Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

~Rakbladen är mitt liv~ del 13 [Tess hemlighet]

Säg det inte” viskar jag. ”Snälla säg det inte” Tess tittar undrande på mig.
”Säg inte vadå?” Viskar hon, lägre än mig.
”Att du ska lämna mig, att du inte orkar” Min röst darrar. ”Jag har hört dig gråta på nätterna Tess och jag förstår att det är mig du gråter över.”
”Jag älskar dig Bella men allt… allt är så jobbigt nu... Du mår dåligt och jag måste arbete och när jag inte jobbar festar jag. Jag vet inte hur jag ska hantera allt som händer Bella…” Snyftar hon, jag torkar hennes tårar. ”Jag känner mej så hjälplös Bella. Du faller i bitar mitt framför mina ögon och jag bara står där och tittar på.” Jag biter mig i läppen, jag vill inte att Tess ska ha skuldkänslor.
”Gumman” säger jag lågt och kysser henne, men ännu en gång viker hon undan. ”Är det något mer du döljer?” Viskar jag.
”Jag har börjat knarka igen” säger hon snabbt och reser sig upp, jag hinner inte säga något innan hon försvunnit ut. Jag brister ut i gråt och känner hatet mot mig själv som växer sig allt större. Jag är den enda andledningen till att Tess börjat med den skiten igen. Helvete vad jag är värdelös!

Dagarna gick, Linus var hos mig ofta. Jag frågade om Tess hela tiden, han visste ingenting. Hon var försvunnen. Det enda jag tänkte på när jag skulle sova var att hon tagit en överdos och dött. När jag kom ut från sjukhuset kom jag hem till en stökig lägenhet. En tom, ostädad lägenhet som stank av depression. Kan sorg lukta? För jag svär, jag kände lukten av den.

Jag gick in i köket där jag fann massa anteckningar. Jag satte mig orolig ner och tog upp dem. Det var Tess som kladdat ner en massa meningar. Jag tittade på kylskåpet där det satt en lapp. Jag reste mig upp och började läsa den.

”Förlåt för att jag bara gick ifrån sjukhuset så där, men jag fann inte ord. jag är så ledsen att det slutat så här Bella. Jag älskar dej, det vet du. Vi hade en sån underbar tid tillsammans på psyket, jag svär, jag längtar tillbaka. Nu har det vi inte alls lika mysigt. Du skär dig och jag knarkar sönder mig. Vi är trasiga Bella, förstår du inte? Två trasiga människor kan inte vara tillsammans, det är inte bra. Jag vill inte få dig och skära sig mer, jag vill inte att du ska se mig när jag knarkat. Dina sår har fastnat på min näthinna. Jag ser dem varje natt när jag ska sova, jag är så ledsen Bella. Jag vill så gärna hjälpa dig, men nu har mina demoner vaknat, mina demoner från mitt förflutna.

It feels like I lost everything that I've known”

Jag läste brevet om och om igen. Jag fastnade vid stycket ”Men nu har mina demoner vaknat, mina demoner från mitt förflutna”. Jag brast ut i gråt då det plötsligt knackade på dörren. Jag reste mig tröttsamt upp och öppnade dörren. Utanför stod pappa.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
muppot - 3 jan 08 - 18:40
tack för du tipsade mig, den här är jättebra!
Torn_rosa - 27 aug 06 - 05:45- Betyg:
Fan du e så J*l bra!Fortsätt så!
Jossann_ - 18 aug 06 - 07:53
du e så duktig :D
familjeflickan - 15 aug 06 - 18:45- Betyg:
oj!
ja du e verkligen duktig!
Cilises - 14 aug 06 - 06:39
Oh...skriv mera!! fort!!!
Mandapanda - 14 aug 06 - 05:09- Betyg:
MEEEEER!!!!!
Martiina__ - 14 aug 06 - 02:37
MER! jag är kär i denna novellen! <3
sofiiie - 14 aug 06 - 02:13
du skriver så otroligt vackert!!
Vill ha mer fort!!!:)
JosefinLarsson92 - 14 aug 06 - 01:36- Betyg:
skriv mera!!
thecryingeye - 13 aug 06 - 22:42- Betyg:
SKRIV MER SNÄLLA!!!!!!!! du äger! :)
Breda - 13 aug 06 - 21:21- Betyg:
vill ha meer!!! jättebra!!!!
bloody_witch - 13 aug 06 - 20:55- Betyg:
jaa, meeeeeeeeeeeeeeeer!! snabbt tack det är jätte bra
BellaDonna - 13 aug 06 - 20:38- Betyg:
meeeeeeeeeeeeeeeeer!

Skriven av
TrasigFlikka
13 aug 06 - 20:19
(Har blivit läst 338 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord