Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Destruktivt beteende

Hej alla överlevare där ute!
Det är mitt första år på gymnasiet natur linjen i början gick det bra och jag kände mig optimistisk. Efter nästan en hel termin börjar jag känna hur stress och prestationsångest hinna ikapp mig. jag började med att sjukanmäla mig flera dagar strunta i läxor och uppgifter tills de har staplat ihop sig på en hög. Jag började med ett destruktivt beteende och jag vet inte om jag kan bryta mig ur det. Varje gång jag försöker sitta ner och ta tag i den där högen med läxor så blir jag alldeles rädd och min kropp känner en stark motvilja.
Det knäppa är att jag har valt det svåra inriktningen och extra kurser för nästa åk,natur och psykologi. Det är som om jag vill pressa mig själv till avgrunden eller hämnas på något sätt. Jag vet att jag inte kommer att klara av så pass mycket stress men ändå gjorde jag det val medvetet.
Jag vill verkligen lyckas med det här, bevisa för mig själv att jag är ingen misslyckad person som har fattat fel beslut.

jag skriver detta just nu bara för att få det ur mitt system och lätta på trycket. om ni har några tips så vore det uppskatta just nu.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
NadaZero93 - 17 dec 13 - 14:27
Det jag tror att du behöver är hjälp. Att berätta och prata om ditt problem, så att inte ångesten byggs upp och förlamar dig helt.

Jag har en vän som hamnade i exakt samma situation. Hon gick från nästan alla mvg till - . Hon gick natur med extramatte. Hon liksom bara kunde inte ta tag i plugget, det var alltför förknippat med ångest. Hon gick ut trean och fortsatte ett år till i halvfart samtidgigt som hon jobbade just eftersom hon var för låst för att kunna plugga.

Att du har problem har ingenting med att du är "osmart" har "tagit vatten över huvudet" att göra, eller är "misslyckad".

se om det finns något proffesionellt utbildad som du kan få kontakt och stöd av. inom eller utanför skolan. Gör det bara. Prata med dem innan ångesten hinner tränga för djupt. Lätta på trycket. Gör det för dig själv! Heller ta tag i det, så att du kan lära dig att hantera det, i alla livssituationer som uppstår.
bluesky - 7 dec 13 - 21:09
Ta paus, byt linje. Du ställer alldeles för höga krav på dig själv alldels för tidigt. Du tjänar inte mycket alls på att pressa dig för hårt i gymnasiet. Satsa på grundkurser, och få högre betyg i dem istället. Då har du större chans i fritiden.

Jag säger det direkt att du måste sänka kraven, du kommer gå in i väggen. Det håller inte. Du har många år framför dig, och att slösa energi på gymnasiet, energi som du inte kommer få någonting ut av? Ta det på högskolan istället. Ändra om dina tankar. Av erfarenhet av att ha gått in i väggen... byt riktning.
child_of_dreams - 5 dec 13 - 14:37
Gör aldrig dina prestationer till den du är. Du är ingen misslyckad person för att du misslyckas med studier.
Jag vet precis vilken känsla du har. Och man tänker att man ska göra allt, men det är liksom för mycket för att veta var man ska börja. Det blir övermäktigt.
Men skriv ner allt du ska göra och bestäm dig för EN sak av allt. Och så fokuserar du på den saken en dag. Allt annat lägger du åt sidan. Och om du hinner klart den saken idag - då har du en avklarad sak att vara stolt över. Börja inte med något av allt annat förrän nästa dag utan stanna kvar i känslan av att du bestämt dig för en sak du ska göra - och att du klarat av den.
Nästa dag tar du en ny sak. Fokusera på det du klarat snarare än allt du har att göra. Det är svårt, jag vet. Du får träna!
Och all frustration - skriv, skriv, skriv ut den som du gör!
Lycka till!!
MyBlackBird - 3 dec 13 - 01:59
Jag kan känna igen mig där då man bara samlar på sig uppgifterna. Och att ta tag i det igen tar alltid tid. Men när jag väl har kommit igång, så släpper den där motviljan.
Man gör ju det för sig själv ochman kommer inte att ångra sig då man väl tagit sig an uppgiften. Kämpa på, åren går sjukt fort. Jag går nu sista året.
liten_snopp - 3 dec 13 - 00:54
Det är knepigt det där med gymnasiet, man är i en så jobbig ålder... Jag hoppade faktiskt av efter ett år och läste in betygen på folkhögskola senare i livet. Det var verkligen rätt väg för mig, men det är väl inte något man rekommenderar direkt. Vill du verkligen fixa det så kommer du göra det i slutändan också! Om inte så finns det alltid andra alternativ, det kan vara skönt att veta det.
Aloneh - 3 dec 13 - 00:22
Bestäm dig för att du måste göra klar dendär högen först och främst, du kommer att känna en otrolig lättnad
När allt jobb är överstökat. Jag känner igen mig lite av detdär beskriver, kan säga av egen erfarenhet att jag gick in i väggen till slut.
Men försök att få klar dendär högen och sedan så bara koppla bort allt ett litet tag och fokusera på att må bra oxå,
Avboka de kurser du inte har någon lust med. Du kan få ett toppen jobb ändå, men försök inte att prestera högre än vad du orkar med själv.
Det ska finnas något kul i det man gör eller åtminstone något att se fram emot. Annars finns det ingen mening, om du vill prata av dig lite eller så
Kan du alltid Pma mig oxå :)

Skriven av
Afrodite
2 dec 13 - 22:37
(Har blivit läst 173 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord