Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Nytt Liv

Okej, så här blir det. Jag lägger ut den här första delen och så får ni säga vad ni tycker. Verkar det inte särskilt intressant så lägger jag ner det och börjar på något nytt, men blir det många kommentarer och jag märker att det uppskattas så fortsätter jag. En provdel helt enkelt. Kramar Mvh Chulia

Solljuset letade sig in genom de fördragna gardinerna och bländade henne i form av smala strålar. De träffade henne rakt i ansiktet och det var helt enkelt omöjligt att somna om. Katrin vände sig om i sängen och hade tänkt sig att studera honom när han sov. Dessvärre låg han inte där, till vänster om henne. Han var borta.
Hon satte sig upp i sängen och gäspade stort. Kastade en blick på klockradion som stod på det slitna nattduksbordet.
11.07
Hon dinglade lite med fötterna utanför sängkanten, likt ett sjuårigtbarn som vaknade tidigt en lördagsmorgon, långt innan dess föräldrar var vakna, för att sen tassa på nakna fötter genom rummet och slå på TV:n. Hon log lite åt tanken. Den verkade oerhört bekant. Hon tvingade undan det genom att skaka på huvudet innan hon hoppade i sina tofflor och drog på sig den vita morgonrocken som låg slängd på en stol. Hon gled långsamt ut ur rummet, och försökte förtvivlat att inte se sig i spegeln. Ville inte veta. Den senaste tiden hade hon mått alltför dåligt. Hon hade trott att detta skulle hjälpa, men hon kände inte vad hon trodde att hon skulle känna. Hon kom snart ut i hallen. Såg hunden ligga på sin matta. Han såg upp på henne när hon släpade sig förbi, suckade lite och la sen ner huvudet på golvet igen.
Hon gick in i köket, där han stod. Hennes ex man. Mads Nielsen. Hans långa och muskulösa rygg var vänd mot henne och han verkade inte ha märkt henne. Han visslade glatt. Hade hon inte helt fel, visslade han en dansk snapsvisa.
”Frukost?” sa hon efter att ha betraktat honom ett tag. Han vände sig snabbt om och såg på henne. Ett leende spred sig snabbt i hans ansikte.
”Japp”, sa han. Hon nickade och gick lugnt fram till honom. La armarna om honom och drog in hans doft. Det luktade förr. Den tid då allt varit bra. Den tid som det hade vart de tre. Bara de tre och inga problem.
”På balkongen?” frågade han på renaste danska och kysste henne lätt på munnen. Hon log tillbaka mot honom.
”Ja, på balkongen”, mumlade hon innan hon fick ännu en kyss, en aning längre den här gången.

En liten stund senare satt dom på hans balkong och åt av brödet och påläggen och de frasiga weinerbröden som låg i brödkorgen. Katrin såg ut över Köpenhamn som var upplyst av förmiddagssolen. Hon suckade. Köpenhamn var vackert.
”Vad tänker du på?” frågade Mads bredvid henne. Hon vred huvudet åt hans håll och det ryckte i mungiporna, men hon kunde inte le.
”Henne”, sa hon tyst. Mads egna leende slocknade direkt. Han låtsades som ingenting, men hon visste att han tänkte på det hela tiden.
”Det är ett år sen hon åkte”, muttrade Mads.
”Du tänker ofta på henne, eller hur?” frågade Katrin. Mads nickade långsamt samtidigt som han letade efter något med blicken mellan gångtrafikanterna nedanför.
”Alltid”, sa han efter en stund. Katrin svarade inte. Kände igen sig alltför väl. ”Ibland undrar jag varför hon kom.” Hon såg upp på honom.

”För att få en fristad. Vara borta från mig”, svarade hon. Mads gav henne en hastig blick.
”Men hon var här en dag, sen stack hon. Eller dom”, rättade han sig. Katrin drog ännu en djup suck. Det var nu drygt ett år sedan hennes dotter, Elina, kommit hem till Mads i köpenhamn. Efter ett tag hade även hennes pojkvän kommit. Och Agnes, hennes bästa vän. Katrin suckade. Hon kände verkligenintesin dotter. Hon visste inte ens att hon hade någon pojkvän. Hon fick reda på det först efteråt.
”Det var inte hans fel om du tror det”, sa hon. Mads fnös ilsket.
”Jo, det var det”, muttrade han.
”Vi är inte de enda som har drabbats. Tänk på hans föräldrar. På Agnes föräldrar”, tjatade Katrin och kände hur irritationen spred sig i henne.
”Men det är inte samma sak…” började Mads men Katrin orkade inte mer.
”Det är precis samma sak! Hon är borta Mads. Vår Elina är borta! Jag fattar inte att vi gör såhär!” skrek hon.

”Vaddå?”
”Jag låg med dig medan hon är på rymmen! Jag borde vara ute och leta ihjäl mig efter henne! Inte söka upp hennes pappa och ligga med honom!” skrek Katrin.
”Det spelar ingen roll. Hon gjorde som hon ville. Vad hon behövde”, muttrade Mads.
”Hon är femton nu Mads! Hon var fjorton när hon stack!” skrek Katrin, klart frustrerad över Mads nonchalanta sätt att hantera det hela.
”Men hon är klart mycket mognare än sin ålder”, röt Mads. Katrin tystnade tvärt. Som vanligt hade han rätt. Plötsligt föll hon fram, i hans famn. Han tog emot henne och strök henne över håret.
”Jag vill bara ha tillbaka henne. Vill ha henne hos mig…”, mumlade Katrin innan tårarna svämmade över.

Fyra år senare

”Linus!” vrålade Elina och sprang runt i lägenheten som en galning. Det var match ikväll och hon hade ingen aning om vad hon skulle ha på sig. Hon hörde hur vattnet stängdes av inne på toan och sen öppnades dörren och Linus kom ut, med en handduk virad kring höfterna.
”Vad?” frågade han förbryllat. Elina skyndade fram till honom.
”Vad ska jag ha på mig?” frågade hon förtvivlat. Linus flinade och la en hand på hennes kind.

”Du kan ha på dig vad du vill”, mumlade han och sökte sig mot hennes läppar. Hon slog irriterat bort hans hand och backade undan ett steg.
”Jag är seriös! Det är ditt livs viktigaste match och jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig!” sa hon och försökte fånga hans blick.
”Det är inte den viktigaste. Den viktigaste var när vi kom hit. Kommer du ihåg?” frågade han innan han drog henne intill sig och kysste henne igen. Hon lät honom och kunde inte låta bli att le lite.
”Okej, nog nu. Seriöst?” sa hon och skrattandes och la sina händer på hans axlar. ”Klänning eller kjol?”
”Naken, tycker jag”, sa Linus med ett oskyldigt flin. Elina himlade med ögonen.
”Dream on”, sa hon och började gå därifrån, men Linus fick tag i hennes arm och stoppade henne.
”Okej, okej… Kjol då. Okej?” sa han frågande och började kyssa henne på näsan.

”Det kittlas”, fnittrade hon och drog sig undan. ”Skärpning nu. Okej. Kjol.” Linus nickade och släppte henne motvilligt.
”Gå och gör dig i ordning nu”, schasade hon på honom och såg honom försvinna in i badrummet igen. Det var ganska otroligt ändå. I snart fem år hade han vart ’Liam Henrix’ och ändå så kunde hon inte sluta se honom som Linus. Men det var klart. Det var Linus hon älskade, något annat kunde man inte säga.
Hon suckade och gick vidare in i sängkammaren. Hon rotade fram en kort svart kjol som hon drog på sig tillsammans med ett rött linne och en grå Fred Perry kofta. Hon satte upp håret med ett diadem prytt med olika sorters diamanter och stenar och skådade sig sen i spegeln. Inte så illa faktiskt.
Hon drog fram det lilla sminksetet hon fått av någon av Linus sponsorer och började dra på lite underlagskräm. Efter en kvart var hon klar och kände sig genast vacker. Hon vred lite på sig framför spegeln och spanade in sin rumpa. Såg den inte lite stor ut i den där kjolen? Hon suckade och slappnade av. Inte större än vanligt, och vad skulle hon göra då? Fettsugning? Nog för att Linus tjänade tillräckligt med pengar för att kunna köpa henne massa dyra smycken och märkeskläder, men en fettsugning skulle de aldrig ha råd med. Dessutom skulle han aldrig gå med på det. Det var en av de bästa sakerna med Linus. Hon visste att han älskade henne precis som hon var. Hon kunde vakna på morgonen, utan smink och håret i en enda röra, och han sa ändå att hon var finast i världen.
Hon log för sig själv. Ibland önskade hon att hon kunde ringa hem till mamma och bara berätta om allt. Berätta om deras framgång. Om Linus berömdhet och pengar. Om sin egen utveckling. Hur hon hade blivit berömd genom Linus. De var med i alla veckotidningar i hela New York och hon var sen länge utsedd till ’nästa Victoria Beckham’.
Men det fanns inte en chans till det. Hon hade fått genomgå flera dyra operationer innan de blev kända för att inget skulle läcka ut till Sverige så att deras familjer skulle känna igen dem. Linus hade färgat håret, klippt sig och bar numera alltid solglasögon. Fast inte när de var hemma. Inte när de befann sig i den enorma lägenhet som boxningsklubben fixat åt dom.

Första året hade vart jobbigt. Hon och Linus hade fått bo i en minimal lägenhet som bara hade haft kokvrå. Inget riktigt kök. Men lika snabbt som Linus framgång växte, lika snabbt växte deras ekonomi och plötsligt var klubben inne på helt andra banor. När Linus hotade med att byta klubb så köpte de genast en luftig lägenhet lite mer centralt och när Linus vunnit guld i sin nivå, då blev det den stora takvåningen mitt i centrala New York. Elina log.
Hon hade inte behövt göra någonting. Bara bytt skola några gånger men allt hade gått bra. Hennes utbildning flöt framåt och hon hade nästan fått igenom att starta ett eget klädmärke. Det hela skulle sättas igång i nästa vecka.

Tankarna avbröts av ett ilsket ringande i telefonen. Hon svor tyst för sig själv efter att ha målat lite fel på ena ögat, innan hon skyndade fram till den bärbara telefonen som stod på nattduksbordet.
”Hallå?” svarade hon.
”Hej Julie, det är Agnes”, hördes Agnes upphetsade röst i andra änden. Elina log för sig själv och kastade sig på den stora dubbelsängen som stod i rummet.
”Hej vännen”, sa hon när hon lagt sig till rätta. I bakgrunden hördes småbarnsprat och sen ett högt skrik av förtjusning.
”Och Ryan mår bra hör jag”, skrattade Elina och tänkte på den runda, femåriga pojken som var så lik både Agnes och Aaron.
”Ja, han ser fram emot matchen”, skojade Agnes. ”Ska du hälsa? Ja, det är Julie. Ja. Vad ska du säga då? Ska du säga hej till Julie?” Agnes pratade plötsligt med tillgjord bebisröst och Elina kunde inte låta bli att skratta.
”Helloo”, hördes en ljus barnröst i luren och Agnes gav ifrån sig förtjusta läten i andra änden.

”Hej, förlåt Jules”, sa hon sen med normal röst.
”Varför kallar du mig för Jules och Julie hela tiden?” stönade Elina.
”Du heter ju det nu”, sa Agnes uppmuntrande. Elina suckade. Agnes hade lyckligtvis fått behålla sitt eget förnamn, men bytt till Aarons efternamn.
”Önskar att jag också fick heta mitt riktiga namn”, suckade Elina.
”Du blev ju berömd istället”, sa Agnes avundsjukt i luren.
”Ja men, det är ju inte jag som är berömd. Det är ju Julie Henrix. Liam Henrix flickvän du vet”, sa Elina.
”Som egentligen inte finns”, skrattade Agnes.

”Agnes!” ropade någon i bakgrunden.
”Jag måste gå, men vi ses ikväll. Kram”, sa Agnes och la på. Elina suckade, men la även hon på luren.

”Är du ledsen?” frågade någon bakom henne. Elina vände sig om och såg Linus stå i dörröppningen. Elina skakade på huvudet.
”Nej”, sa hon. Linus kom fram till henne och la sig bredvid henne på sängen.
”Joo, något är det”, sa han och petade henne på näsan med sitt pekfinger. Elina skrattade.
”Nej, jag lovar”, sa hon. Linus såg forskande på henne, som om han inte trodde henne. Sen reste han sig snabbt upp och började leta i röran av kläder som låg strödda i lägenheten.

”Vad letar du efter?” frågade Elina.
”En grej”, svarade Linus frånvarande. ”Aha!” Han rätade på sig och skyndade fram till henne igen, med händerna bakom ryggen.
”Vad är det där?” skrattade Elina nyfiket och försökte se vad han dolde, men han var skicklig och hon hann inte se en glimt av det.
”Egentligen skulle du få det efter matchen för att fira min seger, men du verkar behöva det mer nu”, sa han hemlighetsfullt och flinade brett.
”Vad är det Linus?!” skrattade hon och försökte fånga hans armar. Han lekte lite med henne först. Lät henne försöka, även om det var omöjligt.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
sandruskapuska - 2 dec 08 - 00:39- Betyg:
Han kommmer fria. nästan 100
<3 Super med en forts.
- 28 okt 07 - 11:04- Betyg:
Jättebra!!!!!!
ammi_ - 24 okt 07 - 14:38- Betyg:
jag har verkligen väntat på en fortsättning och såklart var det bara bäst!:D
prickigthallon - 22 okt 07 - 18:45- Betyg:
Men shit, vrf har du inte sagt ngt? Här här jag gått och grubblat på vad som hände, och så har det funnits rakt under näsan på mig xD
ASBRA!!! MERA"!!:):):):
FjOLaa__ - 21 okt 07 - 12:31- Betyg:
sjukt bra, jag blev otroligt lycklig när jag såg att du hade skrivigt forsättning, skriv mer, helt underbart som vanligt, fattar inte hur man kan skriva så bra som du gör. grymt bra helt enkelt.
iloveyouflipp - 15 okt 07 - 20:53- Betyg:
Nu när jag varit så duktig och haft tålamod och väntat (1-2?) dagar tkr jag att jag och vi andra förtjänar en extra lång fortsättning ;)
jenny_t94 - 14 okt 07 - 11:38- Betyg:
Ja, snälla fortsättning ;D >Jag håller med alla hära, men fortsätt bara :D:D !!!!!!!!!
chulia - 14 okt 07 - 10:11
Niinnii: Okej, tack så mkt :) Ja, du får väl se i framtiden hur det blir, men tack för tipset och kul att du gillar det.

Anchii: aah, tack :D Den kommer snart. Är på gång.

Emma_Mattias: Haha, tack:) du fattar inte hur glad jag blir.

Citronvatten: Mjoo, fortsättningen är på väg. Lägger nog ut den idag skulle jag tro. Tack!

;p3_ Tack :)Kul att du gillar den. Haha, ja, jag förstår vad du menar. Uppföljare brukar sällan vara lika bra som de första och jag tvivlar starkt på att jag skulle lyckas, men det har ju bara kommit ut en del och fortsättningen kommer att bli lite mer händelserik. Jag lovar xD Men bara så du vet så värmde din kommentar oerhört mycke ändå. Det märktes att den var ärli och såna kommentarer är dom bästa! Kramar <2
Mp3 - 14 okt 07 - 02:07- Betyg:
Riktigt riktigt bra, så klart att jag vill ha eller vad säger jag? jag SKA ha en fortsättning ^^ :D <3

Men om jag ska vara ärlig så verkar den förra bättre än denna, men det är nog pga. kärleken går aldrig att glömma var så fruktansvärt j'vla bra. men den här verkar också kunna bli riktigt riktigt bta, men jag har svårt att tro att den blir lika bra som den förra (med tanke på att den var en av dom allra bästa novellerna jag någonsin har läst på dikta.se) men men ,skynda dig att skriva fortsättningen, både på denna novell och på din andra ! :) <<3<3<3<3<3
ciitronvatten__ - 13 okt 07 - 23:47- Betyg:
fortsättniing!
ciitronvatten__ - 13 okt 07 - 23:46- Betyg:
fortsättniing!
Emma_Mattias - 13 okt 07 - 22:39- Betyg:
oommg fortsättningen :D
Älskar dej haha älsakr verkligen dina berättelseer :O <3
anchii - 13 okt 07 - 20:57- Betyg:
jo du är underbar! :D
haha väntar på fortsättningen, kommer snart hoppas jag :'D
niinnii - 13 okt 07 - 17:02- Betyg:
Skit bra!!! Asså detta e ju kanon.. Fortsätt med att dem e "rika"
frö de e bara kul då : men bäst av allt hade varit om, hon vågat
ringa sin mamma ! Man hade blivit varm i kroppen när man läst
när du skrev hela samtalet!!
Denna e skit bra den bästa som finns <33
chulia - 13 okt 07 - 16:36
Taack :) det värmer. Fortsättning är påväg!
chulia - 13 okt 07 - 16:24
haha det är bra Anchii! Du har fattat grejen xD okej, okej. På din order så fortsätter jag :P Är jag inte underbar (a)
anchii - 13 okt 07 - 16:22- Betyg:
8-0 TILL FORTSÄTTNING!
hahah , japp du måste fortsätta!
chulia - 13 okt 07 - 15:53
7-0 till fortsättningen! Wohoo! xD
chulia - 13 okt 07 - 15:52
Glasbubblan: haha, tack :) Kul att du gillar den :)

Ciissii: haha, kul att du vill ha en fortsättning!

Iloveyouflipp: gud vad kul! Det hade ju faktiskt kunnat bli en total flopp och suga fullständigt.

Redcard: haha xD Vad kul att ni tycker den blev bättre! Ärligt talat var jag faktsikt lite nervös... xD

Fanny_94: Naajs, bra att du gillar den :) Och ja, jag ska skriva på min andra också. behövde bara skriva lite som jag brukar och få bort lite av allt det magiska så att jag inte skulle tröttna på det. Appropå din lilla kommentar om Snapie och co. så blir det ju som sagt lite svårt eftersom dom är ovänner. Men lugn bara lugn. Jag tänker och filar och knattrar. :) Jag har Idéer! Haha xD ses
fanny_94 - 13 okt 07 - 15:11- Betyg:
Det där var ju jättebra!! Vill gärna se att den fortsätter. Tkr att det kommer att bli spännande att läsa nästa del och väntar på att den ska komma;D;D Skitbra!!

______________________________

Glöm inte bort att skriva på din andra novell bara!! Den ääääger som fn, och vill så gärna veta vad som händer. Ville bara påpeka en sak, inte som kritik, för allt är verkligen jättebra i den (!!!), men James och Sirius höll ju på och "mobbade" ( är kanske fel ord, men jag kom inte på nåt bättre ) Snape, när de gick på Hogwarts. Och jag tycker att det har varit väldigt lite, ja nästan ingenting om det, och jag skulle bli jätteglad om man fick veta lite om deras illdåd :P. Men det kan ju i och för sig vaa svårt nu, eftersom de är ovänner och eftersom det verkar som om Sirius bror har nå konstigt för sig, men om du vill kanske du kan försöka få in det någonstans sen senare! Men det är ju såklart du själv som bestämmer det, men jag säger det bara som ett litet tips. ;) Puss på dig och hare bra!<33
redcard - 13 okt 07 - 14:38- Betyg:
åååhhhh sååååå bra!!!!
Riktig braaa1!!!
Jag trodde inte jag skulle få läsa nån lika bra som första kärleken glömmer man aldrig men du lå du ut den hära:D Jag längtar till en fortsättning juh!Skrev fel på den första komentaren ops :P
redcard - 13 okt 07 - 14:37- Betyg:
åååhhhh sååååå bra!!!!
Riktig braaa1!!!
Jag trodde inte jag skulle få läsa nån lika bra som men du lå du ut den hära:D Jag längtar till en fortsättning!!
iloveyouflipp - 13 okt 07 - 14:12- Betyg:
Bäst <33 Tkr mer om denna mer än den förra:P

Kram Foodie
Ciissii - 13 okt 07 - 13:40- Betyg:
Skit bra, fortsätt!! :)
glasbubblan - 13 okt 07 - 12:46- Betyg:
skitbra, ser gärna en låååååååååååååång fortsättning
chulia - 13 okt 07 - 12:41
Svikmejinte: Förlåt, jag såg inte din kommentar. Okej. Kul att du gilla det. 2-0 till fortsättning! hah
chulia - 13 okt 07 - 12:41
Haha, tack du :) Bra, då räknar jag detta som en 'fortsättnings-röst' ;) haha. 1-0 till fortsättning.
Grattis till förstaplatsen! xD
svikmejinte - 13 okt 07 - 12:40- Betyg:
skitbra! verkligen skitbra! VILL HA MER! :D
Maadelen3 - 13 okt 07 - 12:37
för allas övriga info var jag först ^
Maadelen3 - 13 okt 07 - 12:36- Betyg:
jättebra gumman!! :) <3
Åååh ;> ME LIKE IT ALOOOT!! :D
”Naken, tycker jag”, haha ;> den var BRAA!! :D å KUUL!! ;)
haha, men alltså, jag är typ.. helt mållös :D
vad går det egentligen å säga, utom; JAG ÄLSKAR DET!! :D
kraaams :) <3

Skriven av
chulia
13 okt 07 - 12:34
(Har blivit läst 456 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord