Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

[v] I VANESSAS SKOR [v] - DEL 3

- Vad tror du?
Melina hade just sagt ”blev du sur nu, som du brukar?”. Jag tål henne helt enkelt inte.
- Ja, det tror jag att du blev.
Hurra, kan någon ge henne en applåd? Hon gissade rätt.
- Då har du rätt.
Vi fortsatte att gå emot skolbyggnaden under tystnad. Vi skildes när vi skulle till våra skåp, för de låg inte direkt bredvid varandra. Mitt blåa skåp hälsade mig än en gång välkommen. Jag kände mig lite bättre till mods ändå. Jag satte i nyckeln och öppnade sakta skåpet. Inget kul. Mitt skåp såg så tråkigt ut inuti, trots alla stickers och klistermärken som någon satt fast på insidan av dörren. Alla trodde givetvis att jag satt dem där, men de var där när jag fick skåpet. Jag suckade och slängde än en gång in TEAMSPORTIA-väskan i skåpet innan jag tog fram pennskrinet och mattemappen. Vi hade mappar på min skola, en färg för varje ämne. Mattemappen var orange, en väldigt trevlig färg. Haha, jag suckade. Jag måste komma på bättre skämt.
Melina hade dissat mig igen för några andra kompisar, så jag gick omkring ensam ett tag. Det var rätt avslappnande, även om jag visste hur folk tittade på mig. Hatade de mig? Vad hade jag gjort? Jag visste inte. Alla sneglade på mig och kollade på mig konstigt. Spred någon rykten om mig? Herregud, jag visste ju ingenting. Jag tittade ner i golvet. De trodde inte att jag hörde, men om man viskar så hörs ”s” alltid så tydligt. Vanessa. Det var två stycken S i Vanessa, de pratade absolut om mig. Jag fattade bara inte vad jag gjort.

Klockan var knappt halv tio på morgonen och det var mer än tjugo minuter kvar till att mattelektionen skulle börja, så jag gick tillbaka till mitt skåp och slängde in grejerna och låste fort. Sedan gick jag in på tjejtoan och låst in mig i en utav toaletterna. Det brukade jag göra när alla dissade mig. Där fick jag vara ifred och ingen letade ju precis efter mig. Ibland kom det några in och försökte öppna, men jag hade ju låst så de fick ta en utav de andra toaletterna. Jag brydde mig inte så mycket. Jag satt bara där och tittade på mobilen, roade mig med att titta igenom gamla sms. Jag hade inte kollat igenom dem på länge. Jag hade massa sms från Melina och Carro. Carolina hette hon egentligen, men alla kallade henne Carro. Hursomhelst, jag hade fått massa sms från dem (kunde de bero på att de skickade gratis sms?) och massa fina saker hade de skrivit. Jag raderade allt, jag orkade inte med dem mer.
Klockan tickade och klockan hade redan gått tjugofem minuter, så om jag inte skyndade mig så skulle jag komma för sent till matte-lektionen.
Jag gick ut ifrån tjejtoan och skyndade till mitt skåp, mötte Patrik som har sitt skåp tre skåp ifrån mitt.
- Hej.
Jag hälsade artigt tillbaka och låste upp mitt skåp. Jag såg hur han granskade mig från topp till tå. Vad såg han? Jag vet inte. Antagligen ett par converseskor, ett par jeans, en WESC t-shirt och mitt bruna hår med blonda slingor i.
- Hade vi någon läxa tills idag?
Han låste sitt skåp.
- Jag har ingen aning, ärligt talat, svarade jag och rotade omkring i mitt skåp och letade efter radergummit, varför händer detta just nu?
Patrik kom fram till mig.
- Vad håller du på med?
Han böjde sig över min axel och jag kände en fräsch lukt ifrån hans kropp.
- Jag får inte tag på mitt suddgummi.
Han skrattade.
- Ska jag hjälpa dig?
Patetiska jag sa naturligtvis ja och snart stod han med huvudet i mitt skåp och letade efter suddgummit, trodde jag.
- Värst vad mycket grejer du har, sa han.
- Jag vet, haha, jag har inte tid att städa.
Han log.
- Inte jag heller.
Plötsligt ramlade något ner ifrån en hylla i mitt skåp med en duns och Patrik hoppade till och slog till huvudet.
- Vad håller du på med, grabben?
- AJ!
Han vände sig om.
- Det gjorde ont, men jag är okej.
- Så bra, hittade du mitt suddgummi?
- Ja, för länge sedan, sa han och slängde det till mig.
- Varför stod du då kvar och låtsades leta efter det?
Han smålog.
- Varför, Patrik? upprepade jag.
- Du har massa grejer i ditt skåp, sa han. Men var försiktig med vad du skriver.
- Vadå skriver?
Jag vände mig om, men han hade redan gått. Vad menade han med det? Jag kikade in i mitt skåp och fick se mitt anteckningsblock ligga över TEAMSPORTIA-väskan. Attans. Hade han läst i den? Shit, tänkte jag och låste skåpet, innan jag sprang bort till mattesalen. Som tur var så kom jag precis i rätt tid.

______________________

KOMMENTERA OM JAG SKA FORTSÄTTA :D
/My - ashortstory. [v]

Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
5-kronan - 18 jun 07 - 19:11
Jätte bra!!!
Sandriizz - 17 maj 07 - 04:37- Betyg:
Läste alla i rad. Fan va inne jag var :)
Du måste verkligen skriva mer ;)

Skriven av
ashortstory
17 maj 07 - 03:50
(Har blivit läst 291 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord