Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

...Och alla vill ha sin personliga bögkompis

(jag hoppar verkligen inte på någon. Jag skriver ”ni” för att det är det enklaste sättet att få fram vad jag vill, det är inte riktad till nån speciell.. Ba satt ni vet.)

Nu är det pride-vecka och det är fint på väldigt många fint. Det är fint, för att militären inte kallas in och stoppar paraden som i Ryssland, det är fint för att det kommer människor från världens alla hörn och visar sin kärlek, det är fint för att så många engagerar sig, inte bara homosar utan alla. Det är fint helt enkelt. Men samtidigt är det nåt som är så himla fel, nåt som jag inte kan sluta tänka på och särskilt inte när hela stan är regnbågsfärgad och alla säger att de älskar bögar.

För visst har ni sagt så nån gång? Eller hört någon säga så. Eller tänkt att vad ni gärna vill ha en bögkompis, eller hört någon säga så. Och det är där det är något som har blivit så fel. Hur kan ni säga att ni älskar bögar? Har ni överhuvudtaget träffat någon? Och om ni har det, har ni träffat och lärt känna så många att ni kan anse det vara representativt för hela homo-befolkningen? Och när ni snackar om bögar, gäller det också bögar som skiter i mode och schlagerfestivalen, aldrig har sminkat sig eller noppat ögonbrynen, en som kanske föredrar andra umgängesformer än shoppingrundor? För de finns, kan jag lova er.

Men de räknas liksom inte. Ändå är det en jävla drös tjejer där ute som inte vill nåt hellre än att ha en bögkompis, som att bög var synonymt med trevlig och super fashionforward.
Jag vet, för jag har haft en homokille som kompis. Och jag har aldrig sett någon bli mer utnyttjad än han. Av brudar som inte ville nåt hellre än att få stylingtips och nytt hollywood-skvaller, men definitivt inget djupare.

Och det är här pride kommer in. Det är glittrigt och regnbågsfärgat, nakna överkroppar och schlagermusik och det passar säkert vissa. Men, jag citerar Blondinbella; ”Fast det viktigaste budskapet som ska föras fram under Pride är först och främst inte frågor om giftemål eller om barn utan det mest grundläggande av allt ska pushas fram och det är först och främst att det är okej att vara gay!”
Men hur i helvete ska en kille som inte gillar schlager och mode och kändisar och smink känna sig peppad att komma ut när det här är något han inte alls identifierar sig med? En kille som gillar killar men som saknar de andra attributen. För de finns, som sagt.
Och det finns tjejhomosar också, om ni inte visste det. För de syns ju knappt heller. Titta bara på novellerna på den här sidan och jämför antalet M/M med antalet F/F. Men det tar jag i ett annat inlägg.

Temat för årets festival är "heteronormen". Men hur ska man kunna göra sig fri från den när homovärlden är minst lika styrd av lagar och regler om hur man ska va?
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
JaneEyre_love - 13 okt 09 - 17:07
Ursäkta mig men jag måste bara säga en sak.
Monreflections: Det sista du skrev är saker som får mig att skratta. Folk sitter och förklarar saker om livet (allt är livet) som om det vore något komplicerat. Och det du skrev låter så extremt som om du försöker låta smart. Ursäkta mig men jag tycker bara att göra livet till något komplicerat är väldigt konstigt.
"handlar om att förlora sig själv genom att bli en identitet", ? :s
gravitation89 - 22 sep 09 - 23:42
Det är därför queerteori har blivit så stort. Homoforskning så som det varit har också varit både hetonormativ och statisk ..
Tycker det är bra att folk börjar ifrågasätta steriotyper och normer, i alla kretsar, oavsett sexuell läggning.
familjeflickan - 6 sep 09 - 19:36
Jag håller med dig till hundra procent. Att homos är si och heteros är så tycker jag är så, förlåt, JÄVLA TÖNTIGT!
Som om man är på ett visst sätt bara för att man har en annan läggning ! :@

Men jag tycker dock att Gay/bög och homosexuell kille inte har samma betydelse nu.. Gay och Bög står för de där killarna du beskrev som gillar glittrigt och regnbågsfärgat osv. Det står inte längre för att man har en viss läggning - det är mer en stil, ett sätt avv vara nuförtiden.
En homosexuell kille däremot handlar bara om läggningen.

Jag vet inte om det jag nyss sagt stämmer med verkligheten - men det är min bild av det hela.
svampar - 3 sep 09 - 09:44
du har helt rätt. Alla bögar börjar inte gråta för att de bröt en
nagel eller för att deras frisyr ser konstig ut just denna morgon.
Som harrypotterlover kaller det 'filmbögar'....
visst, det finns bögar som är sådär fikus "iiisch! jag bröt
en nagel" eller "OH-MY-GOD! jag typ bara, ääälskar den där
färgen du har på nagellacket. Asså du måååste bara säga var
du köpte den där!"
men varför dra alla under ett streck?
skapelse - 31 jul 09 - 02:24
Jag är lesbisk och jag får jämt höra om att lesbiska är så sexiga när dem kysser varandra - Sådan uppmärksamhet får vi. Kilalr som vill titta på när jag och en tjej hånglar eller sånt. Sexuellt syfte alltså. Men jag har aldrig hånglat med en tjej för att några killar ska få bli upphetsade och vilda som djur, och då blir jag inte lika populär längre. Alla människor har ideal. Bögar har sitt ideal: Att vara så tjejiga som möjligt. Sen finns det ju sådana som är så på riktigt, såklart. Det finns också muskelberg som är mer macho än heterokillarna.. Men lesbiska är inte lika populära, nej. Det har du rätt i. Och jag tycker också det är extremt mycket m/m.
Harrypotterlover - 31 jul 09 - 01:24
Rätta ord :) Att någon äntligen sade det. Är lite trött på alla 'film' - bögar (som jag kallar de)

Jag skriver själv en F/F (men på min står det GxG = Girl loves Girl).

Nåja, bra skrivet!

//Sara
Jakktar - 30 jul 09 - 23:32
"Men hur i helvete ska en kille som inte gillar schlager och mode och kändisar och smink känna sig peppad att komma ut när det här är något han inte alls identifierar sig med?"
Bra sagt
Tetris - 30 jul 09 - 21:28- Betyg:
Håller med dig sjukt mycket. Kunde inte skrivas bättre än så där :)
NadaZero93 - 30 jul 09 - 20:45
men jag älskar lesbo fanart. Hetero blir så tråkigt efter ett tag.
NadaZero93 - 30 jul 09 - 20:24
en av de bästa persaonerna i världen är min homosexuella adobtiv-morfar. Och han är inte direkt bög-stereotypen.

men jag håller med i det du skriver "alla bögar jobbar i frisörsalong oh gillar schager". jo visst.

och ja, kvinnorna får inte synas lika mycket, igen.
Vargvandrare - 30 jul 09 - 16:03
Håller med dig, det är lite udda att alla verkar tro att homosexuella ska vara så... unisona oO Jag har en släkting som är bög, och han är typ världens tråkigaste människa som inte bryr sig om hur han ser ut eller vad han klär sig i... Sedan är jag kompis med en av hans ex, och han är typ skitglad och frisör och hälsosam och allt man förväntar sig hela tiden... Så det varierar ju mycket, men det är få som förstår det oO
kirakira - 30 jul 09 - 14:28
Bra skrivet, och jag har också tänkt på det. [:
Jag har skrivit F/F-noveller eftersom jag själv är flicka. o:
Evviis - 30 jul 09 - 13:41- Betyg:
Väldigt bra skrivet! :)
Maadelen3 - 30 jul 09 - 11:10
bra skrivet,
och sant

haha
jag hade tänkt skriva ngt mer, men jag glömde -.-
Akuryo - 30 jul 09 - 10:18
Det var väldigt bra skrivet.

Skriven av
vadsynd
30 jul 09 - 10:02
(Har blivit läst 241 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord