Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Den elak häxan och den goda Lejonet del 1

Det var en gång för länge sen en ung man och en ung kvinna i en fattig by som blev förälskade i varandra och man skulle fria till kvinnan men den elak Häxan fick reda på de och hon vill inte att någon i byn skulle vara lycklig.

-Ha sa den elak Häxan jag ska förvandla den snygga unga man så han aldrig gifter sig och får familj ha sa Häxan.

-Ung man som heter Johan sa till sin kvinna Johanna jag älskar dig och kommer aldrig att älska någon annan än du.

-Då sa Johanna att du är den ända i mitt liv Johan och jag älskar dig också så mycket och jag svär att inte svika dig vad än händer.

-Nu så hade den elaka Häxan fixat något för att förtrolla den unga man så gjorde hon, hon ropade Johan kan du komma ett ögonblick

-Ja, sa Johan är det något Tant sa Johan.

-Nej då, jag vill bara bjuda dig på ett drick för att du har hittat din kärlek får jag de. Sa den elaka Häxan.

-Ja, sa Johan jag dricker om du dricker Tant.

-Jag har fickas en drick åt dig och mig sa den elaka Häxan.

-Okej sa Johan hämta de så ska vi fria jag och du tant. Johan trodde på den elaka häxan han visste inte att hon skulle göra honom till något.

-Då drack Johan från den elaka häxans dricks och han blev förvandlat till en lejon men häxan ville att lejonet skulle vara elak så som hon men de blev var inte den lejonet utan han var mycket snäll och vill rädda alla som häxan hade förvandlat.

-Dagen efter hade Johan lovat sin kärleksfulla Johanna att de skulle ha en dag med varandra och när han inte kom blev Johanna orolig var Johan var då kom ett djur och djuret var Lejon.

-Hej sa den Lejonet

-Hej sa Johanna

-Jag älskar dig Johanna sa Lejonet !

-Vad sa Johanna hur kan du prata sa Johanna till Lejonet?

-Jo, jag är inte lejon utan jag är din Johan och den elaka häxan förvandlade mig till en lejon för hon trodde att jag skulle bli lika elak som henne men de är jag inte för att jag är förälskat i dig..

-Då sa Johanna jag tror dig inte du är ett elakt djur som häxan har skickat.

-Nej, jag är den goda Johan som älskar dig och vi har svurit att inte svika varandra och jag skulle ju fria dig tror du på mig nu?

-Ja, sa Johanna du är verkligen Johan min. Varför gjorde den elaka häxan så?

-Jag tror att hon vill ingen i by som är fattiga eller rika ska vara lyckliga. Sa Johan. Men vi har inte gjort henne illa eller Johanna?

-Du så rätt Johan men hon är ju en ond häxa sa Johanna

-Men jag ska fixa henne sa Johan, jag är ju en lejon men en god lejon. Vet vad jag ska göra mot häxan Johanna.?

-Vad Johan?Sa Johanna

-Jo, jag ska lura den onda häxan för min förvandling går bort jag ska säga att jag älskar henne och att jag vill gifta mig med henne. Och då så ska hon säga att jag måste döda dig för du är ju min kärlek du ska fly till nån annan stad där jag vet vart du är min älskade lycka till.

-Jag älskar dig Johanna och jag älskar dig min Johan. Lycka till Johan med den onda häxa
-Det ska jag göra min Johanna för alltid gå nu Johanna ta din familj och stick nu snälla min älskade Johanna

-Nej, jag vill inte lämna dig Johan. Vet du varför därför att jag älskar dig så mycket.

-De gör jag också Johanna gå nu det är en order från den som älskar dig fattar du inte att hon vill döda vår kärlek men de ska hon inte så jag ber dig gå till en annan stad. Åk till England ett tag när allt är över kommer jag och hämtar dig med din fina brud klänning som är vit som frids färgen. Vad säger du min kärlek?Sa Johan

- Okej, Johan du får lova mig att ringa mig då och då.Så klart jag ska ringa dig min kärlek .Jag lovar älskling att jag ska göra de. Hej då min käraste Johanna.sa Johan

-Hej då så länge min käraste Johan.Sa Johanna
Så åkte Johanna från byn som John sa till henne, hon lämnade sin första och sista kärlek och Johanna var orolig för Johan att han inte skulle vinna över häxan!

Johan satt och tänkte på sin Johanna, han sa för sig själv vad gör Johanna nu?Och satt Johanna tänkte på sig Johan vad gör Johan nu?

Båda sa samtidigt Jag älskar dig Johanna och Johanna sa jag älskar dig Johan.

-Nu så gäller de sa Johan jag måste rädda världen från den onska häxan så förstör för många i vår by.

Häxan hette Frida. Så Johan tänkte nu ska jag lura Frida att jag älskar henne och att jag vill gifta mig med henne så att min förvandlig går bort och för att jag och Johanna får äntligen gifta oss och skaffa många barn tänkte John för sig själv igen..

-Frida ropade Lejonet Johan!

-Ja, svarade Frida vad vill du din stygga lejon?

-Jo jag ville bara säga att jag älskar dig och att jag vill gifta med dig!Sa Johan till Frida den onda häxan.-- Den onda häxan och goda lejonet! --
-Va, skojar du med mig sa häxan Frida?

-Nej,jag skojar inte med dig Frida Johannas föräldrar har fixat en annan man och jag vill inte ha Johanna längre hon finns inte kvar här för att hon ska gifta sig bort här ifrån och jag sa till henne att jag vill gifta mig med Frida.

-Å sa Frida äntligen min snygga Johan vill gifta sig med mig men jag hoppas att han verkligen inte älskar den där Johanna.Sa Frida försig själv.

-Men Frida du måste förvandla mig till en människa annars kan vi ju inte gifta oss!Du vill Väl inte gifta dig med en lejon?Sa Johan.

-Nej, sa Frida såklart vill jag gifta mig med dig Johan.

-Bra sa Johan när ska jag äntligen bli människa älskling? Han håller på att lura henne så att hon skulle ge honom drinken som gör att han blir en vanlig kille och inte lejon.

-Ja, du sa Frida, du ska få en dricka som du måste ta annars blir du inte människa, ta och drick den nu Johan.

-Johan drack den och sa äntligen nu är jag vanliga jag sa han men jag måste göra något för häxan Frida tänkte han. Och han satt och tänkte vad sak jag göra med henne för att bli av med henne och hennes ondska?
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)


Skriven av
pepsitjej80
4 okt 05 - 00:32
(Har blivit läst 194 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord