Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

avd. 83, tisdag

det ligger smörrester i apelsinmarmeladen. och vita byxor med fotriktiga skor sitter på en stol och övervakar hela skiten bakom en fasad av sydsvenskan. skinkan är noggrant placerad som en blomma på tallriken. det är petigt det där med pålägg.

sjuksköterkan rullar runt sin vagn. kallar tyst upp namn efter namn. alla sköljer ner sina tabletter. kapslar och annan skit. med juice. kaffe eller plastmuggar med vatten. en del följer efter henne. säger jag nu. jag nu. och jag vibrerar. skakar. våldsamt. det tysta vrålet från slaktlamm fyllda med seroquel och stesolid tvingar mig in på mitt rum. bort från ljudämpat tak och harmoniska motiv.

det är tyst nu. han den maniske fan som delar mitt rum och snarkar värre än mig och var rädd när vi träffades första gången. pratar högt om tivoli långt långt bort. tack och lov.

mina kudde är fortfarande blöt efter natten. fatima som städar plockar upp mina skitiga strumpor från golvet och jag säger förlåt även hon ändå bara ler. jag glömde dom för fan.

sen kommer ljudet av vagnen och jag tar mina tabletter. rädd för PIVA och går ut igen. mer kaffe och en cigarett. dom andra börjar bli klara. går till sina rum. ut på permission. in i väggen. ner i källaren för lite el. ute fallen löven ändå. en cigarett till. väntar på att sluta skaka. som ett jävla träd när det regnar.

och innan dom punktligt rullar bort hela härligheten av frukotsknäcke, limpa och inplastade ostskivor. tar jag ett djupt andetag. och det är smörklumpar i apelsinmarmeladen.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)


Skriven av
hunden
11 dec 17 - 16:53
(Har blivit läst 184 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord