Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Hur f-n hanterar man detta?

Jag är 21 år, men situationer som denna får mig att känna mig 10 år igen. Mindre!

År efter år anordnar gemensamma vänner, tillsammans med vagt bekanta, olika fester till olika högtider, men också "sammankomster" vid andra tillfällen. Trots att jag är vän med en stor del av de bjudna lyckas jag aldrig bli bjuden, MEN de lyckas alltid bjuda in någon som bara en person känner, osv.

Efter många års mobbning, och dåliga upplevelser med människor, är jag efter 5 år av detta extremt trött. En del av mig vill göra ett "hissy fit" och skälla ut folk efter noter, en annan del vill ha dem ut ur mitt liv på alla sätt och vis föralltid, och den tredje delen vet att detta inte skulle gå.

De vänner jag har, och inte har någon kontroll över de som bjuds in, vill jag såklart ha kvar som vänner. De är däremot väldigt nära dessa andra personer. Jag vet inte vad som händer med dem om jag gör detta, för jag vet inte hur deras förmåga att vara opartisk är. Jag har den förmågan, men jag vet att inte alla har den...

Det finns inget val om att säga upp allting, för har jag inga vänner vet jag inte om det finns något som stoppar en till depression, och då vet jag inte vad som ska hålla mig från att ta mitt liv.

Jag är så djupt olycklig i den här situationen, men så fast. Jag vet inte vad jag ska göra, hur jag ska gå vidare.

Har någon en aning??
Hjälp?
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
rebecc - 11 jan 14 - 08:27
Bluesky:

OK, om det inte är en tillfällighet så är det väldigt tråkigt av dina "vänner"! Försök att förstå att det är dom som går miste om något. DU är en investering. Bara att skriva om du vill prata! kram
bluesky - 4 jan 14 - 21:56
Rebecc: verkar som om att alla blev inbjudna, förutom jag. Och det är inte första gången så det är inta pga att jag sagt nej, säger nästintill alltid ja. :/
rebecc - 3 jan 14 - 06:39
Tråkigt! Du tror inte att det bara kan vara ett missförstånd och att dom kanske inte förstått hur mycket du faktiskt velat ha en inbjudan? Många av mina vänner har slutat fråga mig om jag vill hänga med på fester för dom vet att jag har fullt upp med annat, men så fort jag ger ett "sign" så vill dom promt ha med mig.

Om det finns flera andra i den gruppen som har vänner som inte heller blivit bjudna ska du inte ta det personligt. Men om ALLAS vänner blivit bjudna förstår jag att du blir ledsen.

Mitt råd är också att du pratar med någon, du verkar inte vara så stabil om du blir djupt olycklig av en sådan sak. Jag förstår att sorgen blir extra stor eftersom du drar paralleller till tidigare erfarenheter. Sånt går att bearbeta.
bluesky - 26 dec 13 - 17:00
Tack för svaren, vet att det var ett svårt inlägg och behövde nog mest skriva av mig på en plats där jag vet att någon ser det/läser. Man blir trött efter ett tag, helt enkelt.

Har bestämt mig för att säga upp dessa vänskaper, bara inte "indulge" dess människor med min tid eller något. En del av mig var rädd att göra det för att DE skulle bli ledsna, men jag kan ju inte vara olycklig för dem.

Ellis: har planer att göra det, igen, efter nyår. Gick på UMo tidigare iår med pratade med någon jag inte tyckte om. Ska be att få träffa den andra som jobbar där. :)
ellis_ellinor - 23 dec 13 - 23:11
oj vad ledsen du låter, har du funderat över en samtalskontakt med en professionell?
MyBlackBird - 22 dec 13 - 15:28
Jag har upplevt samma sak, men jag kappade faktiskt kontakten då det tog mer på mig när jag fortfarande var vän. Men jag har några nära vänner, visst vi kanske inte alltid festar ihop eller åker på saker hela tiden. Min närmaste kompis är också den som jag teäffar minst, då vi går på olika skolor i olika kommuner.

Som jag uppfattar det som är de så kallade falska vänner du har råkat ut för. Min förra bästis började plötsligt mobba mig för jag stod på kig och inte brydde mig om vad folk sade. Så jag bara klippte av vänskapen. jag svarar oå tilltal men inget mer.

detta har hänt några gånger då mina "vänner" försöker frysa ute mina andra vänner och liknande. Men jag satte ner foten och varnade dem ....

Om du vill prata av dig eller bolla ideer är det bara att PM .... tyvärr har jag erfarenhet av sådana händelser

Skriven av
bluesky
21 dec 13 - 03:40
(Har blivit läst 192 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord