Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

( TH FF ) First sight ( del 6 )

jaha här kommer del 6 ^^.
~ Courtney ~


Lesli följde mig uppför trappan, jag hörde Liza prata för sig själv. Hon har börjat att göra det på sina senaste äldre dagar.

" Ja...Simone " sa Liza, vänta nu. Hon pratade inte för sig själv utan pratade i telefon.

Jag klappade Lesli på hennes lena, mjuka huvud och gick igenom den korta korridoren, jag gick sakta. Jag hade fortfarande ont i foten, men det gjorde inte så mycket.
Jag kom ihåg mitt gamla rum, om jag gick höger så skulle jag komma in i den, om jag gick vänster skulle jag komma till min toalett. Jag gick höger, till mitt rum.
Jag gick över tråtröskeln och såg mamma lägga på telefonen.

" Vem pratade du med? " frågade jag och klev in i mitt rum, en dubbelsäng mitt i rummet. Mitt skrivbord längst bort, bredvid garderoben, under ett fönster. Persiennerna var blå, väggarna var vita.
Jag hade saknat mitt rum och nu var jag tillbaks i den, det kändes bra.

" Jag pratade bara med en nära vänninna " svarade Liza och log mot mig. Jag gick fram mot sängen och satte mig ned på kanten. Sängen var mjuk, överkastet var vitt som väggarna och kudden blå som persiennerna, dem matchade varandra.

" Oh, jaså " sa jag till mamma och försökte låta intresserad men misslyckades. Mamma log åt mitt misslyckade försök men tog inte åt sig av det, hon suckade och öppnade munnen.

" Jag ska dit senare idag, vill du följa med? " frågade mamma, hon ville verkligen att jag skulle följa med henne det syntes på hennes ansikte. Hon log stort, hennes ögon utstrålade lycka, jag kunde inte säga nej.

" Öhm, visst " sa jag, min röst skar sig på `visst´ men mama blev ändå lika glad av mitt svar.

" Gud vad bra, hon har jätte trevliga söner " sa mamma och tog tag i min hand, jag ställde mig upp, mamma tryckte händerna mot min rygg, vilket gjorde att mina fötter hasade efter varandra, som tur var ramlade jag inte.
Mamma stängde dörren rätt framför näsan på mig och Lesli var bakom mig.

" Gå nu " hörde jag mamma säga efter ha stängt dörren efter mig, jag klappade Lesli på huvudet och gick ner för trappan.
Jag skuttade ner för sista trappsteget och gick in i köket som var till vänster som hallen. Jag gick in i köket och satte mig ned på en stol vid matbordet. Jag vet inte hur lång tid det gick men sedan hörde jag fotsteg komma ner för trappan.

" Courtney? Vi går nu " sa mamma ur lätt som helst, jag suckade och reste mig från stolen.

" Mmm " sa jag bara och gick ut i hallen.


Den var inte så bra tycker jag, men vad tycker ni?
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
Matildaaaz - 27 jul 09 - 20:24- Betyg:
Ofc den var bra, du skriver alltid bra. <33
snovit1 - 20 jul 09 - 13:35- Betyg:
Bra, mycket bra :D
Skriv gärna längre delar :D
Älskar den!! :D<3
Meia gärna nästa :D <333

Skriven av
izzzzy
20 jul 09 - 12:30
(Har blivit läst 127 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord