Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

ergonomi

"Vad är ergonomi?"

- Förklara relativt väl med text vad ergonomi är och vad man bör tänka påHar kört fast i mitt ergonomijobb, hjälp ?
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
DiktAmi10 - 23 apr 12 - 23:08
Jag skrev så här, får hoppas att de duger:
(tack alla!)

Ergonomi handlar om hur bra och dåligt man belastar sitt skelett, sina muskler och leder, armar, ryggen och benen m.m. Om man t.ex. har ett kontorsarbete och sitter i fel ställning varje dag kan man efter ett tag börja få ont i muskler och leder, och tillslut måste man sjukskriva sig om man inte ändrar ställning så att man sitter rätt, och belastar kroppen så lite som möjligt. Även i andra yrken som t.ex. byggarbetare kan ergonomin vara fel.
Här kanske man lyfter tunga saker på fel sätt, och sliter därmed ut kroppen i onödan.
Därför har man i de flesta jobb hjälpmedel som underlättar arbetet för en, även t.ex. ljuset och luften kan ha betydelse. Men man kan även själv förebygga skador och sånt genom att träna och att under arbetet göra enkla stretchövningar.
svampar - 22 apr 12 - 17:00
Man kan väl säga att det är arbetsplatsutformning.. vet inte hur jag ska förklara det. Det är att utforma arbetet efter sin kropp, arbetsställning. Jobbar man t.ex framför datorn hela dagen kan man behöva utforma stolen på ett visst sätt så man inte får ryggproblem. Man kanske behöver en fotplatta. Sätta skärmen på ett bra avstånd från ögonen, ha skrivbordet placerat bra i förhållande till hur man sitter osv. Hitta det optimala arbetsplatsutformningen..
martobicat - 21 apr 12 - 19:41
Arbetsmiljö..
DiktAmi10 - 21 apr 12 - 19:25
ska testa, tack! :)
bluesky - 21 apr 12 - 19:21
Googla lagar, arbetsförhållanden, etc. :)
DiktAmi10 - 21 apr 12 - 18:29
googlade men hittade bara massa om t.ex hur man ska sitta m.m. när man har ett kontorsjobb och sånt :s och jag måste göra ett eget för när man är fotograf/assistent.

men tack ändå! fick en idé :)
svampar - 21 apr 12 - 18:20
Ergonomi, man kan säga att det är bekvämlighet i arbetsmiljö. Alltså, om man t.ex jobbar inom byggbranchen får man lätt ryggskador och därför kan man behöva maskiner som lättar arbetet.
Jag har svårt för att förklara...googla :p

Skriven av
DiktAmi10
21 apr 12 - 18:06
(Har blivit läst 227 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord