Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

51 - Hata är ett starkt ord [TH fic]

Del femtioett – Gå

(Sofia)

Bill var deppig, självklart, och Tom gjorde sitt bästa för att stötta honom. Georg och Gustav höll sig mest undan, men försökte då och då göra det lättare för honom. De ställde in de närmsta konserterna på grund av ”sjukdom” och vi bestämde oss för att jag och Gustav skulle bo på hotellet tills vidare.
Vi drog direkt till herrgården och bestämde oss för att packa ihop våra saker så fort som möjligt för att sen mötas i hallen.
Jag tog bara min resväska och slängde ner alla kläder huller om buller. Jag varken orkade, eller hade tid med att vika och gå igenom. Det var bara ner med sakerna och sen dra. Jag skulle bort från Anna (tack och lov) och det skulle bli mycket skönt att slippa mamma också. Jessi, var väl… sådär kul, men det spelade ingen roll. Gustav behövde mig hade han sagt, och jag tänkte ställa upp.
Jag bar med viss möda ner väskan i hallen och satte mig sen för att vänta på Gustav. Jag trodde att vi var ensamma vakna, klockan var tidigt på morgonen och vilken normal människa vaknade runt klockan fem?
Tydligen folket i det huset, för det hördes plötsligt röster från köket. Nyfikenheten var väckt från första ordet jag hörde, och jag smög mig försiktigt fram till dörren.
- Ellen, du måste lyssna på mig nu för guds skull. De är tillsammans, jag kan ge min högerhand på att jag har rätt!
- Dumheter, Anna. De är så gott som kusiner och bra vänner. Är det så himla konstigt? hördes mammas röst som svar på Annas tidigare fråga. Jag flyttade mig lite närmre, då jag inte kunde förneka att det lät skrämmande bekant det de pratade om.
- Ja, det är det. Jag menar, Sofia har ju inte varit direkt… vänlig, under den tiden ni har varit här, sa Anna.
- Och vad menar du med det?
- Ja men, du har ju sett hur hon beter sig mot mig? Och mot dig. Ellen, det är ren översittarmetod. Jag förstår inte hur du kan ge med dig på det viset? Det är som att du… inte vågar säga emot. Du borde inte ha uppfostrat henne så himla…
- Tala inte om för mig hur jag ska uppfostra mina döttrar, Anna. högg mammas hotfulla röst av.
- De har i alla fall ihop det, hon och Gustav, och du måste hålla med mig om att det inte direkt passar sig, fortsatte Anna som om ingenting hade hänt. Jag hörde hur någon gick runt i köket, och kunde inte låta bli att luta mig lite längre fram så att jag kunde se vad som hände där inne. Anna satt vid köksbordet och såg upp på mamma, som höll på att torka disken som stod i diskmaskinen.
Jag kände en hand på min axel och vände mig snabbt om. Gustav såklart. Jag la ett pekfinger över munnen för att visa att han skulle vara tyst, och gestikulerade sen mot köket och att han skulle lyssna.
Men de hade fortsatt att prata medan jag uppmärksammat mig på Gustav, och tydligen hade André uppenbarat sig där inne, för nu pratade de helt plötsligt engelska, vilket gjorde att Gustav också förstod vad som sades.
- Ja men, Anna. Stör det dig om de är tillsammans? De är inte biologiskt släkt i alla fall! sa mamma trött.
- Nej, men i vår familj… det kan helt enkelt inte anses särskilt fint att våra barn är tillsammans! Förstår du inte det? fortsatte Anna att hacka.
- Men Anna, det kanske är kärlek…? började André, men Anna avbröt honom med en högljutt läte som var en blandning mellan skratt och fnysning.
- Som om den där flickan skulle kunna bli kär i någon, sa hon drygt.
Det hördes ett kras, och jag förstod att någon hade tappat en tallrik eller liknande i golvet. Jag själv stelnade till av ilska. Hon trodde inte att jag kunde känna kärlek. Hon trodde faktiskt inte det. Var hon helt jävla dum i huvudet?!
- Men Anna… suckade André.
- Nu får det ta mig fan vara nog! Du har kritiserat Sofia hela den tid som vi har varit här. Du kanske inte fattar det, men hon är faktiskt min dotter!? Du har ingen som helst jävla rätt att hacka ner på henne sådär, det angår fan inte dig! skrek mamma.
- Så att hon har ett förhållande med min halvson, det rör helt enkelt inte mig det minsta? snäste Anna tillbaka.
- Vad han gör är inte mitt problem, men ni får fan i mig hålla reda på honom själva! Jag skiter fullkomligt i vad den pojken håller på med, men om er inställning ska vara såhär så tar jag med mig flickorna härifrån nu med samma! gapade mamma, och jag kände hur hela jag frös till is. Åka härifrån? Nu?
- Ja, gör det då. Dra, dra åt helvete med dig och dina bortskämda ungar! Vet du vad? Jag skiter fullkomligt i er. Ingen av er har visat den minsta respekt för oss i det här huset, så ni kan lika gärna försvinna härifrån! skrek Anna tillbaka.
Det hördes ilsket slammer där inifrån och jag gissade att mamma hade slängt ifrån sig det nya glaset eller tallriken som hon antagligen höll i handen.
- Bra, då gör vi det. Och en sak ska du ha jävligt klart för er. Håll koll på er grabb nästa gång innan han ger sig på en ny oskyldig tjej. Jag kan då säga att han har varit minst lika otrevlig som Sofia har varit. Jävla… åh! skrek Mamma innan hon med ilskna kliv gick emot dörren och plötsligt dök upp precis framför mig.
Jag knuffade snabbt undan Gustav en aning, så att han stod bakom mig när jag mötte mammas blick.
- Sofia? Bra att du är här. Väck din syster, vi ska härifrån. Nu! sa hon och skyndade förbi mig och uppför trappan.

Jag vände mig om och såg Gustav i ögonen. Han verkade ha förstått vad det hela handlade om, för han såg minst lika förkrossad ut som jag kände mig.
- Åk inte, snälla? bad han.
- Tror du seriöst att jag skulle följa med frivilligt? sa jag och höjde ögonbrynen. Han log lite snett, men det kändes inte helt äkta. Jag var helt virrig av allt jag hade hört. Anna hatade mig, André förstod antagligen lika lite som jag, och Mamma gillade tydligen inte alls Gustav. Varför? Och nu skulle vi åka därifrån? Vadå åka därifrån. Skulle vi åka hem? Hem till sketna lilla Sverige?
Tydlien.
Mamma kom tillbaka ner, med en nyvaken, osminkad Jessi i släptåg och två resväskor i händerna. Hon var tydligen inte heller riktigt vid normalt tanketillstånd, eftersom hon alldeles nyss bett mig att väcka Jessi innan hon själv gjorde det. Dock vågade jag inte kommentera den grejen.
- Sofia, kom nu, sa hon och betonade ”nu” så mycket jag aldrig har hört henne göra innan. Jag såg velande från Gustav till mamma utan att ha den blekaste aning om vad jag skulle göra.
- Jag vill inte åka, sa jag tyst samtidigt som jag fäste blicken på Gustav.
- Du ville ju inte ens åka hit, snäste mamma ilsket.
- Innan ja, sa jag utan att ta blicken från Gustav. Han flyttade fram handen några millimeter och jag gjorde likadant, så att vi på så sätt nuddade varandras fingertoppar.
- Men det var då själva fan vad du ska ändra dig! stönade mamma.
Egentligen borde jag nog ha varit lite mer förvånad, i och med att mamma hade svurit alldeles för mycket jämfört med vad hon brukade då, men jag tänkte inte ens på det.
- Jag vill inte, sa jag igen, lite högre den här gången.
- Nähä? Men vet du, jag bryr mig inte om det. Nu ska vi hem, och du har ingenting att säga till om, okej. Kom nu!
Mamma gick fram till mig och försökte på något sätt att knuffa mig mot dörren, men hon lyckades inte särskilt bra eftersom att Gustav la en arm om min midja och vägrade släppa taget om mig.
- Jag är ledsen, men… hon sa faktiskt att hon inte ville, sa han bestämt. Jag minns bara att jag tänkte en enda sak.
Snälla gud, vem som helst, rädda mig ifrån det här innan det blir ännu värre.
Mamma stannade upp och såg hatiskt på Gustav.
- Tror du att du kan hindra det? fräste hon.
- Ja, sa Gustav med sitt vanliga lugn som alltid fanns i alla krissituationer, hur han nu lyckades med det, tja det var ett mysterium.
- Tja, då tror du fel, sa Mamma och fortsatte sin ”knuff-metod”. Hon lyckades inte bra.
- Sluta, jag stannar här, sa jag och tog demonstrativt tag om Gustavs hand som vilade på min höft. Mamma såg helt paff ut där hon stod med väskorna i handen. Jessi som hade varit mitt uppe i en gäspning, stannade upp mitt i rörelsen och såg med stora ögon på mig. Anna och André dök upp från köket och jag kunde se hur Anna log illvilligt när hon förstod hela situationen.
- Så, de hade inte ett förhållande sa du? Tja, det ser då ut som att du blev rejält bortvald mot pojkvännen, sa Anna släpigt till mamma vilket bara gjorde mig ännu mer förbannad. Hon hade ingen rätt att säga så. Hon visste ingenting om mig, eller Gustav, eller Mamma heller för den delen.
- Jag är inte bortvald, väste mamma mellan sammanbitna tänder, fast hon visste att det var så det var. Fast inte som Anna beskrev det. Det var på ett annat sätt.
- Ja, en sak ska ni ha klart för er, ska ni vara ett par, får ni hitta någon annanstans att sova, sa Anna elakt, riktat till mig och Gustav.
- Det är lugnt, vi hade ändå inte ens övervägt det i våra planer, snäste jag ilsket, tog tag i Gustavs ena hand och min resväska i den andra. Jag drog med mig dem bort till dörren, men innan jag gick ut vände jag mig om mot de förvånade personerna som tydligen skulle föreställa min familj.
- Hör inte av er, sa jag kort innan jag vände mig tillbaka och drog med Gustav ut ur huset och bort från det och dess invånare.

Jag är ju för bra på att komma på namn ^^ Jag kom på ett xD HAHAH fan vad bra jag är då ^^ typ, fantasilöst?? xD men struntsamma. ööhm... alltså, ja lägger till det sen ^^ men tack annie för hjälpen (A)
kommentera nu dååå! :D

Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
sandruskapuska - 21 jul 10 - 20:53- Betyg:
men shit O.o
sandruskapuska - 2 dec 08 - 15:47- Betyg:
hhaha. Dumpa fammilien va. go for it. <3<3<3
AblAckAngEl - 24 mar 08 - 21:28
hatar anna
Airya - 24 mar 08 - 21:13- Betyg:
megabra, yee, hon dumpade sin familj ;P GO SOFIA, haha ^^^
men skitbra, älskar denna fic! =D
Sassa38 - 24 mar 08 - 19:34- Betyg:
Älska<3<3 Den är superba, samtaidigt som jag vill veta hur det slutar, vill jag att den aldrig ska ta slut :'D<3<3
chulia - 24 mar 08 - 16:42
MeinEngel: jaa du får använda VIP om du loggar IN på msn ngn gång! xD nu nu nu! tack :D
Mp3: :D taaack<3 *storle*
mikaelanystrom: HAHA xD tackar tackar! blir ju über röd här borta (a)<3
loveMusic: okej, ät gott :D tack <3
Ciissii: iih :D taaack
Ciissii - 24 mar 08 - 15:30
Så otroligt bra :D Älskar denhär novellen,
förstår verkligen inte hur du lyckas.
Går ju bara att älska det du skriver :D <3
LoveMusic - 24 mar 08 - 15:09- Betyg:
(Y)
Hinner vekligen inte skriva mer, pappa ropar att det är mat NU
mikaelanystrom - 24 mar 08 - 15:03- Betyg:
OMG! Gud så bra! JAAA:D:D:D:D:D:D
ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR!!!!!!!!!!!
GUD SÅ SPÅNNANDE! HÅLLER MED ALLA ANDRA..!!!! :D:D:DD:D
JAMIE, DU ÄR BÄST!!!:D
Mp3 - 24 mar 08 - 13:14
Otroligt bra. <3<3 jag älskar denna novell fantastiskt mycket Julia. Den är så fin och så underbart vacker <3<3 ÄLSKAR!! denna , den är KÄRLEK med stora bokstäver. <3<3
chulia - 24 mar 08 - 02:26
fortressoftears: gullunge<3
lovely__: tack, blir verkligen glad :D
foreversacred: haha, heja henne ^^<3
Fack_off: Hade jag möjlighet till det så skulle jag nog ge dig pris för störst tålamod. Ofattbart hur du orkar kommentera nästan varje fanfic, bara för att förklara att den är meningslös... o.O
foreversacred - 23 mar 08 - 21:33- Betyg:
jaaaaaaaaaa bra bra hon dumpade sin fuckade familj
Lovely__ - 23 mar 08 - 21:20- Betyg:
Du har verkligen talang, för denna FF'en är en av de bästa jag har läst, och du får en verkligen att fastna.
Meeeera:D
FortessOfTears - 23 mar 08 - 21:16
*Inga kommentarer*

Jag tror att du redan vet exakt vad jag tänker nu... GAH! <3 Underbart sötaste du <33
chulia - 23 mar 08 - 21:16
Mangasagan: Tack :D mer kommer snart!
tjoh: haha det får du se ;) tack :)<3
Ifos95: naaw :D<3
Ifos95 - 23 mar 08 - 21:07- Betyg:
Jag är kär...*w*
tjoh - 23 mar 08 - 20:59
men gud ! :O oooooooh så bra :D:D:D
vad händer härnäst ! :O ?
alltid lika spännande <3<33
Mangasagan - 23 mar 08 - 20:58- Betyg:
Fy f*n vad du är bäst!!:D MERA!!!<3
chulia - 23 mar 08 - 20:48
xxNeaxx: Tack, mer kommer :)<3
chulia - 23 mar 08 - 20:47
prickigthallon: haha jag är helt förvånad själv xD men slutet närmar sig OO tack<33
rosarandigtbajs: Om du nu inte orkar.. är det så smart att klicka sig in på en ff då?? *oförstående*
heartbeat: TAACK :D<33
etsigav: :D:D Tack!
Tomatface: Taaack :D <333 haha, ^^ tack <3
tomatface - 23 mar 08 - 20:39- Betyg:
åååh, du är så JÄVLA SJUKT BRA på att skriva, jag blir helt fast i de du skriver :D snälla mer snart ? :)

och till RosaRandigtBajs:

asså du? ingen har nog tvingat dig till att läsa en ff om th så varför orkar du ens slösa din tid på att skriva onödiga kommentarer ?

änn en gång, SKITBRA SKRIVET ! <3
etsigav - 23 mar 08 - 19:55
SÅÅ JÄVLA BRA.
RosaRandigtBajs - 23 mar 08 - 19:29
men orkaaaaa tokio hotel
prickigthallon - 23 mar 08 - 19:28- Betyg:
HAH, vilken hjälp? xD (A)
Puss på att du lyckats skriva 51 BRA DELAR ! :D:D:D:
Det är bra gjoprt <333
Älskar dig <3 :D

Skriven av
chulia
23 mar 08 - 19:25
(Har blivit läst 330 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord