Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Kärleken går inte att glömma

Linus svalde en klunk av ölen. Den var nästan varm och smakade inte så värst gott. Han såg sig omkring. Bredvid honom stod Axel, Caspar, Benjamin och Christopher. Caspar, Christopher och Benjamin stod med armarna om varsin tjej, medan Axel förgäves tittade sig omkring efter någon stackars brud, som han kunde ragga upp.
- Ta det lugnt Axel, vi har inte kommit till festen än. Sade Linus. Axel tittade surt på honom och de andra killarna garvade. Linus tog självsäkert en till klunk av ölen. Axel tittade på honom med stora ögon. Linus var självsäker och ansågs vara skitsnygg. Han var populär bland tjejerna och hade mycket muskler, och var vältränad. Han visste om det, och utnyttjade det in i det minsta. Axel var liten och osäker. Han var mest som en svans på Linus, Benjamin, Caspar och Christopher som alla var skolans coola gäng. Det hade dom alltid vart. Enda sedan dom började högstadiet till nu, när dom precis hade börjat nian. Linus tyckte inte om Axel särskilt mycket, och han tyckte om att göra bort honom. Han drog upp en cigarettpaket ur fickan och tände en. Han drog ett bloss och blåste ut röken så att det mesta kom på Axel, som hostade. De andra skrattade ännu en gång och Axel kände sig genast liten och oönskad. Linus såg sig omkring. Det var ljust fortfarande fast klockan var halv elva. Han hade fått order att vara hemma vid två senast, men han visste att det skulle bli senare.
- Nej, men ska vi börja knalla? Sade Linus på skoj. Han skrattade och dom andra gjorde likadant. Dom gick mot Andreas hus, dit dom skulle på ”fekke”. Benjamin gick med armen runt sin tjejs midja och han höll handen farligt långt ner. Linus himlade med ögonen och ökade på stegen. Han ville komma fram så fort som möjligt. Han var tvungen att träffa nytt folk. Dom var snart framme vid huset och Linus plingade på. Någon som Linus aldrig hade sett innan öppnade. Dom blev genast insläppta. Det var fullt av folk och musiken dånade på hög volym. Runt omkring dom stod hånglande par, kill gäng och tjejer som drack. Linus gick in. Caspar, Christopher, Benjamin och deras tjejer gick in efter honom. Sist gick Axel med händerna i fickorna. Linus gick in i vardagsrummet där han genast hittade Andreas med några av sina andra polare. Dom stod och snackade med några tjejer som gick deras skola.
- Tjena Andreas. Gastade Linus genom rummet. Några tjejer vände sig om och såg intresserat på honom. Han drog handen genom håret och rufsade till det lite. Han gick förbi tjejerna och gav dom ett flörtigt leende.
- Tja. Sade han till dom och dom började genast fnissa högljutt. Han kom fram till Andreas.
- Tjena! Sade Andreas.
- Tja! Sade Linus.
- Ja, det här är Kalle, Anders och Manne. Sade Andreas och pekade på killarna i tur och ordning. Linus blev presenterad och hälsade på alla.
- Det där är Linnea och Sandra. Sade Andreas och Linus hälsade på tjejerna. Dom log tillbaka. Manne lade en beskyddande arm om Linnea som talade om för Linus att hon var Mannes. Dom andra killarna kom fram och hälsade på alla. Dom stod och snackade ett tag och Linus kunde inte undgå att lägga märke till att Linnea stod väldigt nära honom. Nästan för nära.

Elina satt inne på Julias rum. Julia själv var inne på toaletten. Elina bläddrade i en skvallertidning.
- Du, min kompis Sandra ringde. Hon var på någon fest, som tydligen var as tråkig. Hon undrade om vi ville ses och jag sade ja. Det var okej va? Skrek Julia inifrån toaletten. Elina slog igen tidningen. Träffa folk? Hon hade inte med sig några kläder för det. Hon skulle ju bara vara här i en vecka.
- Ja… Sade hon. Som vanligt kunde hon aldrig säga vad hon tyckte. Men Julia var tydligen jättecool. Och snygg. Det verkade som om hon var ute och drack varje helg. Elina hade inte ens provat att dricka något som innehöll alkohol. Jo, en gång hade hon prövat. Det var på nyårsafton för snart ett år sedan. Då hade hon fått smaka på mammas champagne. Men inte någon annan gång, hon hade inte vågat. Hon såg sig i spegeln. Hon såg en riktig tönt. En tjej som hade sitt fula bruna hår uppsatt i en töntig hästsvans. Hennes enorma tandställning tog upp hela munnen och hon såg ut som en riktig plugghäst. Inte så konstigt att hon inte hade kysst någon än. Och än mindre vart tillsammans med någon. Hon hade inte vart särskilt pigg på att åka upp till den här hålan i norrland. Men hon hade inte haft något val. Hon och Julia hade aldrig kommit särskilt bra överens, men deras mammor, som var systrar, valde att ignorera det lilla problemet. Så nu satt hon här, i Julias rum och väntade på att dra ut med Julias kompisar.
Julia låste upp toan och kom ut. Hennes blonda hår var utsläppt och precis lagom rufsigt. Hon hade sminkat sig och såg helt fantastisk ut. Julia granskade Elina med en skeptisk min.
- Ska du gå ut sådär? Sade hon och höjde ena ögonbrynet. Elina kände sig liten och visste inte vad hon skulle säga.
- Nej, nej! Vad trodde du? Sade hon och log lite nervöst, fast hon försökte låta säker.
- Jag tänkte väl! Tänk om du träffar någon snygging, liksom. Sade Julia.
- Ja, tänk… Sade Elina och kände hur det värmde i kroppen. Tänk om hon verkligen skulle träffa någon snygging.

Linus drog i sig dom sista dropparna ur ölburken. Nu var den slut också. Hur många hade han druckit egentligen? Sju? Han visste inte. Linnea stod bredvid honom igen och han hade en arm om henne. Varför hade han det? Han drog till sig armen men Linnea tog tag i hans hand.
- Följer du med ut och tar en cigg? Frågade hon honom. Linus nickade och lät henne leda honom ut i hallen. Hon struntade i skorna och gick ut i bara strumpor. Linus försökte hitta sina, men struntade i dom när han inte hittade dom i det enorma berget av skor. Han följde Linneas exempel och följde efter henne ut. Det var skönt att komma ut i friska luften. Fy fan vad full han måste vara! Han kände riktigt hur det svajade. Han vacklade till men Linnea fångade upp honom. Hon fnissade dumt. Varför fnissade hon hela tiden?
- Va… Började Linus, men Linnea tystade honom med ett finger över hans läppar. Sedan fnissade hon ännu mer. Dumma flicka tänkte Linus. Vad ville hon egentligen? Hon drog honom närmare och det blev varmt vid hans mun. Efter en stund insåg han varför. Han slet sig loss.
- Vad gör du? Frågade hon surt.
- Lägg av. Det här är inte schysst mot Manne. Sade Linus.
- Äh, orka Manne. Sade Linnea och lade armarna om Linus hals.
- Lägg av då! Sade Linus och knuffade undan henne, men han knuffade så hårt att hon ramlade ner på marken.
- Vad fan håller du på med? Skrek hon.
- Dra åt helvete! Sade Linus och började gå därifrån. Linnea reste sig upp.
- Jävla bög! Skrek hon efter honom. Han ignorerade henne och gick in i huset igen. Han letade upp Caspar som stod och hånglade med sin tjej.
- Du, Caspar, Fan alltså. Sade Linus. Caspar såg upp på honom och verkade väldigt irriterad över att ha blivit störd.
- Vad har du gjort nu då? Sade Caspar irriterat. Hans tjej stod och kladdade på honom hela tiden.
- Jag hånglade nästan med Linnea. Sade Linus. Caspar stötte bort sin tjej.
- Vafan säger du? Varför då?
- Det var ju hon som började! Sade Linus till sitt försvar.
- Fan Linus. Du är full. Gå hem och lägg dig. Sade Caspar och återgick till sin tjej. Linus ryckte på axlarna och vände sig om. Han bestämde sig för att leta reda på Benjamin. Han hittade honom inne på toaletten.
- Fan Benjamin. Nu drar vi. Jag pallar inte längre. Sade Linus genom toa dörren. Han hörde hur Benjamin spolade där inne och sedan öppnades dörren.
- Cool. Sade Benjamin. Dom gick ut i hallen igen och rotade fram sina skor. När dom väl hittat skorna gick dom ut genom dörren. Det var mörkt ute. Linus drog upp mobilen och såg att klockan var tre. Morsan skulle dampa loss ordentligt när han kom hem. Men det fick hon väl göra då. Han kände hur maginnehållet var på väg upp. Han böjde sig ner i diket och tömde magen.
- Fy fan, Linus. Sade Benjamin och höll för näsan. Han garvade lite men slutade nästan direkt. Stanken började stiga upp mot Linus och han ökade på stegen. Det kändes lite jobbigt att gå här. Inte för att han var rädd, men det kändes konstigt. Han ökade på stegen ännu lite mer. Dom gick den ödsliga skogsvägen fram. Ingen av dom sade något. Granarna höjde sig över dom. Linus hade gått den här vägen hundra gånger innan, men ändå så verkade den främmande på något sätt. Dom kom fram till centrum. Det vill säga några få butiker. Det fanns nästan ingenting att göra i den här hålan, förutom att festa och supa sig full.
Centrumet lystes upp av två gatlyktor som gav stället nästan ett grönt ljus. Vid den lilla konsum butiken stod ett tjejgäng på fem tjejer och rökte och skrattade. Dom tystnade när dom fick syn på Linus och Benjamin. En av dom pekade och dom andra skrattade. Linus såg på Benjamin. Dom gick förbi tjejerna men hade bara hunnit halvvägs innan hon som hade pekat ropade på dom.
- Linus! Benjamin! Skrek hon. Både Linus och Benjamin vände sig om. Med händerna i fickorna gick dom fram till tjejerna.
- Tja brudar! Sade Linus. Han visste inte vilka det var, men dom verkade känna varandra för hon som hade pekat på dom gav honom en kram.
- Var har ni vart? Frågade hon sedan.
- På Andreas fekke. Sade Benjamin.
- Jaha. Ja, Sandra var där en liten stund, men det var så dött så hon ringde oss så drog vi hit istället. Sade hon och blåste en bubbla med sitt tuggummi. Hon log ett charmigt leende. Plötsligt kände Linus igen dom allihop. Det var ju Julia som gick i deras klass och som han hade hånglat med åtskilliga gånger. Och sen var det ju Martina och Fiona i som också gick i hans och Benjamins klass. Och sist Sandra som hade vart på festen.
- Ja, det var ganska tråkigt. Klämde Linus ur sig och tittade på den sista tjejen som stod helt tyst. Hon hade brunt, tjockt hår och nöt bruna ögon. Den halv öppna munnen dolde en väldigt liten tandställning. I vanliga fall skulle han ha tyckt att hon var helt ointressant, men inte nu. Han visste inte varför. Det kunde kanske ha något att göra med all sprit han hade fått i sig, men han slog förstrött bort tanken. Kanske han till och med tyckte att hon passade i tandställning. Den var faktiskt väldigt liten… Han såg fascinerat på henne, men hon såg envist ner i marken. Han hade aldrig sett henne innan. Julia däremot, verkade märka att han såg på henne för hon började prata igen.
- Just det! Det här är min kusin, Elina. Sade hon.
- Tja. Sade Benjamin. Elina log blygt och såg på Benjamin.
- Hej. Mumlade hon. Linus sade ingenting. Han bara tittade på henne. Hon såg osäkert på honom, men sade ingenting hon heller. Linus kom på sig själv med att stirra på henne. Han log ursäktande, men hon slog bara ner blicken igen.

Varför skulle han stå och stirra på henne så där? Såg hon konstig ut? Hade hon misslyckats totalt med sminkningen? Vad ville han egentligen? Elina såg fortfarande ner i marken och lyssnade på när Julia berättade om Elina.
- Hon bor i egentligen, men hon bor hos mig just nu. Hon är och hälsar på. Sade Julia. Killarna mumlade något ohörbart.
- Vill ni ha cigg? Frågade Julia och bjöd killarna. Dom tackade ja, och Julia räckte dom varsin.
- Ska inte du ha då, Elina? Frågade hon. Elina såg upp. Hon? Skulle hon röka?
- Jag… Jag… Stammade hon. Hon hade aldrig rökt, och ville egentligen inte. Men när alla stod och stirrade på henne kändes det inte som om hon kunde säga nej.
- Jo, det är klart. Sade Elina och tog en cigarett ur paketet som Julia höll fram åt henne. Hon satte den i munnen och hoppades att hon gjorde rätt. Julia höll fram en tändare och tände killarnas cigaretter.
- Här. Sade hon och kastade tändaren mot Elina, som såklart missade. Tändaren flög i marken och Elina hörde dom andra tjejerna fnissa åt henne. Generat gav hon killarna en blick och böjde sig ner för att ta upp den, men, det var redan en hand på tändaren. Förbryllad reste hon sig upp igen och såg att ”glo-killen” gjorde likadant. Han räckte henne tändaren.
- Här. Sade han.
- Tack… Sade Elina tyst och fumlade för att få fram någon eld. När hon inte heller lyckades med det räckte ”glo-killen” fram handen.
- Jag kan tända den åt dig. Sade han. Elina rodnade och nickade stumt. Att hon alltid skulle göra bort sig! Han fick upp en låga direkt, och kupade ena handen framför den. Elina lutade sig fram så att han kunde tända åt henne. Cigaretten började glöda och båda två drog sig tillbaka. Elina sneglade på Julia, som självsäkert drog ett bloss på cigaretten och sprutade sedan ut röken.
Det kan inte bli värre. Tänkte Elina och drog också hon ett bloss på cigaretten. Men nästan genast visade det sig att hon hade fel. Hon började genast att hosta och det kom små moln med rök ut ur hennes mun. Hon hostade och Julia fick banka henne på ryggen tills hon slutade. Elina såg nervöst upp på alla. Tjejerna stod vände med ryggen åt henne och hon kunde höra kvävda fnissningar från deras håll. Killarna skrattade däremot inte. Dom såg medlidsamt på henne.
- Ja, jag tror att vi ska dra oss hemåt… Sade en av dom. Sandra vände sig mot honom.
- Va? Varför då? Frågade hon och såg olycklig ut.
- Men asså…
- Kom igen, Benjamin. Du är så jävla töntig ibland! Sade Sandra surt. Benjamin suckade.
- Men gå med oss då. Sade han tillsist. Sandra såg frågande på tjejerna som alla nickade.
- Fine. Sade Sandra och började gå. Elina höll sig bakom alla andra. Det kunde inte bli mycket värre nu. Hon gick tätt bakom Julia och hoppades att ingen såg henne. Dom gick en stund och efter ungefär tio minuter insåg hon plötsligt att hon hade gått om Julia och hamnat bredvid killen som hade kollat på henne.
- Tja. Sade han och såg på henne. Eller rättare sagt hennes mun. Elina stängde genast munnen och försökte le mot honom.
- Hejsan. Sade hon och insåg genast hur fel det lät.
- Jag heter Linus. Sade killen. Elina nickade.
- Jag heter Elina. Sade hon.
- Vänta lite. Sade Linus till henne. Dom stannade och tillsist var dom en bra bit efter alla andra.

// Hej. Är inte riktigt säker på att det kommer fortsätta heta så här, men vi får se. Är den värd att fortsätta på? Tack för kommentarer! Kramar <3 //
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
sandruskapuska - 30 nov 08 - 18:58- Betyg:
läser man denna igen då, som man faktiskt minns det mesta, men vf inte liksom^^<3
sandruskapuska - 14 jun 08 - 18:57- Betyg:
Jättebra
Mp3 - 17 mar 08 - 01:01
Gillar denna novell så dräför läser jag den igen :) <3
Maadelen3 - 10 okt 07 - 20:04- Betyg:
Gumman ;>
Jag ÄLSKAR! :D
Hmm.. ska läsa mer sen, men ska se Grey's Anatomy nu, för en gångs skull ;) Men som vanligt, Älskar det du skriver ! :) Kraams <3
Horse_Power - 23 sep 07 - 10:55- Betyg:
Fyyyy vad BRAAAAAAAAAAAAAAAA! I köve it! <3
Letmego_ - 8 sep 07 - 16:59
braaaaaaa-!
nanna_limpan - 29 aug 07 - 18:49- Betyg:
Ne Men Guu !!
Staskars henne !!!!!!<3<3
Jätte Bra!
10kr - 15 aug 07 - 14:06- Betyg:
JÄTTEBRA:D
niinnii - 12 aug 07 - 19:34
fyfan va bra!!!
stinamelin - 6 aug 07 - 11:58- Betyg:
Fuck vad bra! :D ska läsa dom andra delarna nu :D:D
ashortstory - 3 aug 07 - 12:59- Betyg:
jättebra :D bästa på länge ju :) <3
emmy---93 - 17 jun 07 - 20:12
Heerregud vad braa! :D
jag förstår inte riktigt vad namnet har att göra med själva novellen, menmen det får man säkert reda på! ?
Älskar allt du skriver, jkag känner på mig att det här blir bra det med! :)
ha det gött :) emelie
Emma_Mattias - 16 jun 07 - 05:53- Betyg:
ass bra :O gillar den redan (A)
hoppas dn blir lika bra som den andra =D
kramar <3
fanny_94 - 15 jun 07 - 16:24- Betyg:
jättebra! Skriv fortsättningen när du kmr hem från lägret!:)
- 15 jun 07 - 02:35- Betyg:
Jättebra!! Längtar till fortsättningen!
ammi_ - 14 jun 07 - 22:27- Betyg:
braa du måste fortsätta!!!!!
Dahlborg - 14 jun 07 - 06:15
jo den e ju riktigt grym måste få en fortsättning...
Koster - 14 jun 07 - 05:44- Betyg:
Jätte bra ! Du måste fortsätta :)
LillaSabiina - 14 jun 07 - 05:09- Betyg:
Skit braaaaaa XD Fortsätt
prickigthallon - 14 jun 07 - 02:17- Betyg:
Skiiitbra!
Din förra novell var jättebra, så den här kommer säkert också att bli bra ;D
jenny_t94 - 14 jun 07 - 02:05- Betyg:
värd andra och tredje och fjärde och femte och.... ja, iaf braa:P
Cizzi123 - 14 jun 07 - 00:27- Betyg:
Skit bra fortsätt klaart ! :D
Mejla när nästa del kommer ! (A) <3
M-424 - 13 jun 07 - 19:21- Betyg:
Braaaaaaaa:D likaa baa som alltidd :D:D

<33
ellan_7 - 13 jun 07 - 18:50- Betyg:
fortsätt:D
bjiina - 13 jun 07 - 18:21- Betyg:
As bra till och mer ! MEra :D

Skriven av
chulia
13 jun 07 - 08:31
(Har blivit läst 679 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord