Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Döden i mitt huvud

Måste bara få skriva av mig lite, så dö inte av mina tankar 3:

Men i alla fall, i hela mitt liv har jag sätt mina morföräldrar leva med problem, mormor har problem med ögon och öron sen länge, men dem senaste åren har hon haft en hemsk hosta. Morfar har hjärt och njur problem, dem räknar med att han har 4 år kvar.
Mamma har problem med leder och hud sjukdomar, som psoreasiss (stavning?). Nu har hon fått en stroke. Hon är 50..
Och det ända som går runt i mitt huvud just nu är hur och när jag kommer dö, jag känner hela tiden att det kommer vara av något som dem har, och har världens noja. Jag äter inget kött just nu, inte gjort på någon månad och jag funderar redan på att hoppa från vegetarian till vegan, bara för att jag är rädd för döden, vid en tidig ålder. Så jaa.. all mat jag äter blir googlad tills jag vet exakt vad den gör för min hälsa, och efter det väljer jag noga ut vad som får hamna i min kropp, även om jag måste välja bort vissa saker. Som bananer, äpplen och ibland päron, beror på mitt humör..
Jag har delat med mig till min kurator, och nu är jag ett psykfall, bara för att det inte är friskt att tänka så mycket på döden i min ålder. Men vad fan ska jag göra, jag besöker min mamma på sjukhuset varje vecka, jag gråter varje gång hon ringer, bara för att jag vet att det kommer att vara jag som ligger i den där sängen snart..
fml
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
bluesky - 31 mar 12 - 14:36
Jag förstår rädslan, är också väldigt rädd. Eller rädd är väl inte rätt ord, är inte direkt rädd för döden, men jag förstår.

Det är bra att du får någon att prata med, för sådana tankar kan vara väldigt överväldigande, och som nu verkar det ta över delar av ditt liv. Det är inte hälsosamt. Vi alla har en enorm respekt för döden, men majoriteten av oss låter inte den rädslan ta över våra liv.

Men en sak kan jag säga är att det finns många myter om mat som inte är bevisade, så att googla kan ge dig fel information, och eftersom du verkar ta det ganska seriöst kan det sluta med att du får vitaminbrist på något vis. Så det är bra att de har kommit in redan nu.

Och bara för att din mamma har problem med leder, har psoriasis, och fått en stroke betyder det inte att du får det. Har du möjlighet att prata med en läkare om ärftligheten av dessa sjukomar? Hur stor sannolikhet du har att du kommer få det också. Det är något jag fått göra med min syster, och det hjälpte mig att sluta oroa mig så mycket mer. Kan du fråga kuratorn om det finns en möjlighet till det? Då kan du även ställa massvis med frågor om din mammas tillstånd, om du vill.

Ta hand om dig <3
Yoza - 30 mar 12 - 21:47
Tänk inte så! Tänk på allt positift ! om du har bra hälsa och tar hand om dig klarar du allt det ändå du behöver göra är att tänka jag är stark och håll alla "onda tankar borta" an få självklart vara lessen men vad glad att hon lever nu och njut av det ta tid av stunden , andas allt kommer lösas,
MimmiKitmiri - 30 mar 12 - 20:43
Att du skippar en viss näringsrik mat kommer göra din hälsa sämre.
Dufwan - 30 mar 12 - 20:24
Hej, vi är livrädda båda två.

Skriven av
Kavasha
30 mar 12 - 20:23
(Har blivit läst 208 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord