Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Flickan Elina

,Året är 2008. Det är vinter, kyla och snö ute. Timmvisaren börjar närma sig 12 på natten, stjärnorna lysser upp i det vinter kalla mörkret.
Hennes mörka ögon, ser ut, bland alla tusentals stjärnor. Ännu en natt till skulle hon tillbringa vid det stora fönstret. Elina kunnde inte sova som vanligt, det var en vana nu, att hon tillbringade sina nätter vid fönstret, stjärnorna mörkret som smekte hennes hud. Elina visste länge inte vem hon var, vilken planet hon igentligen tillhörde. När natten är väll framme, då kommer paniken och ångesten fram. Elina ville inte att hennes liv skulle vara en strid med en kviv.
Hon fäller ännu en tår och tänker på alla sommar minnen som bränner. Hon önskade att hon hamnade i en evig koma och aldrig vaknade upp. Ljuet ifrån motorvägen hörs ganska tydligt, hon suckar till en gång och blundar. Hon ser flickan på vägen, som vill ta sitt liv en och för alla,hon ser hur hon blir på körd, och med ett ryck så tittar hon ut på alla stjärnor igen. Hon tänker på sina vänner, vilka som hon igentligen har kvar vid sin sida. Hon viskar upp namnet Emma, sen kommer hon inte längre. Elina känner sig ensam.''Men alla vänner'' tänker Elina, är dom bara falska?, hon fäller annu en tår.
Hennes svarta My chemical romance T-shirt, täcker inte hennes armar, men hon bryr sig inte. I mörkret kan ingen se hennes sönder skurna armar.Hon tar handen och känner efter om det fortförande blöder,jo lite grann, men inte lika mycket som igår kväll, då när blodet aldig ville sluta rinna. Om dagarna bär hon tjocka luvtröjor med Him, Bullet for my vallentine, My chemical romance, så att ingen kan se, vad hennes nätter innehåller. Hennes vän Emma vet vad Elin döjer under den tjocka tröjan. Emmas armar ser likadana ut, Emma och Elina kämpar tillsammans, med att överlva smärtan.
Elinas kompis Emma, blev våldtagen en sommar, men ingen av Emmas kompisar fattade inte, varför Emma alltid sa att hon hade ont i huvudet och aldrig komm till skolan under den första terminen i 9:an, fast dom visste vad som hade hänt Emma. Det var bara Elina som fattade varför, jo Emma mådde ju dåligt, hon blev ju sviken av alla sina vänner när hon behövde dom som mest, men ingen kunnde ställa upp. Det var nog en av dom alla orsaker att Emma stannade hemma i sängen hela dagen ut. Elina hade det häller inte lätt om dagarna, men kunnde allafall ta sig till skolan , och överleva dagen.

Klockan är snart 03.00, Elina somnar in en stund, hon ser pojken som lämande henne efter ett helt sommarlov tillsammans, han lämande henne med massa minnen, som svider att komma ihåg, men det var inte det ända han lämande kvar. Elina hade ju gett honom hennes hjärta, men det hade han ju bara kastat ner på marken och hoppat och sen bara lämmnat henne, kvar med ett sönder hoppat hjärta. Hon som älsakde honom så mycket. Men det räckte tydligen inte, med hennes kärlek för att få honom lyckligoch kanske till och med nöjd?. Elina vaknar till , och märekr att bara var en drömm till.
Hon börjar grina, hon vill skrika men kan inte. Efter ett tag viskar hon'' varför kan du inte lämna mig och mina drömmar ifred?''. Klockan var 6 nu, hon började klä på sig en tröja som täcker hennes armarna. Sen låter hon hennes ben bära in henne till köket. Kylskået är tomt som vanligt, Hennes pappa är sjuk, han depprition och bara ligger i soffan hela dagarna, han brukar slänga över en blick på Elina när hon går förbi i hallen och in till köket. Hans blick är så livlös, det ser mer ut som att han ligger och väntar på döden. Men Elina har vant sig nu, att han alltid ligger där.
Vissa stunder tycker Elina så synd som hennes sjuk pappa, hon tänker på hur det kommer bli när han får veta, det svider till i bröstet på henne, när hon ser hans blick framför sig, hur besviken, arg , ledsen han kommer se ut. Men Elina måste säga det, hon vill ju bara skydda sin pappa. Elina har nästan ingen kontakt med sin mamma, änven fast dom bor i samma hur, samma familj. Men hon kan inte se på sin mamma, inte längre. Inte efter den där natten fulla med tårar och räddsla, För hon visste nu, att Hennes mamma var otrogen på ett så vidrigt sätt. Hon vill gråta men kan inte.
En dag, när jag får tag på hennes mobil, då ska hon komma ur sitt falska skal¨, tänkte Elina. Den dagen, då skulle allt falla ihop mellan hon och hennes mamma, det lilla det hade kvar. Skulle bara rasa i hop och inte bli något. Men det var värt det, så här skulle hon inte få hålla på, Elina mådde illa av att se hennes mamma, att vaje gång möta hennes blick och se bilder, sms, det snuskiga,och veta att hon har gått bakom ryggen på hennes familj, att hon har gått bakom ryggen på hennes sjuka man, som lider av depprition, och bara kan jobba två timmar om dagen. Elina hade bara Emma att prata med.
Elina ser solen lysa starkare och starkar, hon tar en hand iför ögonen, solen skär i ögenen på henne, efter ett tag tar hon bort handen. Hon ringer Emma, och pratar om det gammla vanliga. Emma ska komma till Elina på kvällen, dom ska se filmen '' The Holyday'' och ha lite mysigt. Efter ett tag lägger Elina på. Hon blir stående en stund vid luren, sen leer hon, och tänker på den gången hon och Emma, tältde inne i Elinas rum när dom var små. Elinas leende på läpparna blir kvar ett tag. Hon hör hennes mamma snyfta uppe ifrån, det bruka hända offta att Elina kan höra sin mamma grina.
Hon har väll ingen anleding att grina, det är väll för fan mig det är synd om, tänkte Elina och fick en kännsla av att hon ville slå i något, men hindrdes av att hennes katt komm och strök sig runt benet på henne. Hon sjönk ner på golvet som en reflex, hennes katt hette fluff, han var fluffig som en boll. Han får henne alltid att lee. Hon sjunker ner på govlet som en reflex, hon blir sittande där ett bra tag Fluff i knät. En halvtimme senare står hon framför spegeln, hon drar fingarna igenom det ruffinga svarta håret, hon tuperar håret, det blev snyggare än valigt den här gången.
Kajalen är på sin plats under ögonen. Hon tar fram sina utslitna sheap monday, dom här får det bli, tänker hon. Sen tar hon på sig en randig tröja som täcker armna. Elinas rum är svart, det ser inte ut som ett flick rum, det ser häller inte ut som ett pojk rum. Väggarna är fulla med affisher på Green day och massa andra band som , hon brukar lyssna på. Elina gillar hennes rum, det är liksom henne lilla håla, henne egen plast där hon kan låta tårana falla utan att ora sig att någon ska se. Elina ser fram emot kvällen med Emma.

Henne finger pressar ner start knappen till sterion, Låten Lonely day, med sytem of the down.. dånar i hela huset,Elina får igentligen inte spela högt, men det skiter hon i, hon sätter sig på sängen och lutar sig på den svara väggen. Hon låter musik texten gå in igenom det ena örat, och ut igenom det andra. Låten är snart slut, sen komm Bullet for my valentines nya låt, Elina gillade den låten. När Hon lyssnar på musik då kommer hon bort i från verkligeheten, musiken är som en smärt lindrande drog tycker Elina, även fast musik inte är en drog, men det fick allfall vara Elinas drog.
Hennes mamma ringer och säger att hon ska jobba över ännu en 1000:de gång, men Elina tror inte på att hon jobbar över på riktigt, hon vet nog vad hennes mamma igentligen gör, och det äcklar henne så jälva mycket. Mm då vet jag, svarar Elina tillbaka, sen lägger hon på luren med en kraftig smäll, av ilska, sen tar hon ett djupt andetag och blundar, sen tittar hon ut, solen är fortförnade stark. Hon tar sitt rakblad, hållden den i handen ett bra tag, hennes mörka ögon, har blicken på den.. hon ska se. att det fortförande finns lite blod kvar på den, hon torkar bort blodet med tröjkanten.
Elina önskar att hon en dag, kan slippa striden med rakbladet, och att hon kan gå vidare. Hon önskar att hon kan vara lika stark som solen.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
xTiNGELiNG - 17 mar 08 - 19:36
Du lyckas förmedla känslor väldigt bra, även om du skriver riktigt slarvigt. Det är mycket stavfel, gramatiska fel, upprepningar osv, det är synd, för den hade varit oändligt mycket bättre utan de små felen. Att skriva i ett dokument med ordbehandlare som rättar stavningen och så är alltid att rekommendera.
Men jag tycker absolut att du ska fortsätta skriva, du är riktigt duktig!
Lightdarling - 11 feb 08 - 19:26
jag förstår,stackars elina//Lightdarling<3
MadeByMistake - 10 feb 08 - 22:11
så jävla bra skrivet asså <33 du måste fortsätta skriva <33 Vackert Gumman <3 rikigt vackert <3
YourRomance - 4 feb 08 - 20:58- Betyg:
så otroligt starkt skrivet !
vad synd om elina :'( så jävla bra skrivet !!! <333
Lightdarling - 3 feb 08 - 19:13
Så hemskt!//Lightdarling<3

Skriven av
xXJoinTheShitxX
3 feb 08 - 18:58
(Har blivit läst 310 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord