Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Dina bästa spara-pengar tips!

Vad gör ni för att spara på slantarna? De där små vardagssakerna som i längden gör stor skillnad.

Det jag gör är att jag försöker äta mest vegetarisk mat, göra storkok som ger mig lunch/middag i minst 3 dagar framåt. Mycket med bönor och kikärtor. För mig är det däremot viktigt att det är en smakupplevelse, så kryddor är enormt viktigt för mig att använda i maten, så där vill jag lägga lite extra pengar på att ha i skafferiet.

Vad gör ni för någonting?

:)
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
Tiggarflikkan - 20 nov 14 - 23:03
Främst arbetsmarknadsmässor!
Tiggarflikkan - 20 nov 14 - 23:03
Brukar finnas en hel del på universiteten här i Göteborg! Har koll på dem i och med att jag pluggar just där och stalkar alla affischer, events och min mejlkorg ;)
bluesky - 19 nov 14 - 18:08
tiggarflikkan: åh gratismässor! Har aldrig hörttalas om förut, vet du var/hur man kan ha koll på det?
Tiggarflikkan - 19 nov 14 - 12:36
Fick för övrigt min termos på en mässa. Den är också så bra att man bränner sig i timmar efteråt, hah. Fast när man är förkyld och vill ha så varmt te är det superb. ;)
Tiggarflikkan - 19 nov 14 - 12:34
bluesky: Åh, tack, det är så den appen heter! Har tänkt ladda ner den ett bra tag nu, men inte tagit mig för eftersom jag inte kommit ihåg namnet. xD

hah, kom på ett annat bra tips som jag (över)utnyttjar: Att ha koll på alla (gratis)mässor i närheten, och andra evenemang där de delar ut gratis grejor! Där kan man få allt från halvtaskigt mässgodis till kaffe, fika, mat, paraply och juice så det räcker i över en vecka framåt. Eller en (eller tre) goodiebag(s) med massa pasta, tomatsås, tandborste, duschkräm, rabattkuponger, ännu mer godis, och sådant. Om man går till de mest generösa i alla fall, eheh.
bluesky - 19 nov 14 - 03:13
Intermezzo: hyr i andra hand, så då blir nog inte personen jag hyr av glad :P

Det är ett smart tips!
Intermezzo - 18 nov 14 - 01:46
bluesky: Får ni inte ta bort dem lapparna? :o Min hyresvärd har också klistrat fram sådana lappar, men jag tog bort min.
Oj, då blir det svårt att frysa mat! Jag har tre frysfack och det tycker jag är svårt, så jag förstår att det inte är lätt att frysa mycket mat då! Ett annat tips förresten, är att ta reda på vad varje portion kostar! Då ser man lättare om det är billig mat eller inte. ^^
bluesky - 18 nov 14 - 01:38
tiggarflikkan: termos in my heart, alltså. Min är lite för bra däremot, bränner mig hela tiden xD Måste tipsa om appen matpriskollen, den är superbra att använda sig av när man ska handla/planera matmeny. Jag ska skicka in min ansökan för ICA student imorgon *excite*, jag kommer få en hamburgefest *gasp*

intermezzo: min hyresvärd har klistrat en "ingen reklam tack" på allas brevlådor -.-

Brukar alltid försöka göra matmenyer, se vad jag har hemma, handla efter säsong (nu blir det rotfrukter!) . Men jag har bara ett frysfack, så det är typ tre saker jag kan frysa åt gången :/ det är inte så bekvämt för plånboken. Ska baka bröd nu imorgon/snart (dunno). Brukar inte äta bröd, har inte köpt det på typ två månader. Men ska få besök i helgen...

Superbra tips! Brukar köra detsamma, men jag är så otroligt svag för att köpa dyr choklad på pressbyrån......
Intermezzo - 17 nov 14 - 21:40
1. Skriva en detaljerad meny med vad man ska äta under veckan och endast handla det som behövs till de rätterna. På det sättet blir det inte så att man handlar mat på måfå. :-)
2. Titta på reklamen du får i brevlådan, ofta står det väldigt många rabatter som gäller just den veckan och då kan det vara bra att passa på.
3. Gå med i ICA/COOP/HEMKÖP/WILLYS. Det är gratis och man får fina rabatter.
4. Frysen är fantastisk! Frys mat som blir över.
5. Baka eget bröd (det är mums och billigare i längden!)
Tiggarflikkan - 17 nov 14 - 21:29
Ta med sig kaffe/te istället för att köpa direkt i skolan. Plus att jag personligen tycker det är mycket mysigare att dricka ur min termos än från en pappersmugg. ^^ Och vill man ha påfyllning så kan man ta med en kopp/glasburk samt snabbkaffepulver/tepåse, och värma vatten (antingen via vattenkokare eller - i avsaknad av sådan - värma vatten i micron. Om man gör det sistnämnda ska man så klart inte värma vattnet i en ståltermos ;)). Därutöver duschar jag på träningen istället för hemma för att spara på varmvattnet, hah. Fast kompenserar det mer än väl genom att ha högsta effekt på elementen #frusenmänniska.

Sparar så kalrt in på mat också genom att köpa billigare alternativ. Vegetarian är jag ändå, men sedan har jag dessutom koll på ett flertal butiker vilka erbjudanden de har under veckan. Dessutom är jag ica-student, så utnyttjar deras erbjudanden, hihi.

En annan sak som är bra för ekonomin såväl som för hälsa och miljö är att cykla. Mycket bättre än att köra bil (speciellt i storstäder med tanke på tillgängligheten i kombination med rusningstrafiken) eller att investera i ett dyrt buss-kort.
nattblick - 16 nov 14 - 15:44
Storhandla, gör egna matlådor. Bara ett par tips :)
HanniO_o - 16 nov 14 - 03:22
Jag köper inte kläder om jag inte behöver nya...åker hem till mina föräldrar och snor mat hahah... Alla mina pengar går till mina djur. Men där sparar jag rätt mycket på att köpa storpack av allt och inte den dyraste lyxmaten för jag anser att dom inte behöver det :P
bluesky - 16 nov 14 - 02:28
hanniO_o: well, det är ju ganska obvious ;) jag menar utöver det, på saker som det är lite svårare att spara in pengar på. T.ex tänker på ett visst sätt när man köper mat, var man köper kläder, osv.
HanniO_o - 16 nov 14 - 02:24
Jag låter bli att köpa saker jag inte behöver.

Skriven av
bluesky
16 nov 14 - 00:51
(Har blivit läst 185 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord