Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Dikter om barn

Lux

Lux

Jag sitter vid din sida och ser när du sover, hjärtat fylls av värme, glädje och tårar, Att din mamma och jag kunnat skapa ett änglabarn, jag lovar, att resten av mitt liv skydda dig från dårar. Du heter Lucia och det är precis vad du är, ljuset i mitt mörker som alltid finns här. Lekfull, glad och målmedveten, tro mig när jag säger, det behövs för denna leken.

Ta hand om dig själv först, sen ta hand om någon annan, det var någonting jag fick lära mig av min mamma. Gör du inte det blir din själ inte hel, och dina beslut kommer ofta att bli fel.

Jag har sett dig börja gå, lära prata och ja! Det mesta, livet blir nog lätt för dig att bemästra. Dansa gör du gärna precis som din pappa, ligger i våra gener som du aldrig kommer tappa, pappa, som försörjde sig på detta sätt, till och med du Lucia kan göra det, lätt. Jag döpte dig till lucia för det är precis vad du är, ljuset i mitt mörker som alltid finns här.

Tillsammans tar vi ta hand om din mamma, för det är verkligen hon som håller oss samman. Du och jag är av samma sort, så det kan bli svårt om båda kör för hårt. Så tänk på det innan du henne dömer bort. Din mamma som själv ett änglabarn är, jag lovar, att resten av mitt liv skydda från alla dårar.

Eld och vatten är aldrig något hinder, jag flyttar även berg när det gäller dig min lilla indier. Sprider ljus över mörker och regniga dar, alltid glad med dina små steg du tar.

Det kommer en dag då våra vägar skiljs åt, men kom ihåg, att jag alltid finns där ändå.

Ljuset i mitt mörker som alltid finns här, ja! Lucia, det är just det du är!

Från pappa
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
pigan - 6 dec 05 - 03:08- Betyg:
va kan man säga... den var super bra...
du verkar vara en underbar pappa..
tusen poäng för bara de...
önskar att jag hade en pappa som du till min flicka..

Skriven av
raju
6 dec 05 - 01:34
(Har blivit läst 362 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord