Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

like puzzle pieces in your hand; [del 7]

Det var lördag, det var fest, och Aaron skulle dricka.
Klockan var halv sex när Lily, Sebbe och Mike kom till hans lägenhet för att äta tacos och sedan dra igång förfesten. Fyra personers pant och stök var inom rimliga gränser för var Aaron orkade städa, och han visste att de tre han bjudit in var lugna nog för att inte ställa till med någon skit. Den riktiga festen började inte förrän klockan nio hos en av Sebbes kompisar i andra änden av stan och det verkade som att det skulle komma mycket folk dit. Jossa och resten av gänget skulle självklart också hänga på, men Aaron var ärligt talat lättad att hon redan haft en annan förfest att gå på.
Trots att det kändes som han lagat mat för ett helt kompani gick all köttfärs åt, och nachochipsen som blivit över hamnade i en skål på soffbordet lagom till drickan togs fram. Aaron satt bredvid Sebbe i soffan och lyssnade när han berättade om hur han och bandet repat inför spelningen nästa tisdag, och sedan om någon musik de hade gemensamt tycke för. Under tiden satt Mike nerknölad på golvet tillsammans med Lily och shottade något som såg så giftgrönt ut att Aaron undrade om det var frätande. Mikes min, och hostande, att döma så var det inte särskilt gott. Lily verkade däremot tycka det var jätteroligt för hon hällde genast upp en till.
När klockan närmade sig åtta ringde det på dörren och Jake ramlade in tillsammans med David, glatt rosiga om kinderna som om de sprungit upp för trapporna. Vid det laget var Aaron redan full och välkomnade dem med ett glas fullt med redbull och jäger i handen.
”Vi försökte få tag i Jossa i en timme men hon svarar ju inte”, försökte Jake förklara samtidigt som han tog av sig skorna. ”Så nu kom vi till din fest istället.”
”Det är lugnt”, flinade Aaron och kramade om dem båda när de var klara med skor och jackor. David var yngst av dem, men längre än både Jake och Aaron. Hans hår var brunt och vilt, läppen pryddes av en silverring, och för festens skull hade han bytt ut sin Marilyn Manson t-shirt till en enkel svart skjorta.
”Ditt hår blev jävligt snyggt”, log David glatt och tog Aaron i håret, som genast kammade ner det när David verkade ha känt färdigt. Ӏr det Lily som färgat?”
”Vem annars.” Aaron drog upp axlarna mot öronen. Klippa kunde han, men färgen överlät han till henne.
”Hur många är här?” Jake tog med sig sin tygkasse in till tv-rummet, där han glatt hälsade på alla och genast fick en giftshot av Lily i handen.
Sista timmen blev den mest högljudda, då alkoholen till och med verkade börja bita på Mike. Aaron lyssnade på de andra medan han halvt låg i soffan, med benen över Sebbes lår, och armen bakom huvudet. Jake hade hamnat i knäet på David och trots att David hade flickvän brukade de alltid småflirta med varandra. Alltid på ett lekfullt sätt, och som Aaron förstått det, bara när det fanns andra runtomkring. Av vad han sett hade Olivia tyckt det var roligt, så kanske fortsatte David med det lika mycket för hennes skull. Mest av allt fortsatte de nog för att det märktes hur obekväm Mike blev där han satt och skruvade på sig på golvet. Han var inte homofob, men… han var lite obekväm. Sa han. Aaron väntade fortfarande på det perfekta tillfället att få skrämma honom ordentligt, eller helt enkelt få ta på hans bröst.

Tio över nio satt allesammans på stadsbussen på väg till den riktiga festen. Lily satt nedklämd bredvid Aaron på en liten vikbar bänk och tittade på när han gick igenom flödet på instagram. Då de flesta andra satt längre bak i bussen eller hade fullt upp att skratta åt något David berättat passade han på att visa Sets profil för Lily. Hon var den enda som visste om vad som hänt, och så skulle det förbli.
”Vem är det?” frågade Lily när Aaron visade henne. Hon lutade sig lite närmre för att titta, och när hon verkade känna igen luggen på bilden fnissade hon till. ”Nämen… har han följt dig länge?”
”Mm, jag tror det. Jag kände igen namnet men har inte gått in och tittat vem det var förrän nu.”
”Men lillen… Han har säkert en crush på dig.” Lily tog mobilen ur Aarons händer och tryckte upp de få bilder Set hade. För det mesta hade han inte skrivit så mycket till bildtext, men någon gång var det en låttext, och när Lily hittad en överkontrasterad bild på någon emoängel hade Aaron svårt att inte skämmas. Han försökte komma ihåg att han knappt var femton, och att han var liten och ledsen, men det var fan svårt ändå.
”Men tryck bort den där…”
”Varför då?” fnittrade Lily. Hon verkade förstå precis varför, men var snäll nog att inte säga något, utan gav bara tillbaka mobilen till Aaron. ”Jag tycker han verkar så söt… lilla vännen.”
”Han är så… emo”, suckade Aaron. Kanske lät det inte så bra när han satt där med tighta svarta jeans och såg ut som världens emo själv, men Set var av en helt annan klass. Han bläddrade igenom Sets bilder igen och lät blicken dröja kvar på den enda som föreställde lillgrabben. Det gick knappt att se att det var han. Aaron mindes när Set suttit på hans golv och strukit undan luggen, när han fått se hans ögon, de mörka ögonfransarna, och hur röda hans läppar varit mot hans ljusa hud. Han såg alldeles för androgyn och docklik ut för att vara en pojke, men han var faktiskt ganska söt. Varför la han inte upp en vettig bild istället?
”Vad sitter du och drömmer om egentligen?”
”Inget”, svarade Aaron undvikande. Lily hade tydligen betraktat honom under hela tiden och han hade inte insett hur länge han tittat. ”Vad är det för datum idag?”
”Artonde. Hurså?” Hon lutade sig tillbaka i sätet och korsade armarna över bröstet på sin svarta kofta.
”Han fyller år idag.”
”Gör han?” log Lily. ”Men skriv grattis till honom. Hälsa från mig.”
”Mm…” Aaron dröjde kvar på instagram en stund, men då Lily vände sig om för att prata med Sebastian stängde han ner appen och stoppade tillbaka mobilen i fickan igen.

Timmarna gick fort. Klockan började närma sig ett och det verkade som att alla som tänkt komma slutligen hade ramlat in. Aaron hade träffat killen som höll i festen en eller två gånger förut, alltid via Sebbe, men ikväll såg han knappt till honom förutom en snabb skymt i köket. Det märktes att de som blivit bjudna fått ta med sig sina egna vänner, och kanske vänners vänner, för det var verkligen en blandad skara folk. Något Aaron upptäckte var att nya hårfärgen fick honom att gå under fler kategorier än emo, då de flesta förmodligen misstog den för att vara svart. Det roade honom att se att tjejen som förr alltid tittat en aning skeptiskt på honom plötsligt tittade lite mer intresserat åt hans håll. Det var nästan sött.
Med höften lutad mot köksbänken lyssnade Aaron på Mike när han berättade om hur många kilon han gått upp sedan han börjat med sin nya träning. Han hade berättat det förut, Aaron var inte så intresserad, men Jake lyssnade med nyfiken blick och nickade då och då. Skratten från gänget vid köksbordet och den höga musiken från vardagsrummet fick Aaron att känna sig ovanligt disträ, så han svepte innehållet i sitt glas innan han gick mot ett mer avskilt ställe. Toaletten.
Med låst dörr och locket nerfällt satte sig Aaron ovanpå toalettstolen. Han hade druckit ganska mycket och svajade svagt där han satt, men han mådde kalas, om kanske inte ännu bättre. I brist på bättre åkte mobilen fram och det första som dykt upp på instagram var ett svartvitt foto på några cdskivor, en tröja och en bok. Det tog en stund för Aaron att fatta att det var Sets födelsedagspresenter han laddat upp bild på. Vad som förut känts som en dålig idé på bussen fick honom inte längre att tänka efter, och Aaron hade skrivit ”grattis!” i form av en kommentar under bilden. I efterhand undrade han varför i hela helvete han använt ett utropstecken, för det var något han definitivt bara hade kunnat komma på när han var full.
När Aaron klev ut från toaletten dunsade Jake rakt in i honom med en förvånad flämtning och Set glömdes genast bort igen.
”Var det här du var? Jag letade efter dig”, log han förvånat och la händerna mot Aarons bröst för att räta upp sig. ”Har du cigg?”
”Mm. Vill du ha?”
”Gärna.”
”Var inte Mike något kul längre?” Aaron började gå mot vardagsrummet, där han sett en altandörr tidigare, och Jake skrattade.
”Han glömde bort mig när Rebecca kom. Hon frågade om hon fick ta på hans muskler.”
”Och det fick hon?”
”Klart hon fick. Hon är ju tjej.”
Aaron och Jake trängde sig ut genom altandörren där två killar tyckt det var en bra idé att ställa sig precis utanför och snacka. Trägolvet var lite fuktigt och aprilnatten var kall, men det var skönt med den friska luften efter att ha spenderat så många timmar i det varma och kvava inomhus. Jake lutade sig över räcket ut mot trädgården, och Aaron ställde sig bredvid, vänd åt andra hållet. De tog var sin cigarett ur paketet Aaron bar i bröstfickan och pratade inte mycket medan de rökte. Aaron tänkte på Mike och Rebecca och undrade om det skulle hända något, eller om det aldrig skulle bli något mer än en fyllegrej att hon ville klämma på honom. Det var Jake som bröt tystnaden, och han gjorde det med en besvärad suck.
”Fan.”
”Vad är det?” Aaron såg ner på honom med röken vit och nästan spöklik när den ringlade från hans läppar. Jake tittade upp på honom med hakan lutad i handen och ett uppgivet leende på läpparna.
”Jag funderar på att dra hem snart, men mamma har sina pinsamma kompisar hemma. Det är som att hon är inne i någon andra slags… fjortisperiod. Hennes vänner är snart femtio men de fnissar och pratar om män och sex och jag bara vet att de kommer vara vakna när jag kommer hem. Jag orkar inte.”
”Sov hos mig då?” föreslog Aaron och hade problem med att dölja sin skadeglädje. Det var när han hörde Jake beklaga sig över sin mammas pinsamheter som han gladdes extra mycket åt att han bodde ensam.
”Får jag det?” Jake såg så lättad ut att Aaron omöjligt kunnat säga nej även om han bara skämtat.
”Ja, det är lugnt. Jag ringer en taxi.”

Tydligen var det inte bara Aarons gäng som var ute och festade. Väntetiden för taxin var ungefär en timme, och under tiden som de väntade hann de dricka var sin shot ur en flaska med whiskeyfärgat innehåll som brann som eld i halsen. Aaron måste erkänna att han tyckte om känslan men Jake hostade ynkligt långt efteråt.
När de slutligen kom hem till Aarons lägenhet var klockan halv tre och det måste ha varit något i den där shoten som Jake inte tålde. Promenaden upp till lägenheten hade gått fint, men medan Aaron hunnit ur halva klädseln och satt tandborsten i munnen stod Jake fortfarande kvar vid dörren och fnissade. Han lyckades klämma ur sig att han var trött, men Aaron trodde snarare det berodde på att han var full. Lagom till Aaron sköljt ur munnen hade Jake kommit ur skorna, och hängde nu prydligt upp sin ljusblå jeansjacka på en av krokarna under hatthyllan.
”Samlat dig nu?” frågade Aaron roat när de passerade varandra i dörren till toaletten. Jake knuffade honom bara i sidan med armbågen och log innan han stängde dörren efter sig.
Egentligen var Aaron alldeles för full för att gå och lägga sig, men han var även för trött för att orka sitta uppe. När han lagt sig i sängen kändes det som om hela rummet snurrade så han tvingade sig själv att ha ögonen öppna. Jävla skit. Varför lärde han sig aldrig att sluta dricka en timme innan han skulle hem? Jake var snart klar inne på toaletten och släckte snällt lampan ute i hallen, men kom sedan in i Aarons rum med sina kläder i en prydlig hög i famnen. Visserligen hade Aaron inte ens erbjudit sig att bädda soffan, och Jake var nog den av hans vänner som var allra mest touchy feely så det var knappast några problem för honom att dela säng. Jake kröp dock inte ner vid hans sida och sa god natt som den snälla pojken han brukade vara. Hans svala hand ströks över Aarons bröst och ner över hans mage, och en mintdoftande andedräkt kändes plötsligt väldigt nära. Tydligen dröjde Aarons respons för länge, då Jake suckade.
”Tror du jag är dum?” sa han tyst. ”Du skulle inte ta med mig hem om du inte ville något. Sluta spela svår.”
”Sorry.” Aaron hade faktiskt svårt att hålla sig från att le. Han hade förberett sig på en kyss men Jakes läppar var redan halvvägs ner för hans bröst, och hans händer innanför resåren på hans underkläder.

Sets dagbok
18 april
Firade min födelsedag med familjen idag och det hände inte något särskilt
direkt. Fick några skivor jag önskat mig och en tröja av mamma och pappa.
Malin hade köpt en bok som verkar helt okej men de sa att de ska vänta tills
släktkalaset innan jag får resten av presenterna. Ser inte alls fram emot det
men det kanske kan bli okej ändå. De kommer klockan tre i morgon och jag tror
inte de kommer stanna så länge i alla fall. Mamma pratade bara om att hon
tyckte jag borde klippa mig för min lugg är så lång och bla bla. Jag vet att jag
borde klippa mig men jag vill inte lägga pengar på det… jag vet inte ens vilken
frisyr jag vill ha.
Såg att Aaron hade följt mig på instagram igår och jag börjar undra om han
kanske råkade trycka fel. Okej att han var snäll mot mig för att jag var ledsen
men jag har typ världens tråkigaste bilder. Han kanske gör det för att han
tycker synd om mig eller något. Eller så kanske jag överanalyserar saker men
det känns verkligen skumt att någon som han skulle tycka att jag är intressant.

I vilket fall som helst så känns det inte alls som att det var min födelsedag
och det kommer förmodligen inte göra det i morgon heller. Det spelar inte så
stor roll heller för mina senaste födelsedagar har inte varit så kul. Det var skönt
att syster inte var så sur i alla fall och att pappa åkte till jobbet så att de inte
kunde bråka mer. I morgon ska både mamma och pappa iväg efter kalaset så
tror det blir skönt att få vara själv. Malin kommer säkert bara sitta på sitt rum
ändå så jag får lyssna på min musik ifred.
Tror jag ska försöka tvinga Wilson att stanna hos mig så jag har sällskap när jag
läser. Skriver säkert i morgon igen.
*
har jag mer än två läsare? if so, det skulle göra mig glad att få en kommentar från er anonyma.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
Vapor - 9 okt 16 - 19:17
Aaron, Aaron, AAAARON! <3
Sen gillar jag Jake som är typ, glad full och flirtar med alla.
Att han spanar in Mike är väl inget konstigt direkt, skulle jag också gjort, snyggjävel.

och att Set inte ens riktigt ser framemot sin födesledag! </3 jag får ju ont i bröstet.
ilenna - 28 nov 15 - 19:53
Ookej. Nu blir det väl massa random babbel här igen då; jag tyckte det var så charmigt med aaron som direkt kammar ner håret ´när david känt klart´ haha. Kan se framför mig hur inte road han är. Och av någon anledning tyckte jag också att det var jättegulligt att jake hade en tygkasse? Gillade förfestdelen; dom är så mysiga allihop och gillade bilden av hela gruppen i vardagsrummet. Aaron som ligger med benen över sebbes lår, mike och lily på golvet. Och jake och david. Vad söta! D: [hittad en överkontrasterad bild på någon emoängel hade Aaron svårt att inte skämmas. Han försökte komma ihåg att han knappt var femton, och att han var liten och ledsen, men det var fan svårt ändå. ] hahah alltså lilla söta set, och aarons tankar – älskar verkligen dom där ironiska/uppgivna/väldigt icke roade tankarna han så ofta har. Tror jag sa tidigare att jag vill se aarons instagram och jag vill lätt se sets också XDD
Gillar det med att han själv inser att det är lite knäppt att han klagar på set som är emo när han har liknande utseende själv, men också det med att han sedan fortsätter med att set är en annan klass haha. Men ja aaron är ju trots allt emokungen och set en av alla trogna följare som inte kommit till samma nivå än ;D gulleset. Och grejen att han ändå fortsätter sitta och kolla igenom bilderna och att vi tack vare fortsättningen med lily får veta att han suttit ganska länge och tittat på bilden av set (och att han tycker han är söt DDDD:)
Mer random saker jag gillade: [m en Jake lyssnade med nyfiken blick och nickade då och då.], [Han glömde bort mig när Rebecca kom. Hon frågade om hon fick ta på hans muskler.” ”Och det fick hon?” ”Klart hon fick. Hon är ju tjej.”] HAHA. Aarons skadeglädje ute på trappen haha. Och jake som hostar ynkligt :’D (jag vet jag tycker så konstiga saker med jake är gulliga.)
och gillade tanken om utropstecknet haha XD tänkte till och med på det själv innan jag läst vidare; att det var lite skumt med utropstecknet. Och liksom det är sånna där smågrejer som gör kapitlet väldigt levande. Aarons ofta ironiska/´verkligen? -.-´-tankar, och så sånt här enkelt men random liksom.
o_________o eehehhee. Slutet!!! Jake är supersöt som är fnissig och knuffas på vägen in i badrummet och bla bla, men att han inte bara säger godnatt utan bara chillar på med att ta på aaron?! Jag fangirlar pinsamt mycket. Och så sucken, mintandedräkt och [”Tror du jag är dum?” sa han tyst. ”Du skulle inte ta med mig hem om du inte ville något. Sluta spela svår.”] aaron som får sluta vara dryg och låtsas som att han velat att jake bara skulle lagt sig ner för att sova (seriöst vem skulle han kunna lura?!!!) och ler(aaron ler! :’D) enda dåliga var att stycket tog slut (a) (a) ge mig mer jake snälla!! Och aaron och jake med för den delen! Han ska vara med set men det kan vänta en stund ((((((:
Megabitchchan - 21 nov 15 - 20:08
Mmmmmike. Skulle gärna ta på hans muskler och lite mer än så IF YOU KNOW WHAT I MEAN. Tycker det är hysteriskt roligt att Mike är "inte homofob men" också är Jake tänd på honom men han tar Aaron i typ reserv. Det är i alla fall så jag uppfattar det hela. Inte för att jag skulle haft något emot att vara med Aaron heller för den delen HEHE.
Gulligt att Aaron kom ihåg hans födelsedag också, och att han faktiskt skrev grattis. Visserligen när han var full, men ändå. En liten soft spot finns det uppenbarligen för Set. HE HE. Jävla loser. Kul att han tycker att det är jobbigt Set är så emo (klandrar honom INTE) till den nivån att det blir second-hand embarrassment när de kollar på Sets instragram. Käner igen mig.
Och Set-baby som bara antar att det var av misstag Aaron började följa honom. Men det hade antagligen jag också tänkt om någon populär snygg-jävel börjat följa mig sådär också.mike

Skriven av
arbok
21 nov 15 - 18:38
(Har blivit läst 395 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord