Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

"Att rensa sin församling"

Natten faller åter över den lilla försalingen. De står samlade framför kyrkan. Kvinnan som under dagen anklgats för häxeri, har efter många timmar med förhör och tortyr erkänt. Man har kunnat höra hennes plågoartade skrik under dagen. Men nu har det varit tyst i några timmar. Porten till kyrkan slogs upp.
"Kom med in, och hjälp mig att bära denna häxa" viskade Prästen, och hans ögon lyste i rött. Några av de starkare mänen i församlingen följde med Prästen in i kyrkan. På golvet, framför alltaret, låg kvinnan. Hon var blodig, och hon hade inga kläder på sig. När mänen lyfte henne, gav hon till ett skrik.
"Inga av er kommer till himelen, ingen av er! Ingen!" skrek kvinnan. Mänen hoppade bakåt, rädda för att närma sig henne. Prästen fnyste.
"En häxa estämmer inte era öden" sade han, och log ett hånfullt leende. Männen sträckte på sig, och gick fram och tog ett fast grepp om kvinnan. Hennes skrikande fortsatte.

Kvinnan stod uppstäld på bålet. Prästen sprang runt det, och såg med en längtan i blicken på henne.
"Erkänn nu för alla, vad du är skyldig till" Hans röst ekade i natten. Allting omkring var svart. Kvinnan höjde sin blick, och såg på Prästen, manen, pojcken, hon en gång stolt kallat för sin son. Hennes ögon lyste likt Prästen rött.
"Du kommer till helvetet" sade hon, och suckade sedan. Prästen blev rasande. Han slet ifrån en av mänen deras faklor. Prästen kantade den på kvinnan. Hon skrek när elden brände hennes nakna hud. Det tog genast eld, och bålet lyste upp mörkret omkring den skara folk som stod kring bålet. Prästen skrattade.
"Detta händer med den som utövar svartkonst, och umgås med djävulen. Det här händer!" Skrattade han, och församlingen rös av rädsla. Ingen av dem tänkte precis umgås med djävulen. Alla stirrade in i elden. Plötsligt ställde sig kvinnan upp, efter att länge legat död på bålet. Hon höjde sin hand mot prästen, och viskade:
"Du blir den näste" Sedan föll hon åter ner på elden. Prästens ansikte blev likblekt. Alla stirrade på honom. Var det sant det häxan sagt, skulle han bli den näste?

Jao.. Ett avsnitt till, eller?? //irmis
PS:Nu börjar jag skolan, så det blir inte så mycket skrivet igen.. Med det menar jag att det inte kommer mer än ett avsnitt om dagen.. Ska till skolan nu, ska skriva på Om det inte var som det är sedan.. Som man säger på msn, BRB.. Haha.. DS.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
sandruskapuska - 2 maj 08 - 15:20- Betyg:
underbart skriver, och mystiskt <3<3<3<3<3<3
_NotAnAngel_ - 25 mar 08 - 19:17- Betyg:
Den är jättebra skriven:)
SabbePabbe - 25 mar 08 - 16:38- Betyg:
japp, skriva mer är precis vad du ska göra!
aakwasweet - 25 mar 08 - 13:01- Betyg:
MERA Du skriver på ett speciellt sätt. Det gör att allting blir så trovärdigt.
Toppen-bra MERA
Mangasagan - 25 mar 08 - 12:08- Betyg:
FORTSÄTT!!!! :D Jättebra! Gillar såna här noveller<3
SKOLA??!! Stackare:( jag har looov xD
Men iaf, jag vill gärna ha meeeeer!!:D

Skriven av
IrMiS
25 mar 08 - 07:19
(Har blivit läst 491 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord