Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

~ Keep breathing for me ~ Del 28

Är det bara jag, eller luktar det lite konflikt här? LÄS NU!

”I trusted you”

”Kom igen, Cat!”
”Jag vill inte.”
”Det kommer bli jätteroligt!”
”Har du någon jävla garanti på det eller?”
”Hur ska jag kunna veta om något jag inte ens varit med om än?”
”Precis, och jag har ingen lust att förstöra min dag mer än nödvändigt = jag går inte!”
”Jaha, då får jag väl gå själv då, så kan du sitta här och sura!”
”Happ, gör det då.”
”Är du sur nu eller?”
”Nej.”
”Jag hör ju på dig att du är sur!”
”JAG ÄR INTE SUR!”
Irriterat satte jag händerna i sidorna och blängde på min flickvän, som stod med en plattång i högsta hugg och försökte räta ut de böljande lockarna. Det var faktiskt först nu som jag fått veta att min gudinna inte hade sådär rakt hår naturligt, utan att det i själva verket bar spår av stora, böljande lockar.
Jag såg verkligen inte meningen med att räta ut dessa.
Men nu gällde det här bråket inte huruvida Cat skulle leva med sin plattång eller inte, utan om vi skulle gå till Nemi och grilla ikväll. Det var fredag och eftersom skolan belönat oss för gott arbete (?) var vi läxfria över helgen, och det ville Nemi fira med en grillkväll hemma hos henne.
”Kom igen, skulle va asnice!” hade hon sagt och drämt till mig på axeln (detta hade dessutom blivit en ovana för henne – eller så kanske det var vanligt i de kretsar hon umgås i, jag vet inte – och därför var nu min vänstra axel alldeles blå). ”Dra med dig Cat så kirrar jag käk! Så kan vi dricka lite gott, ta en cigg var och bara må prima medan vi grillar och snackar skit. Vore väl nått, Kimmie? Bättre det än att sitta hemma och ha det tråkigt.”
Och nu var jag alltså i full färd med att försöka övertala den temperamentsfulla bitchen att göra mig och Nemi sällskap. Dock hade jag än inte fått något lyckat resultat.
”Som om du har något bättre för dig att göra”, fortsatte jag, korsade armarna över bröstet och gav Cat en tjurig blick. Cat kontrade med att vända på huvudet och blänga på mig med en blick som riktigt talade om för mig att jag just nu inte var långlivad.
”Klart som fan jag har!” fräste hon, stängde av plattången och drog ilsket ut kontakten. ”Jag kan gå och handla eller så kan jag plugga, eller så kan jag ta hand om Jesse eller så kan jag jobba.” Ett ilsket ögonkast. ”Jag har fan så mycket bättre för mig än att leka fjolliga lekar med den där Nemi.”
”Vad har du emot henne egentligen!?”
Jag höjde sällan rösten utan föredrog att i alla lägen tala lugnt och sansat, så när jag nu närapå skrek henne rätt i ansiktet blev vi båda två så förvånade att vi en stund bara stirrade dumt på varandra. Cat var dock den som hämtade sig först.
”Jag skiter väl i Nemi”, grymtade hon, men jag hörde så väl att det inte var hela sanningen.
”Nej, du har varit emot henne redan från första gången jag nämnde henne”, kontrade jag vasst och Cat skruvade på sig. ”Fan Cat, vi har ju pratat om det här; jag är inte kär i henne! Nemi är min vän!”
”Det skulle kunna bli mer.”
”Då skulle jag lika gärna kunna bli ihop med din brorsa. Skärp dig nu, jag säger till Nemi att vi kommer.”
”Ja ja ja!”
Ilsket trampade Cat iväg till badrummet vilt svärandes medan jag sände iväg ett sms till Nemi om att jag lyckats övertyga argbiggan om att grillning skulle bli kul (visserligen ljög jag lite där, för det var ju inte som så att Cat gått med på att det kunde bli trevligt; snarare gick hon med på att det gick att stå ut med). När det sen plingade till i mobilen och jag öppnade och läste Nemis sms, blev jag alldeles varm inombords. På något sätt fick den där tjejen allt att låta så positivt. Bar hon inte på några mörka moln alls?

Nemi
GÖTT MOS BRUDEN! :D Och skit i om Cat har pms; jag brukar va rätt bra på att värma upp även de ilsknaste flator. ;) I värsta fall finns ju grillen som värmekälla, hehe ;) Ses!

I samma stund som jag lät mobilen glida ned i fickan, vände jag mig mot den stora helfigursspegeln som satt på Cats ena vägg. Med rynkad pannan betraktade jag mitt yttre. Långt uppklippt hår slingat i alla möjliga guldgula och bruna nyanser, svart underhår och snedlugg. Under detta hårinferno satt ett par djupblå, stora ögon och huden som hörde till var blek. Tack och lov hade spåren efter misshandeln äntligen gett med sig och jag såg normal ut; eller ja, så normal som jag kan se ut om man får säga så.
Cat hade tvingat på mig ett par svarta leggings och gett mig en lång t-shirt som blev så lång att den nästan kunde kallas klänning, och sen en munkjacka till. Jag såg med andra ord inte ut som jag. Fast det kanske bara var ett plus i kanten.
”Ska vi dra eller?”
Cat hade återvänt och nu med de stora rådjursögonen prydda med sotsvart smink. Hej Vacker.
”Visst.” Jag gav henne ett leende man utan att få något i gensvar.
”Bra”, blev istället svaret varpå hon vände på klacken och gick därifrån, och jag följde suckandes efter.

Nemi bodde i en helt vanlig Svenssonvilla; två våningar med en balkong och söta fönster prydda med färgglada gardiner. Själva huset var rött med vita knutar och trädgården som hörde till, matchade detta med ett sött och vitt staket. En grusgång vägledde oss fram till den bruna ytterdörren, och hela paradiset omvälvdes av grönska och blommor. Men när jag kommenterade detta för Cat fick jag bara ett muttrande läte till svar.
Vi fick vänta en rätt bra stund efter att vi knackat på dörren, innan den slogs upp och en vacker och något rund kvinna stod framför oss. Hon hade valnötsbrunt hår och matchade detta med ett par lika bruna ögon med guldstänk i, en gyllenbrun hudton och ett rart ansikte. Och nu såg hon nyfiket på oss medan jag drog slutsatsen att det måste vara Nemis mamma.
”Jaha, hej?” sa hon och log vänligt mot oss medan jag knuffade Cat i sidan för att få ett trevligt uttryck även i hennes ansikte.
”Hej”, svarade jag glatt, tog hennes hand och skakade den – medan jag inombords undrade vad fan jag höll på med – och fick ett något förvånat men glatt leende till svar. ”Jag heter Kimberly och det här är Cat, vi är vänner till Nemi.”
Genast såg jag insikten komma till kvinnan framför oss, och hon slog förtjust ihop händerna.
”Jaha!” utbrast hon så entusiastiskt att både jag och Cat hoppade till. ”Nemi nämnde något om att ni skulle komma hit och grilla med henne. Vad roligt, alltid kul när hon drar med lite folk hem så man får se vilka hon umgås med.” Hon fattade tag i min hand och sen Cats och tryckte dem varmt.
”Jag heter Carina”, presenterade hon sig. ”Och jag är, som ni nog redan fattat, Nemis mamma. Kom in kom in, Nemi håller på att fixa med maten ute i köket.”
Hon riktigt knuffade in oss i en ljus och hemtrevlig hall och stängde dörren efter oss.
”Bara sparka av er skorna där ni står”, kvittrade hon, ”det gör alla här redan.” Sen pekade hon bort mot en dörröppning. ”Där är köket, gå in där ni.”
Inifrån köket hördes skrammel som från kastruller och en hel del svordomar. När vi gled in genom dörröppningen fick vi se Nemi i full färd med att försöka marinera kött. Däremot verkade det inte gå så bra för som det var nu stod hon med penseln i högsta hugg och blängde på köttbiten som om allt var dens fel.
”Hej, Nemi”, sa jag och Nemi ryckte till så häftigt att hon höll på att kasta penseln på oss, sen log hon däremot brett och jag blev en smula svag i knäna.
”Tjaaaaaaaaaaa på er!” brölade hon och for fram till oss, svepte båda de biffiga armarna om oss redan innan vi ens hunnit fatta vad som hände. Och så fick vi en stor och väldoftande björnkram. ”Fan va nice att ni ville komma alltså, fan va nice!” Hon såg sen ursäktande mot köttbiffarna. ”Alltså, förlåt om själva maten dock failar big time, men jag är helt enkelt ingen naturbegåvning i köket.”
Hon log urskuldande och själv kunde jag inte låta bli att skratta.
”Så länge det inte är segt som gummi ska det nog gå att få ner”, skämtade jag och Nemi gav till ett rungande skratt ifrån köksbänken. Cat däremot sa inte ett ljud, istället lutade hon sig bara nonchalant mot väggen, korsade armarna och såg uttråkad ut. Det fick mig att ilsket sparka henne på smalbenet, men utan resultat; Cat förblev tjurig.
”Gå ut ni så länge till baksidan av huset så kommer jag strax”, sa Nemi och vred på huvudet åt oss, och återigen började små fjärilar svärma i min mage. Det blonda och svarta, korta håret var ruffsigt och stod åt alla håll efter dagen, och den tunga snedluggen föll ideligen fram och dolde halva hennes ansikte. De blå ögonen glittrade mot mig då hon pratade och de tunna läpparna drogs isär för att blotta de jämna, vita tänderna, varpå hon rörde med tungan vid ringen i läppen. Hon hade bytt om efter skoldagen och gick nu klädd i ett par stora, säckiga jeans som hon vikt upp vid knäna och till det en stor, svart t-shirt.
Gode Gud…
”Jag ska bara brottas lite till med maten först.”
Jag nickade, grep tag om Cats arm och släpade med henne ut, och så fort vi stängt ytterdörren efter oss stirrade jag argt på henne.
”Hur jävla barnslig får man va egentligen!?” fräste jag och fick ett kyligt ansikte till svar. ”Du beter dig fan som en femåring! Herregud, Nemi försöker ju bara va snäll!”
”Hon flirtar med dig.” Cats tonläge var frostigt. ”Hon flirtar med dig och det syns så jävla väl.”
”Gör hon väl fan inte!” snäste jag ilsket. ”Hon är ju bara snäll; ser du inte hur hon anstränger sig!? Är du blind eller!?”
Cats ögon kunde döda.
”Det gör hon visst det, tror du inte jag märker när en brud flirtar med min flickvän eller!? Hon riktigt klär av dig med blicken och det är du som är blind som inte ser det! Visst verkar hon schyst och trevlig, men jag tänker fan inte spela med i ett spel som bara kommer sluta med att hon får dig i säng och jag förlorar dig!”
Ilskan exploderade så i mig att det var nära att jag flög på henne och slog henne i ansiktet. Hur trångsynt fick man vara!? Hur barnsligt kunde en annan människa bete sig egentligen!? För att Nemi flirtade med mig fanns inte i min värld, och att det för mig då verkade som om Cat i sin svartsjuka bara ville ta min nyfunna kompis ifrån mig gjorde mig galen av ilska.
”Vakta din tunga, Cat!” väste jag fram och Cats ögon smalnade. ”Jag är inte bortskämd med vänner och när jag väl fått en som dessutom är assnäll, då tänker jag inte ge upp henne bara för att min flickvän är svartsjuk!”
”JAG ÄR INTE SVARTSJUK!” Cats ansikte fullkomligt exploderade av ilska och med ens kände jag mig rädd då hon hotfullt med knutna nävar närmade sig mig. ”Jag ser ju bara hur hon klär av dig och förför dig i sina tankar, jag ser det! Och jag tänker inte spela med i det här spelet, jag tänker inte låtsas tycka om henne! Jag skiter i om hon så är den snällaste människan på Jorden; jag tänker inte tycka om henne!
Tyst betraktade jag min flickvän som stod framför mig, såg henne rätt in i de där bruna ögonen som jag älskade så oerhört mycket, men som nu bara gjorde mig fly förbannad.
”Stick då!” fräste jag fram och körde trotsigt fram hakan. ”Stick härifrån då, för jag tänker ha en trevlig grillkväll med Nemi och om du ska förstöra det kan du lika gärna dra.”
Cats bruna ögon smalnade igen och hon stod tyst en bra stund innan hon väste fram mellan sammanpressade läppar:
”Du kommer att ångra det här, Kimberly Brie. En dag kommer du se att jag har rätt, men jag kanske inte finns där och väntar på dig när du kommer krypande. En dag, Kim. Jag har aldrig fel.”
”Var inte barnslig”, fnös jag men ändå kände jag ett styng av oro bildas innerst inne. Det såg Cat och skrattade mig rätt i ansiktet.
”Kom ihåg vad jag sa en gång för länge sen, Kim; jag får alltid som jag vill.” Och sen vände hon på klacken och gick därifrån. Och kvar stod jag helt handfallen och var så arg att jag skakade.
Jävla idiot!
”Vart gick Cat?”
Nemis förvånade röst bakom mig fick mig att vända mig om, och se pojkflickan stå där med ett galler i ena handen där de nu marinerade köttstyckena låg.
”Vi blev osams om en grej och hon stack”, suckade jag och rätade ut mina knutna nävar. ”Det var rätt…allvarligt.”
Nemis vackra ansikte fylldes med medlidande då hon la ifrån sig gallret på verandan, gick ner till mig och la en hand på min axel.
”Får man fråga vad bråket gällde?” undrade hon försiktigt, men jag skakade på huvudet.
”Jag vill inte prata om det, jag vill inte ens tänka på det”, viskade jag och tryckte tillbaka gråten som lagt sig som en värkande klump i strupen. ”Jag skiter i henne, hon kan dra!”
Nemi sa inget på en stund, istället la hon armarna om mig och gav mig en så hård kram att det var nära att jag började böla som en barnunge. Men istället borrade jag bara in ansiktet mot hennes axel och drog några kippande andetag en stund.
”Vi går och börjar steka upp det här köttet nu”, sa Nemi efter en stund och jag lösgjorde mig från henne, såg henne i ögonen och log svagt. ”Om Cat vill tjura så låt henne göra det; det går över och ni blir sams igen. Redan imorgon kommer hon nog ha lugnat ner sig.”
”Tror du det?”
Nemi flinade mot mig och blinkade sen helt lätt.
”Jag tror inte; jag vet! Jag är ju Allsvetande Nemi, remember?”
Och jag skrattade lätt och följde med henne till baksidan där en grill redan stod och väntade på oss.
”Jag vet, jag vet”, skrattade jag.

Töserna bråkar, jag känner mig så heartbroken :’( Och vilka är Nemis avsikter egentligen!? Svaret får ni i nästa del ;)
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
NeMriA - 22 maj 09 - 18:03
KJASHGJBKMNKD!??!!??!
O___O *springer till nästa*
sandruskapuska - 17 maj 09 - 23:18- Betyg:
hummm... nemi var smått scary i början, men börjar bli mer nice :P =)
LikeBefore - 17 maj 09 - 17:24- Betyg:
du är så hemskt bäst! jag bara älskar det här, även fast jag är helt förbannad på vad som händer :o gah! längtar som sjutton tills nästa del!
PsychicPlay - 17 maj 09 - 13:20- Betyg:
men jösses amalia!
dom får ju inte bråka. >::::

det ska vara kim + cat = forever and ever! >:

du äger. <3
-Cute - 17 maj 09 - 13:16- Betyg:
ASSÅ o.o du driver mig till vansinne! KIM + CAT = SANT! XD KIM + NEMI = BIG NONO! haha xD
mer innan jag typ...avlider? *blinkblink*
InTheShadows - 17 maj 09 - 13:08- Betyg:
NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
glittermagi - 17 maj 09 - 11:14- Betyg:
Okej det här är sjukt jävla bra. Men Cat och Kim får fan inte göra slut eller nått :o
viunderregnmoln - 16 maj 09 - 22:24- Betyg:
neeheeej :'( om kim är otrogen kommer jag att avlida
_mos_ - 16 maj 09 - 22:11- Betyg:
men du är dum nu :( sluta dåe! Det ska ju vara Cat och Kim
inte Nemi och Kim inte dåe D:
poetensvilkor - 16 maj 09 - 21:34- Betyg:
NOOOOO!! det får inte hända din tönt!!! xO xD

Skriven av
EMORAiNBOW
16 maj 09 - 17:59
(Har blivit läst 170 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord