj 08 - 14:27
(Har blivit läst 507 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord