Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Hit med recept!

Hej!!! :)

Mat är ett av mina stora intressen (även om jag knappt vet hur man kokar ägg etc) men det är lätt att det blir samma tråkiga saker hela tiden.

Har ni några smaskiga recept jag kan överraska familjen med? De kan vara både enkla och avancerade. För även om jag inte vet hur man kokar ägg, så kan jag det bara jag prövar, precis som med allt annat. ;)

Hoppas ni mår bra! <3
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
rebecc - 7 dec 11 - 18:57
Bluesky: okej, kan man inte ha vanlig pasta också? Istället för tortellini :)
bluesky - 7 dec 11 - 16:14
rebecc: i blandningen :)

jag föredrar tortellini med kött fyllning istället för att ha skinka i blandningen :)
rebecc - 7 dec 11 - 13:52
Bluesky; tack så hemskt mycket! Kan ju återkomma om resultatet sen haha. Bara en fråga, om man har t.ex ost eller skinka till, ska man ha det i blandningen då eller bara brevid? :)
alberro: tack. Ska defenitivt pröva båda. Ska man göra äggröran i samma stekpanna där man hade chilin och det eller för sig? :)
Albarello - 6 dec 11 - 00:21
Recept kopierat från kinesiskmat.se
Ingredienser
8 tomater
6 cm ingefära
3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
ca 1 msk socker
3 vårlökar
1 röd chili
6 ägg
2 tsk sesamolja
jordnötsolja (till stekning)

Så här gör du:

1.Skär tomaterna i mindre bitar.
2.Finhacka hälften av den skalade ingefäran och två av vitlöksklyftorna.
3.Fräs vitlök och ingefära i ett par sekunder i en wok eller stekpanna.
4.Tillsätt därefter tomater, salt och socker och stek i ytterligare 15 minuter.
5.Finhacka resten av ingefäran, den resterande vitlöksklyftan, chilin och vårlöken.
6.Fräs i en ny panna i olja i några sekunder.
7.Knäck i äggen och stek under omrörning tills det blir äggröra.
8.Blanda ner äggröran i tomatblandningen, häll på lite sesamolja och rör om.
9.Garnera med lite hackad vårlök och servera.


... Sagolikt god och nyttig (sesamoljan är helt avgörande, men man måste vara försiktig med mängden. Ingefäran ska man inte ta det försiktigt med)
Albarello - 6 dec 11 - 00:18
Tilltugg: Koka sojabönsskidor i vatten och salt i 5 minuter. Skölj bort vattnet. Låt svalna "Skida ur" bönorna. Ha på lite flingsalt och ät som ett riktigt gott och riktigt nyttigt godis.
bluesky - 5 dec 11 - 23:26
kopierar vad min mamma skrev:

"Färsk pasta som kokas och läggs i form. Blanda en burk creme fraiche med en halv förpackning frusen örtkrydda, tex italiensk, finns inte det ta fransk. Blanda med pastan och gärna lite grädde eller mjölk så det inte blir så tjockt. Du kan minska mängden creme fraiche till en halv burk, men minska då också örtblandningen,men ta någon rinnande vätska också. Tillbehör om du vill ha är gott med lufttorkad skinka eller annan billigare rökt skinka. eller vad du vill. Lite mozzarellaost är gott till, men det är lyx"
rebecc - 5 dec 11 - 23:20
bluesky: okej tack :D
bluesky - 5 dec 11 - 22:23
rebecc: Har aldrig gjort den själv, ska fråga mamma om receptet snart eftersom jag tänkt bjuda mina vänner på det. Men just det skulle nog räcka till 4 personer...

återkommer senare med ett mer exakt recept xD
rebecc - 5 dec 11 - 22:13
Åh jag lovar att pröva allt ni skrivit!



Bluesky: Vad snäll du är, skriv gärna fler maträtter, hehe. "Franska örter pasta", hur många personer är det för när man tar två kartonger tortellini och en liten kartong frysta örter? Jag gör ju till minst fyra personer. Och hur mycket cremé fraiche brukar du ha? :)
bluesky - 5 dec 11 - 21:01
och omelett. Gör det jämt när jag inte pallar.

blanda två ägg med matlagningsgrädde (jag brukar ta lika mycket av det som det finns ägg, eller något mer... så med två ägg = 4 fyllda äggskalshalvor).

Blanda runt tills det är en tjock röra, salta och peppra.

Vill du ha grönsaker eller annat i, häll det i pannan, stek i mellan 1-2 minuter (något mer om det är bacon eller annat kött). Häll röran över och låt det steka på låg värme.

Dra en stekspade runt kanterna med jämna mellanrum. När du kan ta hela stekspaden under omeletten och lyfta något upp från stekpannan utan att det är allför sladdrigt: vänd! Det kan skvätta lite, och gå sönder, men det går också ;)

Sedan servera med rostat bröd :)
Carrre - 5 dec 11 - 20:53
men hallå, mobba inte mitt recept! xD
visst kan man äta direkt ur förpackningen, MEN då kan man inte
ge bort den etc, och DÅ kan man inte låtsas att man gjort den,
och DÅ är den inte lika god! xD
bluesky - 5 dec 11 - 20:11
också:

kyckling med ajvar relish :)

stek små bitar av kyckling, häll i créme fraiche eller matlagningsgrädde (eller båda), och i med en sked ajvar relish. Gott till ungsbakad potatis, ris, pasta, vanlig potatis och pommes :)
bluesky - 5 dec 11 - 19:23
Franska-örter pasta!

Valfri mängd créme fraiche
Två "kartonger" med valfri torellini (helst min kött i)
En liten kartong frysta franska-örter.

Blanda créme fraiceh med örterna
koka pastan, och häll sedan ned i en form, och blanda ned créme fraiche röran
sätt i ungen i cirka 10 min (har jag för mig)
ilenna - 5 dec 11 - 18:11
haha jag tror det fattas någon ingrediens i carres recept?
för om man bara smälter ner vanlig choklad och sen stelnar den igen
så kan man ju lika gärna äta den direkt ur förpackningen XD
Carrre - 5 dec 11 - 17:14
ischoklad:

1) köp choklad
2) smält choklad
3) stelna chokladen i sånadär jättesöta miniformar
4) ät! :)

haha, grymt gått iaf! ^^,

Skriven av
rebecc
5 dec 11 - 17:03
(Har blivit läst 293 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord