Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Skriva en bok

Jag vill så himla gärna skriva en bok! älskar att läsa och skriva. det enda problemet just nu (ett steg i taget liksom) är att jag inte har någon inspiration till det jag skriver och kommer ingen stans. någon som har ett bra råd eller så? skulle verkligen uppskatta det!
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
LisaHoglund - 24 apr 12 - 20:04
Håller med de andra: Bara skriv. Gör några övningar för att komma igång och släppa lös fantasin eller bara flödesskriv en stund. Det förds alltid något guldkorn som kan användas i något kommande eller redan pågående längre projekt!

Annars: Gå promenader, det släpper loss fantasin jättemycket, i alla fall för mig. Har du fastnar kan du gå in i en karaktär och skriva hans eller hennes monolog i en viss situation eller sätt bara in personen tillsammans med någon annan och se vad som händer. Det kan väcka ditt intresse för dina karaktärer och därmed din berättelse igen, när du upptäcker nya saker om dem :)
martobicat - 23 apr 12 - 18:59
Fråga Micheliin och blackbirds också.. de är duktiga på att
skriva noveller..
Safir - 22 apr 12 - 18:53
Martobicat: Naww, tack!

Sara: Jag har många ideer på böcker, men jag kommer inte så långt för att jag 1. inte har tid 2. fastnar på smådelar i handlingen 3. får nya ideer som kolliderar med den gamla och får mig att lägga undan den.
Så första tipset; fokusera på den texten! 100 procent.
Andra tipset; för att få inspiration, gå efter dina drömmar eller bara en löjlig liten tanke. Det kanske inte blir just den som utvecklas till din bok, men den kan leda dig in på den vägen. Föreställ dig t ex hur du vill att en viss stund i ditt liv ska gå till och skriv ner den. Skapa nya karaktärer som passar in där och skriv en historia.
Gör en fanfiction (tar karaktärer från en redan befintlig bok och skriver en egen saga med dem. Blir den bra kan du bara använda den storyn, fast byta ut till dina egna karaktärer.
Skriv bara. Allt som du kommer på. Kolla igenom det sen och se om något går att utgå från, om något är bra nog att fortsätta med.
MimmiKitmiri - 22 apr 12 - 17:45
Det bästa är att man skriver om något som man kan, eller har varit med om. Mycket detaljer är bra och mindre dialoger.

Jag håller på med en "novell" som är baserad på mitt liv, och jag har kommit väldigt långt med den! :D
Snart kanske den blir till en bok, och min lärare ska hjälpa mig genom vägen! Wiiiie.

Lycka till i alla fall! :)
Dufwan - 22 apr 12 - 04:05
jag kan, vet, alltså. Men nu är jag helt borta.
Medi - 22 apr 12 - 00:32
jag skriver just nu en novell om en mördare, ur min synvinkel och så.
Men skriv något om det du tycker o. Kanske en tjej som blir känd?
MyBlackBird - 21 apr 12 - 22:16
Men mejla gärna om du undrar något eller inte förstod det jag skrev xD kan bli lite osämanhängade ibland ... hehe
MyBlackBird - 21 apr 12 - 22:14
Inspirationen som jag få är från drömmar faktiskt, vänner och från mina egna dikter. Själv skriver jag en del böcker - som jag vill trycka - och en del noveller. Men källan till inspirationen är olika från olika person. Ett tips för att komma igång är att få tre ord att skriva om, exempel; Natt. Rädsla och vänner. Fråga om någon kan ge dig tre ord, en känsla, en sak och en beskriving eller något annat du kommer på.

Skriv en egen version av en film händelse eller så.
Det finns många sätt att "komma igång" men själva inspirationens källa är något man tyvärr måste hitta själv. alltså en som passar just dig ^^

Man kan alltid be om hjälp som det jag nämde innan, för att komma igång
bluesky - 21 apr 12 - 20:46
Jag har faktiskt skrivit klart två stycken, men inte fått dem publicerade, den ena ville jag få publicerad men jag förlorade ca hälften när min dator kraschade....

Det råd jag har är att bara skriv, gå inte tillbaka för att ändra under tiden, forsätt framåt, ta inte bort något (färga texten vit ist!!). Jag rekommenderar Nanowrimo STORT, 50 000 på 30 dagar... Man blir fokuserad, man får massvis med hjälp under tiden, och har ett "mål".

Men det är inte alltid man behöver en jätte definerad idé, ha ett ungefärligt mål, ett par karaktärer och lek med dem. I värsta fall blir det skit, men det ger erfarenhet. Skriv skriv bara
martobicat - 21 apr 12 - 20:15
Fråga Enelram, Safir, enkladikter eller dagg..

Skriven av
saragustavsson
21 apr 12 - 20:13
(Har blivit läst 281 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord