Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

S för längtan

S för längtan
S för längtan handlar om en tjej som förlorat sin bror. Han tog självmord och ingen vet varför han gjorde det, Astrids frågor är tusen hon undrar varför han gjorde det och varför hon inte märkte att han behövde någon att prata med, att han behövde någon som honom förstod. Sorgen och längtan efter lillebror är stor, Morten som aldrig kommer tillbaka, hennes mamma hittade honom en dag på golvet i källaren, det var blod överallt. Bitar av hud och kött och benflisor som sticker ut genom den söndertrasade hunden där skottet gick in. Astrid kan inte acceptera att morten är död, hon vägrar gå med på att morten är borta föralltid. Hon låssas som om han finns där, att han bara rest bort ett tag och kommer snart tillbaka. Men ingen som avlossar ett hagelskott i munnen kommer tillbaka. Astrid slutar äta, hon vill inte äta. Hur ska hon kunna äta när morten inte finns mer?. Astrid måste gå hon en psykolog, alla tror att hon håller på att bli tokig, det gör ingeting, allt är ju ändå slut tänker hon. Astrid får för sig att det är hennes fel att morten inte finns mer, vems fel skulle det annars vara säger hon till sig själv. Sista midsommaraftonen morten fick uppleva kommer Astrid mycket väl ihåg, gubbar med dragspel och småungar med varmkorv. Allt var som vanligt, en exakt kopia av alla andra midsommarfester på slätten nere vid älven. Hur skulle jag kunna veta att det var sista gånger morten?, varför såg jag inte det du såg? Varför fattade jag inte att det var något som var fel? Jag kände ju dig! Eller gjorde jag inte det?
En enda bror, och ändå var jag så jävla döv! Åh, Morten, varför sa du inte något? Eller sa du något som jag inte hörde?
Samma dag jag började åttan började du sjuan i Rausetbrynetsskola. Ditt sista skolår där, Morten. Det varade en månad. Varför sa du inte något om hur det var att börja sjuan, Morten? Eller hade jag inte tid att lyssna?
Alla dessa tankar fanns i hennes huvud den dagen då morten försvann ur hennes liv. Boken är mycket bra och ska läsas för de som kanske förlorat någon eller bara tycker om att sätta sig in i en annans liv.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
genomskinlig - 28 jan 07 - 05:58
Oj va sorgligt. Jag känner igen mig jätte väl

Skriven av
ida1
27 jan 07 - 02:01
(Har blivit läst 272 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord