Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

[v] I VANESSAS SKOR [v] - DEL 1

Regnet öste ner och gav ifrån sig ett smattrande ljud på taket ovanför mig. Jag satt i min säng och tittade ut. Mobilen hade just vibrerat och talat om för mig att det var dags att vakna och äta frukost innan jag skulle gå till skolan. Fast rent tekniskt så GICK jag ju inte till skolan, jag åkte buss. En buss som jag inte alls gillade. Om jag hade fått välja så skulle jag nog ha åkt bil istället, men det fick jag inte för mina föräldrar. Jag hade hört ”du-måste-åka-med-bussen-för-den-kommer-upp-h it-för-att-hämta-er-varje-dag-gratis-så-det-är -ingen-mening-att-köra-er-till-skolan”-tal rätt många gånger. Visst kunde jag ha gått istället, men det orkade jag inte.
Jag drog undan täcket och hoppade ner från sängen. Aj, jag landade på en hög med kläder och småsaker och fick ont i den högra foten. Varför städade jag aldrig rummet? Visst, jag hade ju all tid i världen, men jag hade inte alls så mycket plats i mitt rum. Vilket betydde att det var anledningen till att jag hade de flesta sakerna på golvet för tillfället.
Jag gick bort till lampan och tände den innan jag gick ut ur rummet. Alla andra rum i huset var släckta, så jag antog att jag var den enda som var vaken. Badrumsdörren stod på glänt efter gårdagen då någon glömt att stänga den, så jag smög in där och låste efter mig så tyst jag kunde. Jag ville knappast väcka alla andra. Efter att ha tagit av mig kläderna som jag sovit i under natten så tog jag på mig nytvättade jeans och Adidas-strumpor. Matchade jeansen med en WESC-tröja och tog mig en titt in i spegeln. Jag tittade på en tråkig tonåring med brunt hår som räckte ner till axlarna. I håret hade mamma färgat blonda slingor förra sommaren, men slingorna syntes knappt längre. Tog på mig en tjock långärmad tröja över WESC t-shirten och rättade till håret. Min blick vandrade över flickan jag såg i spegeln. Jag hade isblåa ögon som var rätt så stora och en ful liten näsa som jag alltid hatat. Fast min mun var för stor. Och för ful. Inte så konstigt att jag aldrig kysst någon ännu. Faktum är att jag aldrig varit tillsammans med någon i hela mitt liv. Okej, jag var snart fjorton år, men ärligt talat så tyckte jag att pojkvänner kunde vänta. Jag menar, om jag hade haft någon pojkvän nu, så skulle jag ju knappast ha honom kvar när jag blir vuxen. Det är därför jag tycker det är så töntigt när alla mina kompisar går och kärar ner sig i killar som jag inte tycker är värda deras kärlek. Ta t ex. min såkallade bästa kompis. Hon som kollat in en kille på fotbollsmatchen en gång förra året. Fast det var ju jag som fått dem att börja snacka på internet, det var jag som egentligen hjälpt till innan de tog kontakten i verkliga livet. Dock visade hon ingen tacksamhet. Ärligt talat så gick vi på samma skola, men när hon sa att hon gillade honom så visste han inte ens vem hon var! Han frågade bara vilken klass hon gick i och vad hon hette! Kan ni fatta det? I början fick jag veta massa om honom och henne och blablabla. Ibland stängde jag av hjärnan. Ibland orkade jag hela enkelt inte lyssna på henne och hennes tjat om den där Lukas. Han är visserligen snygg, men otroligt omogen och konstig. Vad ser dem hos varandra egentligen? Melina hade givetvis blont långt änglalikt hår och jättefina ögon som alla tyckte om. Dock var hon två år yngre (nästan tre år faktiskt) än Lukas. Han måste vara sjuk i huvudet. Men okej, Melina var ju inte helt perfekt, men hon fick alla att tro det. Det var bara jag som visste hur hon egentligen var. Jag hoppades att folk skulle inse det snart, men det hände aldrig.
Jag slutade tänka på det och borstade fort igenom håret innan jag gick till köket för att äta frukost. Jag skulle precis hämta mjölken ur kylskåpet när det plötsligt vibrerade i min ficka. Ett sms. Jag fick oftast sms på morgonen innan skolan, så jag var rätt van. ”Nytt sms: Melina <3” stod det på skärmen. ”Läsa nu?”. Jag klickade på ”ja” och började läsa.

hej söt- vanessa :) hade vi någon läxa tills idag? Jag har glömt bort :O i vilket fall som helst så var det inte därför jag skrev. Lukas ringde igår och gissa vad? (A) han ska med mig hem idag, så ja … du vet nog vad det betyder vid det här laget. Jag kan inte gå med dig hem, okej?
aja , vi ses i skolan gumman! ÄLSKAR DIG –vv-


Perfekt. Jag skulle få gå ensam hem igen. Jävla svikare ville jag skriva, men svaret blev bara ”Okej, jag vet inte om vi hade någon läxa … men vi ses sedan! ÄLSKAR DIG OCKSÅ <3” och sedan låste jag mobilen.
Jag hällde upp mjölken i ett glas och tog fram något bröd som vi köpte igår, bredde en smörgås och la på en skinkbit. Jag åt upp maten fort och på väg till mitt rum för att hitta sminket råkade jag gå in i min storasyster.
- Se dig för va, sa hon och jag hörde att hon var trött.
Jag vad också rätt trött, men svarade bara:
- God morgon på dig också, Julia.
Hon himlade med ögonen och gick in i köket för att äta. Julia var visserligen bara två och ett halvt år äldre än vad jag var, men hon och jag var rätt lika ändå. Förutom det att hon gick på gymnasiet och hade studiedag idag. Det hade inte jag, för jag gick på högstadiet. Jag kastade en blick på klockan. Mina föräldrar hade redan åkt till jobbet vid det här laget. Klockan var snart halv åtta på morgonen och jag skyndade mig till badrummet för att sminka mig så fort jag hämtat sminkväskan i mitt rum. Tog på lite mascara och täckte den värsta finnen med ett täckstift innan jag hämtade väskan i mitt rum som jag hade packat dagen innan. Vi skulle ha gympa idag fast jag var inte så positiv. Dock skyndade jag mig att göra mig i ordning innan jag halvsprang ut till grinden där bussen stod och väntade. That’s right, bussen stannar utanför min grind. Vilket faktiskt var bra, tyckte jag.
Jag klev på bussen och undrade när de skulle skaffa en större buss. Om man åker denna så får man faktiskt stå upp ibland (jag berättade det för mamma, som tog upp det på föräldrarådet, men rektorn sa att det inte var något fel med det). Jag satt mig bredvid en tjej som går en klass över mig. Alltså går hon i 8:an nu. Jag brydde mig egentligen inte så mycket, jag hade inga planer på att lära känna henne heller. Efter ca 5-10 minuter så var jag framme vid skolan och började gå mot mitt skåp. Jag hade mitt skåp i första korridoren. Felicia kom gående efter mig med en mobil i handen. Felicia är min kompis och åkte samma buss som jag ibland, fast egentligen så var hon bättre kompis med Melina. Det var typ alla här. Jag var Melinas kompis som ingen visste namnet på.
Jag hade många tankar när jag gick bort mot mitt skåp den här morgonen. Satte i nyckeln i låset och öppnade försiktigt upp skåpsdörren. Jag hade ett blått skåp, alla andra där hade gröna. Förutom två skåp som var bruna. Fast jag tyckte ändå att mitt skåp var unikt. I mitt skåp låg det inte så mycket. Mest mappar för varje ämne och lite småpengar, den sista NO-uppgiften vi gjort, lite skräp och mitt pennskrin. Jag slängde in TEAMSPORTIA-väskan och hängde upp jackan på kroken. Jag låste skåpet och gick bort till Felicia. Jag följde alltid med henne bort till hennes skåp på morgonen, eftersom hon hade sitt skåp längst bort och inte vågade gå bort dit själv. Jag anade att det hade något att göra med alla andra som gick på vår skola. Jag tror inte riktigt att hon gillar när folk tittar på henne. Fast jag vet inte. Det enda som jag visste då var att det var måndag. Men jag visste ingenting om vad som skulle hända senare samma dag. Och om jag hade vetat det, så skulle jag inte åkt till skolan idag.

______________________

KOMMENTERA GÄRNA! ^____^'
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
5-kronan - 18 jun 07 - 19:02
Jätte bra!!
pemmy_93 - 20 maj 07 - 22:38
bra
mathias_tjej - 10 maj 07 - 20:23- Betyg:
den e bra :) d kommer mer hoppas jag :)
du kan väl messa när nästa del finns ute :)
tack på förhand :)
//sophie
aakwasweet - 10 maj 07 - 01:54
intressant ...., de3t kommer mera vaa ...mezza till aakwasweet

Skriven av
ashortstory
10 maj 07 - 00:57
(Har blivit läst 336 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord