Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Kickstart my heart [m/m] - del 4

[eventuellt redigeras det här kapitlet och läggs upp igen.]
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
Megabitchchan - 8 dec 15 - 01:43
Vad roligt att Nash har så bra vänskap med Elias och Jasmin. De verkar verkligen måna om att stötta honom och vill hans allra bästa. Gillar Elias. Han känns som en lagom blandning av rolig, men att han kan vara allvarlig när det behövs. Bara en känsla jag får.

Tänkte på att du skriver ”tillbaks”. Är väl inte fel egentligen, men jag själv tycker att det låter lite väl vardagligt och nästan slarvigt. Tillbaka ser bättre ut att använda i en ”korrekt” text, om du förstår vad jag menar. En annan sak är att du använder siffror istället för bokstäver i text, till exempel ”3 avsnitt, 2 säsonger.” Ser bättre ut att skriva tre och två och så vidare.
”Jag går och letar på mitt skåp nu.”
Jag vet ärligt talat inte vad jag ska säga om det här uttrycket, men jag anar att det är något dialektalt av något slag? Aldrig hört det förr så det kanske är därför jag reagerar så pass mycket på det som jag gör. Låter väldigt märkligt, ärligt talat. Letar på. Letar reda på hade låtit bättre, men eftersom Elias antagligen vet var han skåp är så stämmer inte det heller. Går till mitt skåp hade varit bättre. Skulle vilja tipsa om att undvika så pass dialektala uttryck i skrift. Lite ungefär som att jag aldrig skulle skriva ”he” fastän jag använder det dagligen i tal, så använder jag det inte i skrift.
”Enda tills dom” Ända till ska det vara, inte enda.
En sista sak jag tänkte på också var det allra sista styckesbytet inte riktigt bidrog med någonting. Blev mest förvirrad då jag inte riktigt förstod om de bytt till något annat tillfälle, men de verkade fortfarande sitt kvar därute så det känns som att du skulle kunna låta det varit ett helt stycke där på slutet.
Ganska kort kapitel, men det var mysigt och trevligt att läsa. Ska fortsätta vidare nu och se var som händer framöver!
JennnyJ - 5 jul 15 - 23:45
Först och främst är det jag som ska säga TACK för att du låter mig vara en del av det här och låter mig få lite insideinformation som de andra inte känner till (det gör att jag känner mig lite bättre än alla andra och det är ju alltid roligt!) ;) Sen kommer vi till det roliga: den här delen!
Du lägger återigen en jättefin grund för vänskapen mellan Nash, Elias och Jasmin. Jag tycker väldigt fort om dem och hur de kör hela den här high school grejen som låter oss se vad de allra mest önskar och som lovar att vi i slutet av det här året ska få se dem gräva upp det och läsa igenom det igen: vi vet alltså att vi kommer se dem förändras, vi kommer se saker hända - vi kommer följa deras drömmar och se hur det egentligen blir. Jag fullkomligt älskar den tanken. Och alltså, Nashs önskningar är så väldigt fina, både allvarliga och lekfulla och det ger oss så många framtida händelser att se framemot. Som nattbad med Maddox. Som oron över det där VGet i engelska. Läsa mer om hans texter. Det finns så mycket som kan bli så fint!
Och alltså, det allra bästa på hela listan var nog "Våga vara singel". För det är nog bland det absolut modigaste. Och det säger ju så mycket, om vart han är nu och vart han varit. Sen är Jasmin klockren från början till slut med hur hon redan från början såg att Maddox var Nashs typ men hur hon väldigt fort klargör att det är okej att drömma men att han borde passa sig, om det är så att han verkligen är så stökig som ryktet påstår. Just för att hon är rädd om honom och inte vill att det ska bli sådär jobbigt igen. Allt som allt, ett jättefint kapitel med mycket vänskapskänsla och löften om fina (och kanske även jobbiga) stunder.

Skriven av
ilenna
5 jul 15 - 02:24
(Har blivit läst 251 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord