Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

saker ni stör er på.

Hejhopp.
Radioprogrammet Christer i P3 hade idag som tema att folk skulle skriva eller ringa in o berätta om saker som de stör sig på hos andra människor. Var typ den mest roliga läsningen ever, så jag tänkte att vi kunde köra samma sak här. Ni berättar om vad ni stör er på att andra människor gör/säger/är etc. helt enkelt! Jaaaaaa! Kul!!
Själv stör jag mig på när folk skriver ord i VERSALER mitt i en MENING, speciellt när det verkligen inte passar in. Och folk som ska hålla på och definiera sig själva hela tiden genom att säga saker som "jag är ju en väldigt ödmjuk människa" eller "...men eftersom jag är så snäll som person så… ". Och så stör jag mig på när folk börjar en mening med ”Som jag brukar säga...”
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
angel96 - 27 jan 12 - 18:31
jag stör mig på när det står så himla mycket om skönhetstips och hur man kan bli vackrare i olika tidningar, och typ "det här gillar killar/tjejer" det är drygt
134643 - 26 jan 12 - 23:23
Åh, jag stör mig på folk som har fördomar!
Jag själv har råttor, och jag slutar aldrig störa mig på alla kommentarer man får..
" Skadedjur ", " Åh, vad äckligt ", " Euw, titta svansen " osv...
svampar - 26 jan 12 - 23:04
Kom på lite mer saker idag :)
*folk som är "experter" på exakt allt man pratar om.
*folk som står och pratar mitt på en trottoar eller precis vid en ingång så man måste klämma sig emellan.
*folk som ser att man har bråttom(för att man kutar som en idiot) och inte flyttar på sig.
*skitungar som ska trycka på alla knapparna i en hiss. man tror att det bara händer på film, men det gör det inte.
*folk som är helt ofokuserade när man snackar med dem.
*folk som inte kan erkänna när de gjort fel, som måste säga att den andra parten gjorde något värre eller skylla ifrån sig på någon verkningslös omständighet.
Och mycket mer. Jag stör mig på nästan allt. Fast det går ju att strunta i, jag stör mig även på folk som stör sig på allt.
ProstheticHead - 25 jan 12 - 18:04
Folk som alltid vet bäst.
Föräldrar med barnvagnar som tar upp hela jävla trottoaren, vägrar flytta på sig och går lååååååångsamt.
Folk som är väldigt oförskämda mot en och ändå förväntar sig respekt/hyfs.
Folk som inte kan hålla inne med sina åsikter, oavsett hur onödigt det är att säga det.
Folk som spottar, skräpar ner och inte plockar upp skiten efter sina hundar.
Föräldrar som inte lär sina barn att uppföra sig (som t ex låter dem slåss, plåga djur och vara allmänt irriterande mot alla i omgivningen).
bluesky - 25 jan 12 - 17:51
håltimmar som är för korta för att kunna åka hem, men för långa för att bara sitta i skolan.

personer som tror att läkare gör det ssk gör, och ssk gör det uskor gör, och uskor gör det vårdbiträden gör. Extremt vanligt!

uhm... vad mer stör jag mig på? folk som fnittrar/viskar under föreläsningar heeela tiden. Jag skiter i om förläsningen är tråkig: håll käft!
Tiggarflikkan - 25 jan 12 - 17:38
När folk klagar högt på sitt utseende, hur snygga/fula de än är. Liksom, vad förväntar de sig att man ska säga till dem?

Och folk som går långsamt i korridoren eller på gatan eller något när man har bråttom, men det är totalt omöjligt att ta sig förbi utan att trängas.
bluesky - 25 jan 12 - 15:24
West_west: ok
Deteztable - 25 jan 12 - 14:42
Stör mig på människor över huvud tagen. Väldigt många av dom iaf.
Men ja som du säger, när dom definierar sig själva.
Eller feta människor som ställer sig mitt i en dörröppning utan att fatta att man inte kommer förbi.
Folk som stannar direkt dom går av rulltrappan.
Trångsynta människor som hela tiden tror att dom har rätt.
Jag HATAR när folk tjatar helt i onödan.
Jag tycker inte om barn. (då menar jag människor upp till typ, 11 år. Eller nått)
Och jag tycker inte om människor med cp skador. Ingen fördomsfullt, många är säkert jätte snälla och söta osv. Men jag gillar dom inte, och jag kan inte rå för det. Tro mig, jag har försökt.
west_west - 25 jan 12 - 13:21
bluesky: Världen är mycket större än Sverige, det håller jag med om. Men det är mycket märkligt att situationen i exempelvis muslimska länder legitimerar mer feminism i Sverige! För det är faktiskt ofta så diskussioner med feminister går, att feminism i Sverige motiveras av situationen internationellt. Men sedan är det fel att säga att det behövs feminism där det råder ojämställdhet. Lika lite som kommunism är medicinen mot stora ekonomiska klyftor är feminism medicinen mot samhällen där kvinnoförtryck är stort. Det krävs en jämställd approach för att skapa jämställdhet, det har vi sett i Sverige. Vi valde att gå den feministiska vägen, och se hur det gick. Idag förtrycks män ibland annat lagtexter, dagligen i media, och diskrimineras aktivt av samhället på många andra sätt. Vad man kan se är att feministisk ideologi inte ger jämställdhet. Alltså behövs någonting annat även internationellt. Vi behöver jämställdism med fokus på de maktordningar som faktiskt finns istället för den maktordningen vi på förhand bestämt ska vara allenarådande. Även i kontexter där kvinnor ses som förtryckta av oss i väst finns självklart både fördelar och nackdelar med att vara man respektive kvinna. Här kan bland annat nämnas att mannen ofta har ett större ansvar för försörjning och försvar medan kvinnor ofta har större tryggheter inom givna ramar. Det är ju olika i varje kultur och därför behöver man ha en förutsättningslös approach. Feminismen är inte förutsättningslös.

/west_west
bluesky - 25 jan 12 - 11:34
tofu: jag håller med dig om feminism :) världen är större än sverige, och bara för att vi har det ganska bra i sverige betyder det inte att vi ska ignorera resten av världen.

xuvetyn: från erfarenhet har jag upplevt att män är minst lika ömtåliga som tjejer, de har bara inte fått lära sig verktygen att ta itu med detta, som tjejer får när de är barn.

och jag använder versaler i mening för att lägga betoning på vissa saker för att slippa missförstånd. Ord som lätt kan hoppas över, eller som kan tolkas annorlunda med en annan betoning. :)
Kavasha - 25 jan 12 - 09:57
Xuvetyn: Men alla dessa texter och statusar på facebook säger att det inte är okej att leka med tjejer på något sätt, men ingenting om vad man inte får göra med killar
svampar - 25 jan 12 - 08:18
Håller med om versalerna mitt i en mening! Jag kan betona saker själv i huvudet, behöver inte hjälp med det. Stör mig också på folk som tränger sig i spärrar, ska klämma sig förbi en i dörrar eller står still på vänstra sidan i en rulltrappa när man har bråttom.
Kavasha - 25 jan 12 - 00:48
Jag hatar femenister (inte dem som vill att allt ska va lika, fast dem är ju iofs vanliga svenssons) och alla dessa satans texter om att man inte ska leka med tjejer, dem är ömtåliga osv. jag tror personligen på att killar är lika ömtåliga och beroende av kärlek som vi är.

Sen stör jag mig på dem eländiga människorna som alltid ska komma in i ens förhållande och vägrar inse att ett vanligt förhållande består av två personer som inte vill dela med sig av varandra, och om jag velat ha nått sånt hade jag gått ut med det. men nejfan, alla ska på mig och pojkvännen med kärleksförklaringar -.-
rebecc - 25 jan 12 - 00:34
martobicat: kan tänka mig det :D
martobicat - 25 jan 12 - 00:19
rebecc: Där skiljer vi oss, haha :)
rebecc - 25 jan 12 - 00:10
Haha.. Kom på en sak jag kan störa mig på om jag tänker på det. Människor som ältar något förgånget. Totalt värdelöst!
martobicat - 24 jan 12 - 23:44
rebecc: Jag är nog ganska lik dig ang. detta ;)
tofu - 24 jan 12 - 23:35
lol så gjorde jag det som jag precis sa att jag störde mig på. Insåg det när jag precis hade postat. Illa.
tofu - 24 jan 12 - 23:34
Okej. I det Sverige jag lever i upplever jag det som sant iallafall. Om du tittar på vilka som har majoriteten av de höga positionerna i samhället, vilka som står för den största delen våld i relationer etc. För övrigt så är ju världen större än Sverige idag så om det är svårt att förstå eller inse vilka maktstrukturer som finns i Sverige idag så kan man ju alltid titta på hur det ser ut i andra delar av världen eller hur det har sett ut tidigare i Sverige också. Men AJA.
Dufwan - 24 jan 12 - 23:04
Sak samma, även DET är inte nödvändigtvis sant i det Sverige vi lever i idag. Inte på grund av män, i alla fall. Feminism talar mycket om på grund av män.
tofu - 24 jan 12 - 22:55
Nej, feminismen grundar sig på axiomet att män som grupp har mer makt än kvinnor som grupp, inte att alla män försöker trycka ned alla kvinnor hela tiden. Stör mig på den missuppfattningen också.
Dufwan - 24 jan 12 - 22:51
påstås*
Dufwan - 24 jan 12 - 22:50
För att feminism är en ideologi som grundar sig i vad som av feminister men av inga andra påstå vara axiomet att män ALLTID försöker förtrycka och vara förmer än kvinnor. Lol.
tofu - 24 jan 12 - 22:40
hajsonen: why?
Dufwan - 24 jan 12 - 22:30
Folk
Edwin82Therese98 - 24 jan 12 - 22:25
134643: Jag är en sån som alltid pratar å kommenterar filmer hemma men håller käften på bio xD..

tofuuu: Jag stör mig på felstavningar i simpla ord såsom anndra, eller liknande. GASH! .-.
Sen stör jag mig på folk som säger saker som aldrig hänt. Skitsnack alltså.
kiakamel - 24 jan 12 - 22:06
tofu: Haha åå vad jag känner igen mig! Min senaste matteföreläsare sa en gång var femte minut "sen så tar man hela konkarongen".

För tillfället stör jag mig otroligt mycket på mina uppgifter i organisk kemi då de är galet svåra.
LovesLL - 24 jan 12 - 21:37
oh, god, *soulmate*!

Jag stör mig på folk som avbryter en när man pratar och de själva inte märker det. Jag stör mig på folk som räcker upp handen i klassrummet och sen inte tar ner armen när nån annan får frågan, som att de på nåt sätt skulle kunna fylla i eller svara bättre.
Stör mig på folk som lägger upp statusar på fb om träning och olycklig/lycklig kärlek hela tiden.
Stör mig på så otroligt mycket mer, haha, men jag orkar inte skriva.
tofu - 24 jan 12 - 21:17
bluesky: en annan "kul" grej är ju när föreläsare hakar upp sig på vissa ord eller meningar som de använder HELA.TIDEN. En favorit var en som avslutade varenda mening (eller ok, typ var tredje) med "...i nån mening". Till slut så hör man bara det och kan inte koncentrera sig på nåt annat.
bluesky - 24 jan 12 - 21:13
stör mig på pretentiösa människor som hela tiden ska berätta hur duktiga de är på saker.

och föreläsare som är tråkiga -.-
ochsedankomdu - 24 jan 12 - 21:08
åhhh humor i p3 är typ det fetaste jag stör mig på..
MimmiKitmiri - 24 jan 12 - 20:53
Och jag stör mig på ingen mindre än mig själv. Heheheh
tofu - 24 jan 12 - 20:38
134643 : jag vet ! det är så himla irriterande . *hehe*

rebecc: jassåru, jag som älskar att störa mig på banala saker. det är det roliga som finns i princip. viktiga saker däremot ska man inte störa sig på, där ska man agera istället, tycker jag. till exempel dumma pojk- och flickvänner.
rebecc - 24 jan 12 - 20:33
Jag stör mig på människor som stör sig. När man väl stör sig på något så har man en obalans, och det är inget jag ser upp till. Speciellt när dessa människor lägger skärpan på det som stör dem, istället för att navigera ut det och fokusera på alla miljarder saker som inte stör dem. Det är en svaghet hos människan :)

Så störningen att störa sig på nånting har jag kanske 10 dagar om året, och då får jag störa mig på precis vad jag vill. ;) T.ex på människor som klagar på sina pojk/flickvänner när de är dem själva som hela tiden går tillbaka till dem = omdömeslösa. Bara ett exempel. Men jag försöker minska på dem dagarna för jag finner ingen funktion med att spotta ut massa skit, helt enkelt!
134643 - 24 jan 12 - 20:25
Åh, jag stör mig på folk som kommenterar saker medan man kollar på film.
När man är på bio tycker jag bara att det är kul att sitta och fnissa/prata
med kompisen bredvid. Men hemma i soffan stör jag mig något enormt på det xD

Sen stör jag mig på folk som sätter ett mellanslag mellan en punkt eller ett
kommatecken ^^

Skriven av
tofu
24 jan 12 - 20:17
(Har blivit läst 433 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord