Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

20 - Hata är ett starkt ord [TH fic]

Hej nu är Jamie tillbaka igen. Förlåt att det har dröjt ett tag, men den jävla skolan har varit ivägen (ursäkta, men det är faktiskt precis vad jag tycker just nu) dessutom har jag spånat ideer på min nya "något nytt" (skamlös reklam här alltså xD) Öhm... tjaa, det är väl bara att läsa då antar jag. Tack också FortressOfTears som har hjälpt mig lite med den här under denna nattliga diskussion ^^ Jaja, läs nu innan jag snackar bort er totalt xD

Del tjugo – Dålig hårdag


(Bill)

Ont i huvudet. Det hade jag. Riktigt jävla ont, om jag ska vara ärlig. Jag slog upp ögonen och insåg till min förvåning att jag låg i en soffa med en filt över mig, fortfarande påklädd. Och inte alls befann mig i min egen mjuka hotellsäng med täcke och kudde. En hård soffa i ett stökigt rum som var misstänkt likt det som Tom hade lyckats roffa åt sig på hotellet. Okej, jag kanske överdrev lite. Han blev faktiskt tilldelad rummet, men det såg definitivt inte ut som när han hade fått det.
- Hjälp, du sov längre än mig! hördes Toms röst någonstans rätt långt bortifrån. Jag lyfte upp huvudet och såg mig omkring. Allt var på något sätt suddigt, och jag anade att jag inte var helt nykter.
Det påståendet bekräftades av ett antal tomma ölflaskor som stod på golvet och soffbordet. Jag vägrade att räkna dem då jag visste att det bara skulle ge mig dåligt samvete. Jag hade helt klart druckit mer än jag borde ha gjort kvällen innan.
- God morgon på dig med, stönade jag då Tom kom och slängde en våt handduk över mitt ansikte som antagligen använts till att torka hans hår med. Hur han nu lyckades med det, på grund av de där jäkla dreadsen. Det borde ju vara nästintill omöjligt.
Jag skakade av mig handduken så att den föll ner på golvet och det klirrade lite när den landade på några av de tomma, bruna ölflaskorna.
- Morgon och morgon… klockan är halv fem, sa Tom och flinade.
- Va? Du skojar… Jag som ville ha frukost, suckade jag bekymrat innan jag slängde benen över soffkanten och drog händerna över ansiktet. Jag kunde inte ha sovit bort den här dagen också.
- Här, sa Tom uppmuntrande och ställde ner en Red Bull framför mig innan jag i ögonvrån såg hur han drog på sig en stor vit t-shirt. Jag såg frågande på den.
- Va? sa jag och bytte underhållning och såg på Tom istället.
- Frukost! sa han minst lika frågande och gjorde en menande gest händerna. Han såg på mig som om jag var helt dum i huvudet och drog sen på en keps över håret, som bergsäkert fortfarande inte var torrt.
- Red Bull är inte frukost, sa jag bestämt och sneglade på burken framför mig.
- Vad som helst är frukost, bara du äter det mär du vaknar, sa Tom i en förklarande ton och himlade med ögonen. Och som vanligt, fick han mig att tänka efter. Något han ständigt lyckas med.
Egentligen så hade han ju rätt. Om jag så åt glass precis när jag vaknat så kunde jag ju kalla det för min frukost, men … man kunde väl inte dricka vad som helst till frukost? Någon måtta fick det väl ändå vara?
Jag ryckte uppgivet på axlarna då jag förstod att jag var för hungrig och nyvaken för att tänka över huvud taget. Jag tog burken, öppnade den och började hälla i mig innehållet. Och ärligt talat, så var det precis vad jag behövde då.
Huvudet klarnade nästan direkt när magen nu var fylld och minnen från gårdagskvällen började dyka upp i mitt huvud. Alla fyra hade suttit här inne, på Toms rum och…
Jag tänkte efter så det knakade i hela huvudet. Hur hade jag kunnat bli såhär full egentligen? Det kunde jag ju bara ha blivit om jag var ute och festade, för ett hotellrum… Vilket liv hade man egentligen?
- Du var hård på ölen igår, sa Tom och jag kunde inte låta bli att för hundrade gången fundera på om han var tankeläsare eller liknande. Det hände alldeles för ofta att han sa det jag satt och tänkte på.
Jag vände mig om och mötte hans blick. I hans ansikte fanns inte mycket annat än ett stort flin.
- Var jag inte alls det, sa jag i brist på annat att säga och reste mig upp. Tom skrattade lite muntert när jag gick in på toaletten. Så typiskt honom att påpeka såna saker dagen efter, då man minst behövde höra det. Jag drog på kranen och vred upp den så att det blev ljummet vatten, men ångrade mig sen och drog över den till iskall. Jag behövde piggna till ordentligt. Jag fyllde händerna med det iskalla vattnet och räknade tyst till tre innan jag gnuggade ut det i ansiktet.
Precis som jag hade räknat med så ryckte jag nästan till så fort vattnet rörde mitt ansikte, men efter en liten stund så vande jag mig och tillät mig själv att gnugga bort det utsmetade sminket.
I samma stund som jag slöt ögonen hoppade en bild upp i huvudet på mig. Jag satt framför TV:n och Gustav och jag hade varsin spelkontroll i handen. Bakom oss satt Georg och Tom uppflugna i soffan med varsin ölflaska och tittade på när vi spelade. På TV:n var det inget annat än datagjorda små figurer som satt i bilar och åkte runt, runt på en bana. Vi spelade Mariokart, och Gustav ledde.
Jag stängde snabbt av vattnet, torkade ansiktet med en handduk som hängde på väggen och slog upp ögonen. Jag stormade ut ur badrummet och kom förskräckt ut till Tom som nu, för en gångs skull, höll på att städa upp lite i sitt enormt stökiga rum.
- Jag förlorade! sa jag högt och förtvivlat till honom. Han såg förvånat upp från golvet som han gick och rensade från skräp och mötte min blick.
- Mariokart? sa han frågande.
- Ja! sa jag som blev mer och mer irriterad på honom för att han inte förstod direkt. Men han verkade inte direkt märka det för plötsligt började han skratta.
- Ja, det gjorde du. Stort dessutom, du kom på sista plats varje gång, sa han glatt och ställde upp några tomma ölflaskor på en byrå.
- Nej… inte varje gång, det kan jag inte ha gjort, sa jag mer bedjande än något annat.
- Jodå, du gjorde bort dig rejält eftersom du påstod att du var mästare i Mariokart och aldrig någonsin i hela ditt liv hade förlorat, vilket jag bara vill poängtera att det är en stor lögn. Jag vann varje gång när vi var små.
- Nej! Det där är inte sant! Jag… började jag men hann inte längre när dörren öppnades och Georg visade sig i dörröppningen.
- Tjena jag ska iväg till Estelle ett tag, sa han sakligt och sneglade på sig själv i spegeln som satt bredvid honom på väggen.
- Estelle? sa jag och Tom i en mun. Georg suckade och himlade med ögonen.
- Ja, Estelle. Den där tjejen som jag var med i baren när ni två småttingar lekte detektiver, sa han med ett flin när han nämnde mig och Tom.
- Åh! När vi var Herlock…
- Nej, Bill. Glöm det där, sa Tom som tydligen inte ville bli påmind. Han vände sig mot Georg istället och såg frågande på honom. Han skrattade bara men verkade inte ha en tanke på att lämna rummet.
- Jaha… men gå du, det är okej för oss, sa Tom halvt förvirrat när han antagligen inte förstod varför Georg var kvar.
- Njaa, alltså… Hon bad mig ta med någon av er, sa han och leendet var med ens borta.
- En av oss? sa jag förvånat.
- Ja… eller, en i bandet, och Gustav har liksom försvunnit lite, jag börjar fundera på om den där ilskna tjejen har kidnappat honom… Men hur som helst, så måste någon av er följa med, sa Georg och kollade på var och en av oss.
Jag såg på Tom som såg tillbaka på mig, jag visste att ingen av oss egentligen hade lust att följa med Georg och hans flickvän, men vad gör man inte för sina kompisar?
- Jag kan offra mig, sa jag då Tom inte verkade göra minsta ansträngning för att ta platsen.
- Schyst, sa Georg lättat och gav mig ett tacksamt leende.
- Ja då, men hångla inte sönder varandra framför mig bara, sa jag mest på skämt till Georg som såg alldeles för oskyldig ut.
- Vi? Nej då. Vi ska bara samtala och vara sociala, försäkrade han mig med rätt hurtig ton som fick mig att tvivla mer än vanligt. När Georg var för säker på någonting kunde man räkna med att det egentligen gällde motsatsen. Så mycket hade jag lärt mig under våra år av vänskap.
Tom hade tydligen tänkt samma sak för han frustade till i något slags skrattliknande… läte? Jag såg frågande på honom och han hade den där busiga eller retsamma gnistan i ögonen, som var alltför välkänd hos Tom.
- Som om Georg skulle kunna hålla sig borta från den där tjejen, flinade han och fortsatte plocka ölflaskor. (Hjälp vad vi måste ha druckit!)
Georg höjde ögonbrynen, men kunde inte motverka flinet som spred sig i hans ansikte, trots att han lät gravallvarlig när han öppnade munnen och pratade ett ögonblick senare.
- Ursäkta, men vad menar du med det? Är du lite avundsjuk va? sa han och fick en irriterad blick av Tom som svar.
- Nej, jag menade inte så. Jag syftade mer på att hon hade jävligt snygga… Han kom av sig och gav mig en hjälpsökande blick, men jag var lite för trög för att inte fatta det förrän Georg hade öppnat munnen och börjat prata igen.
- Perversa jävel, det är tur att det inte är du som ska med, Tom, sa Georg med ett litet skratt på slutet innan han greppade min arm och drog med mig bort i riktning mot dörren. Jag följde lugnt efter honom, smått road över Toms något generade ansiktsuttryck. Ja, jag kanske är en rätt hemsk tvillingbror egentligen, som skrattar åt att han gör bort sig, men det var ju inför Georg. Och det går inte att göra bort sig så himla mycket inför Georg.
Men den roade känslan i mig byttes snart ut mot ren panik när jag förstod att Georg faktiskt hade dragit med mig ut genom dörren och att jag var fullt ostylad och antagligen såg för jävlig ut.
- Vänta här nu! Vart är vi på väg? sa jag bestört och tvärstannade.
- Öhm… Estelle?
- Men… jag har ju inget smink eller någonting! Vi måste in på mitt rum Georg! sa jag och pekade i riktning mot mitt rum som låg åt andra hållet. Georg suckade högt och verkade inte det minsta intresserad av att jag skulle sminka mig.
- Nej, det måste vi inte. Kom nu, sa han otåligt.
- Men Ge… titta på mitt hår, kved jag och drog i mitt svarta hår bara för att han skulle förstå vad jag menade. Han höjde ögonbrynen och såg granskande på mig från topp till tå. Som om han synade mig noga för att se vad jag gick för. Eller bara för att… ja, vad gjorde han det för egentligen?
- Det är tur för dig att hästsvans faktiskt existerar i min verklighet, suckade han och började dra av sig den grå huvtröjan han hade på sig och räckte över den till mig. Jag tog tacksamt emot den samtidigt som jag konstaterade att han mycket riktigt hade en hästsvans i nacken, som alltid när han hade en dålig hårdag.
Jag drog tröjan över huvudet, och även om den var en aning stor så var det bättre än ingenting. Jag drog upp luvan och dolde på så sätt mitt eget hår som antagligen såg helt hemskt ut, och hoppades att tröjan som spred Georglukten åtminstone dolde lite av den äckliga svettlukten jag själv bar omkring på.
- Tack, du gör min dag, sa jag tacksamt mot honom när jag försäkrat mig om att håret inte låg knasigt eller att man såg mitt ansikte alltför bra bakom luvan. Georg himlade bara med ögonen och fortsatte dra i mig.
Han påminde faktiskt väldigt mycket om hur Tom var när vi var mindre varje gång vi gick förbi affärer som sålde gitarrer och andra instrument. Han hade dragit precis lika mycket i mig och vägrat släppa mig förrän han fått mig att lova att vi skulle gå in där. Jag log lite åt minnet innan jag återkom till verkligheten och nästan ramlade omkull då Georg drog med mig runt ett hörn utan att se sig om och ett välbekant röd kalufs dök upp framför mig innan ett par ännu mer välbekanta ögon syntes igenom håret som hade rufsats upp och nu hängde som lugg för ögonen. Men de där ögonen, som tydligen hade en förmåga att lysa igenom, syntes på lång väg och jag kände mig märkligt behaglig när jag stod där och stirrade på det röda mot det blå medan Georg inte tycktes förstå någonting.

Tja, det där blev ju en rätt lång del egentligen :) Kommentarer på det...? (a) x) kramaar Jamie<33 :)
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
sandruskapuska - 2 dec 08 - 05:57- Betyg:
niceeee <3
foreversacred - 22 mar 08 - 13:06- Betyg:
haha den e bra
BlodRosen - 29 jan 08 - 17:09- Betyg:
ÄLSKA!Skita braaaaa!^^
Mp3 - 22 jan 08 - 23:11
Åh ÄLSKA! <3<3<3 :) <33 Jaaaaaamie, du skriver sjukligt och äckligt bra <3<3<3 (hinner inte kommentera mer, måsdte komma ikapp ;) ) <3<3
M-424 - 17 jan 08 - 19:20- Betyg:
Jättebraa:) Fortsätt, <3
chulia - 16 jan 08 - 23:13
_sarisen_: oj! shit, det är ju många delar.. ^^ jaha, ehm. Tack Sirius, tack dig :) mer är påväg, är snart klar. Tusen tack <33
iqtomten: mahha x) tack, mer påväg
tomatface: tack! Mer kommer!
tomatface - 16 jan 08 - 22:08- Betyg:
så bra ! :D MER !
iqtomten - 16 jan 08 - 21:06
meeer *dreglar* hehe.. :D
MuppJenny - 16 jan 08 - 18:59- Betyg:
YAAY!!! Ny del!! VF HAR DU INT SAGT TILL!??????!!!! *gråta* Janne lessen :'(
Aja, jag får väl trösta mig med att det e så jävla bra :D <333333333333333
_sarisen_ - 15 jan 08 - 23:33- Betyg:
FAB VA BRA DEN E!!!
har läst hela nu ikväll *stolt* Sirius tipsade mig <333
i vanliga fall gillar jag inte th så där jätte mkt men du skriver skit bra!!!
Älskar den vill bara ha mer <3333
P.S att jag inte komentera på dom andra kapitlerna va för jag va tvungen o ha mer xD o ville bara fortsätta läsa
<333
chulia - 15 jan 08 - 21:20
tjoh: joo, de låter bekant x) men taack<3
prickigthallon: aawi<33 detsamma! tack så mkt
xxNeaxx: tack! :D mahha, Gustav is kattnappad ^^ xD nejdå, men ni får vänta spänt. och bli inte en naken kyckling bara. Det lät obehagligt på ngt sätt x) Tack iallafall!
prickigthallon - 15 jan 08 - 20:53- Betyg:
Miiiiiiiiiiiiiiep :D:D <33333 Du gör mig lycklig, nöt <33
SEPEBRA som vanligt :)
tjoh - 15 jan 08 - 20:35- Betyg:
oj så bra ! <33333 jag älskar det du skriver människa! (har nån sagt det förut maybe? annars äre på tiden!!!)MEEEERA:D !
chulia - 15 jan 08 - 19:26
etsigav: tack!
mikaelanystrom: Haha, ajdå. Den var lång på word iallafall. Men Sofia är i nästa del iaf. Tack!
eddra: Attans, okej. Men tack så mkt! <3
eddra - 15 jan 08 - 19:19- Betyg:
tyckte den var alldeles för kort, vill läsa den här förevigt
så bra är den!!
mikaelanystrom - 15 jan 08 - 18:44- Betyg:
Tycker inte den var så lång:o skulle kunna läsa flera kilometer långa delar med denna novellen! Jag älskar den!
SNÄLLA säg att fortsättning kommer snart:O? Vill veta vad som händer mellan Gustav och Sofia ju * otålig *
etsigav - 15 jan 08 - 17:30
jättebra :D
chulia - 15 jan 08 - 17:15
Ciissii: Tack!
Solstorm: hah, tack! :)
Svartiris: joo, lite kanske ^^ har dålig fantasi x) men om du menar sofia så håller jag på att skriva ur hennes synvinkel nu. :) Tack så mkt!
Hannis01: aaw, jo det är det <3 tack
Lillen94: Mer påväg
JennnyJ: hahah xD Jag antar utmaningen! Svenska? xD tack<3
Ifos95: aaw <33
Mangasagan: Taack! :) jag fortsätter ;)
woops: ja du.. jag vet inte riktigt x) det blir som det blir, typ. haha, jorå. Ansträng dig lite mer så hittar du säkert ngt, men det spelar ingen roll :) så länge du kommenterar xD för dina kommentarer = <33 tack!
woops - 15 jan 08 - 17:05
Hur lyckas du alltid göra det så underbart bra?
Märker att jag måste lägga ned min plan att hitta något dåligt i varje text xD
För du är grymt bra (: <3
Mangasagan - 15 jan 08 - 17:01- Betyg:
wow, Überbra<3<3 Som vanligt då xD
Fortsätt nu!!! :D<3
Ifos95 - 15 jan 08 - 15:24- Betyg:
...mållös...
JennnyJ - 15 jan 08 - 15:24- Betyg:
GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH! LILY IS BACK! :D x)
Haha mkt bra... Åwie, han förlooora på Mariokart! x'D Jag ÄGER på det... kän dig utmanad när du nån gång skulle titta förbi hos oss xD ... Men mer nu ditt bananskal... SVENSKAAA! :| <3
Hannis01 - 15 jan 08 - 13:44- Betyg:
skit bra.. älska är ett starkt ord med :P
svartiris - 15 jan 08 - 10:44- Betyg:
haha skitbra, lite uppenbart men bra ändå!
Kommer det inte mer om hon konstiga tjejen btw?
Solstorm - 15 jan 08 - 09:43- Betyg:
grymt jädra bajs-bra :D <3333
Ciissii - 15 jan 08 - 00:47- Betyg:
Underbart bra ;) Fortsätt!
chulia - 14 jan 08 - 23:50
selleberg: usch usch usch, jag vill inte ha apelsinskal i huvudet xS uäk! Mer kommer! tack xD <3

FortessOfTears: wiie :) ja det fick du för jag var faktiskt i desperat behov av hjälp, men du räddade mig x) *puuh* jag skyndar! tack så mkt<33 sötpaprika xD
FortessOfTears - 14 jan 08 - 23:47
Åeh, VARSEGOO :D <3
Jag visste att det skulle bli bra, allt du skriver blir bra ^^
Och jag känner mig en aning stolt som har läst den första halvan innan alla andra :D *Räcka ut tungan*
Underbaart är det här :D <3333333
Muhahah, nu får du skynda på med nästa del :D
Selleberg - 14 jan 08 - 23:45- Betyg:
Underbart:) Mer annars får du gammalt apelsinskal i huvudet
och dricka som jag gjort
Inte rekommenderat om man säger så
Så på svenska: Meeeeeeera

Skriven av
chulia
14 jan 08 - 23:34
(Har blivit läst 487 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord