Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

28 - Hata är ett starkt ord [TH fic]

Del tjugoåtta – För oss

(Sofia)

- Vad sa du? upprepade jag. Jag hade vänt mig om och stod nu och såg rakt på honom ännu en gång. Hur kunde man vara så fin? Hur kunde man ha så jobbigt rätt i allting? Och hur kunde en kille vara en sån… perfekt människa? Jag förstod det bara inte.
- Du hörde vad jag sa, sa Gustav kallt.
- Och vad fan menar du med det? sa jag ilsket. Jag var arg på honom för att han tog orden ur mig. Jag var arg på honom för att han hade rätt.
- Du är rädd för sanningen Sofia, så jävla rädd att det är konstigt att du inte skakar. Det är därför du inte tål Bill, eller Tom eller Georg heller för den delen. De är sig själva, de vågar vara sanna. Du vägrade acceptera mig för den jag var, du ville bara ha den Gustav som du hade skapat i ditt huvud. Allt är inte svartvitt, fattar du inte det? Och alla är inte så jävla fejkade som du, sa han och såg trotsigt på mig. Eller, jag vet inte om det var trotsigt. Mer… bestämt. Eller nej, jag vet inte hur jag ska förklara, men det fanns något i hans ögon som jag aldrig hade sett där förut. Det var något nytt. Något som jag inte visste vad det var och inte heller skulle lista ut. Det var bortom sånt jag visste.
- Jag… jag är inte rädd för sanningen, sa jag och kände tårarna bränna bakom ögonlocken men nu var min aggressivitet borta. Det fanns bara tvekan och osäkerhet kvar. Och jag visste att jag inte kunde dölja det.
- Inte? sa Gustav med höjda ögonbryn, och jag förstod att han inte trodde mig, med all rätt.
- Jag… Gustav… jag…
- Om du inte är rädd för sanningen, vad fan är du rädd för då? avbröt han mig och verkade inte ha någon lust att höra några dåliga, improviserade ursäkter från mig.
- Jag är rädd för… för dig, viskade jag och kände den varma, salta tåren lämna min ögonvrå.
Fan fan fan
Gustav svarade inte. Han bara gick metrarna fram till mig i fyra steg och la armarna om mig. Jag förstod först inte att jag befann mig mitt i en av hans varma kramar och var lite förvirrad över hans plötsliga rörelse, men när jag väl förstod det så blev jag alldeles varm inombords och tårarna trängde allt snabbare ut ur mina ögon.
- Såja, såja, mumlade Gustav och strök mig över håret. Jag hulkade och snyftade och borrade in ansiktet i hans t-shirt. Därmed blev hela hans axel antagligen genomvåt, men ingen av oss brydde sig om det. Jag blundade och drog in Gustav-lukten, och ärligt talat så lugnade det ner mig lite.
Jag sa inget. Han sa inget. Vi bara stod och höll om varandra. Eller, han höll om mig och jag höll krampaktigt fast i honom för att han inte skulle släppa. Släppte han mig skulle det innebära slutet. Det visste jag.
Men när Gustav väl började prata, så släppte han mig inte. Han pratade mot mitt hår så att det blev mer mummel, men jag hörde ändå vad han sa, och orden fyllde mig med glädje.
- Sofia, jag gillar dig. Jag gillar dig verkligen, mumlade han.
- Jag gillar dig… snyftade jag och kände det som om någon höll upp ett manuskript framför mig. Det var precis som en film, fast ändå så verkligt.
- Men du förstår väl varför jag inte bara kan låtsas som ingenting? fortsatte Gustav. Jag önskade att han inte hade sagt något, men den här gången reagerade jag inte med ilska. Jag nickade bara olyckligt.
- Och du förstår att det kommer ta tid för mig att… att…
Han avbröt sig. Visste tydligen inte hur han skulle fortsätta. Jag sa inget. Fingrarna som vilade på hans axel grep tag om tyget i tröjan och kramade det så hårt att jag kunde känna naglarna borras in i min handflata.
- Sofia, du gör mig så jävla förvirrad. Jag är as förbannad på dig, samtidigt som jag bara vill hålla om dig och krama ihjäl dig, sa Gustav och la sen till: Jag vet inte hur jag ska göra.
- Ge mig en chans till… viskade jag rossligt på grund av gråten.
- Vad sa du? frågade Gustav och jag harklade mig så att rösten blev någorlunda normal igen.
- Förlåt mig, och ge mig en chans till… viskade jag, men det var fortfarande knappt hörbart. Men Gustav verkade ändå förstå, för han såg förundrat ner på mig och verkade genomföra någon slags inre kamp.
Jag visste vad jag hade begärt av honom. Och jag visste hur svårt det måste vara för honom. I alla fall om han talade sanning. Om han gillade mig och ville hålla om mig, och det var sant, så skulle Sprethåret och kompani antagligen tro att han var sinnessjuk, med all förståelse.
- Okej, sa Gustav plötsligt. Jag ger oss en chans till, för jag vill att det ska fungera, sa Gustav och böjde ner huvudet lite så att han mötte min blick.
- Gustav… skulle du… göra det? På riktigt? stammade jag, som totalt hade tappat talförmågan av all förvåning. Gustav nickade och la sin hand på min kind.
- På ett villkor, sa han sen.
- Vad?
- Att du ber Bill och de andra om ursäkt.
Vid de orden backade jag undan och spärrade upp ögonen av förvåning. Skulle jag be Spretis om ursäkt? Ursäkt för vad?
- Säg att du skojar, sa jag med fasa i rösten. Förlåt var nog ett av de mest värdelösa orden i mitt liv. Jag klarade inte av det, och hade själv aldrig använt det. Jag bad aldrig om ursäkt. Det var mitt motto. Jag bad inte om ursäkt utan stod för vad jag gjorde. Och Gustav begärde att jag skulle ändra den rutinen nu helt plötsligt?
- Jag är fullt seriös. Du ska be dem om ursäkt. Annars kommer det aldrig att funka.
- Men Gustav… jag kan bara inte…
- Då kan vi lika gärna ge upp. Det är det enda vi kan göra. Sofia, jag vill inte välja mellan er, men om jag var tvungen så skulle jag utan tvekan välja dem. Så snälla, snälla prata med dem. Det är i alla fall värt ett försök? sa Gustav och såg på mig med hundögon. Men bara att tänka ordet gav mig gåshud. Och att säga det till Spretis… det var nog den värsta mardrömmen man kunde drömma.
- Jag kan inte Gustav… det är…
- Kan du inte göra det? För min skull? sa Gustav. Jag suckade, tog ett djupt andetag, blundade och nickade sakta och motvilligt. Gustav la händerna på mina axlar och drog mig intill sig igen, men den här gången var det inte lika njutbart som tidigare. Det fanns ingen Gustav-lukt att dra in längre, för det enda jag tänkte på var det nyss givna löftet. Vad hade jag gjort egentligen? Varför hade jag lovat något som jag ändå inte skulle kunna hålla?
Gustav drog en lättad suck.
- Jag har saknat dig, sa han med svag röst mot mitt öra och en välbehaglig rysning gick igenom hela min kropp. En sak var i alla fall säker. Gustav hatade mig inte längre.

HAH jag är stolt! Jag lyckades få det rätt så bra utan att det blev alldeles för mycket amerikansk romantisk smörig ... jag vet inte xD men hur som helst, hoppas ni tycker likadant
Tack så jätte mycket Tone (sockervaddsmoln) som gav mig hjälp och inspiration till den här delen <33 utan dig hade det tagit MKT lång tid.
Se så, dags att kommentera (a)
Kramar Jamie <3

Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
sandruskapuska - 2 dec 08 - 06:50- Betyg:
sumpa inte din chans nu <3
kaitox - 9 apr 08 - 07:28- Betyg:
Jättebra xDDD
eddra - 28 mar 08 - 15:17- Betyg:
Spretis xD
foreversacred - 23 mar 08 - 19:29
naw så gulligt
BlodRosen - 13 feb 08 - 19:59- Betyg:
Underbarast!<33
turbo001 - 5 feb 08 - 15:08- Betyg:
åhhh.!!! vad gulligt!!! men nu Sofia fixa det för Gustavs skull!!!
chulia - 3 feb 08 - 22:54
svartiris: hah, tack x) nästa blir Bill dårå, men ja. Du får hålla ut
Prickigthallon: Tack. Jaa, som alltid låter jag fingrarna säga sitt ^^ <3
JennnyJ: Tack <3 Men du skriver redan bättre än mig ^^ GRYMT mycket bättre. Remi, du är fan nästa JK
Ciissii: Taack :)<3 Jo alltså, jag skriver ju på natten dåva, och på natten är det som att tankarna / känslorna vaknar och bara skriker på att få komma ut. Och det här är enda sättet... ^^ Tack iallafall <3 Kul att du gillar det.
Ciissii - 3 feb 08 - 22:27- Betyg:
Du skriver helt underbart, :) Klart du ska vara stolt,
du skriver som en gud. Helt underbart, du får ut all
känsla på så bra sätt. Längtar till fortsättning <3
JennnyJ - 3 feb 08 - 20:10- Betyg:
Du skriver så underbart gumms!! :O :P seriöst, du du... åååh!
Lugnt att du ska va stolt! :| seriöst, den va underbar! :O :P
Ååååh, du skriver ju så sjukt bra ! :O .. seriöst, vill skriva som dig :O :P <3333JvJ [haha min syrra vettni ^^ xD <3]
prickigthallon - 3 feb 08 - 19:10- Betyg:
GASH! Jamienötsöt, du lyckades ju få till det så jävla sepebra att det inte är sant! <33 Hur lyckas du? :) <3
svartiris - 3 feb 08 - 19:03- Betyg:
najjsigt, längtar efter mer sofia-del, skriv mkt sån! Det är juh mkt bättre!
chulia - 3 feb 08 - 17:34
Ifos95: hah :) tack, mer påväg <3
tomatface: mer påväg. Tusentack<3
tomatface - 3 feb 08 - 16:53- Betyg:
så jävla fucking BRA ! vill ha mer ! :D
Ifos95 - 3 feb 08 - 16:28- Betyg:
Man blir ju lix tårögd här! Så gulligt och sorgligt som det blev.

Du skiver så bra att man bara vill ha mer. Så mer, nu?
/Kitty
chulia - 3 feb 08 - 16:18
MeinEngel: Tack :) <3 haha spretis ^^ jag orkade inte skriva hela x)
Mp3: Tack :)<3
Heartbeat: aaw :D *glad* HAHAH xD eller hur, Gustav har flickvän! men alltså, tja. jag är helt insatt själv. skulle skriva en dikt i svenskan, men jag började babbla på om Gustav och Sofia istället x) Hur som helst, takc så jätte mycket. jag blir galet glad :)
Fortess: Tom har visst ngn. Han har mig MOHAHAHHAHA *ditt flumm påverkar mig* men alltså, xD tack så mkt. och ja, det är ju alltid värt ett försök xD
xxNeaxx: tack<3
woops: Mahha xD tack. Avundsjuka på mig som får massaaaa bra kommentarer ! :D *förlåt, ska inte vara så självgod* tack iaf <33
Solstorm: TAAAACK<3 :D
Solstorm - 3 feb 08 - 16:09- Betyg:
awww... alltså aögoinaweöoifjmaoigögmj
= mig inte veta vad mig ska säga xD Du vara expert på ta bort min talförmåga (eller.. skrivförmåga? xD).
Men eey.. alltså.. du skriver FÖR bra<33 Det är så jädra bäst, att jag som sagt.. inte vet vad jag ska säga<3333 EYYY<333
woops - 3 feb 08 - 16:07
Naaaaw, vad FINT :'O Mkt avundsjuka på dig, som skriver så otroligt bra ;S MEN, avundsjuka på mig, för du kan inte njuta av dina egna verk lika mycket som jag kan (A) av dina alltså xD
FortessOfTears - 3 feb 08 - 14:39
Din duktiga lilla banan :D Bara för att jag hittade lite kul läsning blidde jag piggare xD Men...men nu blir det ingen "Reden 2" alls för mig o.O Georg har ju tjötbruden, och Bill har Tyra, och TOM! Tomie har ingen va? Eller...? Mitt minne sviker mig igen, men skitsamma. Det här är helt.. MADAGASKAR! <33 Om inte jag får byta plats med Tyra byter jag gärna plats med Sofia då va, EFTER att hon har bett om ursäkt (A) xD Jaja, det här var lika underbart och känsloframkallande som alla dina verk :D <33 *klappa på huvudet* ÄLSKA <33333
Mp3 - 3 feb 08 - 14:26
Myckt myckt myckt bra Jamie. Jag tycker att denna del blev grymmat bra :D <33<3<33< ÄLSAK!!!!!1 mera snart ? (AAAAAA9
mikaelanystrom - 3 feb 08 - 13:53- Betyg:
Så himla braaa:O:D Tycker precis som du.
Men om hon lyckas be honom om ursäkt (vilket jag absolut tycker att hon ska göra xD) så kanske hon sedan ser att han är precis som alla andra och inte så "farlig" som hon säkert tror.
Hon är ju väldigt ytlig xD! haha!
Underbar del, älskar denna bara mer mer (om de nu är möjligt):D
chulia - 3 feb 08 - 13:47
M-424: HAH xD TAck skriver fortsättningen nu. haha, jag är lika flumm och jag vaknade för typ två timmar sen (a) x)
TereseHenriksson: guud... tack så jätte mycket :)<<3 vad glad jag blir. men dö inte (a)
Mangasagan: tack :) okej, ät gott :)
Tjoh: Tack :D
tjoh - 3 feb 08 - 13:39
SÅ BRA :D !
Mangasagan - 3 feb 08 - 13:33- Betyg:
Jättebra<3<3<3 Men ska äta nu så jag hinner inte skriva mer:(
Du är bäst iaf:D
TereseHenriksson - 3 feb 08 - 13:31- Betyg:
UNDERBART! Det är som om läsa en bok av världens kändaste författare som alla gillar dens böcker, och jag vill aldrig att den här "boken" ska ta slut! Fortsätt skriva på nästa del så fort som möjligt, annars dööööör jag!
Du har verkligen fått till det, IGEN!

<333333 <333333 <333333
M-424 - 3 feb 08 - 13:31
Och så ger jag mig själv betyg -.-' mycket flumm idag.. kan skylla på huvudvärk och jag vakna typ för 30 minuter sen. Nu har du fått 3 kommentarer i rad :-O. Hur som helst, fortsätt snart!<3
M-424 - 3 feb 08 - 13:29- Betyg:
Och jag var först haha xD *stolt* <3
M-424 - 3 feb 08 - 13:28- Betyg:
Mycket bra:) Denna del liknar en romantisk film som jag kollade igår haha x'D
AYAAH (nytt ord?) fortsätt typ.. nu!<3

Skriven av
chulia
3 feb 08 - 13:17
(Har blivit läst 426 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord