Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Husklättring, clowner och tighta rumpor i Skåne

Ur ännu osläppt självbiografisk bok.

Kapitell X "Husklättring, clowner och tighta rumpor i Skåne"

Bakgrundsinformation

Jag bestämmer mig för att fly till Malmö en vecka, då jag är lite hjärtbrusten och ledsen i ögat. Jag bor hos mina vänner Calle, Heidi & Joy i Malmö.

Söndag/måndag
Jag, Olle och Fredrik träffas på ölkaffet i Malmö för att äta en hamburgare och dricka någon öl. Det blir en runda till och en till och en till och en till...

Lite senare
Vi är ganska ordentligt fulla. Ölkaffet har stängt och vi blir satta på gatan. Vi tar oss mot svartklubb Club 13, som jag känner till. Den är tyvärr nerlagd. Jag och Olle får för oss att hångla. Sedan ser vi ett tak vid folkets parks zoo. Jag och Fredrik knuffar upp Olle på taket. Fredrik hjälper sedan mig upp med. Jag och Olle försöker dra upp Fredrik på taket, det resulterar i en hel del skapsår på Fredrik, då han osthyvlas mot vassa kanter.
Mission failure.

Jag och Olle är på taket, okänd tid. Kommer inte riktigt ihåg vad som hände sedan, men det är nu bara jag och Olle. Vi vågar inte hoppa ner på andra sidan, där djuren är. Jag har övertygat Olle och mig själv om att det måste finnas rovdjur där. Vi kravlar oss ner från taket genom att hoppa ner på en soptunna. Det är ganska högt. Hux-flux sitter vi iaf i en taxi. Lite senare så välkomnas vi in på ett okänt etablisimang av vakter.

Det finns ett dansgolv och en bar. Dricka beställs in. Jag dansar och hånglar med någon okänd tjej. Olle spelar blackjack och vinner pengar! Olle köper två saker som innehåller 14 cl brinnande starksprit. Efter detta så är det mycket dimmigt. Jag dansar och hånglar lite till. Olle är försvunnen. Nästa minnesbild så står jag i kö till ett okänt ställe runt 3-4 tiden. Den okända tjejen och en eller två vänninor är där också. Jag inser att jag inte vet hur jag tog mig dit. Bra signal för att det är dags att hitta hem.

Jag ger tjejen en puss, vänder på klacken och går uppåt gatan. Nästa minnesbild så känner jag igen mig. Jag kommer nu ihåg att jag är lååångt ifrån mina vänner som jag sover hos. Jag beställer en taxi. Jag kommer ihåg bilden av ett kreditkort, sedan så vaknar jag upp i soffan.

Jag har nu den hemskaste bakfyllan jag någonsin haft. Jag trycker 3 kuddar över mitt huvud då även det svagaste ljuset gör att jag vill gråta av smärta. Min polare Calle öppnar ett brev. Ljudet ger hos mig samma effekt som att någon hade slitit av mig mitt skin, rullat mig i salt och satt på det igen. Jag uppmanar Calle att inte öppna fler brev, och att Heidi och Joy ska sitta stilla i sina ärtkuddar. Deras skratt slår mina alla min kropps ben i små små bitar. Jag går och kräks i vasken, då jag INTE får kräkas mellan Calles ben, som ockuperar toaletten. Vaknar sen upp på en madrass. Ingen smärta. Bra.

Jag har fått ett sms om telesvar. Ringer och får höra Olles röst:
"Vart faan är du?!! Jaaaag är i köpenhamn! Vart fan ääär duu?? Köpenha|samtal bryts|"

Jag ringer Olle. Inget svar. Jag ringer hem till Olle. Inget svar. Jag ringer min vän Staffan, han vet inget. Senare på kvällen får jag tag på Olle. Han hade varit i Köpenhamn och fortsatt dricka. Där postade han vykort, skrivna av mig, han och Fredrik, på ölkaffet, ifall vi skulle få problem att minnas saker. Vykorten kommer fram en vecka senare och är nästan helt komplett oläsliga.

Calle berättar att jag runt 4-tiden väckt alla grannar i hela trappuppgången, genom att klampa med mina boots i stentrapporna och ramla nerför trappan, flera gånger. Mina boots mot stentrapporna lät tydligen som pistolskott. Det krävdes bara ett par steg, föränn alla hade flygit upp ur sina sängar. Grannarna ringde sedan och berättade hur onöjda de var med detta.


Tisdag

Öl och mat på stan med vänner och deras andra hälfter. Grundning på ölkaffet, och mat och dryck på Resturang Möllan i Malmö. Natten avslutas framför Atilla the hun, del 1, på TV med Joy.

Onsdag

På onsdag blev det öl och cider hemma. Jag handlade försvarliga mängder öl, cider och champagne på systemet. Jag och Joy dricker öl och cider och ser Atilla the hun, del 2, på TV.

Torsdag

Torsdag blev Dipper 10 års jubileum på KB. Jag ska träffa vännerna Thorsten och Jalle på plats. Jag går dit en timma i förväg, grundar och tittar på folk. T och J kommer dit, vi dricker lite till, sedan så öppnar jag dansgolvet. Ingen annan dansar. Efter 45 minuters show för alla så börjar bandet spela.

Top 20 spelning ever! Fy fan vilket ös! Jag hoppar, studsar och röjer non-stop i över 1 timma. Efter ett tag blir det varmt och jag strippar till byxor och slips. Sångaren säger "you, me, you, me" och pekar på mig och honom. Han klär sedan själv av sig till byxor och slips. "you, me, you, me". Jag fick sjunga med bandet vid 2 tillfällen och sångaren ställer fram öl till mig när jag ser törstig ut.

Sedan spelade Thomas Ö från fd. Bob Hund plattor :) Jag träffar bandet efter spelning för att köpa deras plattor. Jag får du en gratis band-tshirt av sångaren i Dipper för min insats. Utmärkt.

En tjej som känner igen mig från när jag skakat rumpan en kväll, för ett halvår sedan, på ett ställe i Småland, kommer fram och utnämner mig till kvällens snubbe. Det gör även hennes gay-kompis som försöker hångla med mig. Han blir fett dissad och jag känner mig som en superkändis.

Taxi hem och somnar på soffan.

Fredag

Jag har stooooora problem att ens komma ur soffan. Inte för att jag är bakis, utan för att min kropp har en av de värsta träningsvärkarna någonsin. Mina ben vägrar lyda kommando. Calle, Heidi & Joy får turas om att leka personlig assistent när jag ska resa mig.

Idag ska jag träffa Staffan. Ost, champagne och Staffans berömda lantbröd har planerats länge. Jag köper ost för hundratals kronor på en av Sverigest bästa ostbutiker, Möllans Ost.
De känner ofta bönderna personligen och kan i detalj berätta hur Hendri, från Frankrike ystar sin ost från geten Vousall. Jag köper bland annat vad deras ostexpert berättar är världens godaste ost. Världens godaste. Åker hem, hämtar champagnen som stått på kylning och får en vän på Malmös Taxi-97. Han heter Franklyn och hämtar mig från Lund när jag vill hem senare på natten.

Jag har hela tiden stora problem att röra mig pga träningsvärk från Torsdagen och rör mig som en 80 års gammal gubbe.

Staffan sätter igång och bakar sitt berömda lantbröd, som är en given succé! Jag inviger brödet med Staffan då man äter skarven med lite smör som smälter snabbt. Himmelskt. Jag, Staffan och hans tjej Emmelie äter oss proppade med lantbröd, världens godaste ostar, nybakad paj och dricker två flaskor bra champagne. Det är så gott att jag flera gånger får en tår i ögat.

Sedan så dukar Staffan fram med sin bästa whisky. Vi kikar på TV, tittar på gamla fotografin och låter oss berusas med de bästa droppar. På MTV så går MTV erotic match (MTVx) som en meyn längst ner på bilden. Vi bestämmer oss för att testa våran sexuella kompatiblitet och skickar ett SMS. Staffan+Magnus. Det piper på mobilen och jag har fått ett svar!

"Match 95% This'll be sex using the whole of the house! Magnus has the tightest ass around. You two are so horny it hurts."

95% ! Det blir inte mycket bättre. Vi avstår dock från frestelse och Franklyn hämtar mig vid pizzerian i Staffans hood, och kör hem mig till Malmö.

Lördag

Vi dricker öl, cinder, grogg, och "varmt och kallt" som är ett vin som smakar som äppelpaj. Spelar poker och jag vinner alla (250) pengar.

Vi ska till KB (Kulturbolaget) där jag varit under Torsdagen. Jag sminkar mig som en clown för att "lura" alla som sett mig där. Väl där så har träningsvärken släppt, då vi är ganska luddiga. Jag är kungen i baren, indirekt genom Calle, som är min ekonomiske förmyndare. Jag (Calle) blir skitpoppis hos bartenderna då jag (han) på en kort tid köper sprit och öl för 1250 kronor. Jag öppnar dansgolvet igen under mina nya identitet, Herr Clown. Snart är jag är i nivå med söndag/måndag och allt är helbra. Jag träffar av en slump en kompis Mange som (berättar han sedan) får en blöt kyss.

Jag upptäcker efter en stund att jag är fullare än vad jag trodde. Jag gestikulerar till min vän Calle att jag ska gå nu. Jag tar nödutgången och massa vakter kommer snabbt på plats. Calle lyckas övertala dem att inte kasta ut honom. Jag tar nycklar och sätter mig i en Taxi. Jag upptäcker nu att jag inte kan prata så bra. Min mun lyder inte kommando, och jag får problem att förklara vart jag ska. Det löser sig i slutet och jag somnar gott på soffan.

Söndag

Jag lider svårt och gråter nästan i taxin pga att jag inte vill hem och mår skit. Tröstar mig med att jobbet betalar 1:a klass+ på tåget hem.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
Mp3 - 3 jan 08 - 02:19
Ehm vad ska jag säga ? ^¨ bra handligt.. xD

Skriven av
skrattande
7 jun 05 - 07:56
(Har blivit läst 478 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord